A Stilo-s topic-ból látogatok ide. Anno én is kacérkodtam a 307-essel, de a végén Stilo lett belőle. Azért igyekszem követni a Ti topic-otokat is.
Huju san, szistipisti:
A légterelő ügyben kérdezzétek meg "a1967"-et (Thomy Folia-t) az "Autóüveg fóliázás" topic-ban. Én már kérdeztem Tőle hasonlót, igaz, Stilo vonatkozásában, ahol szintén szekvenciális az ablakemelő és becsípődés gátlós, bár ez utóbbi lehet, hogy más elven működik mint a PUG 307-ben.
A Stilo-ban az érzékelő az ajtó felső keretében van. Nálatok ez hogy van? Menet közben is tud akadályt érzékelni?
Ha már itt vagyok, akkor engedjetek meg egy kérdést.
A 307-es ben a hűtőviz hőmérséklete számszerűsítve kijelezhető? Vagy hogyan jelzi ezt?
Korábban több levelet olvastam itt pontos hőfok adatokkal.
Ezt már nevezem... Nem tudom honnan kapjátok a hírt, de az összes "Kovácsutáló" megtalálja ezt a forumot, és ez tetszik:) Lassan már családtagként kezellek benneteket, ez azért nem szokványos. Nem gondoltam volna, hogy pont az interneten fogom megtalálni azokat, akik még képesek lépni is egy ismeretlen ember érdekében...
Meg vagyok hatva. Ilyen is van még.. (de nem a Kovácséknál...)
Kicsit off leszek, sorry.
De ez a Kovács balhé eszembe juttata az én esetemet, ami nem autóvásárlás volt, hanem szimplán oda akartam menni dolgozni. Ez még akkor volt, amikor indult a szalon. Kétszer adtak nekem időpontot meghallgatásra, kétszer lógtam el az akkori munkahelyemről (nem szerettem volna, ha megtudják), kétszer szartak a fejemre. Harmadszor viszont úgy döntöttem, hogy most már én nem érek rá. Azt hiszem jobb is, hogy nem oda mentem dolgozni, mert ha megismertem volna Kovács urat, fél év után kereshettem volna másik helyet.
Mindenesetre jó autózást és örömöt a Pugjaitokhoz!!
Noshát:) Mindenkinek köszönöm a segítséget és a bíztató szavakat,-Szistinek kiváltképp a telefon-remélem nem vágnak át még 10-szer a palánkon. Ma kb.: 4 ember szolt oda az ügyemben a Simainak, he erre nem reagál, akkor semmire:)))
Megint reménykedem, hátha meglesz a héten..ha nem akkor hétfőre igérték. Legyen igazuk...
A kard a fejük felett lógicál, Damokles dörzsöli kezecskéit...
A felragaszthatót fel lehet ragasztani bármelyikre. A pattintható típussal van a baj, ami szerintem jobban néz ki egyébként. A szekvenciális emelő olyan, hogy ha a le-felhúzú gombot túlnyomod egy ponton, akkor automatikusan fel-lehúzza az ablakot teljesen, ütközésig. Akkor jó ez, ha pl. kérdezni akarsz valakit az utcán, csak meghúzod egy pillanatra a gombot, és már jön is az ablak egészen ütközésig. Ha megtudtad amit akarsz, csak megpöckölöd felfele, és már dughatod az egyest, a kéz a kormányon te meg indulhatsz is, miközben az ablak szépen megy felfele magától egészen ütközésig (nem kell kivárni más hagyományos típusokban szokásoshoz hasonlóan, hogy felmenjen az ablak). Nem tudom érthető voltam-e? Na már most ez egy nagyon klassz dolog, de veszélyes, mert mi van, ha ott marad a kezed, más testrészedről ne is beszéljünk. Igen ám de a Presence, meg a Prémium ezt érzékeli, hogy ott valami akadály, van és azt gondolja, hogy esetleg valaki szorult helyzetben van és azonnal lehúzza az ablakot. Most mondom a frankót: Ha bepattintható légterelőd van, mindig akadálynak érzékeli, és nem tudod felhúzni az ablakot, mert Ő azonnal lehúzza. A felragaszthatóval nincs ilyen probléma, de az nekem nem tetszett.
