Keresés

Részletes keresés

ilzo29 Creative Commons License 2006.01.09 0 0 32

Szia!

Nagyon csodás lesz majd Nektek ez a szép hajó-út!

Ha itthon lesztek, tegyél majd fel sok-sok képet, ok?

Ha nem gond, akkor megkérdezhetem, hogy kettőtöknek ez a hajó-út, full mindennel együtt mennyibe kerül(t)??

Melyik irodával mentek?

Sok helyen jártatok már üdülni külföldön??

Üdv: Ildi

Előzmény: TTj (25)
TTj Creative Commons License 2006.01.09 0 0 31
Sziasztok, köszönöm szépen a tájékoztatást!
Előzmény: t-t (30)
t-t Creative Commons License 2006.01.08 0 0 30
A regisztraciot kovetoen nehany napnak el kell telnie, igy a SetSeal Pass-t az indulas elott 2-3 hettel tudtuk kinyomtatni (kb. akkor amikor a hajojegy is megjott az utazasi irodaba)

Tea, kave stb. a Promenadeon (5. szint) talalhato egyik barban mindig volt korlatlan mennyisegben. Ebben a barban lehet 24 oraban enni szendvicseket, pizzat, ha nem tetszene a tobbi etterem kinalata etkezesi idoben. Egyebkent az etkezesekkor narancsle, tea, kave, dobozos tej es kakao, limonade, viz es meg nehany ital korlatlanul van. A szensavas uditokert mar fizetni kell az etkezeskor is. Az italcsomag akkor eri meg, ha minden nap min. 5-6x 3 deci uditot megiszik az ember (meg azokon a napokon is, ha kikotoben van a hajo), egyebkent jobban jarsz, ha ad-hoc a Seapassra terheled.
Előzmény: TTj (29)
TTj Creative Commons License 2006.01.08 0 0 29

Mi Oceanview Stateroom-ban leszünk a 3. deck-en, akkor az is jó lesz. Már, ha nem csap be a víz az ablakon.

Megcsináltam az Online Check-In-t, ti mikor tudtátok kinyomtatni SetSailPass-t?

Már nem akarlak zaklatni Benneteket, csak egy kérdésem maradt: a víz, tea, kávé, korlátlanul tényleg benne foglaltatnak az árban? vagy csak amit az étkezésekkor kérsz?

gbern Creative Commons License 2006.01.05 0 0 27

Szia,

belső kabint választottunk, a célnak teljesen megfelelt. csak aludni jártunk oda. A hajó sohasem késett, sőt, hamarabb is beért szinte mindig. nem kell félni, hogy lekésitek a járatot.

Előzmény: TTj (26)
TTj Creative Commons License 2006.01.05 0 0 26

Még eszembe jutott valami:

milyen kabinban voltatok?

visszafelé késett-e a hajó? ez azért érdekes, mert állítólag 8.30-ra ér be a miénk Miamiba és még aznap 15.50-kor indul a gépünk haza. Remélem elérjük.

TTj Creative Commons License 2006.01.05 0 0 25
Sziasztok, köszi a beszámolót. MÁR ANNYIRA VÁROM HOGY INDULJUNK!!!!!!! Mi Miamiból indulunk 7 éjszakás útra, Haiti, Jamaica, Grand Cayman, Cozumel(Mexico) útvonalon. Remélem jó időnk lesz.
Előzmény: t-t (22)
gbern Creative Commons License 2006.01.04 0 0 24

Szia, én a feleség vagyok :)

A mi útvonalunk is hasonló volt, azzal a különbséggel, hogy mi Amszterdamban átszálltunk. De egyébként teljesen jó volt így. Ennél olcsóbbat mi sem nagyon találtunk.

