Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Épp most dühöngtem egy sort a Lost-topikon, de le fogom ott állítani magam, mert egyrészt 1. unom már, hogy ugyanazt a negatív szöveget nyomom már hetek óta, csak a szórend más, 2. nem akarom még jobban elrontani annak a pár embernek a kedvét, akik szerették a finálét. Mindenesetre azt tartom, hogy mostantól fogva mondhatnak bármit egy-egy sorozat írói, hiszem, ha látom.
de nekem folyamatosan jutnak eszembe dolgok, hogy "jé, erre sem volt válasz", "ennek sem volt értelme", "ez sem volt fontos"
Hú, végigolvastam a Losttopicban a finálé óta az összes hozzászólást. Annak azért örültem, hogy voltak olyanok többen is, akik szóról szóra azt gondolják amit én, és pont annyira dühösek most. Csapatban egy kicsit jobb dühöngeni. :) Egyszer ígérem, hogy nekiülök, és leírok MINDENT, ami zavart engem a Lost fináléban, illetve a hatodik évadban, amik miatt ez a befejezés nekem tönkrevágta az egész sorozatot, mert bár Aribeth belinkelte oda az első erről írt szösszenetemet, azért még egy csomó mindent nem említettem. Egyébként nem tudom, ki hogy van vele, de nekem folyamatosan jutnak eszembe dolgok, hogy "jé, erre sem volt válasz", "ennek sem volt értelme", "ez sem volt fontos", stb, pedig igyekszem nem gondolni a Lostra, de pl. ma reggel is arra a gondolatra ébredtem, hogy Juliet agyonspilázott hősi halálának meg az "it worked"-nek kurvára semmi értelme nem volt. (és utána olvastam, hogy erre kitértetek a Losttopicon is. :)) Vagy a konstansoknak, időutazásnak, és hogy a nagy lelkitárs-elméletet milyen gyönyörűszépen értelmetlenné teszi Desmond jelenléte a templomban vagy Aaron csecsemőként való létezésére az ALTgatóriumban, stb. És még számtalan ilyen dolog van. Kicsit fájó így visszagondolni, hogy mennyire hülyére lettünk véve egy csomó dologban, és igazából mennyire szánalmas ez az egész úgy, ahogy van.
Aribeth említetette az összevágást is, hogy érdemes lenne nekiesni és kiszelektálni a sok baromságot, meg a töménytelen red herringet, amiket elénk dobáltak. Esküszöm, ha valaki kivágná nekem belőle az engem érdeklő jeleneteket, és összeszerkesztené, annak én nagyobb összeget fizetnék, mert máshogy nálam az újranézés esélytelen. De rohadjanak meg, akármennyire is elcseszték a végére, volt olyan 4-5 karakter, akikért végig izgultam, és mégiscsak ennek a sorozatnak köszönhetem a TV történelem egyik legszebb szerelmi történetét, akkor is, ha a legeslegvégén nagy ívben szartak a fejükre.
én a meccsek közti szünetekben (apropó, a mai első meccs már végre egész jó volt, a most zajló argentina - nigéria pedig egyelőre kifejezette az!) a BSG 4.5 évadot nézem újra, és epizódok után olvasom ezeket a:
http://marymcdonnell.freeblog.hu/
remek elemzéseket! imádom ezt a sorozatot, és ezek az elemzések nagyon ügyesen hangsúlyozzák a fontos momentumokat!
És felhoztam magam a Chuck-kal is, befejeztem a 3. évadot! Nem tudom, ki nézi, és ki hol tart benne, így spoilermentesen csak annyit mondok, hogy elég szomorúra sikerült a vége, mert amitől féltem az utolsó 1-2 részben, az bekövetkezett, így ez nekem beárnyékolta. :( De a lazaság, over-the-top jelleg a tetőfokára hágott a fináléban is, ami változatlanul jól áll a sorozatnak. Amúgy szerintem kb. az évad legerősebb jelenete volt az utolsó előtti rész utolsó jelenete, az olyan érzelmi szintet hozott, amiben semmi túljátszás nem volt.
Következő darám azt hiszem, az Office 6. évadának befejezése lesz, utána jöhet a Pushing Daisies 2. évad.
