Lelki problémák nyomasztanak? Itt megbeszélhetjük ugyanolyan kötetlenül, ahogyan ezt eddig is tettük, mintha mi sem történt volna..... Bizakodjunk, nem sokáig lesz ez az átmeneti menedékhelyünk!
Köszönöm :))))))))) Habár több festék került a fülemre, mint a hajamra, és úgy nézek ki mint egy húsvéti tojás (lehet nem seprűvel kellett volna hajat festeni?!) :))))))))))), de remélem, a végeredmény jó lesz! ;)
A legtöbb depressziós átmegy mindazon, amit leírtatok, sajnos. (nem fürdés, nappali ruhában alvás, stb.) Erre nincs leírható recept, csak és kizárólagosan a csakazértis elven működik, a képes vagyok rá alapszöveg mantrázásával. Azt se látja senki, mennyi idő alatt és milyen bénázások közt, a zuhanyzást meg lehet oldani. Egyik sikerélmény majd hozza a másikat magával, nagyon apránként, nem erőltetve a dolgot. Ha csak kétnaponta tudjátok rávenni magatokat, az is nagy eredmény, csak ragaszkodni kell hozzá, pontosan úgy, ahogyan a kényszereinkhez, szorongásainkhoz ragaszkodunk. Lehet, megmosolyogtatók bizonyos szertartások, nálam ugyanakkor eléggé céltudatosak, eredményesek: bár kifejezetten utálom a pizsamát, na a gésák messze elbújhatnak az én szertartásaim mellett, amik ennek felvételét esténként övezik!:-) Mert kialakítottam magamnak, mert tudom, ha nem rángatnám elő - teret engedve az esetlegesen bennem megbujkáló bármilyen depinek -, már másnap se tenném, s csak halmoznám önmagamban a bűntudatot. Na azt már nem! Ha kell, akkor 2 órát kell szemezni a fürdőkáddal, ha kell, még többet, csak az legyen a vége, belemásszunk.
Nekem volt, hogy anyukám segített hajat mosni. De most ők sincsenek. Ma utaztak el és szerdán jönnek haza. Kihasználják az üdülési csekket...
Én mackónadrágban alszom, merthogy nincs is pizsamám :) Vagy ráveszek egy hálóinget. Amit találok :) Pedig eskü tervezem hogy veszek már végre egy meleg pizsamaegyüttest. Valamiért olyan felesleges dolognak tartom, mert úgyse látja senki miben alszom, így aztán megvagyok hivatalos pizsi nélkül is. Csak már fogyóban vannak az itthoni ruháim is (összevissza hordják húgomék is az enyémek közül a cuccaim egy részét), egyre hidegebb van és tripla annyi nyári cuccom van mint őszi-téli.
Már leírogattam pár dolgot, hogyan kell ezt használni!:-) A hozzászólások fölött jobb sarokban be lehet pl. állítani, hány hozzászólás jelenlen meg: max 500 - mi még itt nem tartunk!:-)
Fontos: kolbászolni az indexen itt balra a Keresésbe be kell írni, melyik téma érdekel, alatta legörgeted: Topicok közt majd ok, és a dátumok alapján a lehozott listából látod, melyik pörög, melyik döglött. A lehozott listában csak ráklikkelsz, ami érdekel, s már ott is vagy a topicban!:-)
Gúgliban van egy szociális munkás a Balassából, Molnár Katalin néven. Lehet, csak visszaél a nevével, MP nem hiszem, betéve fújja az ottani alkalmazottak listáját. Meg különben is, akkor mi van, ha ő az?! Kit érdekel? Ettől MP nem fog térdre-imára borulni előtte!