Előzőleg mi másik útra  fizettünk be, de tekintettel a Wilma-ra, mi elhalasztottuk és át is tettük máshova az egészet. Nem bántuk meg. Mi november végén mentünk, az idő teljesen jó volt. Arubán és Curacao-n az idő egyszerűen tökéletes volt. Igaz 20-nál alacsonyabb faktorszámú napvédővel nem érdemes próbálkozni. St. Martinon és St. Thomason viszont nagyon borult  volt az idő és sokat esett is, pont mikor odaértünk. De nekünk azt mondták a helyiek is, hogy ilyen rossz idő már régen volt, így nagy valószínűséggel csak nekünk volt pechünk. De ezt leszámítva is meleg volt, senki sem fázott :) Kérdésedre  válaszolva szerintem az indulás májusig teljesen jó, mert onnantól november végéig tart a hurrikán szezon.

Előzmény: zimzizim (23)
zimzizim Creative Commons License 2006.01.03 0 0 23

Szia,

ezt az utat néztem ki én is :-)

Két kérdésem volna:

- melyik útvonalon érdemes odamenni? Eddig én BP-NewYork-San Juan útvonalat találtam  a legolcsóbbnak

- melyik évszakot javasolják erre a túrára? Mi megszívtuk a Bahamákat októberben mert pont akkor dühöngött Floridában a Wilma

A többi hozzászólásoddal teljes mértékben egyetértek, nekem is ugyanezek voltak  a tapasztalataim (azzal a különbséggel, hogy én eleve nem is vittem öltönyt)

Előzmény: t-t (22)
t-t Creative Commons License 2006.01.03 0 0 22
Szia,

Mi par hete voltunk az Adventure of the Seas-en, Puerto Ricobol indulto Del-Karibi uton. A legtobb velemeny szerint ez a legszebb ut (Aruba, Curacao, St. Martin, St. Thomas, es persze PR). A szemelyzetben jo par magyar volt, koztuk a fakultativ programiroda vezetoje is. A hajo maga 3600 utast es 1200 fonyi szemelyzetet szallit es a Voyager kategoriaba tartozik. Nekunk nagyon tetszett az egesz ut es hatalmas elmeny volt!

Mi mindennel meg voltunk elegedve, de amit javasolhatok azok az alabbi:

- a SeaPass-t mindenkeppen elore intezzetek el online, regisztraljatok be stb. Igy a check-in is kb. 5 perc (ha mar leadtad a csomagokat ami fel ora volt nekunk), mert nem kell minden kerdest papiron a helyszinen megvalaszolni, iratokat egyeztetni stb.
- "kotelezo" borravalot ne fizesd ki elore, foleg, ha nem tervezitek, hogy a fo etteremben (elegans, oltony-nyakkendo tipusu felszolgalt vacsora) fogtok vacsorazni. Ugyanazok az etelek vannak a Windjammer, sved asztalos etteremben is. Mi elso este voltunk csak a "puccos" vacsoran, nem akartunk a nyaralason 2-3 nap is formalis oltozetben enni.
- korlatlan italcsomag nem eri meg, ha a hajon a kikotokben leszalltok es igy keves idot toltotok a hajon. ha megis vesztek ilyen italcsomagot akkor eleg a tarsasagban csak 1 fore kifizetni :)
- fakultativ programok dragak a hajon es ugyanazokat a legtobb helyen magad, olcsobban is meg tudod szervezni akar elore az Interneten. Mi a legtobb helyen autot bereltunk es bejartuk vele a szigeteket, olyan helyekre eljutva aminek a kozelebe a szervezett programok nem is mennek
- az italok baratsagos arban vannak, de mindenre felszamitjak a 15% borravalot. Igy egy sor es koktel is $4.5-6 kozt van, uditok ennek felebe kerulnek. Persze az olyan koktelok amiben tobb az alkohol eretelemszeruen dragabbak is. Vannak akciok is, hogy amennyiben veszel X koktelt akkor megkapod hozza a poharat is :) Szerintem viszont a koktelok ugyan igy nagyjabol annyiba kerulnek, mint jobb helyeken itthon, viszont kint joval tobb az alkohol bennuk!
- a hajo mozgasat megerzed mikor elindul elso nap, fel ora mulva mar nem sokat erezni. Igazabol csak akkor erezheto a mozgasa, ha lassan megy, valamiert akkor jobban billeg. Szerintem igy sem zavaro, gyorsan hozza lehet szokni. A hajon levo uzletekben kaphato egyebkent tengeri betegseg elleni tabletta, de barmi mas is amire szukseg lehet.
- a klimat eleg jol lehetett a kabinban szabalyozni. ha erzekeny ra valaki vagy nincs hozzaszokva akkor inkabb vigyetek torokfajas ellen tablettat. a kabinon kivul sem volt gond a klimaval, fel sem tunt igazabol, hogy mukodik.

