Keresés

Részletes keresés

4dim Creative Commons License 2008.10.06 0 0 336

Azt viszont már nagyon nehezen értem meg - akármilyen lelki törések is voltak gyerekkorodban az életben - azt még mindig ne tudd elfogadni! Sok kérdőjel van bennem a terápiáidat illetően.:-(

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nem a tudatosan irányítható részemmel van bajom. Azzal már jól elboldogulok. De...

Beülök egy szinházi előadásra, jön egy jelenet.... s mint ahogy az injekcióstűbe szívják fel  a folyékony gyógyszert, úgy erősödik a testem legközepén valami ősrégi fájdalom. Szinte fuldoklom. Jön a torkom felé fenyegetően valami sötét felhő. Se vissza nem nyomható, sem ki nem engedhető. Mert mindkét választás ijesztő. Az én megoldásom, előkapok egy rágógumit, és a _furavalami_ (megint becsaptak, hazudtak, átvertek, eldobtak...) okozta szorongástól remegő lábakkal, kezekkel távozom. Sok élethelyzetben előjön. Nem mindig ugyanaz a szituáció váltja ki. De egy holtbizos. Hogy HAZUGSÁGgal kapcsolatos. KÉPTELEN vagyok feldolgozni, ha átvernek, ha emberek meghazudtolnak. A saját idegességemtől, dühömtől szabályosan fuldoklom. A hazugság a legszemetebb dolog a világon. Főleg, ha kicsi korban kapja az ember. Az egész jövője térdből van elkaszálva. Hazudott az apu, az anyu, a cukros bácsi, az első férjem, s még a PANAM légitársaság is, amikor a feladott bőröndöm örökre elveszett. A hazugság az én megbetegítőm. Ha találkozom vele, az életem veszélyben van, szívem védtelen. Ennél jobban nem tudom szavakba önteni. De ahogy a higany szála emelkedik egy hőmérőben, úgy erősödik bennem _a napvilágra került engem bántó hazugságok nyomán_ valami tudatalatti ösztönös düh. Tiltakozás. Hárítás. Szembecsukás, fülbefogás. Menekülés, fal dagasztás. Lehet, másnak is van ilyen. A tudatommal teljesen szabályozhatatlan.

Előzmény: vippa (319)
Tamás700 Creative Commons License 2008.10.06 0 0 335
Értelek Vippa és alapvetően igazad is van.
A baj az hogy Boszi nagyon sokaknak személyes véleményét, problémáit sérti viselkedésével kötekedésével. Én megértem hogy pszichés betegként alacsonyabb ingerküszöbbel nem mindenki tudja ezt tolerálni és némelyek nem túl szalonképesen mondják meg a véleményüket. Én próbálom uralni az indulataimat, de azért néha elpattan nálam is a szikra.
Előzmény: vippa (333)
vippa Creative Commons License 2008.10.06 0 0 334
Ezen én is jót szórakoztam, sajnos. Biztos vagyok benne, pontosan tudja kicsoda-micsoda BE, ez is csak az általa jól begyakorolt tesztsorozat egy része! Most éppen ölbe tett kézzel ül, és várja a búra lakók reakcióit erre az eszement szövegre. Nem nagyon kellene pedig reagálni rá, BE már elég nagy kislány ahhoz, ezen átlépjen.
Majdnem minden búrás ismeri Esztert - én pl. személyesen is -, egyszerűen nekem már szánalmas, amit ÉB ott művel. Tisztán lejön az értelmetlen és felesleges provokáció!

LB kérdését sem értem: milyen alapon kéri számon Esztertől, nem törődik a weblappal? Pont ő kérdezi ezt? MP közreműködéséhez meg aztán végképpen semmi köze! Eleinte egy intelligens pacáknak hittem - az összes 37 életévével -, azóta gyökeresen megváltozott róla a véleményem!:-(
Előzmény: greenwood (332)
vippa Creative Commons License 2008.10.06 0 0 333
Tamás, beírtam a Mindenki üzenőjébe a "felhívásomat", miszerint levegőnek kell őket tekinteni. Remélem, azok is megértik, akik jogos felháborodás címén válaszolgattak eddig nekik. ÉB jelenlétét a búrában nem minősíteném, amit ott Eszternek előadott, az minősíti önmagát!
Már többször utaltam a búrában másoknak is, ne foglalkozzanak a provokáló beírásokkal, a magam részéről azt csak egy tesztnek tekintem, pontosan olyan tesztnek, amit most leírtál. Akár egy szakdolihoz is gyűjthet anyagot, bár én még annyit se nézek ki belőle!:-) Mivel a menyem is képzett szociális munkás - s a tételeiket legépelve nyertem betekintést a tananyagukba -, megkérdőjelezem ÉB ilyen irányú képzettségét (is)! (Gúgli szerint a Thalassában dolgozik szociális munkásként, bár olyan nevet ad meg, amit akar, azt is kifejtettem már itt valahol, lehet, csak visszaél a nevével.)
Előzmény: Tamás700 (331)
greenwood Creative Commons License 2008.10.06 0 0 332

