Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 92

Elnéztem a rávalódat ,sorry.

1ooo- 11oo  négy személyre...  ez egy közös kabint jelent. Utasok közül kettő gyerek? Vagy szülők: Hány évesek?..... nehéz, de nem elképzelhetetlen.

Nekem egy csomó reklámot szoktak küldeni, ott lehet taláni ilyen utakat. Ez az egyik.

http://www.vacationstogo.com/ticker.cfm

Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 91

http://www.cruise411.com/

Tájékoztatónak. Másutt is utánanézhetsz az áraknak, útvonalaknak, elsősorban a hajótársaság direkt ajánlatai között.

55 éven felülieknek rendszerint mindenütt árkedvezményt adnak.

Olcsóbbak azok az utak, ahol a hajók nem körutat tesznek. Ilyen esetben

lehet egyszerre két hajóutat választani ugyanazzal a hajóval, oda-vissza. Ekkor már visszatérő utasnak számitasz, kicsit olcsóbb lesz a visszahajózás.

Sokszor olcsóbban jön ki az út igy, mert retúr repjegyet lehet venni. Többször találkoztunk európaiakkal a hajókon, akiknek nem is adtak el másféle jegyet.

Ha jól számolom az átváltást, kb. ezer dollárotok van egy főre. Ebben a repjegy ára is benne kell hogy legyen, vagy azt extra?

Az év vége, eleje jó időpont árak szempontjából. De ha szilveszter és újév napja beleesik, drága lehet.

Előzmény: renesains (90)
renesains Creative Commons License 2008.06.24 0 0 90

Mint korábban írtam év végén megnéznénk egy ilyan vagy hajós utat és az voln akérdésem, hogy anyagilag hogy jönnék ki kb.

Konkrét dolgot mondok. Van erre a utra 2-2,5Mft-om 4főre.

Mivel árakat nem találtam sehol ezért kérdem hogy ez elegendő lenne egy Karibi utra vagy nagyon benéztem?

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.23 0 0 89

Attól függ, melyik társasággal megy az ember. Mindegyik hajó átkel a Panama csatornán.

Itt egy hivatalosabb lista:

http://www.cruiseweb.com/PANAMACANAL.HTM

Előzmény: pocza_sz (88)
pocza_sz Creative Commons License 2008.06.23 0 0 88

Hello!

Miből áll egy Panama-csaatorna látogatós hajóút? Egyazer oda egyszer vissza? Vagy Nyugati parttól indul át a csatornán és a Keleti parton kiköt?

Üdv

Cas/

Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.22 0 0 87

Hullaház muszáj. Másként nem tudják a halottakat hidegen tartani.

A hawaii hajóúttal azért volt a szokott minőségen aluli, mert itteni munkajogi törvények vonatkoznak arra a két hajóra, ami ott teszi a körutakat. Csak igy kapott engedélyt a Norwegian, hogy Hawaiiban müködhessen. Különben kizárólag repülővel lehet eljutni egyik szigetről a másikra. (Azt hiszem  egy éve van kompjárat Oahuról Mauira, illetve Kauaira, de más szigetekre, ahol 2oo6 októberében kikötöttünk, nincs.)  

Az idegen regisztrációjú hajókon- ami az összes többi-  a külföldi személyzetet borzasztó rosszul fizetik, messze az amerikai minimálbér alatt.

A min.bérért vagy alig többért dolgozni hajlandó amerikainak nincs olyan munkaetikája, mint a harmadik világbelieknek, akiknek a havi párszáz dollár fizetés jelentős bevételt jelent, vagy a többieknek, akik azért szegődtek hajóra, mert világot akarnak látni vagy gyakorlatot szerezni.

Előzmény: pocza_sz (86)
pocza_sz Creative Commons License 2008.06.22 0 0 86

Szia!

Arról tudtam, hogy van börtön kabin a hajón, meg kórház, meg kápolna, de a hullaházról nem :D

A második utadat nem értem, hogy mi volt a gond az amerikai lajstrommal/ hajóval/személyzettel/fizetéssel?!

Üdv

Cas/

Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.22 0 0 85

Háromszor utaztunk a Norwegian Cruise Line hajóin. Ebből egyik Miamiból indult a Karib Tengerre, januárban. Minden nagyon jó lett volt volna, de az utasok többsége annyira öreg és gyenge fizikumú volt, hogy attól tartottam, némelyik ott hal meg előttem, valamilyen sorbaállás közben. Nyilvánvalónak tünt, hogy öregotthonokból jöttek csoportok. Egyrészt pozitivum volt látni, hogy a kisöregek ( 8o+ évesek voltak, némelyik száznak nézett ki, tán az is volt?) is milyen jól elszórakoznak a hajón, másrészt folyton az elmúlásra emlékeztettek.

