Keresés

Részletes keresés

nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4994

Nem , de honnan tudjam, hogy miben, és annak milyen használatában  van gyakorlatod? Ebben semmi sértés nincs.

Nekem sem csipog, neked sem csipogna. Miért gondolod hogy csipog, hogyha nem akarod??? :P

Ésszel kell használni.

Előzmény: Goldman Emma (4992)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4993

:), ezt nem láttam még.

Viszont láttam nyomtatható? #arthistory címkéket, mert tkp. arról van szó, amit betesznek fotózáskor a téma elé. De hogy ez mire jó, az rejtély számomra. Valószínűleg nem fogok beleásni, nekem nem az a lényeg.

Előzmény: Archimédesz (4990)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4992

(Jézusom, én tényleg ennyire hülyének nézek ki, hogy még azt se tudom, mi a twitter? :-)))) Nem csoda, hogy ott tart a munkahelyem, ahol. :-))))

Valójában: a valós hírforrások mellett töltöm a napomat. Kell a francnak, hogy ugyanaz még csipogjon is, amit amúgy is olvasok, szomorúan, megadón.)

Előzmény: Goldman Emma (4991)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4991

Kedves vagy.

Eszemben sincs.

Előzmény: nofRETRO (4989)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4990

Előzmény: nofRETRO (4989)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4989

A twitternek semmi köze a telefonhoz, a magánélethez. A munkához lehet köze.

Az én kis napilapon a tweet-ekből szemez. Ha fizetőset választanék, még több szabályt be tudnék tenni. Ahol nincs tweet-csatorna, azt külön meg kell találni.  De a mai manótól kezdve sokan használják. Kidobja automatikusan az egyéb helyen lévő anyagot, vagyis a bevezetőt a linkkel. Egy hozzá passzoló hash-tag még jobban besegít :) Tessék úgy nézni, mint egy étlapot, a napi ajánlattal. na. segítek ha kell, megtalász :)

most meg is nézem a frissujságom..

Előzmény: Goldman Emma (4986)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4988

Most hogy mondod, volt egy ott egy topik, ahová rendszeresen hoztak mindenféle macis képeket egy közkedvelt fórumozónak.

A nickneve rokonságban volt a fenti brummogókkal, azért. Szép békeévek...

Előzmény: Archimédesz (4985)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4987

Tessék. Ennyit a NAVA-ról és az OSZK-ról. Már csak az állami támogatást kéne átcsatornázni, khm, ezt most nem írom ide, hogy honnan, Maci bácsihoz.

Előzmény: Archimédesz (4985)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4986

Jujjjjj, tudtam, hogy baj lesz abból, hogy véletlenül fórumot írtam topik helyett... :-)

Igen, most, hogy írod, hallottam az origo fórumirtásáról - csak azt nem értem, hogy ilyenkor szerzői jogilag, NAVA-ilag, Országos Széchényi Könyvtárilag miért nem csinál valaki botrányt, aki tudja, hogy miről van szó, és akinek fontos?! A fent felsoroltakból kettő azzal árulja magát, hogy "elteszi, ami a magyarság kultúrkincséből digitálisan fontos". Hát, nosza. Ne csak a pénzt tessék eltenni, hanem a munkát is elvégezni. Ezt azért nem kellett volna annyiban hagyni - és ha itt is ez jönne, rám számíthattok. demonstrálni, no, azt rohadtul tudok.

Miért nem twittelek? Amiért butatelefonom van. rohadt jó, hogy nem a nyolcvanas években élünk, hiszen van internet. Rohadt jó, hogy megengedhetem magamnak: ha akarom, úgy éljek, mint a nyolcvanas években.

Előzmény: nofRETRO (4983)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4985

Képzeld el, ha egyszercsak azt mondanák itt is, hogy vége. Pl. a budapest anno anyaga elvész

Nem vész. Maci bácsinál le van mentve az egész.

Előzmény: nofRETRO (4981)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4984

Ezzel erősen vitatkoznék

Nem velem - én nem értek hozzá.

(Nyilván nem lehet ilyen kategorikusan kijelenteni, hogy „a kelet-európai falu ilyen volt, slussz”, mert azért elég nagy területről és elég hoszzú időről beszélünk. De hát egy ilyen riport nem is történeti szociológiai tankönyv. Majd elolvasom a könyvet aztán meglátjuk.)

Előzmény: nofRETRO (4976)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4983

Aha. A fórum az egész rendszer, abban vannak topikok, mint ez. Közben mindezek táma, altéma szerinti csoportosításban, halmazokban. A fórum itt olyan külön egység az előbbieken felül, mint a blog.hu, vagy az indavideó, a képtár. Az origón is lett blog-szekció, az meg is van, postr néven ha jól emlékszem, de valahogy nem olyan közkedvelt mint  itt a bloghu. Más a szerkezete, egymáshoz kapcsolása, ilyesmi. De nem fárasztalak vele tovább :)

Amúgy miért nem twittelsz? Az anyag-ajánló automatikusan is kimehet.

Előzmény: nofRETRO (4982)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4982

Az Origo fóruma szűnt meg. Az Index fórumának tkp. vetélytársa volt. Valahol van itt is menedék-topik, amikor ott átmeneti üzemzavar volt, de ez fordítva is működött :) A kezdődő blogláz elszívta egy részét a felhasználóknak, de maradtak még elegen, nem beszélve a rendszeresen archívált anyagokról, amihez már hozzászólni nem lehetett, de olvasni, keresni benne igen. Nagyon jól szervezett, jól kitalált rendszere volt, de az eredeti programozó(k?) már évek óta elment onnan. Jó szakmai karriert fut, bár szerény. Legalábbis így láttam.

