Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cubus Creative Commons License 2002.05.26 0 0 2122
Kedves Ernő a Stilo topicból.
Persze hogy nem haragszunk, hogy ha valaki okosakat mond/ír.
Én a kerékanyát "igy" értettem, mármint, hogy olyasmi mint a kerékanya.
Igazad van jobban illett volna ide a kerékcsavar kifejezés.De ha kedves Singalana lakótársunknak még fogalma sem volt mi is lehet az a kerékőr/zár
akkor szerintem azért megsejtett vmit az írásomból.(Remélem)

Más
Nektek előfordult-e olyan, hogy induláskor a (feltételezhetően a szervónál) mintha valami beszorulna vagy ilyesmi az a pedálokon is lehet érezni. Főleg mikor elindulsz és a kormány vmerre el van fordítva majdnem teljesen, akkor jön elő ez a remegés és átterjed még a pedálokra is egy furcsa(nemistudomleírnimilyen) hang kíséretében.

Még csak annyi, hogy van itt rajtam kívül vki akinek nyiszog a kipufogója?

HDIowner Creative Commons License 2002.05.25 0 0 2121
KNBN,

Ez a két szabvány igaz, de én úgy emlékszem, hogy nem egy literes gömb, hanem kocka. (Gömbnek nem sok értelme lenne, az ember ha csomagot szállít az sokkal inkább kocka mint gömb formához hasonlít)

Nem vagyok benne biztos, de ez rémlik.

Üdv,

HDIowner

Előzmény: knbm (2117)
teknoc_erno Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2120
cubus:

Bocsi a belepofázásért!
Egy kis helyre igazítás:

A kerékzár vagy kerékőr az nem anya, hanem apa (legalábbis a Stilo-nál). Egy garnitúra = 4 db (azaz minden kerékre egy) + 2 db ellen "anya" amely egy olyan toldalék, aminek az egyik vége a kerékkulcsba passzol (apa oldal) a másik része pedig a különlegesen kiképzett kerékcsavarra (anya oldal). A speciális kerék váll kiképzés általában olyan, hogy semmilyen irányban nem szimmetrikus és az ellendarabot is csak egy pozícióban lehet ráilleszteni.

Remélem elnézitek, hogy beleszóltam!

Minden jót!

Ernő
... a Stilo topic-ból

Előzmény: cubus (2119)
cubus Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2119
Shingarlana
A kerékzér egy olyan speciális szerkezet(tulajdonképpen olyan mint egy kerékanya) amit csak azzal a kulcssal lehet letekerni amit adnak hozzá mert más nem illik rá és nem lehet meglazítani a kereket ha nincs hozzá meg a "kulcsod" a 4 kerékcsavarból 1-1db ilyen csavar így akinek nincs ilyen kulcsa nem bírja lelopni a kerekedet.Remélem érthető voltam.
Zsuri
Majd beszámolok nektek az audióról is részletesen.

Üdv:
Cubus

szistipisti Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2118
Na mesélj már egy kicsit arról az SW-ről!

Milyen színű stb..
Van-e valami különbség érzésre, vezetési komfortban tulajdonságokban a hagyományos mezei 307-hez? Ami nekünk is van.

Előzmény: knbm (2117)
knbm Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2117
A csomagtartó méretére két szabvány létezik: Az egyik a csomagtartó tényleges térfogatát jelöli a kalaptartó szintjéig. ( en mindíg a nagyobb szám) A másik szabvány szerint annyi literes a csomagtartó ahány db egy literes gőmbötlehet beletenni, szintén a kalaptartóig. Ez mindíg kissebb mert a holt terek kimaradnak. Minél szabályosabb a csomitartó alakja annál kisebb az eltérés a két érték között.
Pl a Renault Thalia 510 literes csomagtartója a máűsik szabvány szerint csak 380 liter. A 307 nél a két érték 410 és 340 liter.
Remélem tudtam segíteni.
Előzmény: Ambree (2104)
HDIowner Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2116
Szia BPéter!

Köszi a választ.

Szerintem, ha valami gond van a felnivel vagy a gumival, akkor annak centírozás közben ki kellene derülni. Nekem csak egy garnítura felnim van, így a téli ill. most a nyári garnítura is centírozva lett.

Én az Opeles kollégánál arra gondoltam, hogy nála szintén felfelé csal sebességmérő, csak úgy túnik, hogy a km számláló az még többet csal. Előfordulhat az is, hogy a km óra 7%-ot csal a km számláló pedig 12%-ot. Ez kedvezően tudja befolyásolni a látszólagos fogyasztást. (Persze a te verziód is előfordulhat!)

