Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 81

Ja, annak idején mi is vágyva néztük a miénk melletti két üres telket, hogy milyen jó lenne legalább az egyiket... (az egyik ráadásul a valamikori EREDETI telkünk leválasztott része)

Aztán az egyszer 4-5 milla (akkor még csak ennyibe kerültek!) kiadása helyett inkább felvettünk 4,5 mila bankkölcsönt, hogy meg tudjuk venni ezt az egyet házzal...

Aztán, ha volt is valami kis pénzünk azóta, azt sem a telek biznicbe fektettük, hanem a házba: garázs, kerítés, szigetelés, és a barátnőm definíciója szerint, a családi ház, ahol soha nem érnek véget a dolgok, azaz, még látok jó pár mire költsk a pénzt ötletet, míg mielőtt befektethetném azt a rengeteg pénzünket...

Tény, hogy aki errefelé költözik, azért teszi, mert "ennyire fussa", de, az ember mindig reménykedik, hogy az önkormi felfedezi, hogy a valaha volt üdülőövezete immár lakóövezet, és egyszer, ha nem is rapid módon, de itt is elkezdődik valami a lakhatási engedélyek kiadásán kívül...

Az, mondjuk világos, hogy az önkormi nem fog utat építeni se itt, se máshol a városban, talán a nagyon forgalamasok kivételével, de, vmlyen összefogás félét (civil kezdeményezés) + garanciát + kivitelező igazgatása és terv összefogás vállalhatna egy ilyen projektért...

De, sok helyen valóbannem is út kéne először,hanem csatorna és árokrendszer, ahová a víz el tud folyni, mert hiába javítgatják az Iparost minden tél végén, ha ott zúdul alá egész Parkváros esővize, és mossa alá / ki a burkolatot. Nálunk is csinos Dunácska csörgedezik olvadáskor meg esőzéskor a kapunk előtt, pedig nálunk még úgy-ahogy egyenes a terep...

Előzmény: Árpi (80)
Árpi Creative Commons License 2005.01.05 0 0 80
A helyedben én is felvásárolnék gyorsan pártucat ma még nem túl értékes (darabonként mindössze 8-10 milliós) telket. Csak azt áruld el, hogy az én zsebemből ezt hogy tudnád megtenni!? :o)) (Tartok tőle, babydevil sem áll jobban így egy építkezés vége felé...)
Előzmény: Bagarol2 (79)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 79

Babydevil és Otterlo

Miért nem megy? Aki atérképről lesétál telekvásárláskor, az számoljon ezzel a nehézséggel. De, elképzelhető, hogy a bekerítetlen ingatlanok értékesítésre várnak. Nyilván nem mindegy, milyen áron. Ha rossz az út, bagóért megy el, ha jó, irány a csillagos ég. Ezt talán meg lehet értetni a telektulajdonosokkal. Néhány tízezer invesztícióval százezres növekményt érhetnek el. Én Babydevil, a helyedben felvásárolnám most, ilyen állapotban a telkeket, majd hitelt kérnék akár tőlem, vagy a BB Banktól, feljavítanám a képet, azután gyorsan értékesíteném. Az áthidaló hitelek éppen erre valók. Lehet megtoldanám a házak megépítésével is a kicsi kis projektet.

Előzmény: otterlo (78)
otterlo Creative Commons License 2005.01.04 0 0 78

babydevil,

Hát ez így nehéz ügy: 1. Lakossági erőből ilyen foghíjasan aligha megy. 2. Önkormányzati pénzből? Ha belegondolsz, az önkormányzat a szűkös erőforrások és az óriási igény, szükséglet, hiány mellett logikusan oda csoportosítja (kellene hogy csoportosítsa) a kevés erőforrást, ahol relatíve sok érdi lakos közlekedési gondját oldja meg. Ha a Ti utcátokban sok a lakatlan telek, üdülő-telek, akkor az aligha esik ebbe a körbe.

otterlo

Előzmény: babydevil (65)
Árpi Creative Commons License 2005.01.04 0 0 77
Képeket! Képeket! Légyszi! :o))
Mindig keresek Érdről nagy felbontású légifelvételeket, a házunk környékéről viszont még nem találtam. Pedig én is kíváncsi vagyok, mi látszik belőle fentről. Vagy menjek fel Veletek fényképezőgéppel, és lőjek magamnak Érdet, ha akarok? :o))
Előzmény: babydevil (76)
babydevil Creative Commons License 2005.01.04 0 0 76

Szia biii!

