Nem zavar, hogy ehhez erőre is szükség lenne? Mármint gazdaságilag, az meg nincs, nagyjából a ma is kormányzó el Kúró miatt? Oszt jónapot, ha igaz, süt a Nap!
De, elvben lehetne tenni... Gyakorlatilag ki kell várni, ameddig a tőke - saját (és nem nemzeti) érdekből - elzavarja ezt a velejéig korrumpálódott, silány "elitet".
Dehogy is haragszom! Csak el vagyok keseredve. Elkeserít, hogy egy minden attribútumában szekta-vezér a gyűlöletre építve annyi értelmes embert képes volt elhülyíteni (láttunk már ilyet a történelemben párat; ki gondolta volna a XIX. sz. végén, hogy Európa vezető kultúrállamából egy hitleri Németország lesz egykoron).
Szerinted létezik a világon politikai párt, amely alig 10 év alatt ugyanazon ember vezetése alatt végigjárta szinte a teljes politikai palettát (a szélsőségesen liberálistól a keresztény radikálison keresztül a nemzeti populistáig)?
Nem, nem létezik. A Fidesz már régen nem párt, mert ilyen párt nincs. A Fidesz egy klasszikus egy-ember imádatára épülő, egyetlen ember ambiciói kielégítésre szolgáló szekta, amelynek minden jellemzőjét magán hordja.
Ma reggel jó kis mélyinterjú volt a TV2-őn. Kettő percig tartott.
Arról lett volna szó a többszöri beharangozó szerint, hogy Tomcat nem szolgálta ki boltjában az UFI riporterét.
Ez ugye jól hangzó visszacsapás a jegyirodában történtek miatt.
Az UFI-s valóban megemlítette, hogy egy éve pólót akartak csináltani, de végül nem jött össze az üzlet, persze nem azért, mert nem akarták kiszolgálni, hanem egyéb oka lehetett, amire nem tért ki.
Viszont elkezdte mondani, hogy az mégiscsak hallatlan, ha egy meglévő terméket (jegy) nem adnak oda valkinek, azért mert magyar.
Na itt (kettő perc után) úgy gondolta a TV2-ős riporter, Jakupcsek, hogy akkor vége, merthogy nincs idő a folytatásra.
Jó kis balama volt a prekoncepcióval indult riport a TV2 számára, úgyis mondhatnám finomen, a rágalmazás most nem jött össze.
Azért a TV2-őn gondolom akadálytalanul folyik majd tovább a magyargyűlölet.
A két dolog (Fidesz és nem Fidesz) között csak annyi a különbség, hogy a Fidesz azt állítja, hogy nem engedi, vagy korlátozza az ilyen kótyavetyéket. Ez vagy igaz lesz, vagy nem.
A "másik" oldal, ígéri és teszi is: privatizált, privatizál, és privatizálni fog...ezt büszkén teszi.
De már megbocsáss...minek kellett ide a hankook, amikor volt nekünk szép Tauruszunk, ami kb ugyanolyan minőségű volt? Ja, a Taurusz Gumigyár nem kapott 20 milliárdot a dolgozók kompenzációjára...na az ilyesmit kellene megszüntetni.
És - nem rasszizmusból - de azért nehogymár a kínai harisnyanadrág tényleg 10 Ft-ba kerüljön a számlán, ami után vámot fizet a kínai importőr...
Aki ezt mind engedi, sőt elősegíti, az tényleg magyarellenes..
Sajnos arra tényleg nincs garancia, hogy a Fidesz idején ez nem így lesz...azt csak remélhetjük.
-----
"...ki finanszírozza a te Fideszedet..."
mi ez az érdekes hangvétel? csak nem haragszol azért, mert valakinek a Fidesz szimpatikusabb? Remélem nem valami lekicsinylő, megalázó jelzőként használod...ugyeeeeee
A helyzet az, hogy Józsi, aki igazán magyar ember, már a nagyszülei sem beszéltek egy kukkot sem tótul, az utóbbi időben teljesen kivetkőzött magából. Iszik, kurvázik, elhanyagolja a családját, agresszív a feleségével és a gyerekeivel, a fizetését a lovira hordja. Julcsa, a felesége - mellesleg szintén magyar - be is adta a válópert, mert bármennyire is szerette Józsit 10 évvel ezelőtt, ma már látni sem bírja. Gyűlöli. Hát mi ez, ha nem magyargyűlölet? Magyar gyűlöl magyart, ennél magyarabb gyűlölet nem is lehetséges.
