Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Na kéhlek a kukac pont a kedvenc figurám, és ez az egyik kedvenc jelenetem:-) Bár asszem sokaknak. És ez a magyar szinkronnal is iszonyú aranyos volt.
Jennifer Connelybe lehet is:-) Ma is nagyon szép és aktív, sőt kapta asszem ő is az Oscar-t a Beautiful mind-ért.
Én persze Bowie-ért voltam oda, überszexi volt ez a gonoszmanókirály-imidzs, párás szemmel bámultam mindig amikor táncoltak az As the world falls down-ra:-)) Ja, a zenéje is kva jó annak a filmnek.
BSG, I love you!!! Én teljesen elborult agyú sci-fi rajongó vagyok, megboldogult édesapámtól örököltem genetikailag, meg aztán nemrég a sci-fi kollekcióját is :(( Sosem felejtem el, mikor hazaállítottam egy napon a nyári spórolt pénzemből megvásárolt Alapítvány összes kötethalommal, azt hiszem, apám még egy könnyet is elmorzsolt a szeme sarkában, pedig nem volt sírós alkat :)
Mindent láttam sci-fi-n belül, amiben benne van a 'star' szócska, úgyhogy én speciel az összes geek convention-ön otthon érezném magamat, akár Trekkie akár Gater, de a SW-t is láttam vagy kismilliószor, sikerült agyonra legyaknom már kb 10 vhs-t, most meg egy dvd kollekcióra hajtok, mert az alap :) Érthető módon kapcsolódik ehhez, hogy imádom a The Big Bang Theory-t, szívem geek-jei :)))
Jelenleg meg pont azt próbálom megérteni, hogy a magukat őskövületnek valló gater-ek mi a fenét küzdenek a Stargate Universe-el a, legújabb installációval, mert kb annyira sznob a hozzáállásuk, mint tiszafüredi csárdában Bouillabaisse-t kérni. Az a legfőbb kifogás, hogy az egész szappanoperásra sikerült meg hogy sötétebb hangulatú, mint az eddigi sorozatok és hogy nincs benne annyi humor herold, mint a korábbiakban. Hát igen, mondjuk egy több ezer galaxisra lévő hajón ragadni mindenféle vegyes hátterű emberekkel, az végül is muszáj, hogy emberei életekkel foglalkozzon és nem is olyan vicces, mint mikor McKay százezredjére is megmenti a világot és beszól valami hatalmasat, de valahol érthető. De utálom a 'csak lőjenek benne, legyen minél több űrcsata meg kapjanak el gonosz alieneket' című fanboy hozzáállást...
The Labyrinth! Hohhó! Asszem az 1986-os premier alkalmával láttam, moziban. Aztán ezerszer videón, nagyon szerettem! Ez a kis kukac nagyon rőfös volt benne:
Jah, a SW folytatására én asszem kb 1985-óta vártam. Asszem akkoriban került a kezembe egy korabéli ALFA, vagy IPM, már nem is tudom, amiben arról írtak, h Lucas "már tervezi" az előzményeket, de még a folytatásokat is, mert a sztori 9 részes, és most a közepét láttuk! Szóval jó hosszú centit kellett vagdosnom. :) Más kérdés, hogy aztán a prequelek (bár a tendenciájuk javuló lett részről részre) nekem sem igazán tetszettek.
A BSG-ben az a poén, h nem csak a Sci-Fi fanoknak nyújt szórakozást! És bár űrcsatákban is mindenvivő (igen, még a SW-t is lenyomja), de nagyon erős karakterekben, színészi játékokban, zenében, vallásban, misztikában, politikában, izgalomban és társadalomtudományokban is! Engem ezek utóbbiak fogtak meg leginkább. Talán csak azok maradnak hoppon, akik idegen lényeket, meg szörnyeket szeretnének látni, mert ilyenek nincsenek benne.
Az 1997-es felújított verzió moziba kerülésekor mi már a magyar SW fanclub tagjaként promoztuk végig budapest és néhány vidéki város mozijait! Díszbemutató, sajtóvetítés, TV, ilyesmik. :)
LOTR is jó! 1993-ban olvastam először, és filmen is nagyon-nagyon tetszett, annyira, h utána újra elolvastam az egészet. :) Szóval nagyon tetszett, meg minden, de addigra a szívem csücske sajnos már jó rég óta be volt töltve valami egészen mással ugyebár. :) Pedig számos aspektusból jobbnak is tartom a LOTR-t, mint a SW-t, de hűséges vagyok, a szerelem meg már csak ilyen, hibáival együtt kell szeretni! :)
Figurák? Ajjaj... :) Én még gyerekként sóvárogtam először ilyesmik után, életemben először, egy PIF magazinban láttam SW figurákat. Érdekes, hogy ez jóval a film megtekintése előtt, asszem 1980-ban történt. Nem tudtam mik azok, de nagyon tetszettek, hogy robotok, meg űrhajók. A rajongásom kezdetét is ide datálom. Aztán később megnéztem a filmet, összeállt a kép, és konkrét fizikai fájdalmat okozott a figurák puszta látványa, és a tudat, hogy abban a korban, idehaza ezek beszerezhetetlen dolgoknak számítottak! Aztán hegyet-völgyet megmozgatva, kb 4-5 évvel később szert tettem első figuráimra, mégiscsak. Ma, felnőtt fejjel már komplett a kollekcióm belőlük. Egy kocsit vehetnék gyüjteményem árán, de sebaj, imádom őket! :) (jaigen, ezeket ma már "vintage" vonalnak hívják, mert régiek, 1977-1985 között készültek, engem csak ezek érdekelnek, az újak nem)
Igen, gyakran egy-egy film/sorozat meghatározó időszakokat fémjelez az ember életében, vagy akár az egész gyerekkort.