"mi ez a repülősdi?"

Én hobbyból vitorlázórepülö pilóta tanonc vagyok, a férjem pedig oktató (meg nemzeti rekorder). Úgyhogy mi magunk repülünk.Van a klubunkban egy motoros vitorlázórepülőgép, amivel még ilyen rosszabb időben is bárhova el lehet jutni. És mivel én a bokatörésem miatt  egész évben nem tudtam repülni, hát már nagyon kiéheztem egy kis repkedésre.Az meg hogy most a házunkat is meg tudtm nézni, hát az volt a hab a tortán.Ha tényleg érdekel a repülés, akkor szivesen elviszünk repülni vagy ezzel a motoros vitorlával, vagy vitorlázórepülővel tavasszal.Csak irj egy mélt.Cs Gézát is vitte már repülni az uram, szerintem tetszett neki is, csak szegény barátnője fagyott meg félig.

Ha van valami kérdésed, akkor nyugodtan irj, csak szerintem inkább az érdiek klubja helyen, ne offoljuk itt szét a topicot :-)

Előzmény: biii (71)
babydevil Creative Commons License 2005.01.04 0 0 75

Szia Árpi!

Ha megkapjuk a lakhatási engedélyt, akkor a banktól kapunk még 1 milkót, tehát lesz 300 ezrem.Bár a következő 3 hónapban havi 180 ezer törlesztőrészletünk lesz, tehát lehet, hogy az a pénz már előre el lesz költve :-( De: a másik gond, hogy tényleg kell még egy autót vennünk, mert én nem vagyok hajlandó a bem tértől 1,5 km-t felgyalogolni, pláne igy télen, sötétben, kóbor kutyák közt, nyakig sárban, illetve esetleg jégben.Nekem ez a nyári többműtétes bokatörés elég tanulságos volt ahhoz, hogy féltsem a nyomorult kis életemet, egészségemet. Szóval kell még egy autó ahhoz, hogy a busztól hazajussak.Merthogy most pl.kénytelen vagyok a férjemet megvárni amig végez (este 8 óra körül) és csak aztán indulunk haza.Szóval ez is egy dilemma, hogy mit csináljunk a maradék egy millióból? Épitsek utat X Ft-ért, (amiért esetleg még meg is büntethetnek, merthogy nem szabályos, nincs engedélyeztetve, stb...) vagy vegyek egy kocsit, hogy önállóan is tudjak közlekedni, vagy esetleg vegyünk bútort a házba? Szóval ennyi mindenre nem lezs elég az a pénz sajna.A jelenlegi kocsink szervizelése pedig igy is eléggé költséges...Tavaszra asszem valami tengelycserét irányoztak elő, már nem is kérdeztem mennyibe fog kerülni.

Lehet, hogy inkább várok egy kicsit, mert végülis nyáron-száraz időben járható az út.Hátha költözik oda még valaki, akivel társulhatnék útépitésre.

Azért köszi a segitséget.