Még múltkor írtad, hogy az ajtóra felragasztható légterelő nem szerelhető fel a szekvenciális ablakemelős típusra.
Bocccs a hozzánemértésemért, de ez mit is jelent (mármint a szekvenciális ablakemelő)?
A Premium felszereltséghez ez jár, avagy külön kell megrendelni.
Tigrislábkarom,
neked meg csak kitartást tudok javasolni.
Amiatt biztos, hogy nem kell aggódnod, hogy nem kapod meg a gépedet. Azt már nem tudná kimagyarázni, semmiféle bíróság előtt.
Fel a fejjel, meg lesz az hamarosan!
Hat ez hihetetlen. Ez magyarorszag. Zimmer Ferit idezve igy kell 1-rol a 3-ra jutni...
Be kene zaratni az egesz pug kovacsot a fonokot meg sitre :-) Utana nem lenne ilyen kis cseles gyerek az tuti!
Amikor en voltam bent naluk es targyaltam valami fiatal ficsurral uj auto ugyben, hat eleg ideg lettem kozben, a csavo ilyen tevebol ellesett, karlancos, szekben iszonyuan hatradol, lab kereztben majdnem az asztalon, tollal egesz vegig dobol az asztalaon, felgma 'topmenedzser' buzi volt. Amig beszeltunk vagy 3x beszelt mobilon 5 percig. Legszivesebben pofanvertem volna a kormanyzarral...
Van egy problémám:
reggel egy kis rakparti araszolás közben kigyulladt a motordiagnosztika ikonja majd sípolások közözzött kiírta a drága, hogy "CATALISTYC CONVERTER FAULT" (vagy valami ehhez igen hasonlót). Az üzenet mellé apró kedességként elkezdett rázkódni az autó. Szerencsére le tudtam álni valahol öt percre, és kis pihentetés után vígan haladhattam tovább. A PUG Assistance be akart szállítatni a szervízbe mondván, hogy ez elektromos hiba és ki kell javítani.
Volt már hasonló valakinek?
Mellesleg a legutóbbi javításkor egy 306 volt a csereautóm és az is tudta ugyanezt produkálni (a rázkódást és a világító diagnosztika ikont) a rakpart pont ugyanazon részén és az az autó is normálisan viselkedet egy kis ülepítés után.
Valami ötlet?
Még arra sem méltattak, hogy a Kováccsal személyesen beszélhessek. A Simai (vagy ki) mondta el azt, amit eddig is tudtam, miszerint elírt "valaki valahol valamit", és ezért az egész okmányosdi újra indul a PH-tól. Azt elértem, hogy nem postával, hanem futárokkal intézik az ügyet. Kiváncsi vagyok mekkora sikerrel. Szerintem a héten már nem lesz autóm.
Kiábrándult vagyok és dühös. Azt hiszem a fogyvéd. örülni fog a feljelentésemnek. Ha megkapom a kocsit(talán még ebben az évben) akkor panaszkönyv, majd MTI.
Ezek ezt érdemlik.
Kössz a sok rosszat, ma sem lesz nyugodtabb álmom.:) A kocsi az enyém, nem sokan szoktak ilyen felszereltséget rendelni... Ne rémisztgessetek már!!! Még a végén azt hiszem, elbuktam a kocsim árát:((((((((
8 óra mulva bevégzem...