ha vki BE-től megkérdezi, h te ki vagy... ez az egész hihetetlen...

Tamás700 Creative Commons License 2008.10.06 0 0 331
Nem mellesleg Boszinak akad még rajongója, sőt egyenesen a "véleménynyilvánítás harcosaként" kezeli, valamint olyan vélemény van róla némely körökben hogy mi jó alanyok vagyunk arra hogy provokáljon, magában mulat azon hogy hogy sokan így kijönnek a sodrukból, mert Ő másképp gondolja/csinálja, mint ahogy azt elő akarják írni Neki, stb....

Most én hülyültem meg, vagy mi van?
Előzmény: vippa (330)
vippa Creative Commons License 2008.10.06 0 0 330
Elolvastam, tuti, nem fogják felfogni vagy megérteni! LB már olyan mélységekbe süllyedt, engem már az is meglep, bárki is reagál a zagyvaságaira! ÉB meg egyszerűen szánalmas, ahogyan erőlködik.
Addig, amíg BÁRKI is reagál a beírásaikra - BE-t leszámítva -, ez a helyzet fenn fog állni sajnos.
Előzmény: greenwood (327)
vippa Creative Commons License 2008.10.06 0 0 329
Szörnyi, lehet, másképpen látok dolgokat, a magam részéről soha nem kerestem semmilyen anya- vagy apapótlékot a terápiáimban, hangsúlyozom, számomra mindig szolgáltatóként működtek, kivétel nélkül. Elhoztam a problémáimat, te meg oldd meg azokat, mert ehhez te értesz, nem én - alapon. Legtöbb esetben - bármilyen nevetségesen is hangzik - mindig voltak fenntartásaim velük szemben, több esetben felülbíráltam a döntéseiket, na nem azért, mert ehhez a szakmához értek, csupán éreztem, tudtam, adott dologban nagyon mellétrafáltak. (Pl. gyógyszerezés, kellő mértékű nem odafigyelés, konkrét problémák teljes félreértése a részükről. Meggyőződésem, azért mert az embernek akadnak pszichés problémái, attól még nem feltétlenül hülye!)
Tamás700 Creative Commons License 2008.10.06 0 0 328
Ezek? Dehogy értik.... Ott folytatják ahol tegnap este abbahagyták.
Előzmény: greenwood (327)
greenwood Creative Commons License 2008.10.06 0 0 327
végre megjelent B.E., és tisztázott pár dolgot. bár kérdéses, h az illetékesek megértik-e.
vippa Creative Commons License 2008.10.06 0 0 326
Szép napot nektek!

Olvasgatva a jelenlegi állapotokat, jelenleg annyit tudtam tenni, iwiw-en módosítottam a mélcímemet, meg levettem a nickemet. Gúgli mindent összevadászik, amire még álmainkban sem gondolnánk, ezért ismételten csak azt tudom mondani, nem kell velük foglalkozni!
Tamás700 Creative Commons License 2008.10.06 0 0 325
Szörnyi,
"anyapótlékot keresünk" --- írtad többes szám első személyben. Lehet hogy Te igen, de miért következik ebből hogy mindenki?

Más: a jelenlegi állapotok adnak okot optimizmusra? Nézz vissza hogy mióta tart ez az állóháború, nincs elmozdulás se LB se ÉB ügyben, lassan fél éve..... előtte Hülyebarom, Satya, meg a többi..... Most pedig LB közzétett egy felhívást hogy szövetkezne ezekkel a gyökerekkel. LB-ről pedig tudom hogy informatikában, számítástechnikában nehéz megverni.
Ha pedig bebizonyosodik hogy valaki IP cím alapján kapcsolta össze a két fórumot / amiről tegnap este volt szó / akkor végképp nem vagyok optimista. Én kétedlkedtem ebben, de már paranoid vagyok. Mondjuk, ez már büntetőjogi kategória. Mármint az IP címek lehalászása és az azokkal való visszaélés.
Előzmény: a_szörnyi (324)
a_szörnyi Creative Commons License 2008.10.06 0 0 324
Tamás,

te amúgy sem szoktál túl optimista lenni. nem tudom melyik a rosszabb, az én naivitásom vagy a te pesszimizmusod :(

