Keresés

Részletes keresés

Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.11 0 0 5084

Ezen én is hangosan vihogtam. :)

Előzmény: Törölt nick (5083)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.11 0 0 5083

"Az ország középső részén lévő Gumi nevű iparvárosban" 

Találó név egy iparvárosnak! :) Kíváncsi lennék a honi nevére.

Előzmény: Archimédesz (5079)
tehtube Creative Commons License 2013.08.11 0 0 5082

Feleségem nem is figyel, csak lehajol és szed egy csokrot belőle! Ha nem hajol le, nincs.

Előzmény: Törölt nick (5075)
tehtube Creative Commons License 2013.08.11 0 0 5081

Az építőiparban pl. a tükör is mást jelent (elvileg mégis hasonlót :-) mint a fodrászatban.

Előzmény: Goldman Emma (5080)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.11 0 0 5080

VEE-nek a kubusról

"Egy igazi nyelvész (tehát nem korrektor) ismerősöm sem ismerte ezt a kifejezést annak ellenére, hogy az építészek ezt gyakran használják. Ez hasonlóan ismeretlen a más szakmabelieknek, mint a "kellősítés", ami a felület megfelelő előkészítését jelenti."

Nekem meg scrabble-ben nem fogadták el azt, hogy zsomp, pedig milyen jó szó, a hajózásban és a bányászatban is ismert, ráadásul a ZS 8-at ér.

Szerintem minden szakmának vannak olyan szavai, amelyek az abban jártasak számára evidensen ismertek, de ettől még nem tartoznak a köznapi értelemben vett magyar szókincshez. Még ha magyarnak hangzanak is. Nálunk pél. naponta százszor előfordul, hogy azt kérdezem a tördelő kollégától: "Küldtél geometriát?" (Szövegváltozatok: De hát küldtem geometriát! Várj, épp most megy a geometria! Stb.) Ez azt jelenti, hogy ne piszkáljam a saját gépemen a saját programommal az oldalt, mert ő a sajátján éppen frissíti, hogy én is a legaktuálisabb változatot lássam, és bele tudjak írni. Onnan jön, hogy a félig megvett programokban angolul maradtak meg a menük, a frissítésnek történetesen az a neve, ogy "send a geometry", ami persze angolul is hülyeség, de magyarul pláne. Mégis köznyelvi fordulatként használjuk, pár év alatt már beépült a szókincsünkbe.

A kellősítés egyébként az én fülemnek olyan, mint a mentes víz. Értem, el is fogadom, hogy ezt így hívják, de tudni vélem, hogy ez valami értelmes kifejezés csonka töredéke.

Archimédesz Creative Commons License 2013.08.11 0 0 5079

Ha már beszéltünk róla múltkor: áramszedő nélküli troli.

Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.11 0 0 5078

Á, én reménytelen eset vagyok. Épp Szemesen történt, hogy már felnőtt koromban hosszan vizslattam a pázsit helyét, aztán mikor feladtam, az uram lehajolt, és letépett egy négylevelűt. Igaz, megengedte, hogy lepréselve belerejtsem az emlékkönyvembe. :-)

Előzmény: Törölt nick (5077)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.11 0 0 5077

Ami késik, eljön.

Magam is hiába kerestem vagy hatvan évig. 

Előzmény: Goldman Emma (5076)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.11 0 0 5076

Én még soha! Pedig gyerekkoromban mit kerestem... A széplaki kertünkben volt bőven lóhere, mert apukám elmélete szerint a gaz is zöld, és azt is szép rövidre lehet vágni fűnyíróval. 

Előzmény: Törölt nick (5075)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.11 0 0 5075

Boglár, a Jankovich telep strandja, nyáron délután két-három óráig árnyékos (kis napos foltokkal).

Pénteken délután, szieszta közben, úgy 5 percen belül találtam 2 db négylevelű lóherét a strandon. 

Eszembe juttatta, hogy régen lottóztam.

Szombaton kitöltöttem három mezőt a lottózóban és láss csodát, van is három találatom. 3 x 1

:((

Előzmény: Törölt nick (5055)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5074

:)

Előzmény: Goldman Emma (5072)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5073

:-)))

Like!

Előzmény: Goldman Emma (5072)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5072

Erzsébet körút, alkonyat.

Fekete fiatalember lélekszakadva rohan. "Marcsi", kiabálja kétségbeesetten. A járókelők arcán kis tanácstalanság, láthatóan remélik, hogy nem füvet próbál ilyen elszántan szerezni. Aztán meglátjuk, hogy egy kicsit csámpás, irtó nagydarab, szőke nő után szalad.

Marcsi!- sikoltja, a nő meg csak trappol, hátra se néz, és én már tudom, hogy dráma van.

A pasas azt mondta, szereti, mégsem veheti el. Vallási okokból. Ideológiai okokból. Történelmi okokból. Vagy mert egyszerűen három felesége van már otthon. Minden észak-afrikai kikötőben három felesége van.

