A regisztraciot kovetoen nehany napnak el kell telnie, igy a SetSeal Pass-t az indulas elott 2-3 hettel tudtuk kinyomtatni (kb. akkor amikor a hajojegy is megjott az utazasi irodaba)
Tea, kave stb. a Promenadeon (5. szint) talalhato egyik barban mindig volt korlatlan mennyisegben. Ebben a barban lehet 24 oraban enni szendvicseket, pizzat, ha nem tetszene a tobbi etterem kinalata etkezesi idoben. Egyebkent az etkezesekkor narancsle, tea, kave, dobozos tej es kakao, limonade, viz es meg nehany ital korlatlanul van. A szensavas uditokert mar fizetni kell az etkezeskor is. Az italcsomag akkor eri meg, ha minden nap min. 5-6x 3 deci uditot megiszik az ember (meg azokon a napokon is, ha kikotoben van a hajo), egyebkent jobban jarsz, ha ad-hoc a Seapassra terheled.
Mi Oceanview Stateroom-ban leszünk a 3. deck-en, akkor az is jó lesz. Már, ha nem csap be a víz az ablakon.
Megcsináltam az Online Check-In-t, ti mikor tudtátok kinyomtatni SetSailPass-t?
Már nem akarlak zaklatni Benneteket, csak egy kérdésem maradt: a víz, tea, kávé, korlátlanul tényleg benne foglaltatnak az árban? vagy csak amit az étkezésekkor kérsz?
belső kabint választottunk, a célnak teljesen megfelelt. csak aludni jártunk oda. A hajó sohasem késett, sőt, hamarabb is beért szinte mindig. nem kell félni, hogy lekésitek a járatot.
visszafelé késett-e a hajó? ez azért érdekes, mert állítólag 8.30-ra ér be a miénk Miamiba és még aznap 15.50-kor indul a gépünk haza. Remélem elérjük.
Sziasztok, köszi a beszámolót. MÁR ANNYIRA VÁROM HOGY INDULJUNK!!!!!!! Mi Miamiból indulunk 7 éjszakás útra, Haiti, Jamaica, Grand Cayman, Cozumel(Mexico) útvonalon. Remélem jó időnk lesz.
A mi útvonalunk is hasonló volt, azzal a különbséggel, hogy mi Amszterdamban átszálltunk. De egyébként teljesen jó volt így. Ennél olcsóbbat mi sem nagyon találtunk.
Előzőleg mi másik útra fizettünk be, de tekintettel a Wilma-ra, mi elhalasztottuk és át is tettük máshova az egészet. Nem bántuk meg. Mi november végén mentünk, az idő teljesen jó volt. Arubán és Curacao-n az idő egyszerűen tökéletes volt. Igaz 20-nál alacsonyabb faktorszámú napvédővel nem érdemes próbálkozni. St. Martinon és St. Thomason viszont nagyon borult volt az idő és sokat esett is, pont mikor odaértünk. De nekünk azt mondták a helyiek is, hogy ilyen rossz idő már régen volt, így nagy valószínűséggel csak nekünk volt pechünk. De ezt leszámítva is meleg volt, senki sem fázott :) Kérdésedre válaszolva szerintem az indulás májusig teljesen jó, mert onnantól november végéig tart a hurrikán szezon.
- melyik útvonalon érdemes odamenni? Eddig én BP-NewYork-San Juan útvonalat találtam a legolcsóbbnak
- melyik évszakot javasolják erre a túrára? Mi megszívtuk a Bahamákat októberben mert pont akkor dühöngött Floridában a Wilma
A többi hozzászólásoddal teljes mértékben egyetértek, nekem is ugyanezek voltak a tapasztalataim (azzal a különbséggel, hogy én eleve nem is vittem öltönyt)
Mi par hete voltunk az Adventure of the Seas-en, Puerto Ricobol indulto Del-Karibi uton. A legtobb velemeny szerint ez a legszebb ut (Aruba, Curacao, St. Martin, St. Thomas, es persze PR). A szemelyzetben jo par magyar volt, koztuk a fakultativ programiroda vezetoje is. A hajo maga 3600 utast es 1200 fonyi szemelyzetet szallit es a Voyager kategoriaba tartozik. Nekunk nagyon tetszett az egesz ut es hatalmas elmeny volt!
