Keresés

Részletes keresés

zooyork Creative Commons License 2007.02.11 0 0 1606

Nah föladtam a rendelést, még nem jött a válasz email, hogy mennyi a postaköltség, szerintem , azt majd jövőhéten egy húsvér gép fogja megírni.

Zapkörte, a Te rendeléseddel kapcsolatban majd fussunk majd össze, mert miután azt rendeztük , szeretnék venni egy meopta izzót tőled.

Előzmény: Törölt nick (1604)
zapvackor Creative Commons License 2007.02.11 0 0 1605

Na ezért viszont - azt hiszem - meg lehetne adni a 16e-t:

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=18896553

Legalábbis képen egész jó állapotúnak tűnik.

Előzmény: zooyork (1581)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1604
Kamerám épp nincsen, de van eladó vetítőgépem, ha érdekel. Több féle is. Mindegyik kétnormás, néma gép, mindegyik új ékszíjakkal, működőképes állapotban van.
Előzmény: fonail (1601)
Superb_ Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1603

Tényleg igazad van! Most megnéztem (nekem is van egy ilyen) és ott bújik az alján elrejtve valami kicsiny alapobi, de a lényeg, hogy egy készletet érdemes venni, minden kiegészítővel, színszűrőkkel stb. hiszen nagyon kevesen vesznek ilyet és sokan próbálnak eladni, érdemes kihasználni az olcsó vétel lehetőségét egy készlet erejéig!

Én egyébként normál 8-ast nem használok, nekem dísz, csak super 8- és ds8-ra ra filmezek.

Előzmény: apepee_ (1600)
fonail Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1602
Pardon!
.....Superb-nek...
fonail Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1601
Úgy érzem, ez inkább nekem szólt, mint superb-nek :)
Köszönöm a gépvásárlással kapcsolatos részleteket!

Mostanában fotózgatok, digit meg ff házi laborálás, na az sem olcsó mulatság, de hát ezek a hobbik már csak ilyenek...
Előzmény: apepee_ (1600)
apepee_ Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1600
Az ilyen régebbi Quarzban van objektiv! Már ha ki nem operálták belőle. Egy 1.9/12,5-es van benne, ami a készletben van csak előtét. Egy 0.5-ös és egy 2x-es szorzó. Élességállitást csak a 2x-es követel meg, a többi fixfokuszor.
Én azt mondom, hogy ne a vaterán vegyél gépet! Menj be a Soósba (Hercegprimás u. az Erzsébet térnél) és ott kézzelfogható dolgokat kapsz, ráadásul még azt is el tudja mondani, hogy működik-e vagy csak dísz-e (3-ból egszer el is találja :-) szóval nem a filmezés a profilja, de télleg volt, hogy korrektül elmondta mi a baj (vagy az előző gazda bízta rá)). Olyan 2-3e forintnál többet ne adj egy gépre.
Ha már a kezedbe van húzd fel a rugóját, akadásmentes-e. Exponáláskor szépen egyenletesen játszik-e (a vége általában mindig lassul, az normális)
Ha komolyabban belenézel, leszeded a deknijét, megnézheted, hogy a filmkapu (ami előtt megy el a film forgatás közben) villog-e. Ha nem látod elsőre, próbáld visszafelé, az objektíven nézel be. Állj ugy, hogy a másik oldalról jöhessen be fény, igy könnyen látod. Ha már itt vagy érdemes megnézni, hogy a filmtovábbitó tű (ami a perforációba kapaszkodik és löki tovább a következő képkockára) mozog-e rendesen.
A rekeszt érdemes még gyorsan tesztelni, ha a tolója könnyen mozog a skálán, nem akad, nem recseg és nem lötyög akkor jó.
Most izibe ennyit a rugós gépekről.

Ez nem lesz egy olcsó hobbi! De mint minden hobbi természetesen kifizetődő. A család jobb, ha nem tudja az árakat :) Nem a kameráét...hanem a filmét. Ugyanis jóformán egy tekercs árából vehetsz egy kamerát. Az újabb filmekről ne is beszéljünk (super8 kazetta). Lehet, hogy hónapok telnek el, mig az első tekercset levetited magadnak, de azt értékelni fogod :)
Jó filmezést!
Előzmény: Superb_ (1597)
Superb_ Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1599
Lehet, hogy érdemes lenne a mafsz honlapon elérhető számról Nagy Ákos felől érdeklődni, ő elég segítőkész, nekem is ő mutatta meg, hogyan kell befűzni stb. a kamerát. Ha akarod magánban elküldöm a mobilszámát. Talán kamera is akad nála, bár ezt nem tudom.
Előzmény: fonail (1598)
fonail Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1598
Aham, köszönöm.
Nem ragaszkodom kifejezetten ahoz a kamerához, ami nagyon megtetszett, az az hogy régi, nagyon "retrós" és állítólag még működik is.

