Éppen a legfőbb ideje ennek a topiknak is. A szemeink előtt bontakozik ki a jövő, férfiak tömegei kezdenek rájönni hogy manipulálják őket a nők, hogy át lettek verve, hogy boldogtalanok, hogy a mai modern nőknek nem lehet megfelelni. Hogy túlárazottak, hogy elképesztő igényeik vannak, hogy megcsalnak. Hogy egy rántottát nem tudnak tisztességesen elkéeszíteni. Hogy a feminizmus harmadik, agresszív hulláma teljesen átmosta az agyukat.
Egyértelmű a válaszreakció : A nők bojkottja! Megvonni tőlük a figyelmet és a támogatást.
Neked a szeretet beletörődést és elfogadást jelent?
Nem a beletörődésen van a hangsúly. Hanem ma már úgy gondolom, hha a párom a velem való hosszú együttlét alatt beleszeret vkibe, akkor azt velem együtt szereti, hiszen a hosszú együttlét alatt én is a részévé váltam, én is alakítottam olyanná, akit az a másik nő megszeretett. Benne vagyok a páromban. És ha az a nő komolyan gondolja, akkor el kell fogadnia azt is, h a páromban engem is szeret, hiszen ott vagyok benne. És megfordítva is.
Nem tom, vhogy racionálisabbak a ffiak. Már egy másik topicban elmondtam ezt a példát, de itt is elmondhatom.
A fiatal felnőtt lányom beleszeretett egy nagyon link alakba. Nagyon kétségbe voltam esve, anyukámmal együtt azon voltunk, de nem tudtuk hogyan, de h le kell vakarni a "gyerekről" ezt a fickót! Természetesen minden kísérletünk vad ellenállásba ütközött, kudarcba fúlt. A fickó egy igazi szar alaknak bizonyult, nem dolgozott, soxor még a lányom tartotta el, nem tanult, annál inkább bulikázott, döglött a tv előtt, semmire sem volt jó. Egy here volt a fickó, egy csíra! Nagyon be voltam szarva a lányom miatt, h mi lesz vele. A lányom rendesen dolgozott, szépen lépdegélt a szamárlétrán, és elérkezett az idő, h be kellett iratkoznia egy továbbképzésre. Össze is lett rakva rá a pénz, megvoltak a határidők. De nagyon félő volt, h a fickó miatt majd elhanyagolja a tanfolyamot. Egyszer aztán nálunk bográcsoztak a lányomék, és ahogy beszélgettünk, szóba került a tanfolyam. Erre a lányom párja kibökte, h ő is szívesen elvégezné, csak nincs rá pénze. Én meg gondoltam magamban, persze, h nincs, miből is lenne, ha úgy él, mint egy here. De a párom az én megkérdezésem nélkül megajánlotta a lányom párjának, h meghitelezi neki a tanfolyamot. Belül dúltam-fúltam, de nem mutattam semmit a lányomék előtt. Aztán mikor elmentek, elővettem a páromat, h hogy képzeli, h ezt a trógert támogatja, mikor én az anyámmal együtt azon vagyunk, h hogyan lehetne lepattintani a lányomról ezt a faszt! A párom nagyon tárgyilagos tudott maradni. Azt mondta, h a lányom, ha akarjuk, ha nem, mindenképpen bele van zsongva ebbe a fasziba. És ha nem együtt járnak tanfolyamra, akkor még az is kétséges, h a lányom elvégzi-e, ésnem inkább a faszijával megy bulikázni órák helyett. És így is lett. Mindketten sikeresen elvégezték a tanfolyamot, tíz éves kapcsolatban élnek, és mindketten üzletvezetők.
Ehhez pedig sztem kellett a józan ész, a racionális gondolkodás, a semleges pártállás, és a jó szándék, ami bennem nem volt meg, mert csak meg akartam menteni a lányomat ettől a fickótól, aki ma a vejem...
Ez a ffias gondolkodás, ami szükséges egy családba. Sztem.