Ez volt az első téli utunk Dél-Floridából, és nem voltunk elég gyakorlottak abban, hogy válasszunk a hajóutak közül.

A második a Hawaii Szigetek közti egy hét volt. Ez volt a legrosszabb, mert a hajónak amerikai regisztrációjúnak kellett lennie. A személyzetnek, ami  kevés kivétellel amerikai, amerikai órabért kell fizetniük. Emiatt minden gyengébb minőség volt. Előre tudtuk, mire számithatunk, nem volt csalódás, de mégegyszer nem mennék.

A harmadik út, megint Karib térségbe, a Norwegian egy új hajóján volt. Kitünő ellátással és programokkal. Az olcsóbb kabinok a Norwegian hajóink a legnagyobbak és legkényelmesebbek.

A Celebrity társaság egyik hajójával mentünk a Panama Csatornát áthajózni. Nagyszerü volt, minden tekintetben.

Kedvencünk mégis a Princess, legalább háromszor utaztunk velük.

A visszatérő utasoknak a társaságok mindig kedvezményt adnak. Néha tőlük olcsóbb a jegyeket venni. Leginkább majdnem ugyanaz az ár, de két-három kategóriával jobb kabint kaphat az ember egy megbizható internetes utazási irodától. 

Mindig kötök biztositást az útra, sose tudni mi történik alapon.

A hajókon van orvos, ápolószemélyzet és gyengélkedő (börtöncella és hullaház is), de mondjuk az ember nem feltétlenül akar egy haiti kórházba kerülni, ha súlyosabb dolog történik vele és az van legközelebb. Ezért olyan biztositás a legjobb, ami távolabbi evakuálás költségeit is fizeti.

A www.cruisecritic.com nálam sokkal  hasznosabb információkkal szolgál mindenről, ami hajóuttal kapcsolatos. 

Előzmény: pocza_sz (83)
renesains Creative Commons License 2008.06.22 0 0 84

Én is náluk nézegettem az utakat.

Azt lehet tudni, hogy anyagilag hogy néz ki egy ilyen utazás? /fő

A héten elmegyek hozzájuk mindenképpen csak kiváncsi vagyok hogy mégis mire számítsak. Remélem nem gáz hogy ilyet kérdezek.

Üdv

Előzmény: travel60 (82)
pocza_sz Creative Commons License 2008.06.21 0 0 83

Szia!

Elmondanád, hogy melyik társaságokkal utaztál?

Üdv

Cas/

Előzmény: Törölt nick (80)
travel60 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 82
Szia!
A TENSÍ-nél fizettünk be, pontosan annyit, mint amennyi az internetes ár. Lehet fizetni dollárban vagy forintban is. Amúgy a Royal Caribbean foglaló oldala átirányít a TENSÍ-re, mint magyarországi képviseletre.
Előzmény: renesains (77)
travel60 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 81
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Külső balkonos kabint foglaltunk a 6. szinten, lehetett egy szint alaprajzról választani.
A kötelező borravalót nem kell előre fizetni, a Royal Caribbean hajókon van olyan lehetőség, hogy adnak egy üres borítékot, amibe beletesszük a borravalót, és a végén a számla kiegyenlítésekor, ezt lezárva odaadjuk. Ez szerintem korrekt.
Útvonal: Miami - Haiti- Grand Cayman- Jamaica-Cosumel.
Voltunk már Mexikóban és egy egész napot töltöttünk Xcaretben, tényleg nagyon jó volt.
Az öltözködéssel kapcsolatosan megnyugtató, amit írtál. Nem vágyunk arra, hogy a nyaralás alatt minden vacsorához puccba vágjuk magunkat. Természetesen nem rövid gatyában és trikóban kívánunk megjelenni a gála vacsorán, de egy normális zakó inggel talán elegendő.
Egy kicsit tartunk a hurrikán szezontól, de csak nem leszünk olyan pechesek, hogy éppen azon a héten tombol, mikor utazunk. Más időpoontot pedig nem akartunk választani, mert éppen a házassági évfordulónkat akarjuk a hajón ünnepelni.
üdv:
travel60
Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.20 0 0 80

Usában élek, többször voltam hajóuton, sokfelé, bár sose Royal Caribbean hajón.

Gondolom, a kabint már lefoglaltátok, abban késő tanácsot adni ( azt mondtam volna, elég alacsony emeleten és középfelé legyen, vigyázva, hogy ne a mosoda vagy konyha fölött.). Van olyan weboldal, amelyiken pontosan megnézhető, melyik hajón hol vannak a kabinok.