Boni, nem akarom azt mondani, hogy örülök, mert nem, de kevésbé fáj, hogy nem vagyok egyedül. nálam ugyanez a helyzet, hogy pl. péntek reggel zuhanyzom munkába menet előtt, és mivel nincs miért, nincs kinek fürödni (lehet hogy gáz, de magam miatt nemigen érdekel), volt hogy bizony vasárnap este gondolkoztam azon, hogy 'kéne' fürödni. engem ugyan nem érdekelne, de ha másnap hétfő, inkább erőt veszek magamon még vasárnap valahogy, hogy túl legyek a fürdésen, mert hétfő reggel mondjuk az el nem intézett dolgok (hajmosás, fürdés) olyan mély szintre süllyesztenek, hogy félő emiatt elkésnék, vagy kikészülnék a munkahelyemen ha bejutnék, nagy lelki erővel. Fura, hogy bent a munkatársak például nem is gondolnák ez mekkora erőfeszítést jelenthet másoknak. Fogat mosni én addig szerettem amíg azt gondoltam van értelme. De miután tízezer HUF-ért szedettem le a fogkövemet (gyengébb idegzetűek ezt most ne olvassák!!!) és az egy hónap alatt visszajött !, úgy, hogy megmosom a fogam napi kétszer, fogselymet is használok, tényleg nem olcsó fogfehérítő fogkrémmel, nem fekszem le úgy, igyekszem, hogy cigi után mossak fogat! (ha késő éjszaka szívok el egy cigit, utána is inkább megmosom még egyszer), és tessék. Bár a doki szerint ez az évek alatt elfogyasztott kávé, bor, ill cigi következménye, na de könyörgöm, most egy hónapja voltam nála, és ennyi?? El vagyok keseredve. Vagy a cigi okozza ezt egy teljes hónap alatt? Vagy mert rossz minőségű töltött cigit szívok? Nem értem, nem értem. Barátnőm szerint azért az idő halad és én biztos erre vagyok hajlamos. Szóval, a franc vigye el néha a sok kenceficét, amitől max néha lelkileg jobb, de amúgy ugyanúgy nézek ki...
Ejnye, mikor hozzászólsz, csak lejjebb kell tekerned és ott van, ha itt is előtte rányomtál a Válasz -ra, akinek válaszolni akarsz! Kérdezz, ez új még neked, elmondom szívesen! A Mehet alatt van, amire válaszolsz.
de "irigyellek" boni, hogy képes vagy ilyenekre, mint a takarítás. én csak járkálok a lakásban mint egy félhalott, próbálok magamon erőt venni, hogy lezuhanyozzak, hajat mossak, de egyszerűen nincs hozzá erőm. nem fizikai, hanem nem bírok. csak enni, és feküdni, és járkálni. és nézni hogy milyen csúnya vagyok. eskü, nem sajnáltatás, csomószor erőt vettem már magamon, ha ilyenem volt, de most úgy érzem nem tudom magam összeszedni ennyire. el kéne mennem a boltba kóláért és cigiért, azt hiszem, az segítene, pedig nem hiszem h ez segítene rajtam, de nem tudom magam összeszedni, felöltözni, kimenni és emberek közé menni.
Nem, kb 4-5 emberke, ezt már múltkor körbejártuk, csak azonos hozzáállással: szétverni a fórumot! Az még nem derült ki számomra egyértelműen, a búrásokkal van-e gondja, vagy BE honlapja ellen megy-e az egész. (Lásd lenti hozzászólásaimat ebben az ügyben!)
Nagyon megértelek Tamás, komolyan mondom, nem is vagyok büszke magamra, amiért mérgezem magam. Ez is egyfajta szenvedélybetegség, csak annyit tudok tenni, csökkentem a mennyiséget, próbálok odafigyelni, kevesebbet szívjak, csökkentve ezzel a kiadásaimat is nagy mértékben.
Miközben itt lótok-futok a kecóban, eszembe jutott, azért nekem összeegyezhetetlen, nagy fizikai melót igénybe vevő sportoknál miért kell szóját zabálni, az már meg hol helyettesíti az egészséges húsokat?!
Szia Szörnyi! :-) Látom, te is megszenvedsz a cigitöltéssel! :-) Én néha kifejezetten idegbajt kapok tőle. Pipadohányt vettem, mert az olcsó volt - hát nem lehetett rendesen tölteni. Tettem rá pár csepp vizet, hátha ettől nedvesebb lesz, hát nem beleragadt a töltőbe?! :) Mindenesetre nekem még a kék Primus-szal és a Cherry&Vanilliás Primus-szal vannak a legjobb tapasztalataim. (az eddigi "sok" tapasztalataimat alapul véve ilyen téren.)
Nem ő az egyetlen sajnos, aki ilyen hirtelen és váratlanul halt meg. Nem vagyunk beavatottak ebbe a világba, így nem tudhatjuk, milyen "egészséges egyebekkel" tömik őket, hozni tudják a tőlük elvárt eredményeket. Csak érintőlegesen ismerem ezeket a sportágakat - a fiam kajakozott -, csak nosztalgiázni járt le a vízhez egy régi élsportoló, aki roppant érdekes dolgokat mesélt nekem. Neki "csak" a könyökét törték el a "kedves sporttársak" - persze merő véletlenségből - egy selejtező futamban, nehogy bejuthasson a keretbe.:-( Nem hogy oda nem jutott be, egy életre elfelejthette ezt a sportot. Pont a napokban kaptam evvel kapcsolatosan egy köremailt, melyben az egészségesnek mondott szóját teszik felelőssé ezeknek a haláleseteknek a bekövetkezésében, ez volt közös ezeknek a sportolóknak az étrendjében. Elolvastam, nem értek hozzá, így nem is tudok mit hozzáfűzni. (Mivel köztudott, a silányabb cicatápok ezt tartalmazzák csak, hétfőn megyek minőségi száraz tápot venni a macskáknak - úgymint acana és más - ennyit tudok lépni ez ügyben, s természetesen kerülöm ezeket a termékeket.)
