Keresés

Részletes keresés

Pogiii Creative Commons License 2007.09.12 0 0 994
Nnnna. ma reggel is elszállt a cukrom, úgyhogy felhívtam a dokit. holnap csinálok magamnak profilt, plusz 24 órás pisigyüjtés, pénteken meg bevonulok vele a belgyógyászatra reggel fél8ra.
hurrá.
Shiro Creative Commons License 2007.09.12 0 0 993
Együttérzek. Mi itt bp-en nyafogunk, hogy jajj, bezárták a kórházat, hol fogunk szülni és bele sem gondolunk, hogy vidéken eddig is egy lehetőség volt, a helyi kórház. És ha valami gondod van, akkor sem tudsz máshová menni.

Kitartás. Én szorítok Neked. Sok van még hátra?

Üdv..S.
Előzmény: beali (991)
Lucilla Creative Commons License 2007.09.12 0 0 992
Éloin,
leírnád pontosan, hogy a leírt diétád a gyakorlatban hogyan néz ki? (Mit eszel reggelire, tízóraira, stb?)
Előzmény: Éloin (977)
beali Creative Commons License 2007.09.12 0 0 991

Sziasztok!

Na, most szabadultam...Igen, meg kell próbálnom túlélni, mert nincs sajnos más lehetőségem (az orvosváltás kizárt - akihez járok az a vezető)

Csináltak egy klassz kis hatpontos profilt (az utolsónál sikerült a vénámat is szétdurranani :(( ) Minden eredményem ok, hála az égnek.

Kíváncsi vagyok hogy a szülésig hátralévő időbenmég mi a fenét találnak ki...

Előzmény: Shiro (982)
Shiro Creative Commons License 2007.09.11 0 0 990
Mint minden gyors diagnosztikai eszköznek, ennek is megvannak a hibaszázalékai. Ha nagyon kiugró az érték amit mérsz, akkor érdemes mégegyszer megmérni.

A 10 perccel későbbi alacsonyabb értéket az okozhatta, hogy a normál reggelidben gyors cukrok is voltak (a cukor itt nem a szószerint értendő), amik gyorsan fel is szívódtak.

Publikus a mailcímem az adataimnál. Írj és egyeztetünk.

S.
Előzmény: bendorka (989)
bendorka Creative Commons License 2007.09.11 0 0 989

Shiro! Engem egy dobozzal érdekelne. Hogyan tudunk priviben értekezni?

Akku check: A normál reggelim után 6,9-et mértem, utána rögtön 6,7-et, majd 10 perc múlva 6,2-t. Totál megijedtem a 6,9-től, mert mindig olyan szép eredményeim voltak az utóbbi időben. Ezt mi okozhatta?

Előzmény: Shiro (987)
Pogiii Creative Commons License 2007.09.11 0 0 988
Nnnna fasza. Mivel hasmarsom van, főttkrumplit ettem ebédre, 50g ch-nyit, és az 1 órás mérés 7,3 lett :((((((((((((((((((((((.
Shiro Creative Commons License 2007.09.11 0 0 987
A normál patikai 50 db/doboz
s.
Előzmény: bendorka (986)
bendorka Creative Commons License 2007.09.11 0 0 986
Shiro! Hány darabos a tesztcsík csomagod?
Előzmény: Shiro (978)
Pogiii Creative Commons License 2007.09.11 0 0 985
Nem, mert az első terhelésem a 12. héten még nem lett magas, így addig fognak vele szórakozni amíg magas nem lesz. De könyörgöm, így is- úgy is diétáznom kell, ezt a diab kp-ban mondták, ha meg így is elszáll azt észreveszem.
Shiro Creative Commons License 2007.09.11 0 0 984
De szerintem nem is akarnak majd mégegyszer megterhelni, hiszen ha az előbbi eredményed rossz lett, akkor ez is rossz lenne. Ez az állapot nem javul, hanem romlik a terhesség előrehaladtával, hiszen a méhlepény nő.
Vagy ahol téged gondoznak, ott is csinálnak még egy terhelést??
S.
Előzmény: Pogiii (983)
Pogiii Creative Commons License 2007.09.10 0 0 983
Hát, én a terhelést meg fogom tagadni a továbbiakban, már eldöntöttem. Mondjuk a profil az más, mert akkor nincs terhelés, csak figyelik egész nap a cukrod.
Előzmény: beali (981)
Shiro Creative Commons License 2007.09.09 0 0 982
Így gondolom esélytelen vagy orvos-kórház váltásra, úgyhogy két dolgot tehetsz:
1. megpróbálod túlélni. (sok könyvvel, zenehallgatással, meg a kismamákkal való pletyizéssel
2. kerek-perec kijelented az orvosodnak, hogy nem vagy hajlandó befeküdni, de utána ugye valakinél meg kell szülni a babát és ha gond lenne (de nem lesz!), akkor rögtön jön a "na, ugye, megmondtam" szöveg