(a bőrcsizmára nekem is szoktak asszociációim lenni... de biztos meleg és kényelmes :D)
a haj már nem vörös...

az a baj, hogy mi legtöbbször anyapótlékot keresünk... :-/ ezt pedig a terápiában nem kaphatjuk meg!!!! pedig erre vágyunk... ez maradt ki, ettől vagyunk olyanok, amilyenek. de, ha megkapnánk is, ugyan mit csinálnánk vele??? megmondjam? eldobnánk egy idő után... szar ügy :( kivívjuk magunknak, hogy mindig úgy alakuljon, ahogy szokott.

háááát... és a kör bezárul.

na, LB és ÉB nem egy szervezett banda tagjai. a többi balfék meglehet. mondjuk így magunk között engem is piszkosul idegesítene, ha nem válaszolna, ha nem játszaná a játékomat. LB és ÉB is betegek... akármit is mondanak magukról.
Tamás700 Creative Commons License 2008.10.06 0 0 323
Nem vagyo ktúl optimista a Burát illetően. Olyan régóta megy ez a rombolás hogy nem lesz ennek vége. Pár emberke már odébbállt, az újak megijednek. Addig nem fog ez megváltozni amíg nem lesz valami komolyabb tárhely moderátorokkal, pontos fórumszabályokkal, meg jónéhány biztonsági eszközzel felturbósítva.
Perpill mindenki szabadon garázdálkodhar, kötekedhet, anyázhat, stb.....
Előzmény: a_szörnyi (321)
Tamás700 Creative Commons License 2008.10.06 0 0 322
Melyik a probléma?
A haj vagy a csizma?
-:)))
Előzmény: Ancsyii84 (311)
a_szörnyi Creative Commons License 2008.10.06 0 0 321
Anyii,

nem olyan ijesztő a valóságban. azért van neki egyéb oldala is. emberibb is. persze, kemény is tud lenni, de ehhez,mármit amiért annyi bordival foglalkozik, edződött rendesen.
hogy nézett volna ki, ha megijed attól, hogy elkésel, vagy össze vagy vagdalva. már én sem ijedek meg ezektől pedig messze nem vagyok kemény.
idővel az ember valóban felépít egy falat maga körül. az a másik ember felelőssége amit önmagával csinál. ...

én irígylem a határozottságát, a strapabírását. kevesebbtől (jóval kevesebbtől) is elfáradtam lelkileg.
bár nem biztos... lehet, hogy nekem ennyi a tűrőképességem egyenlőre.

ami a burán folyik, az végtelenül szomorú. már nem menedékhely. remélem rendbejönnek a dolgok. kár lenne szétverni.

Vippus,

talán örülj, hogy nem alakítottál ki akkora kötődést a terapjaid felé. az nem egy könnyű állapot.
de vannak, akiknek meg kell tanulni normál módon kötődni, hasítás nélkül (vagy a lehető legkevesebb hasítással), nekik szükségük van erre a kötődésre. aztán hol erre, hol arra kilengenek erősen. remélhetőleg olyan ez, mint az inga. beáll egy idő után.
Előzmény: Ancsyii84 (311)
vippa Creative Commons License 2008.10.06 0 0 320
Láttam, Tamás, olvastam. Érdekes egy megközelítése a búrának, mint weblapnak. Kicsi halak vagyunk mi ahhoz, megérje ez nekik, hidd el. Aki meg úgymond "nem kellő rendszerrel" áll neki internetezni, ne lepődjön meg. Ha a te rendszered kellő védettségű, nincs miért aggódnod.

Ez a fórumszétverősdi már régóta nem a búralakók ellen megy, erre kellő célzást tettem már neked. Meglátásom szerint itt már jóval többről van szó, sajnos.
ÉB és LB játszmái azokéhoz képest csak gyenge fuvallat.:-(
Előzmény: Tamás700 (318)
vippa Creative Commons License 2008.10.06 0 0 319
Ahogyan így leírod, el tudom fogadni ezt a fajta kapcsolatot egy terap felé, mert olvastam, van ilyen. Nem lehet könnyű és egyszerű a leválás, ezt is el tudom képzelni.
Azt viszont már nagyon nehezen értem meg - akármilyen lelki törések is voltak gyerekkorodban az életben - azt még mindig ne tudd elfogadni! Sok kérdőjel van bennem a terápiáidat illetően.:-(

Bizonyos értelemben vett falak - a mi esetünkben - feltétlenül kellenek hogy legyenek, ne tudjunk sérülni. Arról viszont nem volt szó, atombiztos bunkerben kell élned! Abból nem látsz ki semerre! Ha akarom, én viszont tudok nézelődni is a falam tetejéről!