Te beszoptad a vezíretek összes locsogását? Azt hiszed, hogy Orbán Viktor (majdani) miniszterelnök be tudja (akarja) majd tartani a "plebejus" politikáját, hogy harcolni fog az "új arisztokratákkal"?
Kényszerpálya ez, ha nem tudnád (és nem véletlen, hogy annak idején a EU-ba való belépésünk ellen szavaztam, mivel életveszélyesen korainak tartottam).
Mit gondolsz, ki finanszírozza a te Fideszedet (is)? És miért? Csak nem gondolod, hogy "nemzeti öntudatból"? Mit gondolsz, ki fog továbbra is diktálni? Nem akarok cégneveket sorolni, de nem véletlen, hogy egyes multik háborítatlanul garázdálkodnak és korrumpálnak itt a rendszerváltás óta, és fognak vidáman az új Orbán-éra alatt is.
Te komolyan azt hiszed, hogy ez a mi silány politikai és gazdasági elitünk nem homogén? Hogy a felszínen zajló látszatviharok a "nemzet" sorsa körül folynak? Egy frászt, kedves, naív Barátom. Egy frászt. A tét: ki van a húsos fazékhoz közelebb.
"Még hogy nemzeti oldal! Aztán mitől nemzetibb oldal a Fideszé, mint egy másik? Meg mitől polgáribb?"
Na figyu: Minden állami vagyont külföldi befektetőknek eladni, sőt elherdálni még az arany tojást tojó tyúkokat is...nos ez - szerintem - nemzetellenesség.
Ezzel párhuzamosan drasztikusan szűkíteni a magyar kis-és középvállalkozások lehetőségeit...ez is nemzetellenesség.
Befogadni, sőt idecsalogatni olyan befeketőket, akik pusztán az idejövetelükért extra-extra-hiper adókedvezményeket kapnak..szemben a magyar vállalkozókkal...ez is magyarellenesség.
Sokan állítják, hogy az állam nem jó gazda...na nézzük pl.: MVM? Annyira jó, hogy most meg mindenki azt akarja szétcincálni, mert a "befektetők" szemet vetettek rá.
----Összegezve: a magyar vállalkozásokat hátrányos helyzetbe hozni a külföldi vállalkozásokkal szemben---nos barátom, ez a legnagyobb magyarellenesség.
És itt jön be a FIDESZ vs "Másik" kérdése. A Fideszen kívül minden más párt az ultraliberális úton haladva és a nagytőke által lefizetve, a teljes és totális liberalizációt és a befektetők idecsalogatását tűzték ki célul.
Ezt nem is titkolják, sőt, megpróbálják elmagyarázni a "népnek", hogy ez igazából a legjobb dolog, ami történhet velük, met így lesz munkahelyük.
----------------
Ám ennek az egésznek a végeredménye nem más, mint az ország teljes alkalmazása, azaz alkalmazottá válása...gúnyosan így említik ezt: 10 mio tesco pénztáros hazája.
--------------------------
Számtalan magyarellenes példát lehet még felsorolni, az ágika féle "menjenek az orvosok külföldre"-től kezdve a termőföld-értékesítésen át, a utolsó tervezett privatizációkig...
Nem kommentálom, mert csak még jobban elönti az anti-józanság az agyadat. De ugye tudod, hogy a szöveged egy merő közhely és demagógia?
Ezért csak egy apróságot emelnék ki: "...gyalázza a svédség értékeit..." És ezzel kapcsolatban volna két apró kérdésem:
Hogyan lehet "érdekeket" gyalázni?
Ki mondja meg, hogy mik a "svédség érdekei"?
Mellesleg, úgy értesültem róla, hogy Svédországban valóban található egy ilyen közösség (igaz, nem tartják magukat svédnek). Allah-nak nevezik az Istenüket, és Mohamedet tartják a prófétájának.
Valaki itt firtatta, hogy miért fideszezek... Hát ezért: "...amint a nemzeti oldal kétharmadot ér el a választáson..."
Mi ez, ha nem magyargyűlölet? Mi ez, ha nem azok kirekesztése a "nemzet-testből", akik nem a ti demagóg, elvtelen hordószónok vezéretekre (Orbán Viktorra céloztam) esküsznek?
Még hogy nemzeti oldal! Aztán mitől nemzetibb oldal a Fideszé, mint egy másik? Meg mitől polgáribb?
És biztos vagy te abban, hogy ha az "elszakított magyarok" azonnal megkapják a magyar állampolgárságot, akkor nekik ettől jobbá válik az életük?
Ha eddig - egyedileg - kérték, eddig is megkapták....