Azt nem tudom, hogy nagyobb felni esetén mennyit változik a gördülési sugár, ugyanis arra laposabb gumi kerül. Elképzelhető, hogy az eltérés olyan kicsi, hogy nem befolyásolja lényegesen a műszerek pontosságát.

HDIowner

Előzmény: BPéter (2115)
BPéter Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2115
HDIowner!

Na mégegyszer megpróbálom összeszedni magamat a rázós kerékkel kapcsolatban:

Szóval három dolog jöhet számításba:
1. A gumi.
1.a. Megfelelő sebességhatárú gumi kell. Erre az autóra 200 Km/h alattit nem illik föltenni.
1.b. Megfelelő centírozás kell, külső és belső oldalon. Ezt szinte mindegyik gumis jól megcsinálja, gondolom te is túl vagy rajta.
1.c. A gumi nem mindig sikerül pontosan kerekre, vagy egyenletes sűrűségüre. Olcsóbb, gyengébb minőségű gumiknál előfordul, hogy eleve ráz a sebességhatáron belül is. De a haszálat során is szenvedhet maradandó alakváltozást például 150-ről vészfékezéskor, vagy ha nagyon felforrósodva a nyári napon állni hagyod napokig az autót (pláne ha fönt maradt a téli gumi ami eleve puhább!). Ezek a deformálódások nem javíthatók, el kell adni használtan és venni másikat.
2. A felni.
A felninél is előfordulhat, hogy gyárilag nem sikerült kerekre és homogénre gyártani. Az is előfordulhat, hogy kapott egy ütést a kerék, és kicsit deformálódott (járdára felállás kicsit durván, vagy kátyu is okozhat ilyet, ami Budapesten szinte bármelyik úton megtörténhet). Ez utóbb esetben például megpróbálhatod fölcserélni az első kerekeket a hátsókkal, ha szerencséd van javul a helyzet. Egyébként nem javítható normálisan, tehát érdemes lecserélni a felnit. Sajnos ezt nem tudja az ember kipróbálni az autó átvételekor, úgyhogy aki megszívta, az próbálkozhat reklamálni, de nem biztos. Nekem nem ráz 190-ig sehol (sosem volt ilyen kocsim még).
3. A futómű.
Normális esetben is elállítódhat, és szervízben utána kell állítani. Egy jól fölszerelt szerviízben 15 perc alatt rendbe tudják tenni, ha tényleg állítani kell. Nem normális esetről ne is beszéljünk, mert akkor gáz az egész futómű.

Aztán volt még szó a fogyasztás méréséről abban az esetben, ha a kilóméterórák nem pontosak.
Én is szeretném látni a kilóméterórát hitelesítve. Aki 17"-os kereket rak föl annak átállítják az óráját? Gondolom igen.
Előírás szerint a sebességmérő csak többet mutathat. Úgyhogy az opeles barátod, akinek kevesebbet mutat az órája intézkedhet.
Nos, ha 10%-kal nagyobb sebességnél méred a fogyasztást, attól még nem fog feltétlenül 10%-kal többet fogyasztani a kocsi. Ilyen sebességnél a légellenállás a döntő, ami a sebesség négyzetével növekszik. Az viszont biztos, hogy 10%-ka hamarabb fog a gyorsabb kocsi odaérni.

Nagyjából ilyesmiket írtam először.

Előzmény: HDIowner (2071)
zsuri Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2114
Úgy tudom nincs, de vmelyik nap úgyis kihúzom a helyéröl, majd megvizsgálom a hátulját.
Előzmény: Zoli3 (2113)
Zoli3 Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2113
Zsuri, Ambree köszi az infót.

Ezek szerint a rádión nincs a némítójel bemeneten kívül egy külső - erre a célra használható hang bemenet?

zsuri Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2112
Végül is annyira nem gond a kihangosító hangszórója sem. Vhová a lábamhoz szerelték be a burkolat mögé, nem látszik, én jól hallom. Az elözö autómban rossz helyen volt, alig hallottam ...
Előzmény: Ambree (2109)
Sir Balambér Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2111
Hátra mind az 5 üvegre létezik ilyen izé. Ha jól láttam ez egy összehajtható rugalmas keretes apró lyukakkal teletűzdelt a peremein az ablak és a karosszéria közé beékelődő fülekkel ellátott peugeot emblémás fekete anyag, gusztusos táskában. Pont akkora mint amekkorák az ablakok. Csak az a zavaró, hogy a teljes hátsó elsötétítés 3x KFt-ba kerül :(.
Tényleg, szőnyegügyben mi a felhozatal? Nekem 22K-ért egy 3D nevű alul gumi felül szőnyeg "belecuppanós" cuccot ajánlanak.
Előzmény: sbojan (2097)
zsuri Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2110
- nekem a Premiumhoz van hajháló, de gondolom a többi felszereltséghez is jár,

