Már nem tudják hátráltatni perrel a kisajátítást. Korábban így volt, de pont azért, mert sokan visszeéltek a helyzettel, változtak a jogszabályok nemrégiben.
A kisajátító hatóság letétbe helyezi az összeget, amelyet ki akart fizetni, majd megindul a munka. Közben pereskedhetnek, akár többlet pénzt is kibrusztolhatnak, de az építkezést nem hátráltathatják. Azt hiszem az M6-osról szóló topikban vannak konkrét törvénycikkek is említve...
Sokkal, sajnos. Ha nem tudnak megállapodni az önkormányzattal, akkor per lehet belőle, ami évekig eltarthat.
Én megértem az ott élőket, de nem lehet egy fejlesztés ellen fellázadni. Ők még jól járnak, mert "csak" a telkükből vesznek el egy picit, nem úgy, mint a Diósdi útnál. Ott ugyebár egy egész házat bontanak.
Ráadásul (pletyka szinten) azt hallottam, hogy az ötös körforgalom körülötti telkek összefogtak a kisajátítás ellen. Ha ez igaz, az vajon mennyivel hátráltatja az építkezést?
Ma megint olyan gyorsan végeztek velem (az ügyemmel) az Okmányirodán, hogy maradt egy kis időm megnézni a kirakatában kiállított körforgalmak tervrajzait. Nekem laikusnak és közlekedőnek nagyon tetszenek. Bárcsak mielőbb megvalósulnának! Arról azért jó lenne valami információ, hogy tokkal-vonóval mennyibe fog nekünk ez a két körforgalom kerülni és mi a tervezett határideje az átadásuknak? Van valakinek erről információja?
De jó lenne, ha nem kellene levegőt szennyeznem a központban, hogy megnézhessem! Mikor lesz természetes, hogy pár fénykép a város weboldalán is hamar megjelenik minden ilyen tervről? Vagy van már róla?
Na ez jó hír! Reméljük mielőbb megvalósításra is kerül.
De azért úgy szeretném már a parkvárosi CBA elé ígért gyalogos átkelőhely tervrajzát (még inkább az átkelőhelyet) is látni. Kb. másfél éve mindig csak az a válasz érkezik az érdeklődésre: folyik a tervezése.
Reggel a Martonvásárból 6.30-kor induló elővárosi vonatra egy Pécs-Déli pu. táblával felszerelt fülkés szerelvényt tettek be. Világítás épphogy pislákolt, álló helyzetben semmi. Fütés legalább ment. Tök koszos volt az egész. A peronajtókon nem lehetett kilátni, mert össz-vissza volt fújva. Undorító. Ilyen szxr kocsival még nem mentem...
Februártól egyébként 72É fog járni Törökbálintra is. Budaörsre már több mint egy éve jár 40É. De ezekre a településkre nappal is megy BKV-járat. Érden viszont csak a Volán szolgáltathat 2013-ig, szerződése van erre az önkorival.
Ez igaz. A VEKE tervezetnek is a körtér az egyik fő csomópontja.
Ha 60 perc alatt végigmenne körtér-Érd-körtér útvonalon, akkor indulhatna a busz 1 órakor a körtérről, 2-re visszaérne. Így egy járművel lehetne teljesíteni az egészet.
Többek közt ezért gondoltam én is a 903-ra. Esetleg 913-ra, mint a tervezetben a 914-994 páros Gyálra - minden második kocsi jönne Érdre, nem tudom mekkora forgalom lenne rajta. Meg szerintem mégiscsak olcsóbb lehet egy meglévő járatot hosszabbítani (most is megvan, csak a külső szakaszt fizetnénk), mint teljesen újat indítani, bár ehhez nem értek.
Gondolom pont annyiba, mint az Etele tér-Diósd-Érd buszpu. + az Érd buszpu.-Bem tér-M7-Etele tér útvonalak ideje összeadva, + 1-2 perc a buszpályaudvaron az utascserére. :o))
Az Okmányirodánál megtekinthető a Kossuth-Bethlen-Vörösmarty csomópontba, a Diósdi út-Bajcsy Zs. út - SPAR kereszteződésbe tervezett körforgalmak terve.
Én is úgy emlékszem, hogy úgy általában támadta az aluljáró tervét (emellett persze - okkal - aggódott, mi lesz az építkezés idején az alternatív útvonalakra, átjárókra szoruló forgalommal). Az aluljárót pejoratív éllel "Döcsakovszky-ároknak" titulálta. Meg voltak korábban mindenféle kiváló ellenérvek, hogy majd beköltöznek a csövesek és hasonlók.
Ezt a közös emlékezést persze könnyen lecserélhetnénk a tényekre, de sajnos a testületi ülésekről szóló jegyzőkönyvek közül az utolsó 3 még nem érhető el az Önkormányzat honlapján, így az sem, ami ezeket a hozzászólásokat tartalmazza. Én legalábbis nem találom egyiket sem.
Lehet, hogy igazad van; nem az elejétől láttam és nem végig.
A véleményemet azonban változatlanul fenntartom, mert nem szabad, (s valszeg nem is lehet), ilyen veszélyes üzemet a városba beépíteni. Van még 2 a Felsőn kívül...
Huszonvalahány éve ez az egyik álma a városnak. Ha történne valami eset - nagyon remélem, hogy soha nem lesz - , akkor meg az lenne baj, hogy miért nem csinálták még meg.
OFF
Az a baj, hogy kevés a józan gondolkodású politikus. Akik képesek túllépni egy szinten, és tényleg a választóik érdekeit képviselik, nem holmi csökönyös önös vagy még rosszabb, politikai okok miatt kézzel-lábbal elleneznek olyan dolgokat is, amit igazából ők is szívesen megcsinálnának.
Morgolódás vége. Nem akarom szétOFFolni a topicot.
A magyar politikai életben "szép" hagyománya lett annak, hogy mindenki abból indul ki, ki mondta, nem abból, hogy mit mondott. Kell még párszáz év, majd elmúlik.