Ma megszereztem az Ed Hunter játékot. A feladat mindössze annyi, hogy lőjünk le mindenkit. A sztori szerint ki kell szabadítani Eddie-t, és követni őt mindenhová (bár én még csak az első szinten tartok). A játék az albumok borítóinak megfelelő környezetben játszódik, mint pl. londoni utcák (Iron Maiden&Killers), a pokolban (Number), vagy éppen Egyiptomban (Powerslave).
Az első szinten főként punkokat kell irtani, majd a másodikban egy diliházban kell lelőni az orvosokat és az ápoltakat.
Na, én itt el is akadtam :-) Ugyanis elég nehéz a játék, rengeteg (túl sok) az ellenség. (pedig "easy" szinten kezdtem)
Én egy kicsit "intelligensebb" programot vártam Harriséktől, de azt hiszem, még egy jó ideig fogok benne lövöldözni...:-)
Amúgy a játék hátterében zene is szól...
Akit érdekel, írjon!
Régen kb 10-15 éve egy nagydarab manus mozgatta eddie-t a színpadon ha valakinek megvan a 12 wasted years cimu video abban látszik hogy a piece tour uccso koncertjen elpusztitottak a tagok a szinpadon a szörnyet NAGY JELENET!!!
De azota ujra feltunt persze...
Ki tud valami cd kolcsonzot vagy ilyesmit ahol foleg a live after death multimedias cd-t ki tudnam venni ?
At tudom irni de az osszes maiden multimedias cd azert egyben kisse huzos:))
Ez a bailey gyerek nem volt rossz de sajnos sehol nincs Bruce papahoz ...Ja kepzeljetek el kb 1988-ban mikor itt volt a maiden haverokkal allunk aZ intercolontinental szalloda elott varunk hatha latunk valakit...egyszer csak elmegy elottem egy kis baseball sapkaban egy kis faszi mar pont bemenne az ajton egy srac fekordit:Bruce
Sapka lekerul haj kiugrik dickinson papa ott all elottem:!!!! Kurva nagy volt !
Marmint a csodalatom mert bruce kb 160 magas gyerek:))) csodalkoztam is rendesen:)))
Üdv mindenkinek!
Én is elég rég nem foglalkoztam a csapattal.
Az utolsó lemezem tőlük talán a Fear of the dark vagy a No prayer for dieing.
Én a Bruce utáni ténykedéssel abszolut nem foglalkoztam, de elötte tetszett úgy általában a műsor.
Volt szerencsém Moszkvában látni a koncertjüket, az akkori álláspont szerint az utolsót Bruce-szal. Buli volt. Nem baj, ha feltámadnak. :-)
Az Apocalyptica tényleg jó és poénos, viszont azért a Maiden muzsikájából változatosabb vonós darabokat lehetne kihozni. Más szóval, ezért (is) gondolom én is úgy, hogy a Maiden zenéje sokban meghaladja a Metallica színvonalát. (Azzal sincs különösebb bajom.)
Ámbár ez a topic nem feltétlenül összehasonlítások színtere, ezért nem is folytatom.
A koncertet én is várom, pláne, hogy még nem voltam Iron Maiden koncerten.
Azért, ha megtudsz valamit a szimfonikusokról, menten szólj!!! :-)
Az lehet a legnagyobb "problémám" Blaze-zel, hogy Bruce után ismertem meg az ő hangját. És miután meghallgattam a Run To The Hills-t, nem "esett jól" Bayley hangja... Tényleg kicsi a hangterjedelme. Persze, nincs rossz hangja, de Bruce-szal nem tud versenyezni...
Di'Anno-nak "kissé" rekedtes hangja volt, de az sem volt rossz... Az első album is a legnagyobb kedvenceim közé tartozik...
Szerintem Blaze-nek nem volt rossz hangja (hasonlított is Bruce-ra) csak a hangterjdelme volt nagyon kicsi. 1-2 dalt szinte csak ugyanazon az 1 hangon énekelt. Bár a dalok egész jók az utolsó 2 lemez nem harapott úgy mint a régebbiek (pl.Fear...)