Előzmény: Árpi (73)
Árpi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 74
A Bem téri gödör az tényleg szörnyű. Én mindig próbálok behúzódni az út közepére, ha ott járok és tócsa van, de ha szemből valakinek épp akkor jut eszébe index nélkül bevágni, hogy ő bizony beáll balra... Akkor bizony előfordul, hogy én is rendezek egy kisebb zuhanyt, bármennyire nem szeretném. :o(
De ott amúgy is egy krimi, ahogy a buszmegálló van. Vagy ahogy a busz megáll. Totális szabálysértés, ugyanis ott záróvonal és járda között áll meg úgy, hogy nincs egy sáv szabadon a hátuljánál. És ha kikerülöm, és szemből belémjön valaki, még én lennék a hunyó. Persze a KRESZ szerint sokminden van, ami kötelező, kivéve maga a közlekedés...
Előzmény: Ertet Lenke (69)
Árpi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 73
Hát... Nem jó a helyzet, az biztos. De számolj utána, hogy ki tudsz-e gazdálkodni tavasszal-nyáron kb. 300 eFt-ot, és akkor 6-8 évre megoldódott a probléma durvább része, vagy az alatt a 6-8 év alatt kifizetsz 60-80 eFt-ot évente az autódra pluszban. Semmiképp nem irigyellek ezért, de a számítás alapja kb. így nézhet ki.
Előzmény: babydevil (65)
Moonclown Creative Commons License 2005.01.03 0 0 72
Nem szokásom piros lámpákon átszáguldani még akkor s eha amugy sehol senki.De az emberi hülyeséget nem birom, márpedig ennek az az oka.És az hagyján hogy piros, de hosszu percekig az(vagyis volt mostanában nem jártsm arra).
Előzmény: SaGa (48)
biii Creative Commons License 2005.01.03 0 0 71

szia!

mi ez a repülősdi?

befizettetek vmi sétarepülésre vagy van ismerős aki repül és vitt, vagy te magad repülsz???  és mivel?????  sárkány repcsivel? "sima" kisgéppel??

(élek halok a repülésért. Bár csak egyetlen egyszer ált módomban repülni de minden érdekel ami a repüléssel kapcsolatos)

Előzmény: babydevil (68)
Fricy Creative Commons License 2005.01.03 0 0 70
Körforgalom? :-))
Előzmény: nikonaprofi (64)
Ertet Lenke Creative Commons License 2005.01.03 0 0 69
> Nálam a bölcsi/ovi/suli kérdés még nem aktuális :-(

Majd az lesz. Semmi gond! Ha még ma este nekilátsz, akkor a leendő csemetéd már élvezheti a 2006-ban elérkező, tejjel - mézzel folyó Kánaánt.( Lásd: érdiek klubja, városunk felelős vezetőjének tájékoztatója: két lakópark, két ovi, sőt, lehet, hogy a Darukezelő u-ban még iskola is lesz addigra) (Apropó: a tejjel-mézzel folyó kánaán nem az én kifejezésem, valakitől eltanultam. Találd ki, kitől :-))
Addig meg kuss mindenkinek, akinek nem tetszik, kotródjon el ebből a városból. Kb ezt szűrtem le a nem is oly régi eszmecserékből. (félreértések elkerülése végett: utóbbi gondolatot nem a város vezetése, hanem néhány topiktárs sugallta, bizonyára a szolidaritás és az összefogás jegyében)

Szerény magánvéleményem az, hogy az utcádban először is a víz elvezetését kellene megoldani. Hogy hogyan, és merre, azt ne kérdezd tőlem, nem tudom. Viszont, amíg az esővíz megáll egy helyen, addig oda hiába építesz bármilyen utat, akár murvából akár aszfaltból, rövid idő alatt tönkre fog menni.

A Bem téren, a Törökbálinti út - Iparos út sarkán minden egyes esőzéskor megáll a víz. Egy rettentő tócsa lesz ott, sok mindenkit nem zavar, csak azt, aki át akar menni a zebrán a közeli iskolába, meg akit az autók lefröcskölnek, mert nem tudnak mit tenni.
Az elmúlt 30 év óta ott van az a pocsolya. Vízelvezető árok a szemközti oldalon, csatornanyílás a pocsolya szélén. Nézd meg, ha nem hiszed. Az utóbbi 30 évben annyi történt, hogy az M7-es busz megállóját onnan, a sarokról előrébb helyezték, így legalább a buszra nem a pocsolyán keresztül kell felszállni. (Tudom, húzzak el, ha nem tetszik. Vagy legyek lokálpatrióta és szedjek szemetet, majd attól megoldódik minden.)
Előzmény: babydevil (66)
babydevil Creative Commons License 2005.01.03 0 0 68

OFF

Ja,

egyébként pedig szilveszterkor én petárdázás helyett repültem egy rettenetesen jót, végre megnéztem a házunkat a levegőből is. Érdnek ez a része egyébként gyönyörű, nem is gondoltam volna pl. hogy a levendulás ilyen nagy.Kár hogy a mezőn nagyon sok szemét van eldobálva.