Előzmény: nofRETRO (4981)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4981

Úgy szűnt meg, hogy megszűntették. Magyarázat nem volt. Cakk-pakk odalett minden, sok-sok évnyi anyag. Kicsi ráadás-időt adtak még a mentéshez, talán pár hetet, aztán nyom nélkül az enyészeté lett. Jó ideje már én sem használtam rendszeresen, de időnként visszalátogattam. Képzeld el, ha egyszercsak azt mondanák itt is, hogy vége. Pl. a budapest anno anyaga elvész, archívumban sem kereshető, a google sem emlékszik rá. Na, akkor már érzed a szituáció jelentőségét.  Mivel itt most épp fejlesztettek egy kicsit, nem kell aggódni szerintem.

A netre töltött dolgok jövője kiszámíthatatlan, ezt már többször átéltem, tapasztaltam.

Tudod, amúgy is szeretem a papírt :) csak ne foglalna akkora helyet, és lehetne olyan könnyen keresni benne, mint a digitalizált anyagban. A párbeszédről nem is beszélve.

Előzmény: Goldman Emma (4980)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4980

Már hogy mi szűnt meg? Bocs, ehhez hülye vagyok, ezen a három fórumon kívül egyáltalán nem élek a szerrel.

Előzmény: nofRETRO (4974)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4979

Ma esti gyalogtúra-gyűjtés. Desszertes bódé felirata az Erzsébet téren. "Strangers have the best candy."

nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4978

Magamat nem lehet :)) Jött egy felirat..

Előzmény: nofRETRO (4977)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4977

Kösz, akkor semmi vész, magamat is letilthatom :)

Előzmény: Archimédesz (4975)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4976

Ezzel erősen vitatkoznék, illetve hol volt, és mikor ilyen falu? Kevés munka? Munkahely igen, de munka annál több. Nem értem.

"A kelet-európai falu valamikor archaikus, gondoskodó, védő és fenntartó közösség volt. Kevés munka, szerves kultúra, faluközösségi tulajdon, biztonság."

http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/pusztito_csend_az_ev_legfontosabb_regenyenek_nyomba_eredtunk

Előzmény: Archimédesz (4971)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4975

Itt is pont úgy működik.

Előzmény: nofRETRO (4974)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4974

Az origó fórumán ősidők óta volt khm. csak szólok, csak az megszűnt ugye.

Ott úgy működött, hogy valami látszott a hszből , talán a fejléc halványan?, és meg lehetett jeleníteni, ha mégis űzött a kíváncsiság valami reag miatt :)

Tehát nem örökre szólt, csak nem foglalta a monitoron a helyet.

Előzmény: Goldman Emma (4966)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4973

Az igaz, hogy ez a Borbély a legkevésbé sem ígérkezik mondénnak, és ebben az időben tuti depressziót vált ki.

Előzmény: Goldman Emma (4972)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4972

Azt is föltettem az "addig nem halok meg, míg el nem olvasom" polcra, már amikor megkaptam ezt az interjút. 

http://nol.hu/kult/20130610-legalabb_nevuk_legyen

De most valami mondénabbra vágytam, és Déssel bejött.

(Mondjuk, ahogy azt a polcot elnézem, örökéletű leszek a Földön, az fix.)

Előzmény: Archimédesz (4971)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4971
Előzmény: Goldman Emma (4970)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4970

Dés Mihály: Pesti barokk. Tulajdonképpen nehéz eldönteni, hogy sírjon vagy röhögjön az ember, de én az utóbbit választottam. Fenomenális.

Archimédesz Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4969

Egészen pontosan jobb egérgombbal új ablakban megnyitva megjelenik a szóban forgó hozzászólás, bal gombbal pedig csak a linkje, amit így ki tudsz másolni.

Előzmény: Boszorka (4967)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4968

Qantas, csak hogy belekössek. 

A nick tiltása pedig egy ritkán kellő, de akkor nagyon hasznos funkció: ha valakit nagyon nem szeretsz olvasni, akkor tiltólistára teszed és onnantól fogva az ő hozzászólásai nem jelennek meg. Eddig külön scriptet használtam erre, de így egyszerűbb.

Előzmény: Goldman Emma (4966)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4967

Nahát! Hogy a permalink megnéz lenne, erre soha nem jöttem volna rá.:-(

Előzmény: Archimédesz (4965)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4966

Olvasni tudok, csak azt nem, hogy pl. mi az a nick tiltása, meg a permalink. Bár ez utóbbi pl. nagyon elgondolkodtatott.

(Eszembe jutott pl. Feri bátyám, akinek anno Szingapúr helyett Kuala Lumpurba vitte a bőröndjét a Quantas, ő meg azon morfondírozott két whisky között, hogy azt tudja, mi a lump úr, de hogy ki lehet az a Kual...)

Előzmény: Archimédesz (4965)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4965

Ha föléjük viszed a kurzort egy másodpercre, akkor kiírja mindegyikre, hogy micsoda. Egyébként balról jobbra:

válasz > megnéz > könyvjelző > nick tiltása

Előzmény: Goldman Emma (4963)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!