Szerintem (de távol álljon tőlem hogy tanácsokat osztogassak!!) néha-néha oda sem árt egy-egy gondolatot írni, különben szagot fognak, hogy átpártoltunk máshova. Mintha még mindig ott lennénk (a burán) csak ritkásabban.
Olvastam a blogjában, hogy hozatott külföldről (Bécsből) egy sárga, aranyszínű gyógyszert, amitől fogyni szeretett volna. Remélem, nem az, amire gondolok.. Tamás szerintem tudja. De ez a blogjában (A. Gy.-nek) még vagy 2006-ban v. 2007-ben szerepelt. Csak ha az amire gondolok az is gyengíthette még a szívét és meg is terhelhette pluszban, hosszú távon.
Szia Ancsy! Miért lenne gond? Csak bízzunk benne, ma kevesebb idióta kapja szét a másik búrát! Amint látod, itt ugyan nincs ezer topic, mégis megférünk sokan, békésen, nyugiban!:-)
Hát ellenpéldának ott van Kolonics György hasonló halála. Vélhetőleg nem volt se alkohol, se cigi, se antidepi, és szerintem nem ette a kilós tokaszalonnákat sem, sportolt, stb..... mégis mi lett a vége. Igaz hogy az élsportolók folyamatosan "fullra" vannak járatva.
Nagyon nem lenne jó, ha ráerőltetnék bármelyik antidepresszánsra, az halált okoz. Ez a nő nem volt egy hülye nő a saját szakterületén belül, a depresszióját ugyanakkor nem tudta kezelni! Nem véletlenül írják minden gyógyszer mellékletében, ne vedeljünk rá alkoholt, főleg ne töményet. Ja, és nem árt mondjuk betartani, miből mennyi az ajánlott napi mennyiség! Önpusztító életet élt, ennyi. Minden vonatkozásban. Az hogy a saját gyógyszerei mellé még miket kapkodott be - felelőtlenül -, az már az ő problémája maradjon. Nem állhat mindegyikünk mellett egy orvos, mit tegyünk és mit nem! Az én balesetemben is rendesen benne volt egy igen neves pszichiáter főorvos, attól még nem köpködök rájuk, nem reklámozom a kórházat sehol. Visszacsinálni nem tudom a történteket. Tudnék sok negatív példát felhozni, egyben rengeteg pozitívat is. Mindennek van kockázata, ezt nagyon jól tudjuk. Ugyanakkor avval is tisztában vagyok, pszichoterápiában senki nem tudja elérni nálam, ugyan már aludjak, ha a betegségem ezt nem teszi lehetővé.
Boszihoz nem fűznék hozzá sokat, elolvastam, írjon amit akar, bunkó és ennyi.
Főleg nem szülés utáni depresszióra felírt gyógyszertől, s főleg nem a gyógyszertől akarta megölni a babáját! Kész horror, meghurcoltatnám azt a főszerkesztőt is - ha egyáltalán megjelent ott ez a cikk -, aki ilyet kellő körültekintés nélkül lehoz az újságjában! Felteszem, valamilyen okmánnyal csak igazolta magát ez az állítólagos "Ágnes", simán lenyomozható, valóban járt-e életében pszichiáternél! Kétlem! Legfőképpen azért dühített fel vele - mert feldühített piszkosul, bevallom - sugallja, mindenkitől rettegjünk, aki antidepresszánst szed, mert egészséges társadalmunkban ilyen "gyilkosok" rohangálnak szabadlábon, hiszen a pszichiáterek alkalmatlanok gyógyszer kérdésekben, kész gyilkológépek! Döbbenetes ez a pacák! Tuti, valakinek a valakije, hogy még nem sittelték le!
Épp most akartam lezárni a gépet, gondoltam, még bekukkantok! Most átmeneti nyugi van odaát, remélem, tartós lesz! Unalmamban elolvastam ennek a szendinek egy betett akármilyét, el nem tudom képzelni, egy antidepitől valakinek gyilkolási hajlamai legyenek! Éppen arra gondoltam, akik ennyi baromságot beírnak a "szakpszichológus úr"-nak, azok csak az ő fizetett bérencei lehetnek, le tudja járatni velük a pszichiátereket! Nem vonom kétségbe, rengeteg isten barma van köztük is, azért nem ez a jellemző mindre!