Keresés

Részletes keresés

nofRETRO Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5024

Se éjjeled se nappalod? Borzasztó lehet

érdekes, hogy estére lesz a legnehezebb

Előzmény: pégés (5023)
pégés Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5023

Hová jön ez egy jó kis villamosvágány cseréhez.....

Előzmény: Goldman Emma (5010)
VEE Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5022

Ha már asszociálunk:

Egy kissé lejtős telken álló társasház lakásához jött ki a tanács embere, hogy ellenőrizze az adásvételi szerződésben lévő árat (akkoriban ez az ő dolguk volt). Az év egyetlen ólmos esős napja volt éppen és az idős férfi úgy elcsúszott a házhoz felfelé menet, hogy hasra esve széttárt végtagokkal csúszott lefelé, majd feltápászkodott és a jelenet megismétlődött. Ezek után szó nélkül elfogadta a szerződésbe írt árat...

Előzmény: Goldman Emma (5021)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5021

Vagy úgy jártál, mint a húgoméknál az illetékhivatal embere. Új ház, kis gyerek, egyszerre volt hivatalos az ifjú anyához a gyerekorvos és az illetékkirovó ember. A gyerekorvos végzett előbb, távozott, aztán mikor az illetékhivatalnok is követte volna, látá, hogy nincs meg a cipője. A húgom felhívta az orvost, hogy doktor úr, biztos, hogy a saját cipőjében ment el? Mire az orvos: várjon, nem látom a lábamat, leparkolok. (Ebből is került, hogy nem egy sovány ember.) Aztán már fordult is vissza. De hiába dicsérte agyba-főbe az illetékes úrnak a cipőt, a tesóméknak végül meglehetősen sokat kellett fizetniük... :)

Előzmény: VEE (5019)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5020

Ez régen is így volt.

Előzmény: VEE (5019)
VEE Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5019

Nem tudom, hogy meglepődik-e más is azon, hogy a múlt hétvégén egy ilyen strandon a vízből kijőve nem találtam a papucsom, valakinek megtetszett.

Előzmény: Törölt nick (5017)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5018

Ez nekem már tömeg.:-(

Előzmény: Törölt nick (5017)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5017

Széplak!

Estleg Balatonszabadi fürdő, ilyen volt egy hete:)

Előzmény: Goldman Emma (5014)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5016

Még proletárgyerek koromban ráuntam. :-)

A zöldben igazából csak menni szeretek, azt meg is teszem minden nap, olvasni viszont kényelmesen jobb. Szék, kanapé, asztal, ilyesmi köll hozzá.

Előzmény: VEE (5015)
VEE Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5015

Miért nem mész a zöldbe, például a Városligetbe vagy a Margitszigetre, ami – egyelőre még – ingyenes?

Előzmény: Goldman Emma (5014)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5014

Persze, az teljesen rendben van, hogy nálatok ezt csinálják.

Viszont én ebben az évben ezen az egy héten vagyok szabadságon, ugye.

Előzmény: tehtube (5013)
tehtube Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5013

Talán mondhatni ez rendben is van. Nálunk ugyanaz a helyzet. Egy házzal arrébb cserélik a vezetékeket, kalapálnak, csattognak rendesen. Minden kocsi a kerítésünk előtt akar elférni.

Boszorka Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5012

Tudták, hogy szabadságon vagy.:-(

De egyelőre jobb is ha nem nyitsz ki semmit. Nálam a zoldben is 33 fok van árnyékban.:-(

Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5011

Köszi!

Azt olvasom, az OVB elfogadta ugyan a kezdeményezést, de még azt se tudni, ki áll mögötte. Egyelőre biztos nem gyűjti senki.

Előzmény: Boszorka (5001)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5010

Reggel hétkor az elektromos művek elkezdte feltörni a járdát a házunk előtt. Szorgalmas emberek, tizenegyre fel is törték az egészet. Most klassz, mert nem elég a gatyarohasztó hőség, legalább mindent beborít a por. És se ajtót, se ablakot nem lehet kinyitni.

Előzmény: Archimédesz (5009)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5009

Ilyen melegben? Gyakorlatilag ez az egyetlen praktikus és hasznos dolog, amit tehetek.

Előzmény: nofRETRO (5007)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5008

Ilyen érdekes dolgok futnak be

vannak itt érdekes dolgok..

http://www.motionpoems.com/?page_id=21

http://www.motionpoems.com/?p=1266

nofRETRO Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5007

Kádban szunyókálni nem praktikus dolog.

Előzmény: Archimédesz (5006)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5006

Nem történt meg, mivel végül olvasás helyett inkább szunyókáltam a kádban, de egyébként pont azért mertem volna megkockáztatni, mert a százforintos könyvek korában anyagi veszteség igazából nem érne, és mivel tankönyv-szerű volt, ezért a kultúra díszmagyarján sem esett volna folt.

Előzmény: nofRETRO (5005)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5005

Elsőre én  azt hittem, hogy beleejtette :), velem már megtörtént. Elég csúnyán fest egy félig ázott, laponként szárított könyv.