És a levegőből tényleg baromi jól látszanak a sittkupacok, meghogy éppen hol égették a szemetet :-)

De ne röhögjetek ki, a legelső navigációs pontjaim az utak voltak :-) Ahogy megláttam az utcánk sarát, rögvest rájöttem, hogy hol vagyunk:-) szóval navigálni azért jó volt a földút...:-(

Viszont nem kis büszkeséggel kijelenthetem, hogy fentről is gyönyörű a házunk !!!

ON

babydevil Creative Commons License 2005.01.03 0 0 67

Szia Otterlo!

Köszi, legalább most már tudom, hogy melyik kerülethez tartozunk:-)

Tényleg kritikus állapotú egy kis csapadék után az utca.A gázművek átvevő embere pl. egyszerűen kijelentette, hogy ő ide többet nem jön vissza (pedig szép nagy sok lóerős kocsival gyött), szintén a gázműveseket 3 napig hiába vártam, hogy hozzák a gázórát, nem sikerült bejutniuk az utcába.Az, hogy mi módon lett gázóránk, hát hadd ne mondjam.A gáztűzhelyeseket, akik beüzemelték a tűzhelyemet (illetve ezáltal érvényesitették a garanciát) több nappal kellett elhalasztani, mert a suzukival először az ónos eső miatt akadtak el (már valahol a fuvaros utca környékén), majd a sártenger miatt. Persze ez is nekem került sokba, hogy én "üzemeltem" be a tűzhelyemet, és ők, mint a gyári garancia érvényesitői utólag hajlandók voltak megnézni a tüzhelyet, illetve érvényesiteni még igy is a garanciát.

Pont az ónos eső, aztán meg a 2 napi sima eső után gondolkodtam el rajta, hogy tán még a mentő sem birna ide bejönni, ha valami baj van (tudván a mentőautók állapotát is).  Ha felénk jársz (valszeg a házunkra is ráismersz?-) ) hát nézd meg az utcánkat, vagy nézd meg a házunk előtti részt, illetve a kertünket. A kertbe gyakorlatilag úgy birtunk beállni (merthogy kinn sem merem hagyni a kocsit), hogy a szikláig "kikaparta" a kocsi kereke a földet és azon már megtapadt annyira, hogy legalább a kertaput be tudtuk csukni. Bár ez már az én egyéni szoc. problémám.Eddig nem akartam betonozott kocsifejárót látni a kertben, mondván, hogy minél több zöld legyen, ha már 1x kert.Mára már odáig jutottunk, hogy terasz és lépcső burkolata  alá fűtéscsövek lesznek kiépitve, tavasszal pedig ahogy ez első jóidő engedi, rögvest csinálunk kocsibeálló csikot a kertbe. Mert ahogy most feltúrtuk azt a ház előtti utcarészt+a kertet, hát az ocsmány.Dehát nem birtunk többedszerre sem beállni.

Szóval ha valaki mer arra jönni kocsival (gyalog végképp nem ajánlott) hát szemmel láthatóak az állapotok.Csatornázás pedig még jópár év, gondolom egyébként is belülről fognak felénk kifelé haladni, nem pedig forditva.Viszont addig nem lehet ilyen állapotok közt közlekedni.

Ezért kellene valami értelmes segitség.

Előzmény: otterlo (52)
babydevil Creative Commons License 2005.01.03 0 0 66

Szia Értet Lenke!

"Isten hozott Érden! :-)) " Köszi, de gyakorlatilag 7 éve Érden lakom, csak eddig más városrészben.Most viszont beköltözünk nagy viharok (gázművek...) árán az új házikónkba, parkvárosban.

Nálam a bölcsi/ovi/suli kérdés még nem aktuális :-(

Viszont ha lesz gyerekünk, vele szeretnék 3 évig otthonmaradni (úgyhogy bölcsi kilőve), aztán pedig mivel Pesten dolgozom amúgy is, valszeg egyszerűbb lesz magammal cipelni oviban ide a gyereket, meg suliba is.Hacsak addig fel nem fejlődik a parkvárosi rész.

