Egyre inkább hihető, hogy ez a bugris szándékosan tesz tönkre mindent, amit csak lehet.
Az a kérdés, hogy ez mennyire Putyin cárevics kottája szerint történik?
Rátapintottál a lényegre, csakhogy annak az egyik epizódja egy baromi nagy amerikai belháború lesz, úgyhogy nem élnék az elkövetkezendő 5 évben arrafelé...
Magamról tudom, hogy Trumpot a Sunders effekt és a Hillary útálat választotta meg. Sunders elvitt egynagy adag ingadozó szavazókat, a Hillary ellenszenv pedig nem hozott eleget. Sunders ma is létezik, a demokraták káderhiánya viszont tragikus. A szélsö bal (Warren, Sunders, Karmala) az amerikai választó számára választhatatlan, a többi pedig kicsi és ismeretlen. Mard Biden.
Lehet, hogy Trump megint beleszalad egy gyözelembe?
Annyira nem gondolta senki, hogy két nappal a választás előtt az angol fogadóirodák is tíz-hússzoros pénzt ajánlottak annak aki rá fogadott. Szerintem maga Trump se tett fel pénzt önmagára. Kozelről néztem végig az egészet, aki republikánus volt (vagy inkább mondjuk úgy Trump-párti) az sem igazán hitt a győzelmében, másrészt (legalábbis Kaliforniában) szinte szalonképtelen bunkóság volt akár egyet is érteni vele bármiben, ellenben a demokraták hangos és derült optimizmussal és néha ordenáré módon vihogtak a várható buktáján. Ebben a környezetben nemigazán vállalták fel a mást akarók a véleményüket, tehát a közvéleménykutatás tulajdonképpen pontosan mért, a hurráoptimista kommunikáció kudarca volt ami történt. Trump az ilyen helyekre el sem ment kampányolni, hiszen tisztában volt vele, hogy csak a pénzt pazarolná de nem nyerheti meg azt az államot.
A szimpatizálók inkább kételkedve és keserűen a majdnem biztos vesztés tudatában mentek el szavazni, és ha már úgyis bukta várható akkor még utoljára úgy szavaztak, hogy este a tükörbe tudjanak nézni. Igazán a lakosság választotta meg, hiszen még más republikánus jelölt is volt aki kijelentette, hogy nem fogja Trumpot támogatni, ami dekódolva annyit jelentett, hogy 8 év demokrata vezetés után is a saját pártja győzelme ellen fog szavazni azaz a demokratákat erősíti. Ezeket a kijelentéseket lassan fel fogják idézni az emberek, ha nem, akkor lesz aki emlékeztesse őket rá.