A kislányomat úgy két éves kora környékén elneveztük Mószer Arankának, mert egyfolytában a bátyját mószerolta (ameddig rá nem jöttünk a huncutságra). De az én imádott Mószer Arankámnak bizony nagyon sokszor igaza is volt...
Bizony ez a (nem tudom mitől is magyar) Paul Lendvai sokszor csak az igazat írja...
Konrádot pedig hagyjuk! Valamikor (úgy 1989 tájáig) nagyon tiszteltem, de ma már csak egy közönséges prostituáltnak tartom (a volt pártjával együtt).
Nocsak? Van itt ilyen nép? Akiket zsidónak tituláltak (és ez alapján gyilkoltak le), vagy akiket ma zsidónak titulálnak, azok nemzettudatú népet alkotnának?
Ha ez ilyen egyszerű volna!
Csak az a baj kedves Barátom, hogy van itt egy-két "apró" körülmény. Például: ez a "zsidó nemzettudatú nép" magyarul beszél és gondolkodik. Humán értelmiségének meghatározó része a magyar kultúrát gazdagítja, bárhol külföldön magyarként lép fel és nyilvánul meg. Fel sem merül benne semmiféle autonómia (pláne nem területi)...
Vannak még egyéb "apró különbségek" is, de titeket ezek ne zavarjanak. Végül is a fikciók világa tágas...
Nem érzem szükségességét a "lefideszezésnek", csak hát a szomorú tapasztalat...
A melldöngető magyarok meghatározó része ma fideszes (a maradék csurkisták és egyéb hungaristák nem igazán érdekelnek). A Fidesz sem zavarna, ha 1-2%-on állna. De nem ott áll.
A Fidesz lett ennek a Csoóri, Csurka és mások által felturbózott álproblémának a szellemi, mi több, ideológiai felvállalója.
"Egyébként az esetet maga a jegybolt vezetője is elismerte azzal a kicsiny füllentéssel, hogy azért nem adtak neki jegyet, mert nem tudták, hogy van olyan jegy."
Én úgy láttam a riportban, hogy adtak neki, csak fel volt háborodva a kezelési költségen. Nyilván úgy küldte be Tomcat, hogy majd nem adnak neki, és aztán emiatt addig kell zsidózni és cigányozni, amíg le nem nácizzák és/vagy ki nem dobják. Amikor kapott jegyet zavarba jött és a kezelési költségen felháborodva kezdett zsidózni meg cigányozni. Innentől ment minden, mint a karikacsapás.
Egyébként az esetet maga a jegybolt vezetője is elismerte azzal a kicsiny füllentéssel, hogy azért nem adtak neki jegyet, mert nem tudták, hogy van olyan jegy.
Ez az állítás viszont tényleg hihetetlen.
Olyan, mintha egy élemiszerboltban nem tudnák, hogy árulnak kiflit.
Vagyis semmi hihetetlen nincs a lány előadásában.
Viszont a magyargyűlölet létezése bebizonyosodott, ezért volt az ún. antifasiszták részéről ez a rettenetes nagy riadalom.
"Ha hazudott, akkor szegénynek az élete hátralevő része azzal fog tellni hogy önmagával vitatkozik hogy ismerje-e be önmagának hogy hazudott. Meg fogja nyomorítani az életét a képmutatás."
Optimista vagy az emberi természetet illetően. Szerintem nagyon elégedett, mert Tomcat megsimogatta a buksi fejét. Végrehajtotta a feladatát csillagos ötösre.
Azért furcsa, amit mondasz, mert az én tapasztalataim gyökeresen mások.
Magyarnak tartom magamat és soha egy pillanatig se fordult meg a fejemben, hogy valami más lennék. Ha el kellene mennem innen - tudomisén miért, Putyin bevonulna és jönne az újabb kommunizmus, vagy ki tudja, mi - akkor is magyar maradnék New Yorkban vagy Londonban.
Ettől még fenntartom magyamnak a jogot, hogy kritizáljam a magyar nemzettudat bizonyos attitűdjeit, pl. az "eleve vesztesek vagyunk" hozzáállást. Ettől még nem vagyok magyargyűlölő, szerintem ebben egyetértünk.
Amiben mások a tapasztalataink, hogy kik részéről erősek ezez a nemzetrontó attitűdök. Az én tapasztalataim szerint az ilyenek inkább a trianon-traumás mélymagyarokra jellemzőek és az szdzsesekre a legkevésbé. Akik saját magyarságukat legjobban gyűlölik, azok többnyire valamilyen magyarkodó, lehetőleg minél szélsőségesebb pártra szavaznak.