Már elég fáradt vagyok, most többet nem írok, majd holnap.
Előzmény: 4dim (315)
Tamás700 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 318
Történtek odaát nagyon cifra dolgok.
Bizonyos jelek arra utalnak hogy valaki(k) hozzáfér(nek) IP címekhez és visszaél(nek) velük.
Előzmény: vippa (316)
4dim Creative Commons License 2008.10.05 0 0 317
Szia Mave2. Üdv és jókívánságok neked.
Előzmény: mave2 (300)
vippa Creative Commons License 2008.10.05 0 0 316
Szép álmokat nektek!
Kicsit belenéztem MP topicjába - kár volt!
4dim Creative Commons License 2008.10.05 0 0 315

Ha van benned legbelül, a kiskorodban kialakult lélekváradban egy óriási fekete lyuk, ahová a terapeuta (vagy földrajztanár, vagy bárki más az életedben a valós vagy vélt tulajdonságai alapján) bepasszol, akkor gubanc van. És piszkosul kialakul(hat) egyfajta függőség. Én apaszemély hiányban szenvedek, nekem a lélekváram ott lyukas. Hát próbálom befoltozni mindenkivel, aki az én szemszögemből erre alkalmasnak találtatik. És persze (tudatosan vagy tudattalanul) elfogadja az általam ráosztott szerepet. A terapeutám tudatosan csinálta. Azt gondolta, majd _leválaszt_ magáról ha eljön az ideje. Hát ez nem nagyon akart nálam eljönni. Ezért aztán _idejekorán_ kellett a képzeletbeli pórázomat, (köldökzsinóromat, csimpaszkodásomat, piócáskodásomat) elvágni. Határozottsággal, szigorral, fegyelemmel, elutasítással. Pont ahogy gyerekkoromban. 2 évesen, 5 évesen, 13 évesen, 18 évesen... 20 évesen-terhesen..... stb.... stb.....

Általam jól ismert élethelyzetek. A terápiámban minden kiskorombéli borzalmat és elszakítást újraéltem. S a végén _úgy látszik_ bejött a mondás.

AMI NEM ÖL MEG, AZ MEGERŐSÍT. Ha megvan hozzá az üvegszív. Amibe ezután senki se be, se ki. Hogy az életem valamennyire végre _lelki_ fájdalommentes legyen. Ha ilyen egyáltalán lehetséges. Akinek tudok, segítek. De már korántsem 36 és fél fokosan. Hanem annál sokkal hidegebb állapotban. Gépszerűen, kötelességtudóan. A falam nagyon vastag. Szinte semmit nem enged át. Semmilyen irányba. Túl sok sérülés túl sok fekete lyukat mart. S most csak a FALAM tudja az életemet élhetővé tenni. Ez persze az életminőség rovására megy. Tudom. Elviselem. Most még másképp nem megy. 

Előzmény: vippa (313)
vippa Creative Commons License 2008.10.05 0 0 314
Megkérdeztem gúgli atyánktól, hun és mi az a műsor, amiről írtál. Úgy emlékszem, ez az adó nem szerepel az előfizetésemben, azért még rákeresek, hátha, bár nekem az általam ismert is egyenlőre megteszi!:-) Tényleg felfoghatatlan számomra, "emberek" hogyan tudnak ekkora szennyben és mocsokban egyáltalán létezni! Még egy kávét sem tudnék feltenni, ha a gáztűzhely nem lenne naponta csilli-villire letisztítva, pedig nem ellenőrzi az égvilágon senki, milyen a kecóm. Viszont volt 3 anyósom, hihihihi......olyat is tudok ám, a búrákat is illik letisztítani, meg a kapcsolóknak is tisztának kell lenniük...meg hogyan álljanak glédában a ruhák a szekrényben vastagsági sorrendben - szerintük!:-)
Előzmény: Tamás700 (308)
vippa Creative Commons License 2008.10.05 0 0 313
Rájöttem ám!:-)
Feketén-fehéren, rendkívül udvariasan elmagyarázta - s egyben tömören - az illetékesnek, mi miért történt, és tovább is lépett a témán, ahogyan azt kell.