Ha meg van kerdesed szolj!

Udv,

TT
Előzmény: TTj (17)
TTj Creative Commons License 2006.01.03 0 0 21

Köszönöm a beszámolót. Remélem, hogy klassz lesz, már nagyon várom. Izgulok nagyon, többek között azért,mert még sose voltam ekkora hajón, meg a 3 éves kislányunkkal megyünk. Esetleg olyan gyakorlati dolgokat szeretnék kérdezni, hogy a klíma a kabinokban mennyire irányítható, nagyon hideg van-e a közös helyiségekben? Mert ezek az amcsik ész nélkül le szoktak hűteni mindent.

Normál vacsorához mennyire kell kiöltözni vagy megfelelő a normál öltözet?

Ha parti kirándulásra megyünk, akkor a tender-ért is fizetni kell, vagy csak a szervezett programokért?

Milyenek az árak sör, pezsgő, koktél stb.? Nagyon elszálltak, vagy normál szállodai? (Értem ezalatt, kb. 3-4-5$, vagy több?)

Ja, és még, mozog a hajó? Mármint érezni a hullámzást?

Egyenlőre ennyi kérdés merül fel bennem.

Előre is köszi.

Előzmény: zimzizim (20)
zimzizim Creative Commons License 2006.01.02 0 0 20

Mi nemrég voltunk a Royal Carribean-al a Bahamákon, igaz nem az említett hajóval hanem a Majesty of the Seas-el. Ott mesélték, hogy ez a hajó a legöregebb és legkisebb a flottából, de így is leesett az állunk amikor megláttuk belülről. Biztos lehetsz benne, hogy fantasztikus élmény lesz nemcsak az út hanem maga a hajó is: rengeteg étterem, bár, elképesztő méretű színházterem (kb 1500 fő befogadására alkalmas), kaszinó, üzletek, nem is beszélve a nyitott medencékről és koktélokról. Rengeteg belső szórakoztató program van, de a szárazföldre is szerveznek mindenféle jó dolgot (igaz, külön pénzért).

A hajó élelmezési vezetője magyar volt és ő mesélte, hogy a cruise utak közül a karibi a legtutibb, ő asszem a Puerto Rico-i indulást javasolta. Alig várom, hogy újra mehessek.

Ha valami még érdekel, szólj.

Előzmény: TTj (17)
partics Creative Commons License 2006.01.01 0 0 19
Várom a részletes beszámolót!
Honnan indult a hajó? Mi volt az útvonal? Milyen volt az időjárás? Hogy utaztatok el a kikötőbe?
Nagyon kevés beszámolót találtam hajó utakról, jó lenne itt olvasni ilyeneket.
Előzmény: fatema (16)
TTj Creative Commons License 2005.12.22 0 0 18
Bocs, rosszul írtam NAVIGATOR OF THE SEAS !!!!!
TTj Creative Commons License 2005.12.22 0 0 17
Sziasztok, volt már valaki Royal Carribean hajóúton? Mi februárban megyünk Nyugat-karibi körútra, a Navigaot of the Seas-szel. Ha valakinek van tapasztalata, szívesen várom.
fatema Creative Commons License 2005.11.21 0 0 16

Mi most voltunk egy Földközi-tengeri hajóúton,és csak ajánlani tudom mindenkinek!Nagy élmény,már maga a hajó is. Már nem megfizethetetlen,nézzétek meg a "Prima price" majdnem félár ,ha valaki korán jelentkezik!

www.costacruises.com

www.costa.it

Mi a Tensinél foglaltunk,bár az utat az internetről néztem ki,mert ők nem hirdették. Egy ilyen út kiszakadás a nagy magyar valóságból,és az mindenkire ráfér.Fantasztikus élmény!!