Az én "gyerekkorom" a The Labyrinth David Bowie-val. Annnyira imádtam, kívülről fújtam az egész szöveget...amikor pár éve megjelent DVD-n, majdnem elbőgtem magam a Media Markt-ban:-))
Nálam az a poén, h én alapvetően (ó mi lesz veled BSG:-) nem szeretem a sci-fit. A SW-t ennek ellenére szerettem meg. Én nem emlékszem így évszám szinten, h mikor jött az áttörés, valamikor tizenéves koromban, de az tuti h mikor híre kelt a folytatásnak, már végtam a centit. (Más kérdés, h az új trilógiából csaK a 3. rész tetszett igazából, az első pedig sztem effektíve unalmas és idegesítő.)
Persze simán lehet, h az új karakterekbe is bele tudok majd szeretni.
Mi egyívásúak vagyunk:DD Gyűrűk ura mind felett, Gyűrűk ura kegyetlen, mert bilincsbe zár, az Egyetlen! -jajjj bakker, ezek a figurák... szuper! Majd muti meg a teljes gyűjteményt is:) (emailben akár:))
Jó neked, hogy még a kezdetek kezdetén láttad, én 1981-ben még petesejt formájában sem voltam jelen. Csak az 1997-es felújított változatnál csatlakoztam a rajongótáborhoz. Számomra a Gyűrűk ura jelenti azt, amit neked a SW, a BSG meg némi túlzással a GYU sorozatban. Mármint élmény szintjén.
Hadd dicsekedjek egy kicsit, pont a héten szereztem két új figurát a gyűjteményembe:
(Candy ezt már nagyon unhatja, neki szoktam mutogatni a cuccaimat. :-))
Pár évvel ezelőttig én is azt hittem, hogy a SW nem fog érdekelni a szeretett karakterek nélkül. Aztán beszereztem az agyonajnározott Knights of the Old Republic című számítógépes szerepjátékot, ami trilógiánál röpke hatezer évvel játszódik korábban. Akkor rájöttem, hogy ez a világ annyira lebilincselő, hogy új, jól megírt karakterekkel is tökéletesen működőképes. Akkor lettem ismét szerelmes a Star Warsba. (Nálam ez periodikus, kezdődött 1997-ben, újabb kör 1999-ben, 2002-ben, 2005-ben, majd jött a KOTOR 2008-ban.)
Nyilvan teremtenek ujakat! Azert a birodalom megerosodese, a lazadas hajnala meg ilyenek eleg termekeny taptalaja lehetne barmivel. A zaroepizodban meg szepen el lehetne lopni a halalcsillag terveit, betenni a Tantive IV-be es felszallni. :)
Én inkább karaktercentrikus vagyok és nem "kütyücentrikus", szóval a SW-t is a figurák miatt szeretem és nem az űrhajók v a harcok miatt. Ha nem lesznek főhősök, akkor nekem az valszleg nem lesz olyan érdekes. Hacsak nem teremtenek újakat:-)
Nekem az tetszik a How I met-ben, h igazából tök komoly igazságok vannak benne kimondva a kapcsolatokról meg úgy általában, és emellett iszonyat jól vannak megírva a párbeszédek. Tele van gegel, szójátékkal. És a szereplők is nagyon szerethetőek, bár itt valaki írta, és igaza van, h sajna pont a főszereplő elég vérszegény.
A Friends-ről meg azt mondta egy jó barátnőm, és sztem igaza van, h azért szeretik sokan (ő is:-), és azért lett kult, mert igazából mindenki így szeretne élni huszonévesen. Mármint h együtt lakni a jóbarátaival egy ilyen laza, de stabil közösségben, ahol mindig történik valami:-)
Jól ezek a keret-sztorik, ki miért lett egy-egy sorozat megarajongója, teljesen megértem egyébként, én konkrétan nem egy sorozattal, hanem filmtrilógiával jártam úgy, hogy annyi minden kötődik hozzá az életemben, annyi új élmény, hogy nekem már csak a legjobb marad, akkor is, ha nyilván nem a legjobb a világon.
Ó, Laurie-Fry is alap, de mekkora, na meg a Fekete Vipera. :D House dokink harisnyában, George hercegként. Vah brutálmekkora.
Aki a totál agyatlanságot is bírja, annak már lentebb írtam az Absolutely Fabulous-t(magyarul valami irdatlan barom címet adtak neki, Pusszantlak, Drágám...), és Dawn French- Jennifer Saunders is összehozott pár agymenést, konkrétan most a címek nem jutnak eszembe, de zseniálisak.
Hű... Nemigen tudom elképzelni, de érdekel. Volt amúgy Galaktikában is Star Wars Luke meg Leia kalandjaival, épp csak az testvér-szál maradt ki a galaktikus cuccból. : )))