Na igen, Jóbarik nekem az, hogy bármikor, bármennyit, bármelyik epizódot képes vagyok megnézni belőle és mindig jól esik. :) Szerintem megunhatatlan. Nekem is sokáig A sorozat volt, és a mai napig nagyon előkelő helye van a toplistámon, dehát jött House... ;) Teljesen máshogy és másért szeretem persze, szóval hasonlítgatni eszemben sincs, de megkapta az első helyet.
egyébként épp most kezdődött egy kiváló sorozat a tévében, Futball VB a neve, én nézni fogok minden meccset! :) de a vuvuzelától már most frászt kapok... :/
én most nem mennék bele hosszasabban a prequelek cincálásába, de nagyjából egyetértek azért a klasszikusokkal még a harmadik sem ér fel, de már majdnem közelíti alulról a Jedi Visszatér színvonalát :)
7-8-9 nem lesz, amíg Lucas él hogy utána mit csinálnak az örökösök, nagy pénzhiányukban :) azt ki tudja... 7-8-9 nagyon régen volt amúgy tervben, de mostmár nemigen fog elkészülni, nem is lett volna igazán érdekes az a sztori, ahogy olvastam Lucas 1-1 ködös utalásában ha úgy vesszük, akkor a prequel az Anakin sztorija, a klasszikus Luke-é, a hat együtt pedig Darth Vader-é ennyi, nincs tovább, mostmár ez a koncepció ha lenne 7-8-9, az már ettől teljesen távoli, viszonylag felesleges valami lehetne csak kábé mint Tolkien is, aki csinált egy nagy történelmet, amelynek legérdekesebb szelete a LOTR, a többi, kilóméternyi könyvtömegen meg max a fanboyok rugóznak :)
Na kéhlek a kukac pont a kedvenc figurám, és ez az egyik kedvenc jelenetem:-) Bár asszem sokaknak. És ez a magyar szinkronnal is iszonyú aranyos volt.
Jennifer Connelybe lehet is:-) Ma is nagyon szép és aktív, sőt kapta asszem ő is az Oscar-t a Beautiful mind-ért.
Én persze Bowie-ért voltam oda, überszexi volt ez a gonoszmanókirály-imidzs, párás szemmel bámultam mindig amikor táncoltak az As the world falls down-ra:-)) Ja, a zenéje is kva jó annak a filmnek.
BSG, I love you!!! Én teljesen elborult agyú sci-fi rajongó vagyok, megboldogult édesapámtól örököltem genetikailag, meg aztán nemrég a sci-fi kollekcióját is :(( Sosem felejtem el, mikor hazaállítottam egy napon a nyári spórolt pénzemből megvásárolt Alapítvány összes kötethalommal, azt hiszem, apám még egy könnyet is elmorzsolt a szeme sarkában, pedig nem volt sírós alkat :)
Mindent láttam sci-fi-n belül, amiben benne van a 'star' szócska, úgyhogy én speciel az összes geek convention-ön otthon érezném magamat, akár Trekkie akár Gater, de a SW-t is láttam vagy kismilliószor, sikerült agyonra legyaknom már kb 10 vhs-t, most meg egy dvd kollekcióra hajtok, mert az alap :) Érthető módon kapcsolódik ehhez, hogy imádom a The Big Bang Theory-t, szívem geek-jei :)))
Jelenleg meg pont azt próbálom megérteni, hogy a magukat őskövületnek valló gater-ek mi a fenét küzdenek a Stargate Universe-el a, legújabb installációval, mert kb annyira sznob a hozzáállásuk, mint tiszafüredi csárdában Bouillabaisse-t kérni. Az a legfőbb kifogás, hogy az egész szappanoperásra sikerült meg hogy sötétebb hangulatú, mint az eddigi sorozatok és hogy nincs benne annyi humor herold, mint a korábbiakban. Hát igen, mondjuk egy több ezer galaxisra lévő hajón ragadni mindenféle vegyes hátterű emberekkel, az végül is muszáj, hogy emberei életekkel foglalkozzon és nem is olyan vicces, mint mikor McKay százezredjére is megmenti a világot és beszól valami hatalmasat, de valahol érthető. De utálom a 'csak lőjenek benne, legyen minél több űrcsata meg kapjanak el gonosz alieneket' című fanboy hozzáállást...