Az utolsó két album közül a "The X Factor" van meg. Sokan köpködik ezt a lemezt, de szerintem nem rossz. Egyértelmű, hogy nem klasszikus album, de jó hallgatni. Blaze hangja egészen más, mint amit korábban Bruce mestertől megszoktunk, és ezt sokan nem képesek megemészteni. Eltérő a hangterjedelem, a stílus stb. Azért az, hogy Di'Anno jobb lenne, erős túlzás. Mindegy.
A lemezre visszatérve a nyitó Sign of the Cross és a The Aftermath kivételével szerintem ez egy korrekt, hallgatható album. Nem több, és nem kevesebb.
" Life seems so pathetic
I wish I could leave it all behind
This canvas chair, this bed,
these walls that fall in on my mind"
Ja, fanatikuskent termesztesen.
Objektiven, a Virtual XI szerintem jo volt, csak Bayley nem tud enekelni, az X-factor meg hat, vannak benne olyan pillanatok, amik ugy elmennek egynek, de azert azt annyira nem ajanlom:)
Kulonben mp3 rulz, aztan ha teccik, meg lehet venni a lemezt, meg jobb boltokban nyugodtan belehallgathacc, dontsd el magadnak:)
Nekem az utolsó két (Bayley) album, valamint az 1990-es No Prayer lemez kivételével az összes studiómunkájuk megvan. Jómagam csak 18 éves vagyok, de szerencsére egy rocker-ismerősöm fanatikus kazettagyűjtő volt a 80-as években. Tőle sikerült anyagot gyűjtenem :-)
Én is kíváncsi lennék az utolsó két albumra...
Blaze Bayley hangját csak a Best Of válogatáson szereplő két dalról ismerem, de abban egyetérthetünk, hogy jócskán Bruce (és Di'Anno) alatt van...
Durray!
Ha minden jól megy, 1-2 hét múlva szert teszek egy olyan CD-re, mely a Maiden 10 studioalbumát (az X-Factor a kivétel) tartalmazza mp3-ban. Ha érdekel, felirathatom majd...
180 forintos koncert?! Attól félek most több lesz... :-)))
A Metallica és a Maiden szerintem különböző stílus. Harrisék dallamosabbak, Hetfieldék zúzósabbak. Mondjuk a Metallicának is megvannak a lassabb számai (Fade To Black, Sanitarium...).
Épp most néztem meg a Live After Death videót. Eddie-t ki mozgatja a színpadon? :-)
Az E-klubban ugye nem volt ott Eddie? :-)
Én a Fear of the Dark óta nem követtem őket (sejthető, hogy miért), ezért nem bánnám, ha valaki leírná, hogy az azóta kiadott anyagokba érdemes-e befektetni. Ráadásul mindezt, amennyire lehet, objektíven, tehát nem mindenre rábólintva a régi nimbusz miatt. Köszi.
erdekes dolog ez a harom gitar, nem tudom meddig tud funkcionalni. mert a cd-re annyi savot jatszanak fel - ket gitarral is-, amennyit csak akarnak, eloben viszont felesleges 3 gitarral nyomulni.
az uj album az ev legjobb albuma lesz, ez nyilvanvalo, arra viszont kivancsi vagyok, hogy Bruce es Adrian -akik egyszer mar a tavozas mellett dontottek- most meddig birjak egyutt Steve-vel.
Harris egyebkent nagy kockazatot vallalt: ha ne adj' isten Bruce megint a tavozas mellett dont, nagyon nehez lesz meg egyszer ujrainditania a bandat egy uj enekessel.
Azert a juniusi koncert fergeteges lesz, az biztos.
Szerintem nem biztos hogy Bruce ezt nyilatkozta mert lehet hogy csak elferditették vagy ilyesmi.