Előzmény: Boszorka (5003)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5004

Még mindig mást gondolunk a felvetésem alapjának, tárgyának.

Konkrétan: ha egy adott témakörű cikkek/anyagok felvezetőjét automatikusan kiteszi a twitterkliens, több emberhez eljut. Ennyi. Semmi ciripelés, semmi neten/okostelefonon lógás. Eszköz, ami az olvasók tájékoztatását segíti. Az olvasóknak segít kiszűrni az őket érdeklő anyagot. (önző módon az én kis gyűjteményemre is gondoltam)

Ezzel nem rábeszélni akarok bárkit is, csak szeretem, ha egyértelműek a dolgok, ezért próbáltam részletesebben írni, ha úgy érzem, félreérthetően fogalmaztam.

Előzmény: Boszorka (5002)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5003

Nem baj, csak ne ejtsd a könyvet a vízbe.:-)

Előzmény: Archimédesz (4998)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5002

Sokaknak nehéz megérteni, hogy én pl. azért nem használok "okos" telefont, mert nincs rá szükségem. Te is igy vagy a twitterrel. Szerintem mindenki azt használja amiben öröme telik.

Előzmény: Goldman Emma (4995)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5001

Élveztem ma. Jók a cipők de az eutanázia is! Csak tudnám hol és ki gyűjti az aláírásokat.

Előzmény: Goldman Emma (4992)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.06 0 0 5000

A szamárfület én is gyűlölöm. Az fáj a könyvnek.

A borítókról az jutott eszembe, hogy volt osztálytársam, akinek az anyukája minden könyvtári kölcsönkönyvre csinált ilyet, biztos, ami biztos. Általában a könyvet óvjuk, de ő a gyereket óvta a könyvtől. Magamban mindig vihogtam ezen, mert a borító csak a felszín, de a könyvben is remek dolgok voltak ám. Ujjnyomok, csokifoltok, ceruzás (tollal írt!!!) jegyzetek, csupa-csupa emberi nyom.

Volt aztán egy kollégám, aki éveken át dolgozott azokkal az oldalakkal, ahová a szemétből kikapart cuccokról írt sorozatomat írtam. Iratok, igazolványok, nyomtatványok, könyvek, prímán mocskos mindegyik, ő meg fehér cérnakesztyűben kezelte az egész holmit, amit előtte persze én már napokon át lapozgattam, gyűrtem, simogattam, szóval készségesen begyűjtöttem róla  bacik nagyját.

Érdekes, a könyv "múltja" ma sem zavar. Pedig amúgy ma már simán képes vagyok háromszor kezet mosni egy kisebb bevásárlás után. :)

Előzmény: Archimédesz (4999)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.06 0 0 4999

sosem, de SOSEM csapjuk le az asztalra, szétfeszítve a gerincét.

Ennél nagyon sokkal rosszabb a szamárfül: komolyan tudok haragudni az ismeretlen tulajdonosra, amikor egy antikvár könyvben ilyet találok.

Előzmény: Goldman Emma (4997)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.06 0 0 4998

Volt egy barátom, ő csinos kis ideiglenes borítókat hajtogatott a könyveknek, papírból, a gerinc alján celluxszal megerősítve. Természetesen olvasás közben is legfeljebb 90°-os szögben szabadott kinyitni a könyvet.

Jó, ez extrém, de azért én is igyekszem vigyázni rájuk, már amennyire a sok költözés és az apróállatok megengedik. Például éppen most, az előbb történt meg először életemben, hogy könyvet vittem a fürdőszobába, azzal a céllal, hogy majd olvasok a kádban, amíg lehűl a testem. De persze kútba esett a terv: inkább szundikáltam olvasás helyett.

Előzmény: Goldman Emma (4997)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.06 0 0 4997

Gabi néni, a Boráros téri Szabó Ervin főkönyvtárosa ezzel kezdte az okítást úgy '75 körül: könyvet csak könyvjelzővel, és sosem, de SOSEM csapjuk le az asztalra, szétfeszítve a gerincét.

Szerintem ez még Nyirő Józsefre is érvényes, halinakötésben. Ej, ej.

(40864)

nofRETRO Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4996

Jól van no, jajistenem -

béke és szeretet! :)

Előzmény: Goldman Emma (4995)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.05 0 0 4995

Jajistenem, hogy magyarázzam meg, hogy nem azért nincs, mert nem tudom, mi az, vagy mert nem merem fölkapcsolni a kapcsolót, mert félek, hogy megharagszik a kis zöld lámpa, és vége lesz az emberiségnek? Hanem mert nincsen rá szükségem?

Ne haragudj, nem akarlak megbántani, de tegnap - mert a parktikum szempontjai ezt diktálták - szétszedtem egy hűtőszekrényt, és megjavítottam. Ha akarom, megcsinálom.

Ha nem akarom, nem csinálom meg. Nálam ezt közel ötven éve így megy.

Magasról teszek a twitterre.

Béke és szeretet, bocsánatot kérek, ha.

Előzmény: nofRETRO (4994)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!