Jól utána fogok olvasni a dolgoknak, csak hát minden kezdet nehéz, hirtlen azt sem tudom hol álljak neki a tanulásnak.
Superb_ Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1597

Itt láthatsz egy teljes készletet. érdemes lenne esetleg teljes készletet felhajtani (objektív, táska, szűrők, tekerentyű, mittomén):

http://home.fotocommunity.de/augenblickpunkt/index.php?id=450220&d=4074332

Kérdezz az eladótól, hogy teljes készletet árul -e, objektív van-e hozzá stb. Csak a váz úgy 1000 ft-nál többet nem ér. Készülj arra is fel, hogy a szelénes fénymérője nem jó, így külső fénymérőzésre lesz szülség. Kb. ennyi jutott most eszembe, sok sikert kívánok neked!!!!

Előzmény: fonail (1594)
Superb_ Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1596
Ehhez még kellene objektív is.
zooyork Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1595

Ha pénzed van akkor mindent lehet:)  Ez egy normál 8 as kamera amit kinéztél, ugyan ez van nekem super8 ban. Kicsit olvass vissza a fórumban, mert nem olyan rég volt kezdő okítás. Ha leforgattad a filmedet (foma r100)-legalábbis ebbe a gépbe azt éri meg venni, utána küld el Szilárdnak aki előhívja neked.

Sok sikert , kérdezz sokat, de elötte olvass is sokat!

fonail Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1594
Sziasztok!

Az elmúlt napokban egyre inkább érzem, hogy nekem ki kell próbálnom a 8mm-es házimozizást, és ebben kérném a segítséget nálam hozzáértőbbektől. Leszögezem, hogy ezidáig soha semmilyen kapcsolatba nem kerültem ilyesféle technikával, azt sem tudom mi fán terem, de ki szeretném próbálni.
Hirtelen ki is néztem egy kamerát:
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=19260823
Lehet ehez filmet kapni, azt előhivatni vagy hívni és egyáltalán hogyan lehet megnézni?
Illetve hol érdemes körülnézni?
Superb_ Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1593

A vaterán hivatkozott kamera egy canon Moter Zoom 8 EEE típus, hatvanas évek eleje. Normál 8mm-es kamera. A 3 e az elektromos működést  jelenti ami 3 féle funkcióhoz is kapcsolódik (fénymérés, filmtovábbítás és zoomolás.) Ez akkoriban igen innovatív dolognak számított egy névtelen :)) japán cégtől!

Előzmény: Törölt nick (1580)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.10 0 0 1592

Én anno töltögettem kazettát, de nem sötétben, hanem egyszerűen vettem vágott és fölorsózott utántöltőt az elvtársaktól, és egy csukályban befűztem. De hogy sötétben vagdossak meg tekergessek? Nincs az a pénz. Inkább szenvedek a rugóval.

Más.

A quarz projectedhez: van egy ismerősöm, aki tud aluminiumot önteni. Ha kifaragod az alkatrészeket puhafából, vagy kiformázod agyagból, ő kiönti neked szépen. Utána kalapácslakk, és szuper lessz!

Előzmény: apepee_ (1586)
apepee_ Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1591
A 16mm Canon-ok is nagyon szépek! Ej, az nagy álmom ám, 16 mm-re egy filmet, fahrttal, kránnal...meg sok pénzzel ;)
Előzmény: Superb_ (1589)
apepee_ Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1590
Mit mondjak?...Kész vagyok! :D
(Az unatkozó gépész c. képet láthatjátok)

Tuning-Quarz DS8-5 2007 edition (limited :))

Quarz DS8-5
Superb_ Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1589

A kép nem ment át, megtalálható itt:

http://www.canon.com/camera-museum/camera/cine/f_index.html

Előzmény: Superb_ (1588)
Superb_ Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1588

A canonnak van egy nagyon jó profi ds8-as kamerája. Ilyet elfogadnék!