Leht,hogy az óceánon kicsit jobban mozog a hajó ,sőt biztos,de még az is lehet,hogy unalmasabb,mintha mindennap kikötünk egy országban,de azért az is nagy kaland lehet,ha valaki szereti nézni a végtelen nagy vizet!

Tengerre magyar!:o)

lborli Creative Commons License 2005.11.21 0 0 15
Szvsz, óceánjáróval utazva épp olyan messze vagyunk a hajózástól, mint 1 utasszállítón a repüléstől.
Előzmény: R3D+ (14)
R3D+ Creative Commons License 2005.11.21 0 0 14

majd néha írok bele, hogy ne vesszen el a topic :)

tudod én is utálom a repülőt, főleg ha 10+ órát kell ücsörögni egyhelyben

aki ment már oceánjáróval, az ráadásúl tudja is értékelni a hajózást :)

fekete macska Creative Commons License 2004.06.22 0 0 13
Bocsi, de sztem ez így nem fog összejönni :))
Viszont bármi kérdésed van, nyugodtan írjál neki az adtom@freemail.hu címre. Tuti, hogy válaszol :D
Előzmény: fekete macska (12)
fekete macska Creative Commons License 2004.06.13 0 0 12
A szombatnak már lőttek :)) De ha minden igaz, kedden megint jön hozzám - ti. szeret internetezni, arra pedig leginkább itt van lehetősége...
A tornádót meg kikerülik :D Gondolom a cégnek sem érné meg a rókázó utasok panaszait kompenzálni.
Előzmény: Raggi (11)
Raggi Creative Commons License 2004.06.13 0 0 11
Köszi, ez szuper jó lenne!
Kibirom igen, augusztus lőtt nem esedékes a dolog. Mi a helyzet akkor a tornádókkal arrafelé?

Hát, nem ilyen vitorlás hajóra gondoltam, bár nem lehetett semmi, de én nem vagyok ilyen sportos, hogy az ügyes-bajos dolgaimat egy kötélen lógva a tengerbe ...

Előzmény: fekete macska (9)
szalapala Creative Commons License 2004.06.11 0 0 10
Karibi hajóutakból többféle van. Vannak nagyhajók, de vannak kisebb, kb. 20 fős vitorlásutak is, sőt ez utóbbira közvetlen magyarországi szervezések is vannak, csupa magyarral, vitorlázók számára. Ez utóbbiról egy kicsit :

Egyik haverom volt egy ilyen utóbbi típuson, hát nem semmi, amiket mesélt róla. Az, hogy a kapitány az első perctől tökrészeg volt egész végig, az még nem is számított eseménynek. Volt, hogy ráhagyta az utasokra a hajót, hogy csináljanak amit akarnak, mert ő most aludni megy. Igaz, az utasok jó része tapasztalt vitorlás volt, tehát nem volt gond a hajóval, csak az, hogy ők is nagyjából azonos alkoholszinten voltak a kapitánnyal. Az, hogy az első nap után elkezdett hisztizni a résztvevő csajok közül egy-kettő, hogy ki akar szállni, kössenek ki akárhol, egy ilyen állatról - mármint a kapitány - nem volt szó stb. és el fog válni, mihelyt akárhol partot érnek, szintén folyamatos volt.
Volt hogy estére megláttak egy szigetet, a kapitány ki akart kötni, de kiderült, hogy meg kell kerülni a fél szigetet, mire találnak valami alkalmas helyet, de erről az elvileg tapasztalt kapitány nem akart hallani se, úgy kellett erőszakkal irányítani majd eltávolítani a környékről.
A kisebb-nagyobb ügyeket - "folyó" vagy "szilárd" - úgy kellett megoldani, hogy beleereszkedsz a tengerbe egy kötélen és ott elvégzed, amit akarsz.
Amikor közeledtek egy-egy szigethez, akkor a haverom úgy érezte, mintha egy XVII-XVIII. századi hajós felfedező úton lett volna, jöttek eléjük kis ladikokkal a helyi bennszülöttek mindenféle gyümölccsel, kajával, de XX. századi módra pl. elemekkel is, és tényleg úgy kellett a kikötésnél elhessegetni őket, hogy valahogy partot érjenek.
Mindamellett , ahogy mesélte, számára feledhetetlen élményt nyújtott a hajóút, és bár akkor az út első napjaiban átkozta magát, hogy hova jött, utólag máshogy emlékszik rá és az egyik legkedvesebb élményeként tartja számon. A szigetek közt - valahol Saint Cristopher és St. Vincent között hajókáztak a Kis-Antillák ívén - sok különbséget nem tudott tenni, de nem is az volt az élményanyag, hanem maga az út maga.
Bár asszem te nem ilyenre gondoltál, ezért bocsi.

