Van egy 2001-es AWX motorszámu 1.9 Pdtdi passatom 130lovas...tünet hogy hol meg...hol nem megy a turbom...az utobbi pár napban már abszolult nem megy.Vákum van,a rudazat mozog...Gyári müszer szerint is turbo cserét ir.Szerintetek?!
ezek a 2.0 pd tdi passatok 1 nagy rakas szarok utalom mint a szart 2 hete vettem es beszart az olaj pumpat lanc hajtja ell szakadt a motoron levo fogas kerek kette tort a fotengely is szet ment ez altal. szoval ezek 1 nagy rakas SZAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csáó,én azt mondom neked hogy ne csak szerelöhöz vidd,hanem profi szerelöhöz a kocsidat,az egyböl megmondja neked hogy mi a baja!Az csak egy dolog hogy pd elemet irt ki a gép de lehet ott más hiba is,akár a pd elem tömitése elfáradt vagy tandempumpa tömitése bármi!!!Én azt mondom neked profi szerelöhöz vidd aki ért a pds kocsikhoz,és méressél vele egy készenléti nyomást abbol minden kifog derülni!!!
Segitséget szeretnék kérni,van egy 1.9 PD TDI motoros AHU motorkódos autóm ami tegnap a következő jelenséget produkálta:150km problémamentes megtétele után kb 2órára megálltunk.Következő inditásra beindult a motor,de elindulás után 1-es sebességfokozatban lefulladt .Újrainditás után azzonnal beindult de érezhető volt ,hogy nem simán jár rángat,a fordulatszámmérő is ugrált és a műszerfalon megjelent a sárga nyil karikába. Üzemanyag problémára gondoltam, a gázolajszűrőt cseréltem ,de nem válltozott semmi.Müszeres hibakód olvasó az 1-es henger PD elem hibáját irta ki.Szerelőm azt mondta biztos hogy ez a baja,mindennapi munka a vw szervizekben a pd elem csere rengeteg a baj velük.Kérdésem a következő lenne: Próbálkozzak máshol is hibafeltárással az üzemanyag rendszerben pl.tandempumpa vagy ez biztos hogy a pd elem hibája?Esetleg érdemes megcserélni egy másik hengerhez betenni az elvileg rossz pd elemet,és ismét lekérdezni a hibát?Köszönöm, aki tud irjon kérém.
Üdv, vaddisznó! Nekem is egy 2005-ös B7 Passat 2.0TDI BMP motorkódú autóm van. Mi volt a jelenség, amiből megállapították, hogy tönkrement a kiegyensúlyozó modult hajtó főtengely végén lévő lánckerék és mi lett a megoldás? Előre is kösz!
Üdvözlet Mindenkinek! rino07, az én 2005-ös B7 2.0TDI Passatomon /4 éve használom, most 230000 km van benne/ már kb. 50000 km-től hasonlót tapasztaltam, vagyis ha folyamatosan tartom a sebességet hatvan környékén, elkezdett finoman rángatni, ha elvettem a gázt, vagy gázt adtam, megszünt. Elvoltam vele, bár enyhén fokozódott a jelenség, ám kb egy hónapja ugyanez a rángatás /230000 km körül/ már megjelent 4.sebességtől felfelé, gyorsitáskor, 5. és 6. sebességekben pedig szintén gyorsításkor elemi erővel. Kuplung csere, kéttömegű lendkerék ellenőrizve, féltengely csuklók csere, az autón semmi gyanús hang, de a jelenség megmaradt. Ugyanakkor egy jó ideje egyesben beragad a sebesség, csak erős rántással tudom kivenni. Kiváncsi lennék nálad mi lett a leírt jelenség fejleménye!? Ha valaki tud ötletet adni, megköszönöm!
Hogy mi szalad hova? Nem tudom így hirterlen, hogy mennyi a lendkerék de nem olcsó lengőtömeges/kéttömegű meg sokféle képpen nevezik még van benne. Most ki van cserélve az öninditó? Mit csinál most pontosan?
Egy kis segítséget kérnék tőletek a passatokkal kapcsolatban. Ha valaki ért hozzá segítsen már ki. Látom, hogy van passat V és passat VI .
Mi a különbség a kettő között???? érdekelne az hogy melyk a megbízhatóbb típus. Halottam talán azt hogy a 8 szelepes motorral gyártottak jobbak,mint a 16-os. Engem vagy a 140 vagy a 170 lovas érdekelne highline felszereltség + nagyon gondolkozom a dsg váltóban is.
Valakinek tapasztalat hogy itt melyk motor a megbizhatóbb ,milyet érdemes venni, esetleg egy ilyen dsg váltóval mennyivel eszik többet mint manuálisan. Egyáltalán mi vélemény ha úgy max 3,3 millióig mennék el árba.
Szerintem ezt így elég nehéz lenne megállapitani, nem mindegy hogyan kattog az önindito, lemerült akksi, megszorult öninditó és ezért csak a behuzó mágnes kattog, vagy szétment a válto vagy a kuplung és nem tudja tekerni az önindito a motort és kattog csak.
hello nekem egy ojan problemam lenne hogy kettesbe le fuladt az autom es azota nem indul csak kattog az őninditto a computer nem jelez semi hibat mitol lehet ez ha valaki tud v mi okosat lecci irj tanacstalan vagyok amugy 2005ős 2.0 pd tdi passat