- a csomagtartóban két oldalt a kerékdob mögött és az autó vége elött van egy-egy üres rész, ami le van választva egy kis müanyag lappal a csomagtartó többi részétöl, ezáltal alkalmas arra, hogy kisebb dolgokat belerakjál/gyömöszöljél. Be lehet tenni flakonokat, rongyokat, esetleg a pótizzót is. A bézbólsapidat is be lehet tenni, de akkor össze kell gyürni. Ezen felül van egy táska (mint minden autóhoz), amiben alapban az elakadásjelzö, izzókészlet, egészségügyi csomag is benne van. Sajnos ezt mindet nem tudod kipakolni a kis rekeszekbe, hogy ne kelljen a csomitartóban tartani a táskát. Ezen felül vehetsz utólag kiegészítöként egy vékony müanyag rakodótálcát, amit a kalaptartó alá lehet betenni, és esernyöt ill. más kisebb dolgokat lehet bele tenni. Ez egy egészen kis helyet elfoglal a csomagtartó tetején. Láttam már "gyári" egészségügyi táskát is (képen), ami olyan méretü, hogy pont befér az elsö ülés alatti müanyag rakodótálcába. Ez nagyon praktikus lehet, mert akkor nem kell azt a dobozt hátul tartani, és így már van esély, hogy megszüntesd a kis táskát.

- gyári adatként olvastam már 420l-t és 340l-t is. A volt Astramnak 370l volt, és nekem az az érzésem, mintha ez picit kisebb lenne, azaz szerintem a 340l a helyes adat. VISZONT ez inkább magasabb, mint hosszú, ezáltal - szerintem - jobban kihasználható, mert felállíthatók benne olyan dolgok, amik egy hosszab laposabban csak fektethetök és a felettük levö tér így elveszne.

Előzmény: Ambree (2105)
Ambree Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2109
Egy kis ügyeskedéssel, meg egy kütyüvel ami a némítójelet használva relével átkapcsolja az első hangszórókat, - vagy csak a vezetőnél levő hangszórót - megoldható hogy a beépített hangszórón haldd a telefonod. Igaz, nem a rádió csinálja, de legalább nem kell bajlódni a "hovategyük a kihangosító hangszóróját"-tal.

Ambree

Előzmény: zsuri (2107)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2108
Szia Ambree!

A háló széria.
A csomagtartó tudtommal 340 literes, bár én is láttam már 410 literes értékeket is - nem tudom, ki hogyan mérte. A csomagtartó két oldalán helyezkedik el 1-1 rekesz, amiben minden elfér a szélvédőmosótól a rongyig.

Előzmény: Ambree (2105)
zsuri Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2107
A CD-s rádión van mute bemenet. Azaz a mobilkihangosító le tudja kapcsolni a zenét. A beszélgetést sajnos nem lehet csak a kihangosító hangszóróján keresztül hallgatni, de azért az sem rossz.
Nekem Nokia 5110-es kihangosító szett van beépítve.
Előzmény: Zoli3 (2100)
zsuri Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2106
Nem biztos, hogy az egész országban így van, de Bp-en kérdezgettem vagy 4-5 szalonban: a gyári felszereltségen sajnos nem lehet változtatni. A maximum, amit megtehetsz, hogy külön rendelsz olyasmit, ami neked kell, az eredeti gyárit meg megpróbálod eladni. Vonatkozik ez pl. a Premium fabetétjére, alufelnijére vagy a CD-rádióra is.
A Presence magnója azt hiszem tudja kezelni a CD-tárat. Az lehet még egy megoldás, hogy megpróbálsz vkivel cserélni, akinek magnója van de CD-t szeretne. Én is ezzel próbálkozom...
Előzmény: sbojan (2098)
Ambree Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2105
PUG307 tulajok,

A prosi alapján alapfelszereltség a csomagtartóban egy hajháló, igaz ez?
- Tehát, kaptatok csomagtérhálót? A kiscsomagleszorítóra gondolok... vagy mi a neve!?
- Valaki röviden le tudná írni hogy milyen és mekkora dugihelyek vannak a csomagtartóban, el tudom majd dugni a rongyaimat, meg a pótizzókat, az extra kesztyűmet, a szerelős meg autómosós bézbólsapimat meg ilyeneket?
- Vajon mér írtak korábban valami 350 liter körülit méretet, most meg má 410 litert a csomi? megnőttek az újak? vagy pont lettek dugihelyek?