S.
Előzmény: beali (981)
beali Creative Commons License 2007.09.09 0 0 981

Talán csak annyit, hogy egy megyeszékhelyen lévő, amelyik körül a felújított szülészeteket közel, s távol bezárták...

Előzmény: Shiro (980)
Shiro Creative Commons License 2007.09.09 0 0 980
Szia!

Szabad tudni, hogy melyik kórház?
Én még mindig nem értem, hogy ha egyszer lett egy rossz terhelésed, akkor miért veszélyeztetnek egy újabb terheléssel?

S.
Előzmény: beali (979)
beali Creative Commons License 2007.09.09 0 0 979

Sziasztok!

Mégiscsak be kell feküdnöm újra :((( Már előre kiráz a hideg a megreformált kórházi körülményektől...

Az újbóli magas terheléses után sem lettek a napközbeni eredményeim magasak. Sőt reggel az éhomi 3.3 körül van, és az étkezések után is ritkán megy 6 fölé.

Lehet hogy többet kéne ennem? Az a baj, hogy már utálkozva nézek a kajákra... A múltkor megfogadva a védőnőm tanácsát vizeszsömlét ettem vacsorára. - fel is ment az érték rendesen!

Shiro Creative Commons License 2007.09.09 0 0 978
Sziasztok!

Maradt 3 doboz Accu-Chek tesztcsíkom.
2008. 2. hó, 2008. 7. hó és 2008. 7. hó lejáratúak.

Eladnám őket 2500Ft-ért/doboz+pk (ha postázni kell)

S.
Éloin Creative Commons License 2007.09.07 0 0 977

Szia!

Nekem is PCOS-em van és a 32. héten vagyok épp. A Pco miatt kialakult nálam is a geszt. diab.

Mondjuk nekem inzulint nem néztek csak terhesség előtt, a 13. heti terheléses cukrom jó lett (7,2) de a 24. heti magas (10,3).

Nekem az endokrinológus már nem adott metformint, azt mondta majd szülés után szedhetem (szintén IR miatt van a PCO).

A lényeg, hogy csak azt csinálja a feleséged, amit az orvosok mondanak. Biztos mennie kell dietetikushoz, aki ad egy diétát, mikor mennyit ehet (itt most a szénhidrát számolgatására gondoltam), majd mehet vércukor profilra is, hogy lássák mennyire jön be a diéta neki. Ha túl magas a vc érték, akkor csökkentenek a CH mennyiségen. De van aki 200g szénhidráttal kezd, azért az nem olyan rossz.

Az én elosztásom így néz ki:

reggeli-25g lassan felszívódó CH

tízórai-20 g CH-10g lassan és 10g gyorsan felszívódó

ebéd-50 g CH (ebből max. 20g gyors)

uzsonna-20g gyors CH

vacsora-40g CH (10g gyors, 30g lassú)

utóvacsi-10 g lassú CH(nekem ez mindig kimarad, képtelen vagyok este 10kor is enni).

Ez tokkal vonóval is csak 155g CH, de én az utóvacsit kihagyom. Viszont ez függ a testalkattól is (szerintem), én nem vagyok nagydarab és 178 cm sem, így nekem elég ennyi.

Nézegetem én is itthon magamnak a vc értékeket, így tudom mi az ami nagyon megdobja, és mi az amit büntetlenül ehetek :))) Pl: 1 db zsömle felvitte 9,6-ra (a 60 perces értéket), de a sültburgonya csak 5,2-re. Persze nem eszek én se sűrűn sültburit (pedig diéta előtt függő voltam), de tudom, hogy nem történik nagy tragédia ha időnként eszek egy keveset.