Nem arra számitok, hogy az önkormi az én két szép szememért némi siránkozás hatására hiper szuper kétsávos utat csinál nekünk.DE: nem tudom, hogy mik a lehetőségek, mivan akkor ha fogom magam és hozatok akár egy pár m3 durva murvát és bedöngöltetem a földbe? Bár durvább szilkatörmelékkel azt már kipróbáltam, de a megálló viz simán kimossa...szóval lehet, hogy a durva murva is felesleges befektetés lenne.Én csak annyit szeretnék, hogy egy kiadós esőzés után is biztonságosan haza tudjak menni, be tudjak jönni dolgozni.Az, hogy úgy nézek ki miután a kocsiig kijutok, mint egy varacskos disznó, már nem érdekel,Az elmúlt 2 hétben már a kollágáim is csak röhögnek a bokáig sáros (2 hete állandóan sáros) bakancsomon...

Csak szeretnék nem elakadni a sárban.Mert gondolom ha autómentőt hivok, hogy húzzon ki a sárból, mert nem birok semerre se menni (tavaly már egyszer előfordult, hogy elakadtam a sárban, és a kocsi önerőből nem birt kijönni belőle), az önkormi nem fogja kifizetni a számlát...   jelenleg is akkora sár-bakhátak vannak az utcában, hogy k.rvára nehéz úgy végigmenni, hogy mindig 2 bakhát tetején tudj maradni, hogy ne érjen le a kocsi alja. Bár végülis mindig van nálam fényképezőgép, ha valami történik, hát tudom dokumentálni, hogy miért történt.Csakúgy mint pesten a kátyúk miatt.

Bár látom, hogy nagyon sok helyen tényleg betömték a lyukakat, tehát javult a helyzet némiképp. Csak sajna ez most jelenleg rajtam nem nagyon segit.

Előzmény: Ertet Lenke (51)
babydevil Creative Commons License 2005.01.03 0 0 65

Szia Árpi!

"Mart aszfaltra dobtuk össze a pénzt.  " Én is összedobnám, ha lenne kivel.De a melletünk levő 3 telek évek óta bekeritetlenül, csak úgy van... a szembe levő telken az elmúlt 3 év alatt egyszer sem láttam a tulajokat (állitólag idős pár) a szemben eggyel jobbra levő telken több éve félkészen álló ház van, mellette szintén üres telek...Tehát a mellettünk levő útszakaszhoz nem tudok kivel összefogni, mert gyakorlatilag midkét oldalt 3-3 abszolút nem "használt" telek van.Az utca egyik felében (tőlünk balra) idősek laknak (illetve hétvégi telkesek), legközelebb az utca másik végén van (tőlünk jobbra)  2 lakott ház és most épül egy.De az a rész már aránylag járhaó, merthogy nincs akkora lejtése, hogy igy megálljon benne a viz és ilyen sártenger legyen.Bár nem t'om, hogy kb. 1 hónapja kinek támadt az a kedves ötlete, hogy az utca tőlünk jobb oldali végén 2-2 egymással szemben lévő telken vizóraaknát csináltasson.Ami még nem is izgatna.De a kitermelt sziklatörmelék nagy részét ráhányták a földútra, ami csak még sz.rabbá tette az amúgy sem rózsás útképet.Most legalább akkora gödör tátong ott, amit csak úgy lehet kikerülni, ha rámész a mezőre.Nem tudom a közterületfelügyelők ilyesmiért miért nem büntetnek.

Szóval összefognék én, ha lenne kivel.Csakhogy mivel a többi telektulajdonost az elmúlt évek alatt nem sikerült látnom, a telken fele bekeritve sincs, igyhát szvsz mégha meg is találnám öket, valszeg akkor sem birnám rávenni, hogy nosza dobjunk össze pénzt útra.Merthogy Ők nem laknak ott, miért érdekelné őket az ottani úthelyzet.

Ez a bajom.

