Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1456

A notórius hazudozás ilyen, szuperfizikus :D

Előzmény: szuperfizikus (1454)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1455

szuperfizikus, akármelyik középiskolás normál (tehát nem fakultációs) diák munkássága felülmúlja a tiedet.

Semmit nem számítottál még ki életedben, diszkalkuliás vagy.

Az elemi képleteket, vektorábrákat is csak nézed, de nem látod. Ezt te úgy oldod meg a szerepjátékodban, hogy "túlbecsülik a matematika jelentőségét"  fizikában.

Például ott vannak iszugyi formulái a felsőbb matematika apparátusával. Erre te felszólítod: "magyarázd el, mit jelentenek ezek a jelölések."

szuperfizikus, ezzel még a te szerepjáték-koncepciódban is groteszk, röhejes vagy.

Előzmény: szuperfizikus (1452)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1454

Beültem a könyvtárba és ott kutakodtam.

Beszéltem idősebb tanárokkal, akik ismerték Jánossyt.

Ilyen a kutatómunka.

Nem szájtépés, ahogyan te csinálod. 

Előzmény: Törölt nick (1453)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1453

Tehát nem kutatómunkát végeztél az ELTE-n ? Hanem kutakodtál ?

Azt hogy kell elképzelni nálad ? Kihúzkodtad a fiókokat ?

Előzmény: szuperfizikus (1450)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1452

Mikor kértem, hogy mutass már fel valamit a te munkásságodból, akkor eltűntél.

Azóta is azt keresed, de nem találsz semmit?

Csak a nagy arcod van. 

Előzmény: Elminster Aumar (1451)
Elminster Aumar Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1451

"Az utókor nem fog tudni a hibás fizikátokról."

A jelenkor sem tud. Úgyhogy ez nem lesz nagy változás...

Előzmény: dezsoKE (1439)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1450

Jánossy Lajos után kutakodtam.

Valamikor ő is itt tanított.

Előzmény: dezsoKE (1449)
dezsoKE Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1449

Ezért kár volt a "Fizika-Kémia" tanszékre menned. :-D

Előzmény: szuperfizikus (1448)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1448

Meg akartam tudni, hogy szokott-e ide járni egy fura figura bambuszkarddal és laposra vert fejjel.  ;)

Előzmény: dezsoKE (1446)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1447

Ha te azt tudnád, nem kérdeznéd.

Előzmény: újszuper (1445)
dezsoKE Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1446

Max azt, hogy melyik folyosót mennyi idő alatt lehet felmosni...

Előzmény: újszuper (1445)
újszuper Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1445

Mit "kutatgattál" az ELTE-n te macskajancsi?

Előzmény: szuperfizikus (1442)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.05 -1 0 1444

Kicsi dick, már megint kiengedtek szabira?

És a zubbonyt kell hordanod?

Előzmény: Törölt nick (1443)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.05 0 1 1443

Jó pár éve az ELTE-n kutatgattam és kapcsolatba kerültem a Fizika-Kémia tanszék stb.

szuperfizikus, te szerencsétlen flótás ... ilyen tanszék nincs sehol, csak a te mesevilágodban.

Fizikai kémia van, és annak "Fizikai Kémiai tanszéke". Ami a kémiát fizikai aspektusokból megközelítő ága, illetve az oktatásban egyfajta alapozó diszciplina hozzá.

Megint böngészgetted a netet, mint légy a kupacot, és ráakadtál valamire, amiről gőzöd sincs.

Ezzel mindig beégsz, ha "felidézni akarsz" sosem volt életképeket a te "egyetemi éveidből".

Általános iskolád van szuperfizikus, és nem több. Logikai készségeid fejlődése megrekedt, neked ez egy természetadta korlátod. Ezt általában az alanyok is felismerik magukban. Te is tisztában vagy vele, csak nem tudsz parancsolni önmagadnak, frusztrált maradtál. A hazudozó önámítást választottad, a topiklátogatók szórakoztatására.

Előzmény: szuperfizikus (1442)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1442

Ha visszatekintünk a tudomány történetére, akkor azt látjuk, hogy a fizika fejlődése sohasem volt töretlen. Mindig voltak benne válságok, amelyek ideig-óráig megakasztották a fejlődést. 

A válságok akkor következtek be, amikor olyan megfigyelések és kísérleti tények kerültek napvilágra, amelyek már nem voltak besuvaszthatók a régi elméletekbe. Persze a régi fizika hívei mindig megpróbálták az új tényeket is belegyömöszölni a régi elméletbe, de egy idő után már nem lehetett.

Ilyenkor új elméletnek kellett jönnie, amely választ adott azokra a problémákra is, amelyekre a régi már nem tudott. Ha ez bekövetkezett, akkor a fizika ugrásszerű fejlődésnek indult és többnyire a fejlődés hosszan tartó volt. 

Jelenleg is válságban van a fizika, de persze a régi fizika hívei nem ismerik el ezt a ciklikusságot és a válságot sem. Ők hisznek a töretlen fejlődésben. 

Ezzel kapcsolatban had meséljem el egy régebbi személyes élményemet.