Jajjjj de félek...nem szabad hibáznom..megszivathat:(
Hali Topiclakók,
a fórumot régóta olvasgatva látom, többeknek problémája akaddt Kovács "úrral", ezért az én (kicsit off) esetem vele:
Off
a bemutatóterem és szervíz épületnek a tartószerkezetét kb. 5-6 éve terveztem az akkori kivitelező megbízásából, Kovács úr az elején kisebb tételeket rendesen fizetett, az alapozás befejezése után, a kivitelező 7millás számláját több hónapon keresztül sem fizette ki. Végül a kivitelező levonut és bírósághoz fordult. Közben új kivitelező, kicsit tovább épít majd szintén levonul, bíróság, majd a harmadikkal is eljátszotta kisded "pilóta" játékát. Bíróságon Kovács úr támadásba lendült: szar kivitelezés, szar tervezés... azzal jött, hogy el fog süllyedni az épület. Szóval hol bíróságra, hol az ÉMI-be (Minőségellenőrző Intézet)jártunk... Minden fórumon nekünk adtak igazat, az idő is engem igazol, az épület még mindig ott áll... Fizetni továbbra sem akart, mindig újabb kifogásokkal jött... én idővel kiszálltam, bennragadt 200k Ft-m, de már nem érdekel, sajnáltam már a sok elfecsérelt időt...
Az épület három kivitelező szivatása árán épült fel, ha jól tudom egy bank átvállalta a tartozásai egy részét... Jelenleg nem tudom milyen piramis játékot űz az autókkal, Tiglislábkarom egyáltalán a Te autód, amit mutogatnak neked?... Szóval csak óvatosan Kovács úrral...
On
az autómata ablaktörlő bevadulása nem pözső specifikus, az én nem pugomnál is csinálja ritkán, olyan 4-5 törlés erejéig, klassziks szakaszos ablaktörlés nincs... viszont nálam van a 4 fokozatú érzékenység állító hozzá, egész jól beállítható vele, hóhoz ill. esőhöz... Az autómosóban használt vaxok, fényesítők filmrétege viszont zavarni szokta...
Meglepődve olvasom tapasztalataitokat Kovácsékkal.
Fogalmam sincs, hogy kik azok, lehet, hogy ezzel jártam jól.
Én Miskolcon próbálkoztam először a PUG kereskedőnél és ott egy olyan liba foglalkozott velem, akinek minden mondata arról szólt, hogy mi a fenét akarok én itt, és miért kell nekem autót vennem pont akkor délután.
Meguntam őket, és mivel úgy is Bp-en jártam, benéztem visszafelé a Gablini M3-ba. Extra kiszolgálás, extra segítőkészség, és szinte kérés nélkül adták a kedvezményeket. Az autót másfél héten belül átadták.
Szerintem lehet, hogy a megoldás baromi egyszerű. Túl sok a megrendelés, le lehet szarni, meg lehet szivatni az ügyfelet mert annyi van, hogy nem számít. Túl jól fogy a 307-es, meg lehet hogy a többi Pug model is.
Az ilyen kereskedőket egyszer jól meg kellene ruházni, azt majd utána nem szórakozna!!!!!!!!!!!
Holnap reggel 8-kor van randim az Oláh Imrével (ő az értékesítő) és egyből megyünk fel a Kovácshoz. Ha elötte-utána rájuk szolsz, az biztos segít, ha engem még ez a cég komolyan vesz..:(((
Kovácsot ajánlom mindenkinek, aki szereti a megbízhatatlan ügyintézést, a kizsákmányolást, és a több hetes hitegetést és csuszást. Tuti biztos pár kiló leadása. Holnap remélem okosabb leszek.
Kovácsékra visszatérve:
Januárban nekem azt mondták, azért a csúszás mert kereskedelmi igazgató váltás van. A régi már nem az új meg még nem dolgozik. De úgy látszik a ker. igazgató váltás is csak egy jó ürügy volt, legalább volt kire rákenni a dolgot. És mint látjuk továbbra is sz@rul mennek ott a dolgok, igazgatóváltás ide vagy oda.