A kötelező borravaló benne van az általatok előre fizetett árban?

Hitelkártya szükséges, mert kp.vel semmit se lehet fizetni. Arra terhelnek minden extra kiadásotokat.

Ha a kikötőkből városnézésre vagy más programokra akartok menni, azok diját is hitelkártyára terhelik. Ha ezekkel a "hivatalos" programokkal vagytok, nem lehet lekésni a hajót, megvár. De ha saját szervezésben mentek valahová, vigyázni kell, hogy időben visszaérjetek. Simán otthagynak, ha nem.

Szeszesital és üditőitalok rendszerint nincsenek benne az alapárban, csak a viz, kávé, tea és a gyümölcslevek. Ha szeretitek a colát vagy hasonlókat, vehettek majd hetijegyet, arra korlátlan mennyiségüt adnak. 

Minden hajón lehet venni cuccokat, de rém drágák, még a vám és adómentességgel együtt is. Kivéve, ha valamit reklámból leértékelnek. A hajótársaság által ajánlott szárazföldi üzletek is a legdrágábbak közt vannak.

Nem kell sok ruhát vinni, senki se figyeli, hogy volt-e már rajtad ugyanaz, ha tiszta.

Szmokingot, estélyi ruhát lehet bérelni a hajón, a speciális rendezvényekre, de az is drága.Egyik se szükséges, elég valami "rendes" ruha. Férfiaknak az éttermekben nem kell zakó, de gallérja legyen annak, amit ingként visel. (Tennisztrikó OK.)

Mi a hajótok pontos útvonala?

Ha Cozumelben megálltok, és van lehetőség a napot, vagy félnapot Xcaret-en tölteni, feltétlen fizessetek be rá. Fantasztikus.

Kérdezz, ha még valami érdekel.

Előzmény: travel60 (75)
renesains Creative Commons License 2008.06.20 0 0 79

Hy,

Gondoltam, hogy lehet direktbe is foglalni, de annyira nem erős az angolom, hogy beválaljak egy ilyet és félreklikkeljek valamit x száz ezerért :)

Ha társaságnál foglalom akkor az olcsóbb lesz?

Mi az ahol érdemes körülnézni?

Thx

Előzmény: pocza_sz (78)
pocza_sz Creative Commons License 2008.06.20 0 0 78

Szia!

Tulajdoképpen, az utazási iroda nem is számít, inkább az a kérdés, hogy melyik társaság, melyik útját választjátok?!

Ált., közvetlenül a társaságoknál lehet foglalni, akár interneten is, de sok utazási irodával szerződésben állnak.

Üdv

Cas/

Előzmény: renesains (77)
renesains Creative Commons License 2008.06.20 0 0 77

Mi is év végén készülünk az első ilyen hajó utra és jó lenne, ha tudna valaki segíteni abban, hogy melyik utazási irodánál volna érdemes körülnézni.

Előzmény: travel60 (75)
pocza_sz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 76

Buksó & Canon T50 topiktársaket kellene előkeríteni, hogy írjanak beszámolót.

Üdv

Cas/

travel60 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 75

Na, mégegyszer megpróbálom, hátha jár erre valaki.

Szeptemberben megyünk egy Nyugat Karib hajóútra a Rayal Caribbean Freedom of the Seas nevű hajójával.

Ha valaki járt már ilyen, vagy hasonló hajóúton, szívesen hallanék tőle néhány hasznos gyakorlati tanácsot.

Előzmény: travel60 (73)
pocza_sz Creative Commons License 2008.03.24 0 0 74

Szia!

Egy topiktársunk (Gy.M.) kért meg, hogy tegyem fel a fényképeit a Costa Romanticaról. Íme:

A szakács jégszoborot farag

fitnesz terem

Bár a medence a mellett

bárzongorista

Köszönjük a képeket Gy.M.!

Cas/

Előzmény: Buksó (64)
travel60 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 73

Hátha mégis olvassa valaki.

A Royal Caribbean hajóutakról tudna valaki gyakorlati tapasztalatokkal segíteni?

Kösz.

Előzmény: travel60 (71)
pocza_sz Creative Commons License 2008.03.13 0 0 72

Szia

Kicsit döcög a topik, szóval biztos eltelik egy kis idő, mire jelentkezik valaki.

Amúgy a hajó nagyon jó, viszonylag friss :D 

Cas/

Előzmény: travel60 (71)
travel60 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 71

Senki nincs, aki tudna mondani valamit erről a hajóútról?

travel60 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 70

Sziasztok!