Előzmény: Raggi (7)
fekete macska Creative Commons License 2004.06.11 0 0 9
Ha kibírod holnapig :)) akkor rádszabadítom az öcsémet.
Lassan öt éve dolgozik kinn, és 80%-ban a karibi térségben. Több hajón is megfordult már, tehát sztem még ajánlani is tud.
Goendoer Tapir Creative Commons License 2004.06.11 0 0 8
a hajós cégek weblapján elvileg fent van a részletes menetrend, érkezési-indulási órák feltüntetve.

www.carnival.com -t nézted már?

Raggi Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7
Hú, ez a holland hajó nagyon kinéz!

Engem igazából a Karib tengeri utak érdekelnének, hogy mennyit lehet valójában látni a szigetekből. Milyenek a kirándulások, a látnivalókra fordított idő illetve a tengeren töltöt idő aránya.
Ahogy néztem, a legtöbb Miamiból indul és erősen változik az áruk időszaktól függően.
Ősszel, a tornádós időszakban elég olcsó, de attól meg én félek.
Melyik a látványosabb, a nyugat vagy kelet karibi körút?
A hajón milyen árak vannak (gondolom csillagászati). Az ellátás részben benne van a jegyben de az innivaló is? Alhoholt nem iszunk.
Szóval ilyesmi, még csak kacérkodunk a gondolattal.

tioman Creative Commons License 2004.06.11 0 0 6
itt van egy érdekes hajóút. láttam a hajót antwerpenben, nagyon szép volt. kevés pénzért el lehet menni a hajóra dolgozni, sok pénzért nyaralni.
lamed Creative Commons License 2004.06.11 0 0 5
Indult már régebben egy ilyen topik (hajo utak), de nem nagyon érdekelt senkit (sajnos). Igaz, hogy ott a menetrend szerinti transzatlanti járatokról (Anglia-USA) volt inkább szó, de ide is bemásolom:

"Érdekességképpen: a világ legnagyobb hajójával 6 nap az út.
http://www.cunard.co.uk/CruiseCalendar.asp?LeftNav=Destinations&Region=7&sub=cal

Igaz, hogy rendesen megkérik az árát, de nem kell 8-10 órát ülni egy kényelmetlen széken a repülőgépen, és persze legfőképpen az egész utazás hangulata egész más, mint egy repülés esetén.
Engem is érdekelnének élménybeszámolók ilyen utakról. Nem csak transzatlanti viszonlyatban, hanem bármi (pl. Földközi tenger ). "

Linkek:
http://www.maritim.hu/
http://web.matavnet.hu/cruiseh/
http://www.tcd.hu/hajoval.html
http://www.tensi.hu/tours.php?type=4
http://web.axelero.hu/lupustr/frame.htm

fekete macska Creative Commons License 2004.06.10 0 0 4
Melyik érdekel valójában? Mindegyikre el akarsz menni?
És mit szeretnél tudni pontosan?
Előzmény: Raggi (2)
szalapala Creative Commons License 2004.06.09 0 0 3
Eddig 0-szor voltam, de jövőre kéne menni Norvégiába fjordhajózásra. Már láttam ilyen utazási prospektet, még lehet, hogy meg is van.
Előzmény: Raggi (2)
Raggi Creative Commons License 2004.06.09 0 0 2
Volt valaki már ilyen utazéson? Gondolok itt Karib-tengeri útra vagy Alaszkára, Földközi-tengeri körútra.
Minden részlet érdekelne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!