Mikor mész? Előtte beszélnék a Simaival, most valami főnökféle ott. Megmondom (mintegy megsugom) neki mire készülsz, ha Te is hasonlóakat mondasz, biztosan komolyan vesznek.
Szerintem nálam sem, a kamuzás viszont nagyon megy. 3 hét alatt 3 variációt hallottam, hogy miért nem adják az autómat.
Egyszer beteg volt az ügyintéző, és nem volt helyette senki, aki elmenne az okmányirodába. Ez nevetséges. Aztán nem volt gyári riasztó, most pedig elbaszta az okmányiroda.. Nehéz ezek után bármit is elhinni, és azt is látom, az én példám nem egyedi eset. Szerintem holnap sem lesz semmi új a szövegükben, úgyhogy várd az emilt, minden adatom benne lesz, és akkor egyeztetünk.
Az én esetemben az okmányiroda semmiben nem volt bűnös. Annál inkább a tetű centrál, élükön a vezetőjükkel, akik folyamatosan össze-vissza kamuztak és szívattak. Undorító egy társaság.
Holnap reggelre kiderűl hogy mit fogok, azaz mit KELL lépnem. elolvastam újra a veled történteket, és kisértetiesen hasonló a helyzet... Nálam is az okmányiroda a bűnös, mert elütöttek egy számot, és ez most derült ki!!! Február 11-én fizettem ki a kocsit, az átadás dátuma febr. 26 lett volna. Kaptam elötte is egy időpontot, 4-et utána. Holnap benézek az okmányirodába is, hogy mégis mi történt. Ha nem tudok semmi érdemlegeset elérni a Kovácséknál, azonnal szólok, és irány a fogyasztóvédelem, és az újságcikk. Félek, tényleg sor kerül rá.
Szisti!
Elküldtem minden adatot, remélem átment. Pusztulat a helyzet, minden a holnapi "megbeszélésen" múlik.
Szívesen csatlakoznék hozzád bárminemű fogyasztóvédelem vagy MTI felé mozdulásban. Hasonló tapasztalatainkat (ld 2001.11.20 14:37, 354-es hozzászólás) együtt lehet, hogy hatásosabban tudnánk minimum a Peugeot vezetés felé publikálni. Ha érdekel, dobj egy emailt lszi.
Egész nap bent ültem a Kovácséknál hátha tudok beszélni a főnökkel, de nem volt bent. A kocsim, -ami állítólag már kész, csak a rendszámra vár- ott van az udvaron, de még a riasztó sincs beszerelve!! Az értékesítő belehazudik a képembe, a főnök elérhetetlen stb.. Holnap reggel teszek még egy próbát, ha nem járok sikerrel akkor fogyasztóvédelem, És az MTI ír egy szép kis cikket a Kovácsékról.. Milyen jó hogy sok barátja van az embernek. OSZ köszönöm a számot!!!
Szisti:)) Mindent bele, kipréseljük a belüket:)))
Nahh, mára ennyi, holnap már szanálhatják a céget:))
Nincs az nekem rajta. Csak akkor teszem fel, ha viszem a bringákat is magammal. Van bringa tartóm is. 3 tagú a család, + a nagymacska, és majd, ha jó idő lesz akkor megyünk együtt a bringákkal is kirándulni. Biztosan lesz hangja, de akkor nem fog érdekelni, meg szálguldozni sem fogok a 3 bringával a tetőn.
A csomagtartó miatt nincsen szélzaj ?
/ a kókusznál 80 felett erőteljes süvítés hallatszik /
Mert ha nincs , akkor én is benevezek egyre .
Az ára 30 pénz körül van ?
Szétmegyek az idegtől! Akarod, hogy felhívjam őket!? Ha igen, írd meg akár privátban is, hogy ki volt az értékesítőd, mi a Te neved? A jó édes anyjukat! ide írj: blonds@index.hu