Szeptemberben készülünk egy Nyugat-Karib hajóútra a Royal Caribbean Freedom of the Seas nevű hajójával. Olvastam itt, hogy vannak közöttetek, aki jártak már ezen az úton, vagy valamelyik másik hasonlón. Már tájékozódtam, sokmindent tudok, de nagyon jól jönnének gyakorlati tanácsok, olyanoktól, akik már voltak ilyen úton.

Köszönöm.

travel60

pocza_sz Creative Commons License 2008.02.25 0 0 69

Sziasztok!

Ha már ez a topik a hajózásról, a hajókról szól, akkor kérnék tőletek egy olyat, hogy fényképezzétek le a hajótokat, amennyira a memóriakártya engedi és lehetőleg mindegyik kikötőben :D, még akár belül is. Jah, és a képeken ne legyenek emberek (vagy max. háttal). Meg esetleg a hajóhídra is felkéreckedhetnétek :D. Köszi.

Cas/

fatema Creative Commons License 2008.02.22 0 0 68

Mi már többször voltunk Costa hajóúton,ha van konkrét kérdésed,szívesen válaszolok.

Máltán is már kétszer kikötöttünk,az egyik legszebb látvány lesz az egész úton ,amikor oda megérkezel,majd meglátod! (sztem hajóról a legszebb amúgy is)Egyszer befizettünk egy Medina-Mosta túrára,de nem érte meg igazán,mert sok időt elvesz a vásárolgatós része a programnak ,amikor elvisznek az ezüstművesekhez,de a Mostai dóm és maga Medina tényleg szép.Másodszor már saját programot csináltunk,egy taxival körbevitettük magunkat azokra a helyekre,ahol még nem voltunk (Kék barlang, Marsaxlokk festői halászfalu stb) és sétáltunk is egyet Vallettában,szerintem jobb saját szervezésben intézni,mert nem nagy sziget,ha egy napod lesz,bőven bejárható,de ha fél,akkor meg inkább sétálgassatok csak Vallettában.

Nápolyból mi Sorrentói kiránduláson voltunk,(mert maga Nápoly nekem nem tetszik) ami szép volt, Tuniszban meg a Sidi bou Said -i kirándulás a legjobb választás,és a souk (piac) is érdekes,ha bírod a rámenős árusokat :o)

Savonában minden flottul megy, a kocsidat leadod,a bőröndöt felviszik a hajóra,érdemes már dél körül odaérni (mi Veronában ,Vicenzában szoktunk aludni egyet,és korán odaérni)még talán nincs tömeg (mert az olaszok aztán nyomulnak :o) és akkor nyugisan bámészkodhatsz a hajón az indulásig.

Nagy élmény lesz,mi beleszerettünk a tengerhajózásba,és "függők" lettünk.!! :o) Most már a pronto árakkal  elérhető mindenkinek és szerintem utolérhetetlen élmény!! Én amúgy jobb szeretem a nagyobb és újabb hajókat,(nem mozog annyira és kényelmesebbek a nagy terek) de a Romantika is biztos jó lesz.

Mi júniusban most a norvég fjordok közé hajózunk,de a Földközi tengeren is már voltunk többször,úgyhogy kérdezz nyugodtan!

pocza_sz Creative Commons License 2008.02.22 0 0 67

Hello Buksó!

Először is engedd meg, hogy gratuláljak, fantasztikus utat választottatok! (Főleg, mert Máltán is kiköt a hajó :D:D )

Felteszem, nem ismeretlen számodra a Costa Cruisesnak a weboldala, bízom benne.

Ha mégsem, így lenne: http://www.costacruise.com

Máltáról ha szeretnél fényképeket nézegetni:

http://www.maltavista.net ill. ezen az oldalon van webcamera is. Ezen a honlapon sok a régi fénykép.

Webcam még a következő linknél: http://www.visitmalta.com/webcam

ill. még tudnám javasolni, hogy a csatlakozó topikokban  kérdezgess, hogy tudd melyik túrára érdemes befizetni az adott célállomásnál, pl.: Kedvencem Málta topik.

La Valletta: 4 órán keresztül gyalogoltok a fővárosban, - és ha jól emlékszem, a kikötőből is gyalogszerrel jöttek fel és persze vissza is - ahogy az angol leírást olvasom: Felső Barakka Kertek, St. John Co-Cathedral - magyarul St. John társ katedrális -  a Caravaggio festményekkel együtt, van még vmi írva a Grand Masters Palace ről - vagyis Nagymesteri Palota - abban nem vagyok biztos, hogy oda be lehet-e menni.