Mi mindennel meg voltunk elegedve, de amit javasolhatok azok az alabbi:
- a SeaPass-t mindenkeppen elore intezzetek el online, regisztraljatok be stb. Igy a check-in is kb. 5 perc (ha mar leadtad a csomagokat ami fel ora volt nekunk), mert nem kell minden kerdest papiron a helyszinen megvalaszolni, iratokat egyeztetni stb. - "kotelezo" borravalot ne fizesd ki elore, foleg, ha nem tervezitek, hogy a fo etteremben (elegans, oltony-nyakkendo tipusu felszolgalt vacsora) fogtok vacsorazni. Ugyanazok az etelek vannak a Windjammer, sved asztalos etteremben is. Mi elso este voltunk csak a "puccos" vacsoran, nem akartunk a nyaralason 2-3 nap is formalis oltozetben enni. - korlatlan italcsomag nem eri meg, ha a hajon a kikotokben leszalltok es igy keves idot toltotok a hajon. ha megis vesztek ilyen italcsomagot akkor eleg a tarsasagban csak 1 fore kifizetni :) - fakultativ programok dragak a hajon es ugyanazokat a legtobb helyen magad, olcsobban is meg tudod szervezni akar elore az Interneten. Mi a legtobb helyen autot bereltunk es bejartuk vele a szigeteket, olyan helyekre eljutva aminek a kozelebe a szervezett programok nem is mennek - az italok baratsagos arban vannak, de mindenre felszamitjak a 15% borravalot. Igy egy sor es koktel is $4.5-6 kozt van, uditok ennek felebe kerulnek. Persze az olyan koktelok amiben tobb az alkohol eretelemszeruen dragabbak is. Vannak akciok is, hogy amennyiben veszel X koktelt akkor megkapod hozza a poharat is :) Szerintem viszont a koktelok ugyan igy nagyjabol annyiba kerulnek, mint jobb helyeken itthon, viszont kint joval tobb az alkohol bennuk! - a hajo mozgasat megerzed mikor elindul elso nap, fel ora mulva mar nem sokat erezni. Igazabol csak akkor erezheto a mozgasa, ha lassan megy, valamiert akkor jobban billeg. Szerintem igy sem zavaro, gyorsan hozza lehet szokni. A hajon levo uzletekben kaphato egyebkent tengeri betegseg elleni tabletta, de barmi mas is amire szukseg lehet. - a klimat eleg jol lehetett a kabinban szabalyozni. ha erzekeny ra valaki vagy nincs hozzaszokva akkor inkabb vigyetek torokfajas ellen tablettat. a kabinon kivul sem volt gond a klimaval, fel sem tunt igazabol, hogy mukodik.
Köszönöm a beszámolót. Remélem, hogy klassz lesz, már nagyon várom. Izgulok nagyon, többek között azért,mert még sose voltam ekkora hajón, meg a 3 éves kislányunkkal megyünk. Esetleg olyan gyakorlati dolgokat szeretnék kérdezni, hogy a klíma a kabinokban mennyire irányítható, nagyon hideg van-e a közös helyiségekben? Mert ezek az amcsik ész nélkül le szoktak hűteni mindent.
Normál vacsorához mennyire kell kiöltözni vagy megfelelő a normál öltözet?
Ha parti kirándulásra megyünk, akkor a tender-ért is fizetni kell, vagy csak a szervezett programokért?
Milyenek az árak sör, pezsgő, koktél stb.? Nagyon elszálltak, vagy normál szállodai? (Értem ezalatt, kb. 3-4-5$, vagy több?)
Ja, és még, mozog a hajó? Mármint érezni a hullámzást?
Mi nemrég voltunk a Royal Carribean-al a Bahamákon, igaz nem az említett hajóval hanem a Majesty of the Seas-el. Ott mesélték, hogy ez a hajó a legöregebb és legkisebb a flottából, de így is leesett az állunk amikor megláttuk belülről. Biztos lehetsz benne, hogy fantasztikus élmény lesz nemcsak az út hanem maga a hajó is: rengeteg étterem, bár, elképesztő méretű színházterem (kb 1500 fő befogadására alkalmas), kaszinó, üzletek, nem is beszélve a nyitott medencékről és koktélokról. Rengeteg belső szórakoztató program van, de a szárazföldre is szerveznek mindenféle jó dolgot (igaz, külön pénzért).
A hajó élelmezési vezetője magyar volt és ő mesélte, hogy a cruise utak közül a karibi a legtutibb, ő asszem a Puerto Rico-i indulást javasolta. Alig várom, hogy újra mehessek.
Várom a részletes beszámolót! Honnan indult a hajó? Mi volt az útvonal? Milyen volt az időjárás? Hogy utaztatok el a kikötőbe? Nagyon kevés beszámolót találtam hajó utakról, jó lenne itt olvasni ilyeneket.
Sziasztok, volt már valaki Royal Carribean hajóúton? Mi februárban megyünk Nyugat-karibi körútra, a Navigaot of the Seas-szel. Ha valakinek van tapasztalata, szívesen várom.
Mi most voltunk egy Földközi-tengeri hajóúton,és csak ajánlani tudom mindenkinek!Nagy élmény,már maga a hajó is. Már nem megfizethetetlen,nézzétek meg a "Prima price" majdnem félár ,ha valaki korán jelentkezik!
Mi a Tensinél foglaltunk,bár az utat az internetről néztem ki,mert ők nem hirdették. Egy ilyen út kiszakadás a nagy magyar valóságból,és az mindenkire ráfér.Fantasztikus élmény!!
Leht,hogy az óceánon kicsit jobban mozog a hajó ,sőt biztos,de még az is lehet,hogy unalmasabb,mintha mindennap kikötünk egy országban,de azért az is nagy kaland lehet,ha valaki szereti nézni a végtelen nagy vizet!