Hozok egy förtelmes példát .... jobb nem jut hirtelen eszembe ... bocsánat érte !
Ha egy olyan helyzetbe kerülnél (bele gondolni is szörnyű) , hogy egy személyt választhatnál , aki életben maradhat .... kit választanál : anyádat , testvéredet , párodat , vagy a gyerekedet ? Mindet szereted , de választanod kell .
De pont hogy nem azonos "mélységű" a szeretet. Ezt mondom. Illetve nem is mélységről, hanem minőségről kell itt beszélni, bár ez sem jó fogalom rá. nincs azonos minőségű szeretet, csak azonos minőségű gondoskodás és felelősségérzet a gyerekek iránt. A nő férje iránt szeretetben benne van a szexuális vágy is, ez plusz töltetet ad neki, a gyereke iránt ilyen nincs, azaz nem lehet két azonos minőségű érzelemről beszélni. Bigámiában mit érezhet a két nő? Egymás iránt testvéri szeretetet? És a férjük iránt? Hasonló lenne ahhoz, mintha egy testvérpárt kúrogatna az apjuk? :)
Neked a szeretet beletörődést és elfogadást jelent?
Hidd el, a saját köreiben Timike férjének pénzét tisztelik! :-))
Amúgy Palácsik Tímea révén Vajna nem csak Damuval, hanem még nagyon sokakkal van sógorságban. De őt ez nem zavarja, vett valamit, és használja! Ha egyáltalán...:-))
Na látod, most bizonyosodik be, h csak nemiszervekben gondolkodsz. Mert pontosan hogy idevaló az, h igenis tudunk többet, azonosan/másképpen, de mégis minőségileg egyformán szeretni. Erre a több gyerek a bizonyíték. Vagy hogy az ember azonosan szereti a szüleit, a testvéreit. Miért ne lehetne több házastársat is szeretni? Mi a kizáró ok?
Na, nekem itt dől meg az elméleted, ugyanis azt mondod, hogy a nők is dolgoznak munkahelyeken a bigámiában, vagyis ők is pénzt keresnek, így tud három lábon állni a család. Tehát kérdem, ilyen esetben hogyan, miként lenne a férfi a családfő? Esetleg ha néhány példát mondanál, azt megköszönném. :)
Nem szoktam Timikét követni, de most véletlenül rákattintottam valamire, ahol kitárt ..nával feszít egy aligruciban egy sípályán. Egy férjes asszonynak szerintem nem illik már ilyet csinálnia, első gondolatom az volt, hogy szánom a férjét.
Észrevettem, hogy te azonos minőségként kezeled az érzelmi kapcsolódásokat, pedig nem azok. A kötődéseknek is van iránya és mélysége. Egy párkapcsolat szexuális irányultságú kötődés is, de például a gyerek-szülő kötődésből ez teljesen hiányzik, ezért nem lehet azonos minőségű szeretetként említeni a kettőt.
Hmm... hálából én főzök egy jó vacsorát , de nem engedem az ágyamba .:-))
Mer' a kettő , az egymástól merőben eltérő érzelem . De nem vagyunk egyformák . Meg lehet az is , hogy könnyen beszélek , mert eddig meg tudtam oldani egyedül is , ha volt probléma .
Szerinted a Timikének van társadalmi megbecsülése ? Szerintem a pénznek van , amit a bugyijában hord . A háta mögött jól kibeszélik , lekurvázzák ....
Pedig az csak időleges volt a férjed részéről, és meg is szüntette, mégsem bocsátottál meg neki!
