Sajnos nem tudok veled egyetérteni. Ezek a fiatalok már nem a régi korszellem szerint nőttek fel, nem félnek semmitől. Hál istennek, nem is tudják mitől kellene félni. Ugy tudom Te is apa vagy, biztos tapasztaltad.
Ugy tudom Te Amerikában élsz, igy biztos közelebbről ismered, miről beszélek.
Mindig irigyeltem az állampolgáraik azért, mert egyszerüen szembe mertek szállni, pl az intézkedő rendőrrel (dok. film-ről beszélek) El tudtad volna Te ezt itt képzelni? Nem tudom ugyan mióta élsz kinn, de mi itt csak kérhettünk és jelenthettünk alázatosan, és megköszönhettük, ha tévedtek velünk szemben. Itt egy generáció nőtt fel félelemben és én ugy látom, hogy az uj generáció kezdi levetni a félelmét , ezért örülök, hogy a mostani kormány fiatalolkból áll.
" Minden
megvolt. Fiatal, intelligens tagság, nem voltak részesei az elmúlt negyven év hülyeségeinek."
Mar hogyne lettek volna, abban nottek fel es ugyanugy ranyomta ez a belyeget a gondolkodasukra, ahogy a mas szinu politikai partoknal levo hasonlo koru tarsasagra.
Hatalomgyakorlasi eszkozeik veszesen emlekeztetnek az egykori MSZMP szinfalak mogotti sunda bunda dolgaihoz,csak eppen a demokratikus keretek masok. Es sokkal nagyobb a nyilvanossag. Maskepp hogyan magyaraznad azt a maniakus titkositasi maniajuka, hogy csak egy peldat hozzak.. Igaz a tobbi part sem kivetel ez alol ilyen szempontbol.
Az a baj, hogy ennek a kormánynak nem csak az az
1 baja van amire utaltál, a nagyobbik baj az, hogy vszinüleg
a jövőben is koalát kell alkotnia valakivel.
Nem is merek rágondolni kivel.
Szia, Géza ! (megkaptad az emilt?)
Véleményem szerint ennek a kormánynak csak egy nagy baja van. Mégpedig az, hogy a választásokon nem kapott elég szavazatot, és így koalát kellett kötni más pártokkal. Biztos vagyok benne, ha nincs koalíciós kényszer, ha nem kellett volna beemelni maga mellé a kisgizdákat, nincs MDF, akkor biztos, hogy a más megítélés alá esne. Minden megvolt. Fiatal, intelligens tagság, nem voltak részesei az elmúlt negyven év hülyeségeinek. Csak sajnos a politikában nincs ha. Nem osztom a „legjobb kormány” véleményt.
Ami a gazdasági eredményeket illeti, ennek voltak némi előzményei.
Hm.
Ez valahogy azt jelenti, hogy az EU felé haladni akaró kormány, 80% külföldi tulajdonú termelő erő mellett, olyan belső ellenzék mellett amely maximálisan kiszolgálni igyekszik - tettel és gondolattal minden "gyarmatosító" elvárást - viszonylag nehezen valósíthat meg nemzeti elkötelezettségű politikát, folyamatosan Scylla és Charibdis között kell evezzen és ezt viszonylag ügyesen csinálja. Ha lesz még egy ciklusa mégkomolyabb eredményeket fogunk élvezni.