Olvasni tudok, csak azt nem, hogy pl. mi az a nick tiltása, meg a permalink. Bár ez utóbbi pl. nagyon elgondolkodtatott.
(Eszembe jutott pl. Feri bátyám, akinek anno Szingapúr helyett Kuala Lumpurba vitte a bőröndjét a Quantas, ő meg azon morfondírozott két whisky között, hogy azt tudja, mi a lump úr, de hogy ki lehet az a Kual...)
Az elemi ösztönök azért nem tréfadolgok ám. Most arraa gondolok, hogy hajdan a természeti népeknek nem sok lehetőségük volt, se klímaberendezés, se ventillátor, se vezetékes víz a lakásban, így aztán egyetlen lehetőségük az esőtánc/ima volt.
ha a kis hőfokjerlzésre viszem a kurzort, felugrik a 24-órás hőmérséklet-grafikon . Végignéztem még éjjel mindegyiket, szinte kivétel nélkül megvolt a hőhullám.
Fura, amit írsz. Először is miféle 24, 27... itt végig 30 volt. Másrészt éjfél után itt fönn, a hatodikon tényleg elképesztően erős cúgok lettek, de pici hűvössel kombinálva, és életmentőnek bizonyult. A lakásba is sikerült belőle egy kicsit bezárnom még hajnalban, most 28-29. Kész felüdülés. :)
Nálunk csak pfff van, meg ihaj. (Ezeket én mondom. ) Sehűs, se szellő, se eső. (ezért mondom)
Érdekes volt, tegnap 0(vagy 24) órakor, szóval éjfélkor volt egy meleghullám, amikor újra emelkedett a hőmérséklet, egész Budapesten. Pl. 24-ről 27-re, ez kb. egy órahosszat tartott, aztán újra hülni kezdett. Most még lehet látni, a Budapest hőtérképen.
Csak tudnám, miért foglalkozunk ennyit az időjárással? :)
"Az 1911-ben alapított Zsófia Országos Gyermekszanatóriumi Egyesület Balatonalmádiban és Balatonszabadiban alapított szanatóriumot a tbc-s gyerekek gyógyítására és üdültetésére."
A '17 lesz a jó az alapítás évének. (Bocsánat, hogy nem másolom ki, de úrinő nem érinti a Metapediát, és csak ott találtam meg ezt az adalékot.)
Ezzel nem találkoztam, csak azt olvastam, hogy a szinészetért sokat tett.
"Igen sokat tett a magyar színészet érdekében és számos gyermekvédelmi intézmény életrehívása fűződik nevéhez. Halála után a Zsófia Gyermekszanatórium Egyesület balatonszabadi-i gyermeküdülőjét Bezerédj Viktor nevéről nevezték el."
Na most ez is érdekes, mert van olyan kép, ahol Zsófia név van, de két épület egymás közelében, a másik is hasonló tömegű.