Mdina & Mosta: Ugye ennek az időtartama is négy óra, de tutira légkondícionált autóbuszos kirándulás lesz, persze kiszálltok itt-ott.

A mostai dom nagyon szép, a hatalmas kupolájáról világhírű. Vmelyik háborúban bomba találatot kapott, de a bomba nem robbant fel. Innen az út Mdina(-Rabat) -ba vezet. Annak idején nem Valletta volt a főváros, hanem Mdina, vár(os)fallal körülvett, a sziget egyik legmagasabb pontján elterülő város. Szép időben fantasztikus látványban részesül az idelátogató, ha kimegy a várfalra a szeme elé tárul Málta.

Ezt követően  Ta Q'ali -ba a, kézművesfaluba visznek benneteket. Hm. "... Finally, you will head to Ta Qali village where you will have the possibility to visit a few handicraft factories and take home a nice local souvenir." Ez a promószöveg fantasztikus. De hogy mi is van itt: üvegfújok (meg lehet nézni, hogy készítik az üveg dísztárgyakat), aranyműves, ezüstműves, ásványos, kerámiás. Ha nem sajnálod a költőpénzt vásárolj bátran. [Megjegyzendő, hogy itt található a Nemzeti Stadion és a Repüléstörténeti Múzeum is.]

Horse Riding: 4 órás ez is...

A Golden Bay hez elvisznek benneteket és ott lehet lovagolni. - Hm. A Golden Bay szikláin nyugszik a Radisson Sas Békeszálló máltai példánya. Az öböl nagyon szép (nekem tetszik).

MALTA'S MEGALITHIC TEMPLES:

Hagar Qim ben vannak ilyen templom romok, sose voltam még ott, állítólag szép. és i.e. 2500 -3000 -re tehető a megszületésük. sok nagy kő..., amúgy a maltavista-n van róla egy-két kép. Utána Ghar Dalam (Dalam barlang), még itt sem voltam, de szeretem a barlangokat, majd legközelebb megnézem. Ahogy a térképet néztem A Freeport terminált is láthatjátok majd, ahova a konténerszállító hajók jönnek többek között. Majd Marsaxlokk. Tipikus máltai halászfalu, luzzu-k ringatóznak a vízen, csend nyugalom, rendszeresen halpiac is van. Minden katalógusban a marsaxlokki fotót rakják be. Mind1.

OFF ROAD ADVENTURE

Ez pontosan azt tudja, ami a nevében benne van. Jeep-el átvágtattok a szigeten itt-ott megálltok.

Ált. aki Máltára megy nyaralni, mindig azt tanácsoljuk, hogy ne fizessen be szervezett kirándulásra. Kíváló a buszközlekedés, mindenhova mennék buszok, persze nem olyan sűrűn, mint a "piros hetes" és a saját tempódban tudsz nézelődni. De itt most sztem nincs erre lehetőség. Talán csak a főváros az, amit önállóan meg tudtok nézni.

Mivel még sosem vettem részt ilyen túrán nem tudom milyen lehet, de nincs sok választásotok. :D

Üdv: Cas/

Buksó Creative Commons License 2008.02.22 0 0 66

Sajnos tengeri tapasztalataim még nincsenek - csak balatoni túrátásokról, ha érdekel - , de már nagyon várom és sok kérdőjel van bennem. Az az egy biztos, hogy Savonáig autóval megyünk, ott őrzik a kocsit. Május elején már többet tudok írni, ami érdekel akkor kérdezd meg.

Addig is jó tervezgetést Neked, mások véleményét pedig szivesn fogadom.

Előzmény: Canon T50 (65)
Canon T50 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 65
Túl sokat nem tudok, de ha megosztod velünk a tapasztalataidat, azt köszönöm! :)
Buksó Creative Commons License 2008.02.21 0 0 64

Sziasztok!

Remélem, hogy nem hal el ez a fórum, ahol végre hasznos információkat lehet találni hajóutakról.

Mi április 26-án indulunk Savonából a Costa Romantica hajóval. Útvonal: Korzika, Tunisz, Málta, Nápoly, Savona.

Aki tud valamit ezekről a helyekről - kirándulás stb. - illetve ezen az útvonalon történő a hajózásról, a hajóról, stb. akármit, kérem írjon bármit.

Köszi!

Canon T50 Creative Commons License 2007.11.15 0 0 63
Ennyi pénzem nincs, de nem értem, hogy miért sorvadt el ennyire ez a dolog... Valahol hallottam, hogy valaki fapados hajótúrákat tervez. Már megértem miért éri meg ez egy befektetőnek!
Előzmény: Zumwalt II (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!