Én egyformán vagy 15 éve ismerem és szeretem mindkét bandát -bár a maiden-t jobban-de szerintem kissé különbözik a két zenei stílus.
Nem baj a Maiden nagyobb lesz mint valaha három szólógitár, olyan ikergitározás lesz hogy szétszakad a lelkem.....
Írjatok már valamit ahonnan le tudnék szedi Maiden mp3-t vagy bármi infot ..kösz
Nagyon kiváncsi vagyok az új lemezükre, a koncertre pedig biztos elmegyek. Egy legendát nem lehet kihagyni. Egy valami nem tetszik csak velük kapcsolatban: Bruce azt nyilatkozta, hogy ők jobb zenészek a Metallica-nál. Ez egy kicsit túlzás.
A két utolsó lemezt leszámítva fanatikusan begyűjtöttem minden Maiden kiadványt. Már ahogy a pénztárcám engedte. Kalózkazettán (TAKT music) rengeteg maxit, kalózkoncertet meg lehetett venni a 90-es évek elején. Pl. Purgatory cimmel egy '81-es koncertet, lemezen ki nem adott szamokkal (pl. Sanctuary, Twilight Zone). Most nagyon varom az uj lemezt, udv:
Nekem is a Maiden a kedvencem már időtlen idők óta. Kb 1984 táján kezembe került a Powerslave LP
és azóta ők az Isten.
Sajnos 84-ben a sportcsarnok parkoloban nem voltam -mivel voltam vagy 11 éve de 86 ,88,és azóta mindig emlékszem a 86-os koncertre még 180 ft volt a jegy nem semmi...
Azóta a haverok mutathatnak nekem Korn-tól kezdve mindenfélét az én gyomrom nem nagyon veszi be.
Szívesen hallanék élménybeszámolot a Maiden koncertekről főleg a 84-esről vagy dalszövegeket vagy bármi infot mailben nagyon megköszönném.
A tavalyi E klub buli szörnyü volt max annyi jó volt hogy olyan közel voltam hogy mikor Murray baratom eldobta a csuklóvédőjét /legenda/ akkor én el is kaptam szerencsére.
Egyenlőre ennyit!!
Up The Irons!!!!!
Az Iron Maiden volt régen a kedvenc csapatom. Elképesztően jó dalokat írtak, egyedieket, dallamosakat, ritmusosakat, egyszóval tökéleteseket.
A legrosszabb számuk szerintem (a híresebbek közül) a Number of the Beast. Olyan is előfordult, hogy áttekertem a kazit azon a számon... ez pedig elég nagy szentségtörés volt, annyira szerettem a Maident.
A legjobb számuk számomra a Where eagles dare című. Persze ezen kívül van még sok, csak ez valahogy megmaradt az emlékezetemben.
A legjobb albumuk pedig a Somewhere in time.
Régen azt hittem, hogy minden dalszövegük tök komoly meg mondanivalója van... sajna ez nem így van. Bár van sok daluk, amelyek tényleg komoly mondanivalót hordoznak.
Volt is több számom profi fordításban, csak valahol elkeveredett a füzet. Majd megpróbálom előszedni, ha valakit érdekel.
Én bizony olyan öreg vagyok, hogy még az első felállásra, a Killersre és a többi izgalmakra is jól emlékszem. Akkoriban LP-n terjedtek, meg sokszor átmásolt kazettákon. Emlékszem, egyszer(kb.85-86 körül) Juhász Előd betette a Zenebutikba a " The number of the beast" videóklipet. Volt is felfordulás rendesen, az élő adás öregasszonyai majdnem szívrohamot kaptak, amikor Bruse megvillantotta szemeit a reflektorözönben.
