A támadóknál azt hiszem 3 alap felállás van.És ez alapján változhat a HB megnevezése is.A számozás azért fontos mert elvileg meg vannak hogy ki kaphat labdát és ez alapján tudja a védő hogy mit csinálhat kivel.Bár ez itt nálunk még nem annyira van leszabályozva (mármint a számok).A másik ami miatt kell a számozás a play hívás hogy ki fog futni....
Ja az A TE bár azért ennél egy kicsit bonyolultabb.
TE (tight end) - tulajdonképpen a tight end is egyfajta wide receiver, de a különbség annyi, hogy míg a wide receiver a támadó faljátékosoktól (offensive line) távolabbra sorakoznak fel, akár a partvonal mentén is ácsoroghatnak, addig a tight end a fal legszélsőbb tagja. Nagyobb termetű, mint a wide receiver, kisebb mint egy falember, több funkcióra is használható. Szintén passzok elkapására szakosodott, mint a wide receiver, ha a QB passing play-t játszik, de ha épp running play van, akkor a TE a futójátékosnak segít blokkolni.
Azt hiszem ez a lényege.....
Hi! Vasárnap kivertétek belőlem a szürke állományt is, csak annyi maradt, hogy haza találjak, és megismerjem a szeretteimet. Arra már nem volt időm, hogy a labdámat is begyűjtsem (oldnavy feliratú), ha valaki tud róla, jelezze már. Szerdán edzés, és blokk és blokk és blokk és blokk.............
Nagyon sajnálom hogy nem tudsz idén játszani mert jó lenne ha a kupán a legerősebb LB sor lett volna fent úgy hogy nem gyengítjük meg a a def.falat sem.Azért remélem kijösz majd a meccsekre hogy a jelenléteddel erősíts minket.
Nélküled elviselhetettlen az edés sivársága:))))bár ez messze nem igaz....
én idén nem tudok játszani az tuti de olyan kemény leszek ezután hogy nagyon!csak az év végétől fogok edzeni. PEDIG NAGYON HIÁNYZIK! :( :(néha be is öltözök itthon a protektorba :) hiányzik a csapat, az edzés, a csajok, a meccsek azt meg hogy nektek milyen nehéz nélkülem el sem tudom képzelni
Császtok katonák !! Jó kis edzés volt ez a mai , remélem a szerdai minimum ilyen jó lesz :) !!!!! Ja és itt egy kis kép a mi def. főnökünkről Csontiról :D , igazán élethű :) !!!
látom sok fórumlátogató dicséri az edzést és becsületesen csinálja is. én viszont azt szeretném ha ennek eredménye is lenne! az eddigi meccseinket az alapkondiciónkból játszottuk, és az elsajátitott technikai résznek köszönhettük a "sikereket"! Ha tényleg edz mindenki akkor ennek a munkának meg kell látszódnia az eredményekben is hiszen a jó technikaval és bivaly kondicióval nem lehet ellenfelünk!!
Én utálok veszíteni mióta ebbe a sportba neveztem!!!!!
HBélának azért mert kérte: a Gladiators oldaláról (nagyon köszi érte nekik)
Aréna szabályok:
Pálya: NHL jéghoki pálya (85x50 yard), 8 yardos végzóna, a kapuk 9y szélesek és 15y magasak, melletük a pálya széléig háló, amelyről visszapattanhat a labda, és így játékban marad ("mandíner"), csakúgy, mint az oldalsó "palánkról" amely párnázott hokipalánk.
Játékosok: 20 fős rosterből 8 fő a pályán, akik Offense-t és Defense-t is játszanak. Offense (jellemzően): 3 fal, 1 TE, 1 QB, jellemzően 1 RB és 2 WR. Defense (jellemzően): 4 fal, 2 LB, 2 CB.
Csere: a lecserélt játékos az adott nyegyedben nem mehet vissza, egy játékos csak egyszer léphet pályára (nincs "visszacsere")
Formáció: Offense: min. 4 ember a line of scrimmage-re, a snap előtt 1 mozoghat előre is. Defense: min. 3 falember 3 vagy 4 pontba áll, csak a gyenge oldali LB blitzelhet, a másiknak a fal szélei-line of scrimmage-5 yard boxban kell maradni a labda elindításáig, vagy dobócselig (pump-fake), vagy addig amíg a QB ki nem jön a zsebből.
Játék: Kezdőrúgás a saját gólvonalról, 4 down, punt nincs. A WR-nek elég 1 lábbal leérni, a alakról vissza pattanó labda élő.
Pontok: u.a. mint az NFL, de a drop kick mezőnygól 4 pont, drop kick extra pont 2 pont.
Elnézést kérek a csapattól, hogy a mai edzésen nem vettem részt. Mentségemre szóljon, hogy az elmúlt 36 órából 5-öt aludtam csupán, és az utóbbi 2 órát is kőkemény hasmenéssel töltöttem az árnyékoson.
Ma 17.30-tól edzés.Mindenki legyen ott, bár nem lesz semmi extra csak egy simpla pénteki edzés ( Spec. Team nélkül) sok mókával, kacagással, fájdalommal és ütközéssel stb....