Szivesen áldoznék rá pénzt (ismétlem nem siránkozni, kunyerálni akarok), de azért egymagamban nem tudok 2-300 méternyi utat megfinanszirozni.

nikonaprofi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 64
A Riminyáki - Gellért kereszteződésben egy szép tengelytörő kátyú fejlődött, és hízik napról-napra. Valamit tenni kéne vele, amúgy is iszonyú balesetveszélyes egy kereszteződés, szinte naponta csattannak ott a kocsik.
Bagarol2 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 63

Nincs mit, sőt én köszönöm, ha foglalkoztok az üggyel.

Amennyiben alultájékozottságunkon segíteni akartok, szívesen látunk benneteket az egyesület találkozóin a Fürdő utcai Közösségi Házban szerda esténként 20 órától. A programjaink kötötte, előre megszervezettek, ezért kérem, hogy a ti előadásotokat elzetesen egyeztessük.

Tehát mégegyszer; Civil Érdek Egyesület (Érdi Bőtermő) Érd, Fürdő utca Közösségi Ház, minden szerda este 20 óra. ( Emilben egyeztethetünk)

Előzmény: Fricy (62)
Fricy Creative Commons License 2004.12.30 0 0 62
Köszönöm, megkaptam a mailt, már beszéltünk is.
Előzmény: Bagarol2 (58)
Bagarol2 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 61
Aki alá akarja írni a peticiót az hívja a Civil Érdek (Érdi Bőtermő) Egyesület munkatársát a 06-30-4016076 telefonszámon.
Előzmény: biii (60)
biii Creative Commons License 2004.12.30 0 0 60

sajnos de igaza van Fricynek mert Marton felöl jönnek mennek az elővárosiak..

battáról-ra   csak egyetlen vonatpár jár, és az tényleg nem áll meg itt Nagyérden.

de bármit aláirok annak érdekében hogy újra több vonatunk legyen.

és még sokan itt a környéken

Előzmény: Bagarol2 (56)
Bagarol2 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 58

Tudomásom szerint, a szerelvények Százhalombattáról jönnek. Tévednék? Ha nem, akkor bizony másfelé nem is jöhetnek, csak a Nagyállomáson keresztül.

Emil megy.

Előzmény: Fricy (57)
Fricy Creative Commons License 2004.12.29 0 0 57

Szia!

Mivel jelenleg Érd-Nagyállomáson egyetlen elővárosi vonat sem halad át, ezért nincs is, ami megállhasson. Ezzel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe ezt a cikket:

http://www.veke.hu/index.php?fc=cikk&par=130

Ha megkérhetlek írj egy e-mailt ezzel az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Érd-Diósd helyi tagszervezetének! A cím: erd-diosd@veke.hu

Köszönettel: Fricy

Friedl Ferenc

a VEKE Érd-Diósd helyi tagszervezetének vezetője

Előzmény: Bagarol2 (56)
Bagarol2 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 56

Az elővárosi vasút járatai Érd-Nagyállomáson nem állnak meg. Ezzel egy csomó emberrel ki lett tolva, 30-40 percet kell gyalogolni. Civil kezdeményezésre aláírásgyüjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy újra álljanak meg a vonatok.

Akarja valaki aláírni a peticiót?

Árpi Creative Commons License 2004.12.28 0 0 55
Még a Bihari vagy a Bakonyi utcát kellene megjavítani végig, és a Darócitól a Tárnokiig szinte mindenhová el lehetne jutni legfeljebb 1 saroknyi sáron át.
Árpi Creative Commons License 2004.12.28 0 0 54
Hej, de jó lenne, ha a Cserhalmi utca végig elkészülne belőle! :o)))
Igen, magam felé hajlik a kezem, ráadásul szent sem vagyok, de a Daróci és a Tárnoki út között az egyik lehetséges átkötő útról van szó, amelyiknem épp a legkritikusabb szakasza már elkészült (a nagy árok fölött) a Mecseki utca rendbetétele alkalmával. Már kb. "csak" 600 méter viszonylag jó terepen vezető részét kellene megcsinálni, és át lehetne gurulni mégegy helyen. Persze nem is ez lenne a lényeg, hiszen kevesen akarnának teljesen keresztülmenni itt. De a Bajcsyval és Lőcseivel párhuzamos utcák nagy részét csak mocsáron át lehet megközelíteni, és nem mindegy, hogy végig tengelytörő az út, vagy mindenkinek csak egy saroknyi távolságot kell 1 km/órás halálos veszéllyel teli száguldással megtennie.
Előzmény: otterlo (53)
otterlo Creative Commons License 2004.12.28 0 0 53