Mai füllel hallgatva én jellegzetesen 8O-as évekbeli zenekarnak tartom a Maident. Akkor nem tűnt fel, csak most: Harris finoman "beoltotta" ezt a zenét a punk megannyi stílusjegyével. Ha nem csal az emlékezetem, a nagyaszerű basszer először punkban nyomult. A másik észrevételem, hogy a Maiden soha nem futotta be volna pályáját, ha nincs az a bizonyos "new heavy metal" mozgalom a 8O-as évek elején(Saxon, Def Leppard, Motörhead stb.)
Még egy apróság: szintén mai füllel erősen hard rockos lemeznek érzem a "Piece of mind-ot." Akkoriban a féktelen erőt és az újszerű riffeket szerettük a Maidenben, ma a kidolgozott dallamvilágra csodálkozom rá. Akárhogy is: a rockttörténelem egyik legnagyobb hatású bandája jön Pestre. Akik a hírek szerint nagyon jók!
Up Irons!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tervezgettem-tervezgettem egy Maiden koncertet, de sokáig nem akart sikerülni a dolog. Először 1986-ban próbálkoztam. Akkor a suliból is mentek haverok, de én valamiért lemaradtam. Nem tudom már mi volt az oka, de emlékként megvan az IRI által a koncert alkalmából kiadott magazin. Gyűjteményem egyik legféltettebb kincse. 12 Forint volt az ára.
1988-ban már a jegyet is megvettem. A koncert pár nappal volt a leszelés után, így aztán végül az öcsém ment el. ( Én meg egy baráttal a Metallica koncertre.)
Aztán jött 1993 és a Fear Of The Dark Tour, utoljára ( akkor úgy volt ) Bruce részvételével. Gondoltam, nem halhatok úgy meg, hogy nem láttam a világ legnagyobb heavy metal bandáját, ezért aztán elmentem a legközelebbi koncertre, Pozsonyba. Óriási élmény volt, bár Bruce nem volt a legjobb formában ( magasról sz@rt az egészre, na ). De láttam őket. Most itt lesz a koncert, és Bruce + Adrian is jön. Lehet hogy elmegyek. Ha összejön.
Nekem volt szerencsém ott lenni az E-klubos "nyomulj be ha tudsz és szorngj mint a hering fesztivál" mellett a Seventh Son tour pesti állomásán is (86 vagy 87 ??).
Arra viszont állati kiváncsi vagyok, hogy szól az egész 3 gitárral.
A szimfonikus Maiden érdekesen hangzik.
Én sem tudok "szimfonikus-Maidenről".
A koncert a PeCsa szabadtéren lesz!
Én sajnos nem láthattam Bruce-t élőben - mikor kilépett, én még nem is ismertem őket -, csak a Live After Death videón.
Ezenkívül megvan a Donington'92 koncert CD-n.
Az biztos, hogy óriási koncert lesz!
Valaki volt már kint régi Maiden-koncerten?
Hát igen, a Metallicát játszó Apocalyptica nekem nagyon bejött. Ez a fajta zene nagyon alkalmas az ilyen átiratra. De sajnos nem tudok róla, hogy valaki ilyet művelt volna a Maiden-nel.
Hogy hol lesz a Koncert? Valszeg a Pecsában, mivel az előző az E-klubban volt, nem valószínű, hogy a következőt a Népstadionba tennék, a BS meg leégett. Mindenki ott legyen ám!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy létezik-e Iron Maiden zene vonósokra átírva?
Leginkább egy nagyzenekari változat tetszene, mert már régóta úgy gondolom, hogy az ő zenéjük magas színvonalú, és megérdemelne effajta feldolgozást!
Bár én nem vagyok rajongójuk, és csak kevés lemezüket ismerem jól, mégis írok, nehogy idő előtt elsüllyedjen ez a topic... (Persze, a kérdésemre is várom a választ mielőbb.)
Addig is minden jót az Iron Maident kedvelőknek!
En nem tudtam, ez komoly?????????????
Telleg??????????
Az e-klubos buli utan kepes Harris mester idehozni a bandat megegyszer????? Es hol lesz a buli???????
Oriasiiiiiiiii!!!