Jó pár éve az ELTE-n kutatgattam és kapcsolatba kerültem a Fizika-Kémia tanszék egy idős tanárával, aki elmesélte azt a vitát amely éppen a töretlen fejlődés és a ciklikus fejlődés témájában zajlott két neves professzor között több, kb. 70 évvel ezelőtt. 

A vita egyik résztvevője Novobátzky Károly volt, ő képviselte a fizika folyamatos és töretlen fejlődését. A történetet elmesélő idős tanár szerint Novobátzky Károly még be is mutatta, hogy a fejlődés szerinte folyamatos, ahogyan az ember sétál. És ezt be is mutatta, sétálva a szobában. 

A vita másik résztvevője Jánossy Lajos volt, aki a ciklikus, válságokkal és ugrásszerű fejlődéssel tarkított fizika híve volt. Ő is bemutatta, hogy hogyan képzeli ezt el, és páros lábbal nagy ugrásokat mutatott be a szobában. 

Szerintem Jánossy-nak volt igaza. 

Ma is válságot él át a fizika, amely hamarosan véget ér, és kezdődik az ugrásszerű fejlődési szakasz. 

Minél hamarabb, annál jobb.

újszuper Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1441

Szánalmas önámítás.

"Ezért jótállok"

Ugyan mit ér a jótállásod? Te még notórius ígérgetőnek is gyenge vagy.

"Bizonyára nem akarja hírbe hozni magát énvelem."

Ezt jól érzed. szaszg. már szenilis, de annyi realitásérzéke azért maradt, hogy tőled távol tartsa magát.

Előzmény: szuperfizikus (1440)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1440

Felesleges aggódnod, én egészen biztos vagyok benne, hogy az utókor tudni fog a Szuperfizikámról.

Ezért jótállok. 

Gondoltam, hogy Gyula elméletét is megemlítem a könyveimben, de ő elhárította a segítséget.

Ő tudja. Bizonyára nem akarja hírbe hozni magát énvelem. 

Az én Szuperfizikámat hamarosan meg fogja ismerni a világ. És én gondoskodni fogok róla, hogy szélesebb körben ismertté váljon. 

Előzmény: dezsoKE (1439)
dezsoKE Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1439

Az utókor nem fog tudni a hibás fizikátokról.

Előzmény: szuperfizikus (1438)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1438

Nekünk legalább van, neked meg semmid sincs.

Hogy hibás-e, azt nem neked kell eldöntened.

Majd megteszi az utókor. 

Előzmény: dezsoKE (1437)
dezsoKE Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1437

Igaz, nektek van hibás fizikátok, nekünk még az sincs...

Előzmény: szuperfizikus (1436)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1436

Majd akkor kritizáljátok Gyulát, ha legalább annyit fel tudtok mutatni, mint ő. 

Mert ugye a ti nulla eredményetek nem jogosít a kritikára.  Még a nagy arcotok sem. 

Te még pirinyicsipát sem tudtad meggyőzni, hogy nem lapos a föld. 

Még ennyi eredményed sincs.  

Előzmény: dezsoKE (1434)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1435

Ha nem kell, hát nem kell.

Te tudod.

Előzmény: szaszg+++ (1430)
dezsoKE Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1434

"Alapos alatt én  rendes kísérletekre és helytálló matekra alapított elmélet építését értem!"

Hahaha! És nem szakad rád a plafon! Rendes kísérletek? Egy darab hibásan végrehajtott, általad sohasem megismételt, viszont rengetegszer megcáfolt kísérleted van.

Előzmény: szaszg+++ (1432)
újszuper Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1433

"Én alapos és önálló gondolkodású vagyok!"

Egy ilyen megállapítás csak akkor érne valamit, ha más mondaná rólad. Hogy te ezt vén fejjel se érted, s gyermeteg naivitással dicsérgeted itt magad, az a betegséged legbiztosabb tünete.

Persze igazán sajnállak, hogy nem akad senki, aki értékelne, így kénytelen vagy folyton magadat magasztalni.

Előzmény: szaszg+++ (1431)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1432

Alapos alatt én  rendes kísérletekre és helytálló matekra alapított elmélet építését értem!

Előzmény: szaszg+++ (1431)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1431

Én alapos és önálló gondolkodású vagyok!

Előzmény: szaszg+++ (1430)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1430

Öszintén, nekem nem kell segítség!.

Előzmény: szuperfizikus (1428)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1429

De van!

Előzmény: szuperfizikus (1428)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1428

A tudományban nincs olyan, hogy visszafordíthatatlan. A tudomány fontos jellemzője, hogy képes kijavítani magát. Éppen ezt tesszük, nem?

A fizika története hosszú fejlődési szakaszokból és rövid válságokból áll. Minden válság után jön a fejlődés. Az újat akarók harcolnak a begyepesedett agyúakkal. Ez mindig is így volt a tudomány történetében. Nekünk szerencsénk van, mert éppen egy válság idején élünk és így egyedülálló lehetőségünk van a fizika megújítására és fejlődési pályára állítására.

Csak nem azokat kellene vadmarháznod, akik még esetleg segítségedre lehetnek. 

Előzmény: szaszg+++ (1427)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1427

A fizika nem hanyatló szakaszban van, hanem visszfordíthatatlan válságban.

Előzmény: szaszg+++ (1426)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!