Előzmény: Törölt nick (1585)
Superb_ Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1587
Ez már jól hangzik! Ha kész vagy, tégy fel egy képet a masináról!
Előzmény: apepee_ (1586)
apepee_ Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1586
Csak azt mondtam, hogy talán :D Ezt a sötétben csücsülősdit sosem fogom tudni megetetni veled :)

Ami tervben van:
Egy kis Quarz tuning (DS8-5)
Kap egy kompendium illetve anamorf tartó hidat, egy szép kurblit meg felülre egy markolatot. Ez kb. 40% működés 60% kinézeti tuning :-) Jól fog kinézni krómozott lemezhíddal, feketekompendiummal és egy akkora objektívvel, mint 3 másik, Rectimascope a szentem :)
Előzmény: Törölt nick (1585)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1585
Bah, venni kell egy napfényorsós kamerát, és kalap, máris nem kell piszmogni. Ugyan ritka a elektromos, autómata fénymérős napfényorsós, de azért van. Ad abszurdum az ebayról is lehet rendelni, 2kg-ig 10 euróért hozza a posta Németországból, túl nagy tolongás meg ott sincs az ilyesmiért.
Előzmény: apepee_ (1583)
Superb_ Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1584

A single 8-cal csak annyi a gond hogy:

1. igazából külön kamera kell hozzá

2. Japánban hívják elő.

Előzmény: apepee_ (1583)
apepee_ Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1583
Sőt, a single8 az super8-as film, csak a kazettába nem egymás alatt, hanem "egy síkban" futnak a filmek. Talán könnyebb lenne befűzni, de se kazettám, gépem is csak egy.
Előzmény: Törölt nick (1582)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1582

Van izzóm is, 1500-ért viheted. Gondold el, 14500 Ft-ból nyolc tekercs fomát kapol... ;-)

A normál 8 16mm széles orsós felibevágós, a single 8 meg 8mm széles kazettás. Szerintem a single-8 hiper felejtős hazánkban.

Előzmény: zooyork (1581)
zooyork Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1581

Nekem is van egy meoptám még én kunyerbáltam izzót, (amiért azóta sem mentem). Szeretnék egy komoly gépet, amit nem kell lecserélni, hanem kiszolgál sokáig.

Utánanéztem, normál8-as (ha super lenne, már raktam is volna licitet:)

Egyébbként a normál 8 és a single 8 között csak a tokozás a különbség  napfényorsó-kazetta? 

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1580

Szerintem baromi drága. Én adok neked egy meolux-2-t 6e-rt, aminek 15mm-es objektívje van, ezzel a te szobádban simán lehet 1,2m széles képet vetíteni. Külön érdekesség, hogy lehet a filmet kifűzés nélkül gyorscsévélni előre-hátra, valamint hogy szinkronmotoros, pontosan tartja a 18 vagy 24 kép/sec sebességet, ráadásul sokkal csendesebb, mint a kefés motorral szerelt gépek. Igaz, hangosfilmet vetíteni nem tud... dehát úgysem kapható már hangcsíkos nyersanyag. Most raktam bele vadiúj ékszíjakat, no, kell?

Más.

Aki unja a kazettatöltögetést, annak itt egy elektromotoros, power zoomos orsós kamera a vaterán! Szerintem rendkívül figyelemre méltó darab:

http://www.vatera.hu/canon_8mm_es_filmfelvevo_gep_18946476.html

Csak belerakod a fomát úgy, ahogy a soostól megvetted, és már filmezhetsz is!

Sajnos nem írja, hogy DS8 vagy normál-8...

Előzmény: zooyork (1579)
zooyork Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1579

Sziasztok,

erről a vetítőről mi a vélemény? http://www.vatera.hu/8_szuper8mm_filmvetito_466_18925758.html

Mekkora képe lehet? Tényleg van ilyen hogy hátulra megy a teli orsó előre meg az üres? Szeretnék végre egy megbízható normális vetitőt kb 15e ig bezárólag.

A wittner rendelést szombaton vagy hétfőn adom le. Szoljon aki még szeretne valamit!

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1578
Nincs már iskolai kémia-kísérlet. Az eu betiltotta, hogy az veszélyes, mert mi van, ha a gyerek szemibe megy a nátrium. :-(
Előzmény: amfy (1577)
amfy Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1577
Igen, ezt gondoltam, hogy a 15m feltekerése nem egy leányálom. Kezdetben sokszor még a másfél méter 35mm-es film is nehezen ment fel az orsóra. Fogok kísérletezni, sőt, lehet, hogy előbb csak rövid databokat hívunk majd tálakban, hogy megnézzük hogy is megy ez. Köszi a dikromát felajánlást, de még körbeérdeklődöm pár helyen, hátha Pesten is tudok szerezni. Valami gimibe v. középiskolába biztos rendelnek a kémia szertárba mindenfélét, csak kell egy ismerős, akit megkérek, hogy csapjanak hozzá egy kis kénsavat meg dikromátot. Vagy marad a reanal. Igazából 8000 Ft-ból kijönne. Nem a pénzt sajnálom, hanem azt, hogy ebből több, mint 200 tekercset tudnék hívni, amit azért kétlem, hogy elexponálok.
Előzmény: apepee_ (1574)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!