A szombatnak már lőttek :)) De ha minden igaz, kedden megint jön hozzám - ti. szeret internetezni, arra pedig leginkább itt van lehetősége...
A tornádót meg kikerülik :D Gondolom a cégnek sem érné meg a rókázó utasok panaszait kompenzálni.
Köszi, ez szuper jó lenne!
Kibirom igen, augusztus lőtt nem esedékes a dolog. Mi a helyzet akkor a tornádókkal arrafelé?
Hát, nem ilyen vitorlás hajóra gondoltam, bár nem lehetett semmi, de én nem vagyok ilyen sportos, hogy az ügyes-bajos dolgaimat egy kötélen lógva a tengerbe ...
Karibi hajóutakból többféle van. Vannak nagyhajók, de vannak kisebb, kb. 20 fős vitorlásutak is, sőt ez utóbbira közvetlen magyarországi szervezések is vannak, csupa magyarral, vitorlázók számára. Ez utóbbiról egy kicsit :
Egyik haverom volt egy ilyen utóbbi típuson, hát nem semmi, amiket mesélt róla. Az, hogy a kapitány az első perctől tökrészeg volt egész végig, az még nem is számított eseménynek. Volt, hogy ráhagyta az utasokra a hajót, hogy csináljanak amit akarnak, mert ő most aludni megy. Igaz, az utasok jó része tapasztalt vitorlás volt, tehát nem volt gond a hajóval, csak az, hogy ők is nagyjából azonos alkoholszinten voltak a kapitánnyal. Az, hogy az első nap után elkezdett hisztizni a résztvevő csajok közül egy-kettő, hogy ki akar szállni, kössenek ki akárhol, egy ilyen állatról - mármint a kapitány - nem volt szó stb. és el fog válni, mihelyt akárhol partot érnek, szintén folyamatos volt.
Volt hogy estére megláttak egy szigetet, a kapitány ki akart kötni, de kiderült, hogy meg kell kerülni a fél szigetet, mire találnak valami alkalmas helyet, de erről az elvileg tapasztalt kapitány nem akart hallani se, úgy kellett erőszakkal irányítani majd eltávolítani a környékről.
A kisebb-nagyobb ügyeket - "folyó" vagy "szilárd" - úgy kellett megoldani, hogy beleereszkedsz a tengerbe egy kötélen és ott elvégzed, amit akarsz.
Amikor közeledtek egy-egy szigethez, akkor a haverom úgy érezte, mintha egy XVII-XVIII. századi hajós felfedező úton lett volna, jöttek eléjük kis ladikokkal a helyi bennszülöttek mindenféle gyümölccsel, kajával, de XX. századi módra pl. elemekkel is, és tényleg úgy kellett a kikötésnél elhessegetni őket, hogy valahogy partot érjenek.
Mindamellett , ahogy mesélte, számára feledhetetlen élményt nyújtott a hajóút, és bár akkor az út első napjaiban átkozta magát, hogy hova jött, utólag máshogy emlékszik rá és az egyik legkedvesebb élményeként tartja számon. A szigetek közt - valahol Saint Cristopher és St. Vincent között hajókáztak a Kis-Antillák ívén - sok különbséget nem tudott tenni, de nem is az volt az élményanyag, hanem maga az út maga.
Bár asszem te nem ilyenre gondoltál, ezért bocsi.
Ha kibírod holnapig :)) akkor rádszabadítom az öcsémet.
Lassan öt éve dolgozik kinn, és 80%-ban a karibi térségben. Több hajón is megfordult már, tehát sztem még ajánlani is tud.
Engem igazából a Karib tengeri utak érdekelnének, hogy mennyit lehet valójában látni a szigetekből. Milyenek a kirándulások, a látnivalókra fordított idő illetve a tengeren töltöt idő aránya.
Ahogy néztem, a legtöbb Miamiból indul és erősen változik az áruk időszaktól függően.
Ősszel, a tornádós időszakban elég olcsó, de attól meg én félek.
Melyik a látványosabb, a nyugat vagy kelet karibi körút?
A hajón milyen árak vannak (gondolom csillagászati). Az ellátás részben benne van a jegyben de az innivaló is? Alhoholt nem iszunk.
Szóval ilyesmi, még csak kacérkodunk a gondolattal.
Indult már régebben egy ilyen topik (hajo utak), de nem nagyon érdekelt senkit (sajnos). Igaz, hogy ott a menetrend szerinti transzatlanti járatokról (Anglia-USA) volt inkább szó, de ide is bemásolom:
"Érdekességképpen: a világ legnagyobb hajójával 6 nap az út.
http://www.cunard.co.uk/CruiseCalendar.asp?LeftNav=Destinations&Region=7&sub=cal
Igaz, hogy rendesen megkérik az árát, de nem kell 8-10 órát ülni egy kényelmetlen széken a repülőgépen, és persze legfőképpen az egész utazás hangulata egész más, mint egy repülés esetén.
Engem is érdekelnének élménybeszámolók ilyen utakról. Nem csak transzatlanti viszonlyatban, hanem bármi (pl. Földközi tenger ). "