Ja igen, és én sem kaptam inzulint, elég a diéta a karbantartáshoz:))))

Előzmény: inotech (973)
Shiro Creative Commons License 2007.09.07 0 0 976
Igen, átlalában a terhességi cukrosokkal máshogy foglalkoznak, mint a belgyógyászati esetekkel. A terhesekre sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak, nem másfél, hanem egy órával étkezés után mérnek, aztán a felső határ 7,0, a többi diabéteszesnél 8,0... stb.
Tényleg jobb, ha ott nézik meg az ő eredményeit is, és az alapján állítanak be neki egy diétát, ha szükséges.

S.
Előzmény: inotech (975)
inotech Creative Commons License 2007.09.07 0 0 975

Szia shiro!

Köszönöm a válaszodat.

Pont most beszéltem a rendelőintézettel.

Ott azt mondta a diabetikus, hogy ha terhes, akkor geszt.diabetológiára kell járnia. (????)

Üdv I

Előzmény: Shiro (974)
Shiro Creative Commons License 2007.09.06 0 0 974
Szia!

Szerintem addig, amíg az orvosával nem beszél ne csináljon semmit. Itt egyébként nem inzulinfüggők vannak, hanem olyanok, akiknél a méhlepény gátolja az inzulin működését és ezáltal csökken a ch anyagcseréjük. Ezért magas a cukruk.

Mivel a feleségednél teljesen más határértékek vannak, mint amik a gest.diab-osok esetében, ezért erre biztos, hogy nem a ch diéta a megoldás, illetve nem az, amit én is/mi is tartottam/tartunk.

Tehát az én véleményem, hogy első körben mindenképpen beszéljen az orvosával!

Terheléses cukornak a 7,1 egyáltalán nem sok, tehát a babócákat ez tutira nem veszélyezteti (7,8 a határ).

S.
Előzmény: inotech (973)
inotech Creative Commons License 2007.09.06 0 0 973
Hello Mindenkinek!

Egy kis segítséget kérnék!
A topic címével és témájával kapcsolatban bizonytalan vagyok. (mármint, hogy jó helyre írok-e?)

Nálunk az a helyzet, hogy a feleségemnek PCO szindrómája van, ami egy hormonháztartási problémából eredő petefészek betegség. Ez mellé inzulinrezisztenciát is kimutattak még régebben.

Most 12 hetes ikertehes.
A múlt héten az endokrinológus kért cukorterheléses tesztet.
Ennek eredménye: az éhgyomri cukor és inzulin teljesen jó volt, viszont a 2 órás cukor max 5.8 helyett 7.1, az inzulinja max 29 helyett 76.

Az endokrineshez elvileg 12.én megy, de állítólag nincs a doki. Illetve majd csak jövő hónapban lesz.

Mi ilyenkor a teendő?

150g-os szénhidrát diéta? Hol lehet ehhez útmutatót találni, esetleg recepteket?

Azért kéredezem, mert úgy vettem észre, hogy ez a topik inkább az inzulin függő cukorbetegekről szól. Nála meg szerintem pont az a baj, hogy már így is túl sok az inzulinja.

Szóval egy kis felhomályosítást kérnék.

köszönöm szépen

üdv I

sanyika2004 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 972
Sziasztok!
Én is hoztam nektek fini sütiket:

Omlós tészta cukorbetegeknek
Hozzávalók:
Sárga linzertészta (kb.70 dkg):

20 dkg vaj
30 dkg liszt
5 tojás
6 dkg glukonon (vagy fruktóz)
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál vanília- kivonat

Elkészítés:
2 tojássárgáját elkeverjük a glukononnal, hogy feloldódjon.
A maradék tojássárgáját a vajjal keverjük el, de nem habosra.
Az átszitált liszt közepébe ,egy mélyedésbe rakjuk a vajjal elkevert tojássárgáját, a feloldott glukonont,és a citromhéjat.
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, s hűtőbe tesszük pihenni egy fél órát, felhasználásig.

