Elvileg jó a kivezető érintkezése, azt megcsináltam az előző szigszalagos megoldást kiküszöbölvén zsugorcsővel. épp nem forrasztottam oda, de levágtam a végét, szöggel előlyukasztottam, majd összedugtam, és a gyári kapocscal rögzítettem.
Ezek meg a babszik. Ennyi van, oldallemezek nincsenek meg, a zöldet egyenlőre szeretném megtartani, a piros mehet. 207.500, kései darab (1983), erősebb lengővillával, romet telókkal, ČZ tanksapkával, amire rá lehet tenni a zárható wartburgét.
A trévében csak annyi volt, hogy a tanár kérdőre vonta a kölköt: "tegeződünk, tegeződünk?!" közben mérges tekintettel felé ment, majd lefejelte, de öröm volt nézni. Akkorát röhögtem! :)))
Sajnos a tanárt fogják felelősségre vonni, de hát már amiket hallok bizonyos szakközepekből, nem vagyok meglepve, miért rágnak be a tanárok... ez egyre szörnyűbb. Mi nem voltunk ilyenek...legalábbis én.
Akkor tuti a tekercs vagy a kivetető, én kikurtam a gyári kivezető belét, osz leforrasztottam. 2000 egy tekercs. Annak nem a blokkra a gyertya elektródára kell áthúzni 1 centiről.
igaz... megoldható ez humánusabban is. Csavart bele! :) csak hát úgy voltma vele, minek csinálgassak ilyet, úgyis be fog ez msotmár indulni... megfejelem, ha nem! : )
...fáj is a homlokom. :)))))
Apropó. Láttátok, hogy megfejelte a neveletlen büdös kölköt a tanár minap? :))))))
Hááát ezaz bakker... kismillió motort a szarból húztam ki, 350-es jawán 5 perc alatt belövöm 180 fokra, és 3 mm-re a két hengert, ez a szar meg szivat... tegnap 2-kor érem vele haza, onnantól kezdtem, 9-kor bejöttem, ma 10-kor kezdtem, 3-kor feladtam. Semmi eredmény.
Néha szikrázott, néha nem, ha nem, levettem a pipát, akkor szikrázott, pipa vissza, úgy is, gyertya be, semmi. Ki is szellőztettem már a hengert, hfejet le, megrúgdostam párszor...
Akitől vettem, nem tudta használni felújítás után, elmondása szerint 100 méter után leállt mindig a motor, azért szedte szét, met le volt törve a berugókar tengelye. Kicserélte, majd az u.gy. is letört, most van egy másik, ez meg már meg van görbülve. Ennyit a jóminőségű utángyártott alkatrészekről...
Holnap körbekérdezek hátha van valakinél gy.tekercs, veszek új kondit, ha úgy sem indul, ayfaszt kapok.
Hozok holnap két babettát, egy 207.500, meg egy 210-est össz 10-ért. ha valakit érdekel, remélem fogok velük tudni foglalkozni.
Vedd le a gyertyapipát és tekerd be a jónak gondolt gyertyát. A kábel végét tartsd kb 1 cmre a gyertya elektródájától. A szikrának gond nélkül át kell húzni a gyertyára, ha nem akkor menetzárlat, vagy kébel gond. Ha ez jó akkor tovább! A gyertya helyén kis mennyiségű JÓ benzint befecskendezel gyertya vissza, inditás. Ha röffen akkor porlasztó probléma. De legelőször a forgattyus házban felgyülemlett trutyitól szabadulj meg, mert most biztos van benne gazdagon. ha ezek után sem indol akkor indokolt a kompresszió mérés.
Persze feltételezem, hogy a gyertya és a mexa hézag jó, és a gyujtás is a helyén van.
Csodák nincsenek azt is csak ember csinálta, mégha német is.
Előgyújtás 1.6 mm, mexahézag FHP-nál 0.4 mm, nincs beleütve semmi a karbiba, csak beleöntve hoyg 16n1. Ettől még röffennie kéne egyet-kettőt... beöntés után is semmi... nem karbi gond, a gyertya párás, tolás után lucskos.
Milyen karbi van rajta? Hanyas a főfúvóka, súbertű milyen állásban áll? A szivató nem akad fent véletlenül? Megszakító hézag rendben? Gyújtás biztos 1,6-nál?
Nálunk is ez volt, 90-es évek elején bejöttek a japán belpiacos konténeres robogók, akkor egy időre kihaltak a Simsonok, de kb 7-8 évvel ezelőtt újra "divat" lett, 4-5 évig voltunk jópáran, de legalább 20-an Simsonosok a 18000 fős városban, aztán mindenki, akinek addig Simson volt, nagyobbra váltott, többnyire 125-ös ETZ-t vettek, utána volt, aki abbahagyta, volt aki azóta továbblépett, én nyáron azt hittem, végeztem a simsonozással, hát tévedtem... tegnap elhoztam egy rettenetet... S50... ez egy átok...
Új megszakító, új kondi, új gy. tekercs. új gy.kábel, jó pipa, 20 próbált gyerya. Benzin van, karbi tiszta, a gyertya rugdosás után párás. Szikra jókor, kékesfehér, valamelyik gyertyával narancsos, azt bele se próbáltam. új csapágyak, új szimmeringek, fúrott henger, nem fúj ki a henger se alul, se a fejnél. Mégis NEM RÖFFEN EGYET SE. toltam-rúgtam, új benzin van benne, én már nem tudom mit csináljak... segítsetek, agyfaszt kapok....
Nálunk a faluban a tuningolt S 51 N-esek nemcsak gépészetileg, de némiképp külsőleg is eltértek a gyári járgányoktól.
A leggyakoribb különbség az volt, hogy szinte mindenki magasított ún. túrakormányt tett rá. Egyébként szerintem is sokkal kényelmesebb volt hosszabb távon ezzel motorozni, mint az alacsony gyári kormánnyal.
Gyakori volt még az ülés mögé fölszerelt ún. dupla féklámpa is, amelynek két, egymás mellett vízszintesen elhelyezett kör alakú lámpatestje volt. Zsaruk állítólag tiltották.
Majdnem mindenki tett föl előre műszerfalat, vagy legalábbis egy kilométerórát. A többség az S 51 B gyári kilométeróráját használta.
Sokan a kipufogót is megvariálták, mégpedig úgy, hogy nagyjából középen megtörték és a hátsó részt kb. 30-45 fokban fölfelé hajlították. Nagyon sportosan néztek ki ezek a görbített kipufogócsövű gépek.