Teljesen egyetértek! A Suzuki-Hammond mások által kitaposott ösvényen akar bevonulni újra a köztudatba egy "lassú szamár" hátán...
Tüzetesen nem néztem, de akkor ez nem virtual organ volna hanem egy sample player drawbarokkal ha jól értem?
Ha jól sejtem egy midibillentyű vagy meglévő szinti egy olcsó netbookkal és B4-gyel v. EVB3-mal még mindíg nyerőbb ma mint az új klónok. Bár a taljánok nagyon simogatják azt a Crumart, csak sok a beszéd, kevés a hang hozzá...
Egy kis áprilisi tréfa után elkezdtek potyogni a valós típusok. Csak kapkodom a fejem!
A Crumar a hetvenes-nyolvanas években sok drawbaros orgonaféleséget készített.
Ez a mostani egy elég suta, lebutított Hamichordnak néz ki. Ott a sok hely, mi fenének nem tették a rendes helyére a perka meg vibrátógombokat???!!!
A "szlovák" Hammondok már ígéretesebbek. A formaterv dögös, ígéretes, a súlya , mérete is. A zára kevésbé. Legalábbis Európában. Amerikában viszont pont az Elektróra kerül extra árköltség, szóval az igazi, nagy piacon valószínűleg sokkal versenyképesebb.
Nemszólva arról, hogy tényleg nem ragad le csak a Hammond hangzásnál hamár ott a két manuál.
Egy zenésznek is pont két keze van, szóval sikeresen rájöttek hogyha számít a hordozhatóság, akkor pont ELEGENDŐ is a két manuál mindenre. (ezt szajkózom már mióta!) A C1, C2 alkalmatlan zongorálásra, mert nem küld ki velocity értéket. Vagyis csak egyet, a 64-eset :-(
A zongorái nagyon kellemesek, az orgonái elmennek.
Vibrátó a helyén, A preseteknek is inkább baloldalt kéne lenni. A tekerők helyett szépen elférne 2×10db presetgomb. Az egyszer 10 gyors preset kevés. Ráadásul középen. Az egyszem drawbarcsoportja miatt ugyanis ez is csak egy presetgép.
Igazán nem értem hogy a perka négy gombját miért nem lehetett teljesen jobbra elhelyezni? Az meg a legbutább beidegződés a részükről, hogyha valami nem a legdrágább darabjuk, akkor a zorgonista elégedjen meg a spinetek perkakiválasztási logikájával.
Jó lenne meghallgatni hogy az egyéb hangok ténylegesen milyenek és mennyi lehet belőlük?
Ennek ellenére sokoldalúsága miatt biztos szép karriert fog befutni. Az XK3c lovagok villámgyorsan át fognak erre nyergelni, hamarosan szerintem azokat féláron vesztegetik majd a használtpiacon. A Numaorgan meg szerintem hamvába fog halni.
Röhelyes, de a Suziki most is csak követi a tendenciákat. Immár vagy 30 éve. Ezt 10 éve kellett volna kihozniuk. És mostanra egy még ütősebbet. Szuzuki Bácsi! Kérdezz meg má' engem is ecce'! :-)))) Vagy a svédek, ha nem akarják lehúzni a rolót. 8^)
Ez a Hammond, SK jelöléssel nem azt jelzi hogy a szlovákok nekiálltak hamisítani? :)
Valahogy a fülükbe jutott a Roland VR760 és a Nord Elektro híre és hipp-hopp rájöttek hogy ezt a kategóriát valahogy kihagyták eddig. De legalább ha az orgonája szólna fele olyan jól mint a zongorája!
A Crumar az meg mi volna? Valami kombájn? :) Sose hallottam erről a márkáról!
van itt minden: numa organ-os drawbarok, nord-os megoldások ... etc. inkább valami szoft-ot nyomtak volna bele (VB3, B4... ) ... vagy kitalálhatták volna a VASE IV sound engine-t. :))
de most télleg'... mintha tehtube javaslatait olvasták volna innen a Fórumról. :)) Nagy(obb) perka gombok, nagyobb Leslie vezérlők... :))) (kár, hogy a vibrato kapcsoló nem kerek) A piciért olyan €1300 eurós a két manuálosért jó €2000 euró bőven elég lenne...
Itt pedig az új drawbar-os 'nord electro-k'.... :))) http://www.hammond.eu/sk2.htm A kétmanuálos még teccene is... Az SK-1 kicsit olyan, mint egy KORG X5D szinti. Nekem túl 'kopasz'. A sound engine elvileg ugyanaz, mint az XK3c-ben, csak új köntöst kapott. (B4 kontrollernek jó lenne...de ahhoz meg mégjobb, hitelesebb egy Hamichord.) Milyen lehet a keybed? És a price? :D
Rájött a Suzuki hogy kár kínlódni, elektromosan úgysem pótolhatják az igazit. A Leslie 122XB is gyakorlatilag az eredeti csöves leslie.
Március végén újból elkezdték az eredeti mechanikus csöves hangszert nagyon kis szériában gyártani. Viszanylag apróbb módosításokat hajtottak végre rajta. a MIDI megmaradt.
Az új neve Hammond B3 classic.
Sajnos az ára a csillagos ég, kb. 40.000 USD Biztos akad pár százra azért így is vevő a világ tehetősebb felében.
Meg is hallgattam eppen a lemezt, Live instrumentals 1969 a cime, eme Affinity korongnak. Igazad van Tehtube szaktars, tenyleg egyenesben, Leslie nelkul van, es piszok jol szol! Sajnos YouTube-on nincs rola felteve egy szam se, ez mar olyan igazi ritkasag féle:-) Reklam helye: nalunk azert beszerezheto kicsiny ambar nagyban Hammond orientalt uzletunkben Kecskemeten:-)
Zsánerem a banda! Van egy utolag kiadott jo minosegu koncertjuk a 60-as evek vegerol, ahol instrumentalis zenet nyomnak, vegig Hammond M100-al, csoves faleslievel. Kivalo!
Tegnap fél 9-kor adták Pleszkán Frigyes jazz-zenész életrajzát az m2-n. Sok minden kiderült és sokat lehetett tanulni is belőle. Erkölcsi meglátásai, világnézete is példaértékűek voltak! Életvidám volt!!!
A jövőben még fogják ismételni aki nem látta volna! Érdemes megnézni!
...ha már így böngészgetsz a hirdetések között, valamelyikben láttam eladó ELKA orgonát, valami dombóvári címmel, azt is 30 körül adják, az már hajaz egy kicsit a Hammond hangzásra
Ezzel meg egy igazi csoves faleslie sem segitene, ami kb felmillio Ft. Semmi koze az elektromechanikus hangkelteshez, mitobb a csoves technikahoz.
Anno hasonlo hulyeseggel kezdtem en is, 100Ft-os szines gombokkal tarkitott japan csoda volt a nyolcvanas ebekbol, es meg Hammond felirat is volt rajta. Sajnos inkabb a tangoharmonikahoz hasonlitott a hangja, es nem a Child in tome féle John Lord sound volt:-)
Itt nincs mese, egyszer kell megvenni az igazit, nem olcso, de megeri...onnantol kezdve orok elet (szo szerint!!!). Erdemes tenyleg egy L100 akkor, es kesobb ahoz egy fatokos Leslie. Inkabb sporolj, megeri...
Vad Hammondozásra ne számíts vele!:-) Ha ingyen adják gondolkozz rajta, ha a szállítási költség sem túl drága. Viszonylag olcsón jobb eredményt érhetsz el egy klónnal, de 150k ft.- körül már Hammond L100-as is létezik.