Nagyon erős az a szocializáció, amiben felnőnek a gyerekek. A Kisbalázsokat úgy altatják el, h "tűzoltó leszel, s katona, vadakat terelő juhász!" a Kisbözsikék meg úgy alszanak el, h "eljön érted a királyfi, és boldogan éltek, míg meg nem haltok... Ez zsigerivé válik! De nagyon rossz hatással van a felnőtt életre! Nincs királyfi fehér lovon, és mire ezt megtanulja az ember lánya, addigra már késő! De ha lennének olyan mesék, ahol a valóság jobban letükröződik, lehetne segíteni ezen. Ha az ember el tudná fogadni, h lehet egyszerre többet is szeretni, és attól még nem dől össze a világ. Érdekes, h ezt a többet szeretést nem korlátozzák például a szülőségben. Teljesen elfogadott, h a szülők, ha többgyerekesek, akkor mindegyik gyereküket szeretik... Nem értem, miért nem épülhet be a többszereplős szerelem/szeretet a köztudatba. Főleg, h az egyszereplős (örök) szerelem hazug!
Poliandriába nem tudok gondolkodni. Egyrészt nekem a ffi családfőként él bennem, nem tudom elképzelni, h egy családnak két feje legyen. Másfelől két ffi után kellene szedegetni a koszos zoknikat... Harmadrészt éppen arról volt/van szó, h a ffi természetéből adódóan nem bírja ki hosszútávon kizárólag egy nő mellett. Két ffi hogyan bírná jobban? De ettől függetlenül, az a véleményem, h akik így akarnak élni, miért ne? Aki, amelyik nő ezt össze tudja hozni... Hát... Grt!
A nyitott házasság sztem nem szól másról, mint mindegyik fél megalázásáról. Mindenkiéről, aki csak részt vesz benne.
Én a hálát tudom elképzelni motivációként. Pl. Vajnánéról el tudom képzelni, h a Damu-ügy után jelentkező Vajnának hálás, amiért anyagi biztonságot, trsdlmi megbecsülést hozott a számára...
Mikor nagy szarban voltam (mikor nem? :)), nekem is akadt volna jól szituált udvarlóm. És el tudtam volna képzelni a szexet ronda öreg emberrel, ha emberszámba vesz, és valóban segít, nem csak 1 kóbor numerát akar... De sajnos inkább az utóbbi fordult elő... Vannak csápjaim, amik megérzik az ilyesmit. Szóval, ha valami vén krampusz komolyan vett volna egy ilyen helyzetben, hálából akár képesnek tartanám magam ilyesmire. Ezáltal mint őszinte érzelmet el tudok ilyesmit képzelni másokról is.
Azért ez nem ilyen eccerű, h mennyire okos az asszony! Mikor engem megcsaltak, próbáltam, próbáltuk feldolgozni a párommal. És ésszel beláttam, h nagyon megbánta, és hogy velem akar élni,és, h csak egy botlás volt, nem kapcsolat-kialakítás. Szóval minden amellett szólt, h folytatjuk tovább... De amikor hozzám ért, akkor kirázott a hideg, és elfogott az undor. Pláne, amikor továbblépett és szexet akart... Rúgtam le magamról. Egyszerűen nem működött a szex, meghalt. Lehet, több időt kellett volna hagyni, mert gyorsan zajlott az egész. Több türelem kellett volna, nem tudom, mi a megoldás az ilyen helyzetekben... Szerintem nem elég egy ilyen szitura 2-3 hónap. Valószínű, h kell pár év, 1-2 is akár...
Mindenesetre jó lenne az ilyesmit megtanulni kezelni, mert mint látható, a ffiak zöme csalfa. Viszont az utódnevelés szempontjából meg nélkülözhetetlen a család. Ezt kell összeegyeztetni.
Vagy a ffi legyen ügyes, és soha ne derüljön ki.
Vagy az asszony legyen okos...
Vagy pedig felszabadult, őszinte bigámiában élni...
Te pont az érzelmi részt hagyod ki belőle, illetve azt várod, hogy a nő is csak úgy kezelje a kis kalandot, ahogyan a férfi. Egy hűséges, kötődő nőnek komoly érzelmi megrázkódtatás a férfi kalandja, és nagyon sokszor érzelmileg is kiábrándul a férfiből, az undorról már nem is beszélve. Hogyan gondolod ezt az érzelmi traumát okossággal kezelni?