A nő csak megy, hétmérföldes léptekkel, döng utána az aszfalt. Marcsi! - leheli a pacák, aki még fut, de aggasztóan zihál. Valószínűleg a sértés nem maradt megtorlatlan, tegnap már összeverekedett a brünhilda bátyjával. Nem is, az apjával. Az egész bérház verekedett, ki kellett hívni a rendőröket.

A fickó végül hátulról ráveti magát a nőre, megragadja a karját, és rángatni a kezdi. A nő ekkor megáll, és üdvözült mosollyal tépi ki a füléből a zenelejátszó fülhallgatóját.

tehtube Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5071

Picit beljebb jó szutykos lett a kocsi attól a semmitől.

Előzmény: Törölt nick (5059)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5070

Itt a recept, leírás, eredet, a mai név meg, hát ...

"Legújabban "szittya pizza" néven is árulják. Nyugat-Európában egyébként ősi elzászi specialitásként ismerik nyelvjárásosan "Flammkueche", sztenderd németre átültetve általában "(Elsässer) Flammkuchen" néven."

http://www.limarapeksege.hu/2009/01/tki-pompos-vagy-langall.html

Ez csak egy 2010-es hozzászólás, de az elején elég jól leírja az étel eredetét, mar a hazai verziót. Gondolom,hogy mióta kenyeret sütnek a világon, mindenhol előfordult ez a gyorsabb változat- ezerféle módon elkészítve :)

(A langalló szónak szép hangzása van.)

Előzmény: Boszorka (5067)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5069

Ez a "szittya pita" nagyon jó. :-)

Az van, hogy hatályát vesztette valami jogszabály, amely tiltotta/szabályozta a közterületi bódéállítást, ezért most joghézag támadt, és ezt a hézagot az élelmes boltosok gyorsan teleépítik bódéval. Mire az állam és az önkormányzatok összehozzák az új jogszabályt, szerintem a Duna vize is tele lesz építve.

pégés Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5068

ez faszenes

úgy emlékszem árulták már töki pompos néven is

Boszorka Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5067

Normális az, hogy már megint vagy még mindig tele van a Vörsömarty tér fabódékkal, ahol többek közt "szittya pitát" lehet venni? Valami tapasztott kemence félét is láttam, egy kályhacső meredt belőle az égre. Vajon abban tüzelnek is? Akkor kezdtek a bódésok nyitni, mikor arra jártam, igy nem vártam meg a végkifejletet.

Valamint még mindig nem tudom, hogy a valamikori bank, majd tőzsde helyén rendbeehozott épület tetején miért meredeznek a Váci utca felé vas traverzek??? Már kérdeztem valahol, de semmi válasz.:-(

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5066

A Pesthidegkúti aszfaltutak portalanítása megtörtént, a fák alatt száraz maradt.

manhattani Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5065

>A Pap Jancsira ezt találtam: ...

Találnod kellett? Ti tán nem is ismeritek a sor Pap Jancsis viccet... :-)

Előzmény: VEE (5062)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5064

Kedves régi családi ismerős vonatkozó elszólása: "Tudjátok, én nem vagyok egy papernő..."

Előzmény: VEE (5062)
VEE Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5063

Ezek szerint elmúltál 25...

Előzmény: Goldman Emma (5061)
VEE Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5062

A Pap Jancsira ezt találtam:

"Tudjátok, Pap Jancsinak (vagy gyakran egybeírva: Papjancsinak) azt a balfaszt hívjuk, aki rosszul meséli el a viccet, mert nem érti a poén lényegét.",

Előzmény: VEE (5060)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5061

Én se vagyok fiatal, de szerintem utolsó posta. :)

Előzmény: VEE (5060)
VEE Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5060

Azért a fiatalok kedvéért (ha jár erre egyáltalán fiatal) fel kellene oldanod az up. rejtélyét. (Én tudom, de nem vagyok Pap Jancsi...) Ja, a Pap Jancsit sem ismerik.

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5059

A mi falunkban (Pesthidegkúton, up. Hűvösvölgy) sajnos egy csepp eső sem esett. :((

Előzmény: Goldman Emma (5056)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5058

Ismerős. Most viszont mintha dörögne.

Egyébként rájöttem, hogy én vagyok az emberi alkalmazkodó képesség mintapéldája. A 28 fokos szobában ülve most egy kicsit fázom. :)

Előzmény: Boszorka (5057)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5057

Nálunk nem esett egy csepp sem, viszont féléjszaka az ajtókat ablakokat támogattam, hogy ki ne húzza őket a szél a tokból.:-)

Előzmény: Goldman Emma (5056)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5056

Azt nem tudom, de tényleg jól néz ki. Helyesek ezek a szélfútta fák.

Jut eszembe, volt végül eső az éjjel? Csak a szélre emlékszem, meg némi kiabálásra.

Előzmény: Törölt nick (5055)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5055

szóval itt

Előzmény: Törölt nick (5054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!