Ertet Lenke,

Csak egy kis pontosítás: a mart aszfalt nem fogyott el, halomban áll még az ÉVÁÉP telephelyén, és ebből komoly útépítéseket tervez a képviselő-testület 2005-ben is. A többit amit leírtál nincs okom vitatni.

otterlo

Előzmény: Ertet Lenke (51)
otterlo Creative Commons License 2004.12.28 0 0 52

babydevil,

Ha az önkormányzattól vársz segítséget, akkor fordulj elsőként a választókerületetek képviselőjéhez (ha jól emlékszem, hogy a XV.-ben laksz, akkor ez Csőzik Laci). Bár ezt nem mindegyik képviselő érzékeli, de állítólag a képviselőknek van befolyásuk arra, hogy mikor melyik utcákban kerül sor mart-aszfaltozásra.

Ha a 2005. évi utcák kiválasztása az ígért elv szerint történik, miszerint most azok a választókerületek jönnek, ahova 2004-ben nem jutott a jóból, akkor rosszak az esélyeid, mivel a XV. idén abba a 4 választókerületbe tartozott, ahol az utak épültek. (Ha viszont az idei "elv" szerint folytatódik az útépítés, akkor kiválóak az esélyeid!).

Ezen kívül marad még az a lehetőség, amit Árpi ajánlott - mi is így építettünk utat a saját utcánkban.

otterlo

Előzmény: babydevil (49)
Ertet Lenke Creative Commons License 2004.12.28 0 0 51
Kisördög,

Isten hozott Érden! :-))

Ha beleolvasol az Érdiek klubja topicban az óvodákkal kapcsolatos hozzászólásokba, akkor kb képben leszel, hogy az önkormányzattól mire számíthatsz. A bölcsi-ovi-iskola topikot már nem is olvassa el, aki illetékes lenne.

Szerintem semmilyen segítségre ne számíts, de kívánom Neked, hogy ez legyen életem tévedése.

Jobban jársz, ha szépen suttyomban összeálltok a szomszédokkal, és enyhítitek a gondotokat úgy, ahogy tudjátok. Ha meg valaki odamegy, és bírságolni akar, akkor persze senki nem látott semmit, senki nem tud semmiről ... (Hogy a városszéli sittkupac hogy került ide az útra? Mér, hát itt van? Jééé, tééényleeeg! Naháááát! )

Itt a topikban találsz közlekedési mérnököt, szerintem többet is (nem én vagyok). Ha pár percet beszélgetsz egy ilyen emberrel, akkor a legdurvább hibákra fel fogja hívni a figyelmedet, nehogy elkövesd "útépítés" közben. (például arra, hogy a víz fentről lefelé folyik, az aktuális politikai helyzettől teljesen függetlenül)

Erre mifelénk úgy 10 éve volt egy nagy közösségi felbuzdulás, hogy majd mi jól összefogunk, és az utcánkat a gázberuházás után járhatóvá tesszük némi zúzott kő árán. Kis naivak ... valaki bement az akkori önkormányzathoz, ahol közölték, hogy kár hozzányúlni, mert két - három hónapon belül megint felássák, csatornázás miatt, és különben is, ha hozzá merünk nyúlni, majd jól megbüntetnek.

Mondanom sem kell, AZ a két - három hónap még nem telt el ...

Idén nyáron is összefogtunk, aláírtunk kérdőívet mart aszfaltos útjobbítás miatt. Eljuttattuk a képviselőnkhöz. Azóta nem jött válasz. Igaz, a mart aszfalt is elfogyott már.
Előzmény: babydevil (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!