Vannak tűréshatárok is! Mondjuk, ha az én "munkaköri leírásomban" az szerepelne, segítsem a tanácsaimmal a hozzám fordulókat, hát nagyon nem tetszene, ha előtte egy konténer szemetet át kellene túrnom, megtaláljam a lényeget!:-( Az idő pénz sem közömbös tényező jelen esetben! Az a topic pedig már régen nem az, aminek lennie kellene, mert tesznek róla, ne az legyen!

Elképzeltem a hölgyet egyébként, a leírásod alapján. Nagyon egyénfüggő, adott szituációban kit tudunk elfogadni a valós életben lógusunknak, áterünknek, erre sincsen sajnos recept vagy alapséma. A többieket olvasva nagy szerencsémnek tartom, semmilyen függőségi kapcsolat nem alakult ki nálam egyik felé sem. Furcsa szavakban kifejezni, számomra ez mindig olyan kapcsolat volt, mintha csak igénybe kellett volna vennem egy szolgáltatást, nem több.
Előzmény: Ancsyii84 (312)
Ancsyii84 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 312
bocsi, ezt vippa hozzászólásaként írtam válaszként
Ancsyii84 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 311
Nem akarom itt a nagy akárkit játszani,de találkoztam vele egyszer...
rövid vörös haj, bőrcsizma,
én összevágott karral, fél órás késéssel és tök szétesve érkeztem oda.
nem az az ember aki megijed csak úgy, sem a hülyéktől, sem a félhülyéktől.
kemény nő, néz egyet, előkapar egy ugyanilyen hasonló embert az emlékezetéből,
tudni fogja hogyan bánjon (el) egy ilyen típusú emberrel.
Nagyon karakán, iszonyat határozott nő, már-már ijesztő,
pénzben is fogadok hogy nem fog lelépni egy ilyen beszólástól, egyéntől....
Engem megijesztett anno ezzel a stílusával - is...
vippa Creative Commons License 2008.10.05 0 0 310
Csak ki kell pöttyözgetni, akkor nem jelez be a modiknak, mert nem tudja értelmezni a leolvasó csáp. Reklámozni itt nem lehet semmit, akárhogyan leírva meg bármit.:-)
Előzmény: Tamás700 (308)
vippa Creative Commons License 2008.10.05 0 0 309
Na tudod!!!! Nem csodálkoznék azon sem, ha MP egy szó nélkül lelépne!:-( Szállt el az agyam, mikor felvetette a kis "barátunk", milyen alapon és kereteken belül működik a doki a búrán. Ez már a vég!:-(
Előzmény: Tamás700 (306)
Tamás700 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 308
Egy másik adón van az "Undorító esetek" című sorozat.
Na, az se piskóta!
Itt TV adók nevét szokás leírni? Nem leszek letartóztatva? :-)
Előzmény: vippa (307)
vippa Creative Commons License 2008.10.05 0 0 307
Gloomy kedves, pár csöppet rácseppentesz, ronggyal átdörzsölöd, és komolyan eltünteti! Még a számítógépes címke ragasztómaradványait is, nem akartam hinni a szememnek!:-)

Persze itt elsősorban az ajtóra felragasztott ez meg az volt a fő téma: azokat hajszárítózni kell, ami felkunkorodik, azt levakarni, a többinek meg eukaliptusz olajat vagy ezzel átitatott rongyot kell felkínálni!:-)

Van egy iszonyat műsor a Z..one C...lubon, na az elejét nem bírom nézni, olyan cefet mocskos kéglikbe vonul fel ez a csoda takarítóbrigád! Mikor már hallom, nekifogtak a takarításnak, veszem a kis füzetemet, meg a tollamat, s körmölöm az okosságokat!:-) Na hallod, életemben olyan mocskos mikrókat még nem láttam, mint ebben a műsorban! Vizes rongyot raktak be a mikróba, beindították - csak arra kell figyelni, fel ne gyulladjon a rongy -, itt a gőz erejét felhasználva csak kitörölték utána LAZÁN az odaragadt i.e.-i mocskot!
(Az a címe a sorozatnak: Tiszta a lakásod?)

Carmen az összes illóolajat elvitte a váláskor, ezt nem tudom miért, meghagyta! Remélem, csuklott ma rendesen, mert emlegettem! Jó értelemben, kivételesen!:-)
Előzmény: glooomy (294)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!