Üdv,
Ambree

Ambree Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2104
bocsi,

Naná hogy a praktikum csomag csak a hátsó könyöktámaszt, rekeszeket elől, meg ugytudom 12vos csatit tartalmaz a csomagtartóban... nem tartalmazza az első könyököt, ahogy előző levelemben érteni lehet... :-)

Ambree

Előzmény: Ambree (2102)
monyesz Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2103
Visszahívás info: 307-ket (SW és Break nem) visszahívják, de még kiadás előtt vannak (a Hödlmayer telephelyén) - legalábbis jórészt ott lehetnek még - valamit a gumikon kell ellenőrizni.
Ambree Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2102
szistipisti,

- 1.6-os Presence, a sötétebb (sidobre) ezüst színben, praktikum csomag (könyöktámasz, 12V csati a csomiban), 16os alufelni, cdtár, digitklima, fedélzeti számológép és nem utolsó sorban napfénytető. Kicsivel megérkezése után kap egy (remélem) nemkötözködős szinű ablakfóliát.
Már több mint öt hete rendeltük, nagyon várjuk.
Ma jönnek megnézni a régit, egy kis dizel citro AX-et, ha elviszik, akkor marad a roller :-) Emiatt most abszolut semleges vagyok, hogy viszikevagysem. bocs az offért...

Üdv,
Ambree

Előzmény: szistipisti (2096)
pumcsi Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2101
Hello Sbojan!
Igen debreceni vagyok .Az autó kiválasztásakor a debreceni szalonokat jártam végig .A Xevikoban normális kiszolgálás volt ,mindent alaposan kikérdeztem .A szalonban dolgozók szakmai felkészültségében -tisztelet a kivételnek-van némi hiányosság .Amatőr autóérdeklődő rövid felkészüléssel hasonló szintű ismerettel fel tudja vértezni magát .(Főleg ha ezt a topicot is végigolvassa)Egyébként a leggyengébb szakmai kiszolgálással a Toyotánál találkoztam , és a Fordhoz nem mentem vissza a használtautos "szakemberük " miatt.
A Xevikonál az árengedményben nem tudtak Debrecenben dönteni , mivel a tulaj nyíregyházi.
Mivel sokat járok oda is és volt ismerős aki a tulaj barátja , így Nyíregyházán vettem meg az autót és a beigért szervízes kedvezmény miatt át fogom vinni az autót szervízre is.
Olyan nálam nem történhet meg ,hogy ha akarok akkor ne legyek az autó mellett egy szervizben ,egyszerüen nem engedném meg .
Eddi kétszer jártam a szervízben .
Előszőr a kulcsom vezstette el a kódját mert ,hosszú ideig benyomódott a zsebemben .Fél perc alatt visszakódolta a szervizes minden herce -hurca nélkül.(közben elmondta nekem ,ha legközelebb ilyen lesz ,hogyan tehetem meg én is -ez a használati utasításban is benne van-cak el kellet volna olvasnom)Másodjára a gyújtáskapcsolót cserélték ki.Telefonon megbeszélt időre mentem .Pontosan kezdték a munkát ,gyorsan pontosan végeztek.Az autó mellett voltam .Eközben mondták el a kipufogó várható gyári cseréjét is.
(A mobilomat is feltöltötték közben mert lemerültem)
Tegnap reggel sikerült a hátsó ajtó diszlécét letőrni a helyéről ,egyszerü ajtónyitással .(Kimozdulhatott a helyéről ,egy két millimétert előrecsuszhatott ,így az ajtó nytásakor a patentok kitörtek)
A debreceni egységükhöz mentem be ,azonnal rendelték a diszcsíkot és szinte kérés nélkül mondták ,hogy garanciális csere lesz mert másfajta patentos változatot tesznek rá .

Szóval eddig jók a tapasztalataim .

Előzmény: sbojan (2099)
Zoli3 Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2100
Srácok!
Tudja valaki esetleg, hogy a CD-s rádiónak van-e telefon kihangosító funkciója?
Köszi Zoli
sbojan Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2099
Hali!