Diós linzertészta:
6 dkg glukonon(vagy fruktóz)
20 dkg vaj
30 dkg liszt
5 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál vanília-kivonat
5 dkg darált dió
0.5 dl tejszín
5 g fahéj

Ugyanúgy készül, mint a sárga linzertészta.
A tejszínt, a fahéjat és a darált diót a végén adjuk hozzá a tésztához.
Van még néhány ha kell valakinek.De ezeket már kipróbáltam és nagyon finik.És a családnak is izlett.
Shiro Creative Commons License 2007.09.06 0 0 971
jajjj iiiigeeeeennn... éljen a lila tehén is :o)))

S.
Előzmény: Rebarbara10 (969)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 970
ez sajnos nemcsak a vidéki kórházakban van így :(
Előzmény: beali (964)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 969
......és nem csak norbi cuccok, hanem a diabetikus milka nagyon finom, és észre sem lehet venni rajta, hogy nem "igazi"
Előzmény: Shiro (967)
Shiro Creative Commons License 2007.09.05 0 0 968
Ki volt az az őrült, aki egy gest.diabosnál terheléses cukrot csinált?????

Aki cukorbeteg, még ha átmenetileg az, akkor is szigorúan tilos megterhelni!!!

Nem is értem, hogy hogyan csinálhatták ezt veled. Egyértelmű, hogyha egyszer nincs rendben a ch anyagcseréd, akkor az a terhesség végéig nem fog javulni, mert az inzulin működését a méhlepény akadályozza, tehát ha az távozik, csak akkor javul ez az állapot. Sőt, mivel a terhesség előrehaladásával a méhlepény nő, ezért sokkal jobban gátolja az inzulin működését is rosszabodhat ez az állapot.

Már nem tudom, hogy melyikőtök írt arról, hogy nagyon sokat hipózik (=leesik a vércukra) Mindenképpen jegyezd fel, hogy ez mikor történik, mennyi akkor a cukrod pontosan, aznap mit ettél, utána mit ettél, erre mi történt... és mindenképpen mutasd meg az orvosodnak, mert ez ugyanolyan rossz, mintha magas lenne. Ráadásként elájulhatsz és ennek a végállomása a cukros kóma! Nem csökkenteni, hanem valószínűleg emelni fognak a diétádon. Vagy inkább átrendezik egy kicsit.

S.
Előzmény: beali (966)
Shiro Creative Commons License 2007.09.05 0 0 967
Rengeted diabetikus édesség van. Vannak pl a norbis cuccok. Ezeken ráadásul rendesen rajtuk is van, hogy mennyi CH-t tartalmaznak. Vannak a diabetikus készítmények és vannak sütik is. Ezeket is számolni kell természetesen, hiszen ezek is tartalmaznak szénhidrátot.

Süti recept:
1 nagy (450g-os) kefír
innentől a kefíres pohár a mérce
1 pohár cukorpótló (pl canderel v. sussina)
2 pohár liszt
fél pohár olaj
1 tasak sütőpor
2 tojás

Az egészet egybeborítod és jól kikevered. Tehetsz bele kakaót (akár a felébe is lehet és akkor kétszínű lesz a süti), vagy teleszórhatod meggyel, ribizlivel... stb. Próbálj meg minnél kisebb CH tartalmú dolgot beleszórni. Vagy megsütheted simán és teszel bele csokikrémet (margarin, cukorpótló, kakaó)... stb...

Számold ki az össz CH-t! A cukorpótlót nem kell számolni a liszt a kefír és a gyümölcs számolandó, majd kockázd fel kb. egyforma darabokra és az össz ch-t oszd el a kockák számával. Máris megvan az egy db-ra eső CH tartalom.

(bocs, ha valakinek túl szájbarágós volt, vagy nagyon triviális dolgot írtam le)

Ja, ha valakinek közel esik az Örs vezér tér, ott az új piac épületében a Cédrusban van egy Süteményház nevű üzlet, ahol nagyon sok diabos dolog van. Többek között rigójancsi 3(!) g ch-val.
Van még diab cukrászda a Horvát u-ban a Margit körútnál is.

Üdv.: S.
beali Creative Commons License 2007.09.05 0 0 966
Tudom, nézett is mindenki - főleg én:)  Egyébként a 4 nap úgy jött ki, hogy első nap bár éhgyomorra mentem nem történt semmi, másnap megcsinálták a cukorprofilt, harmadnap nyugtázták a negatív eredményeket, aztán negyednap hazamehettem délelőtt.... nem baj, el elhetett számolni
Előzmény: Pogiii (965)
Pogiii Creative Commons License 2007.09.05 0 0 965
Hát ez fura, azért 4 napra nemigen szoktak befektetni senkit, pláne nem ha nem is volt olyan nagyon magas a cukra...
Előzmény: beali (964)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!