Azért ez a "szar a 2.0 tdi" dolog kicsit túl van lihegve! Nyilván van egy gyári probléma amit mostmár sokan tudunk de ,a VW orvosolta ezt a pd elem problémát 7 éves korig.Ma voltam a Porsce Budánál és megkérdeztem mert az a tuti amit hallok...
Nekem egy 140 lovas octavia van 2.0 pdtdi-vel de eddig nagy motor gondom nem volt és van benne 250 000 :), egy másik 1.9 PDtdi Superben meg 320 000 és azzal még kevesebb gond volt :)
Nem értem itt pár emberkét, hogy vagy csak én voltam nagyon szerencsés vagy mások szarrá hajtják ami alattuk van, vagy használt volt elsőre a kocsi és az a 300 000 nem is 300 000 , hanem 500 000:)
Persze csak 300ezer km után jópár dolog eldobós. Pl klímakompresszor, akkor motortartóbakok, injektorok általában megérnek egy felújítást, stb. Audis ismerősnél legalábbis ilyen finomságok jöttek elő 300 ezernél.
Sorry , ha belegázoltam volna a Passat -os lelkivilágodba . A logisztikai listádra javaslom a benzinkutak mellet, az automentők címeit is felvenni, a biztonságod miatt !!
Ja, ezt ti tudjátok. De ha egy motornál 10.000 Km-en belül nagyon hasonló helyeket kell megbontani, akkor a szerelés is inkább a tipp kategóriába tartozik nem?
Amúgy ha valaki ezen típus vásárlására adja a fejét nézze meg, hogy bosch pd elemekkel legyen szerelve a motor. Azt halottam, azokkal nincs gond. A BMP motorkódos autók mind ilyenek. A 170 lovast már csak siemens pd-vel szerelték.
A pd-t azért váltották le common-rail-re,mert már nem tudták hova fejleszteni.Minden más motorgyártó már ezt a technikát használta.Egy kicsit lemaradtak.Most használják ezt a jó kis piezó injektorokat.Kiváncsi vagyok,hogy ezek jobban bírják-e mint a piezós pd-k.
Tapasztalat,hogy 7 literböl nem fog kijönni.De mindenkiken szerintem a pénztárcájátol függ.Nem a tankolás a nehéz,hanem az autot fentartani,és ezekhet még sajnos huzosak az alkatrész árak.
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, Passat tulajdonosoktól! Autóvásárlás előtt állok és Passat mellett döntöttem(2.0TDI). Aki tud egy kis segítséget adni, hogy milyen hibái lehetnek az autónak,mire figyeljek oda a választásnál azt megköszönném! 2008-as kiadást akarok, amiket kinéztem és tetszenek azok 170 LE-ek, ha van valakinek tapasztalata ezzel a motorral és megosztaná velem az jó lenne!