XK3C-t te próbáltál élesben? Még anno mikor a nyűbíszrí után megjelent elég polietilénül szólt a demó anyagokon, de lehet hogy hozzáértő kezek meg tudják szelídíteni? :)
Engem nagyon izgat ez az új kis SK1-2! Vélhetően nem viszik túlzásba, nem hiszem hogy kap olyan nyitott sampleplayert mint a Nord Elektro 3, de ízléses, aranyos így elsőre és az orgona mellett elég meggyőző volt a videón a hangja.
Hangonként szabályozható digitális TG. (ezt nem tudom hogy az XK1-ben is meg lehet tenni?)
Ennek ellenére zsákutca mert 5 oktávhoz 26 kilógrammmm, kissé eltúlzott. Nem beszélve a méregdrága aljáról.
A DB5 meglepően kedvező áron fordul immár elő. Hiába, vagy 11 éve nem nyúltak hozzá. Ha a vibrátóját megreszelnék, leverné a többieket. Sajna szintén súlyos darab.
Hát ez sem B3/122 hangzás. Jól láthatóan ott nyüzsög a háttérben a Hohner ORT100-as picilaci. Erősen orrhanggal. Így bővel szóla vala a C2. Tedd rá egy Marshallra.
Meg forgattam az Allsound Lezli alsó felet de a mekanikaja nem engedi ,de kiprobaltam egy másik dolgot .Kertem egy csöves Marshall git. erosito fejet, és azon keresztül mentem be a lezli-be es sikerült kihoznom kb. egy ilyen hangzást hogy http://www.youtube.com/watch?v=5bG4a7IrBqU&feature=related hallgasd a 5p. 50 mp.-tol. Hát nem B3/122, de nem rosz.
A magyarázat ugyan az mint a nord electro 2 és a nord c2 között.Semmi baj nem volt a nord electro 2-vel míg meg nem kaptam
a nord c2 -st.Azóta ha csak az electro-t használom helyenként , az orgona részével ami a hangzást illeti mindig gondom van .Tehtube -nak -nincs a c2 -be mp3 lejátszo. Egy bemenetel van ahol belehet vinni bármit (mp3,cd....)de csak a fülhalgaton keresztül lehet hallani.
Állítólag az új H-S. szériáknak már jó a laci hatásuk is! Kérdés hogy a műanyag nyúbiszrí hangon lehet-e kovácsolni, vagy mennyire enged paraméterekbe belenyúlni vagy milyen a C3 vibrátója? Elvégre sokan úgyis rendes lacival pörgetnétek itt.
A lényeg még hogy mennyire jó a billentyűzete emellett?
Innen eléggé a Hammond oldalára dőlhet a mérleg majd ha minden OK és ha hangmintákat is fogad a Claviához hasonlóan az ára is rögtön eldönti a meccset. 2000$-ért az SK1 is jó választása lehet, de a puding próbája még hátra van!
Mindenesetre már nem lehet panaszkodni hogy nincs felhozatal! :)
(kíváncsi leszek DeFrancesco hány hónap múlva áll át ide reklámarcnak...) :)))
Tube! Én a Clavia C2 kapcsán nem tudok mp3 lejátszóról, saját Clavia formátumú orgona könyvtárat játszik le ha minden igaz! De ha az SK-k tudnak mintát fogadni, még a saját orgona könyvtárad sem megy veszendőbe náluk! :)
Nézegettem még az SK2 leírását. Végülis egy normál fizikai modellezéses B3, de végre ott van benne a többi hangzás is 63-as polival, amire szükség lehet. Ez így egyben, ilyen kis súllyal, bizony jó kompekt méret és szinte mindenre elég.
Csak remélem hogy nem cicózik ha az egyik manuálra orgona, a másikra zongora kerül a multitimbralitás jegyében.
A wav, mp3 benne egy primi kis mp3 lejátszó, semmi egyéb. Ez a C2-ben is megvan.
Gondolom Európában még marad a C2-nél némi előny, amit viszont bőségesen kompenzál az SK2 sokoldalúsága, mert egyszerűen nem kell további billentyűzet a többi hangnak.
Szóval csak arra világítottam rá hogy 1972-ben már igencsak háttérbe szorultak az elektromechanikus hanxerek. A Hammond palettájáról is inkább a tranyós "csodákat" igyekeztek a nép torkán lenyomni.