Látom, vagyis gyanítom, Te debreceni vagy. Hol vetted az autód? Debrecen? Nyíregyháza? S a szervizbe, ha szükséges, hova viszed? Beengednek a szervizbe a "bütykölés" teljes idejére? S elégedett vagy velük? Vásárlás előtt állok közvetlenül, s a döntésemben, hogy hol rendeljem meg, segíthetnél a válaszaiddal!

Üdv,
sbojan

Előzmény: pumcsi (2073)
sbojan Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2098
Korábban már kérdezték, de választ nem láttam: ha 5 lemezes CD tárat kérek, akkor az alapból járó CD-s rádió lecserélhető-e az alap magnós rádióra, s ha igen, az fogja-e vezérelni a CD váltót? SW-ről van szó. Vagy komolyabb magnós rádióra kell cserélni a CD-s rádiót, ami már CD tárat is vezérel? Mert ez már nyilván pénzbe is kerülne, míg az első variációt adott esetben ingyen is el tudnám képzelni. S kérhető-e ez a csere-bere már gyári kivitelezésben is?
sbojan Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2097
Erről írnál bővebben egy kicsit? Nekem eddig semmilyen termékkatalógust nem mutattak, így nem tudom, hogy miféle lehet. Fém- vagy műanyag hengerből kihúzható, átlátszó fekete háló? Hogyan s hova rögzíthető, pl. tapadókorong, csaar az ajtókárpitba, stb.? A középső és hátsó oldalablakokra kapható? Esetleg a hátsó szélvédőre is van?

Üdv,
sbojan

Előzmény: Sir Balambér (2081)
szistipisti Creative Commons License 2002.05.23 0 0 2096
Ambre!

Na és milyen lesz a kis dög? Szín felszereltség...
Már nagyon várjuk mi is. Az az illat, mmmm...

Előzmény: Ambree (2095)
Ambree Creative Commons License 2002.05.23 0 0 2095
szistipisti,

Ha a hivatalos termekkatalogusbol valasztottad, akkor szerintem nem THULE, vagy remelem hogy nem az - jo lenne ha nem kellene kiabrandulnom.
Akkor majd irok rola, ha meglesz a kis PUG307 (aki már két hete megszületett és engem keres... valahol európában) és meglesz a tetötéma von thule.

aufvidercsao,
Ambree

Előzmény: szistipisti (2094)
szistipisti Creative Commons License 2002.05.23 0 0 2094
Ambree!

Tudomis én, hogy THULE, vagy nem, a hivatalos tartozékkatalógusból választottam. Szerintem nem sok tetőcsomi márka lehet ami jó a 307-re. Én is megdizájnoltam a bowlee bicitartót, biztosan sikerül neked is. Minden esetre kíváncsian várom az élménybaszámolót. Azt nem értem, hogy miért nem vékonyabb egy kicsit az a csomitartóléc. Eddig minden autómon volt, még amarikain is, de soha semmi bajom nem volt a bowlee kompatibilitással. Na azért lettem íiiideges. De a biciket azt nagyon szeretem hozni vinni én is. Nekem most 3 bicitartó van felszerelve. Igaz, hogy egy kicsit megviselte a dizájnolás a csomitartó lécet is, de nem látcik az, ha rajta van a bicitartó, más meg úgyse lesz rajta nekem. Szóval, már kezdek megnyugodni.

Előzmény: Ambree (2093)
Ambree Creative Commons License 2002.05.23 0 0 2093
szistipisti!

Olvastam, hogy Neked van, de azt nem olvastam hogy a tied THULE lenne, azért kérdeztem, mert én arra gongoltam, olyat veszek.
Így olvasva amit írtál, kicsit szomorú lettem, mert én úgy tudtam hogy a thule (a tied is tényleg thule? mer végülis nem írtad, csak hogy van) nem rossz minőségü... :-(
De én azt remélem, hogy esetleg a bowlee bicitartó rögzítőjét dizájnolnám meg esetleg (csere, vagy valami), a tartót semmi esetre sem lapitgatnám, verném... A biciklire sem volt könnyű rátenni a csomeszt a túratáska tartóját, mielőtt körbetekertem volna a balcsit (bocs az offér :-) szóval remélem egy kis fémlemezke, pánt vagy csavar tud segíteni, ha begurulok úgyis megveszem azt a 16e forintos darabárú thule biciklitartót... (bár nem szeretném)
Szóval ha neked szar a thuléd, akkor én is szomorú vagyok, mert nem bírom elviselni az ilyen attrocitásokat mint a kulcsos balhéé.

Üdv,
Ambree

Előzmény: szistipisti (2092)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!