Kezdem unni én is a hideget,szelet!Igy legalább volt időm utánna nézni,mi az az agapantusz,ami Neked elvirágzott.Nagyon lelkes vagy,hogy még mindig ültetgetsz ide-oda,én már csak lesem mi virágzik,mi nem.Majd jövőre...
Gyerekek, majdnem süt a nap! Bezzeg, a megkurtított kis hétvégémen eszébe sem jutott. Délelőtt még tudtam kicsit matatni a kertben (végigszáguldottam, és a legszemtelenebb gyomokat kihúztam), de mire leültünk ebédelni, már jött is az eső. Majd a felhőszakadás.
Olyan borzasztó, mikor az ember be van zárva a házba! Hiába szeretek olvasni, az is csak akkor esik igazán jól, ha önként csinálom, és nem azért, mert mást nem lehet... Most meg dolgozni kellene. (De az is csak akkor esik jól, stb.)
Sziasztok!
Nézem a tévét ..., micsoda időjárás van !
Mondjuk nálunk semmi vész , alig esett egy
kis eső.
Locsolni éppen nem kell , de semmi extrém.
Ti hogy vagytok ?
Senkit sem öntött ki a viz?
A végén erre riasztottad az esernyőddel a felhőket,mert esett délután,lehűlt itt is a levegő.Estére már pulcsit kellett felvenni.Dörgött is.Még jó,már belefáradtam a locsolásba.Némelyik bokor olyan ronda,barna szélű levelekkel.A tavaszi ültetések is elég szomorúak,hiába locsolgattam,mulcsozom.Nem is érdemes,csak ősszel ültetni.Az esernyődet ne tedd el!
Nekünk hűvöset igértek mára, meg esőt, meg szelet. Egyelőre alig van szellő, az ég majdnem teljesen tiszta, csak néhány ecsetvonásnyi jégkristály-felhő van a magasban, 18 és fél fok. Az ember törheti a fejét, hogy akkor hogy öltözzön-vetkőzzőn. Meg az ernyőt is cipelni kell. Remélem, azért nem riasztom el vele az esőt, mert a kertnek jót tenne.
Itt is tekeredik mindenfelé,majd terem a tied is,úgy emlékszem a tied később kelt.Elrohadtak a sonkatökeim is,amit csak kihajitottam télvégén,kikelt egy csomó,szebb,mint amit vetettünk.
Itt csuda meleg volt ma.Erre semmi remény esőre.
Gyorsabb,mert egyet megpucolsz krumplipucolóval,szeletelheted,kész a salátánakvaló.De kipróbálom kovászosnak,holtzicsi.Amiből vágtunk a múltkor,megint 2m-es,melette van egy másik,nő a többi,még virágzik...Régen tettem el kis dinnyét kaprostartósitóval,finom lehet kovászosan is.
A kesztyűről jut eszembe,hogy én sem tudom abban csinálni,igy jó paraszt kezem van mindig.Múltkor ráadásul elfelejtettem,hogy másnap vizsgálatra megyek és mezitláb vágtam a füvet,messziről viritott a zöldtalpam,hiába súroltam.Esett nálunk is jócskán 4mm megint.Most kellemesen lehűlt a levegő.
Csak az a baj, hogy míg a garázs végéből előre értem, végig a fejemre csöpögött az eresz. Vagyis a jótanácshoz nem csak ész, de csatorna is kelletik. (-:)