Kenese, kicsit nyugatra a Mahart kikötőtől (Hotel Marina Port). Arccal az Akarattya-Aliga-Világos part felé.
Vicces, de sosem jártam korábban Kenesén. Se hajóval, se sehogy. Csak annyit balatonoztunk itt az elmúlt napokban, hogy egyszerűen muszáj volt beneveznem valami gyors tóközelire.
Igen, sorompós a bejárat, de az csak álca. Talán azért is vannak ott kevesen, mert a bejárattól gyalog még jó messze van a part, ráadásul erősen lejt is, oszt lusták a népek gyalogolni.
De biztosan rengeteg szép és kényelmes hely van a Balaton körül. Lehet, hogy egyszer össze kéne őket írni. Egy nagy, többhetes túrával körbejárni a tavat és minden zegzugot kipróbálni.
Erre nem gondoltam - sajnos én nem tanultam latinul. De azt sem gondolom, hogy orvosi egyetemet végzett ember adná ezeket a címeket. Vagy csak a korom miatt van? Sokat szórakoztunk annakidején a fésűvel: hogyan áll égnek a hajunk ha műanyagfésűvel sokat fésülgetjük. Öveges prof. videója közt keresgéltem, de hirtelen csak ezt találtam.
A ma reggeli hírek fényében azt remélem, az út azért megvan, csak a burkolata hiányzik ..
Nagyon fáradt, álmos voltam éjjel, de ébren kellett maradnom a szellőztetés miatt. A TV is ezért volt bekapcsolva, háttérzörejként. Később csak kapkodtam a fejem, hogy honnan jön a hangzavar, a szirénázás és hasonlók. Véletlen egybeesés lehetett, hogy a tv elzárása egybeesett a külső zajok elcsitulásával. Ma reggel aztán olvasom, hogy micsoda tragédia történt.
Még az a jó, hogy a Vár déli felén (Tárnok utca és Dísz tér) a tegnap kezdődött út- és járdafelbontási munkálatok csak nappal folynak. És mindez a turistaszezon kellős közepén!