Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Jópár hete darálgatom lájtosan a Bones-t, eleinte nem is tetszett és nyögvenyelős volt, de most, a negyedik évadban már konkrétan kurvajó. Egyszerűen zseniálisak... :DD De tényleg mindenki... Emily Deschanel nem volt szimpatikus 1-2 évad erejéig, de aztán villámgyorsan megszereti az ember a zéró toleranci EQ-szintjét és a 200-as IQ-ját...:)))
Bocs, h beleszolok, de azert ezek csak feltetelezesek. Szoval ne essunk at a lovacska masik oldalara, h 2 hozzaszolas utan mar tenykent fogadjatok el, h az irok mit, miert, hogyan stb a nezoi blogolasoknak koszonhetoen. :)
nem is lenne ezzel gond, ha ésszel használnák fel az infokat. a Lostnál az volt az igazi probléma hogy végignétzték mit tippelnek a fanok, és olyan véget csinálak amire nem , vagy minimális tipp volt...a probléma csak ott van hogy amig tart a sorozat, addig minden meglepőt lehet korrigálni, az utcsó epizódnál pedig már nem.
írom ezt úgy, hogy nekem bejött az "grand finale", de egy másik befejezésnek jobban örültem volna...ha az 5. évadnál vége lett volna, biztos befejezetlennek érezte volna mindenki, de tuti sokkal jobb szájízzel....
Ja és még annyit az írók hiteléről, hogy nekem most már van egy komoly félelmem a sorozatok jövőjét illetően amiatt, hogy minden korábbinál közvetlenebb az információáramlás írók és fandom között. Ha az írók folyton a netes fórumokat, blogokat, véleményeket bújják, eljutnak hozzájuk rajongói kampányok, twitteren üzennek nekik, stb, akkor nincs az az isten, hogy ne kezdjenek el egy kicsit (vagy jobban) eszerint is alakítani a történeten. És ez nem tesz jót egy sorozatnak sem, mert az írónak kell, hogy legyen kezdeti elképzelése, különben kár belevágni, márpedig ha van, akkor tartsa is magát ahhoz, különben hitelét veszti ős is és a műve is. Én teljesen biztos vagyok benne, hogy számos dolgot máshogy teveztek a Losttal kapcsolatban, hiszen azoknak szépen le is fektették az alapjait, hogy aztán lesöpörjék őket az asztalól, mert a rajongók véleménye/teóriagyártása/igénye mást diktált. (ami ugye mindig csak egy rész véleménye, soha nem lesz az írónak komplex képe arról mit gondol a teljes fandom, ezek a részvéleméynek pedig nagyon félrevezetőek, mert mindig van egy réteg, aki hangosabb, követelőzőbb, hisztérikusabb a másiknál, másik fele csak csendben várja mi lesz és élvezi, amit kap.) Szerintem nagyon találó az a gondolat, amit a Losttopicon írtatok, hogy egyetlen cél vezette őket már a végén, hogy a lezárást ne lehessen kitalálni, hogy kapjunk egy utolsó gigantikus WTF-ot. Szerintem pont ez a helyzet. A karakterkapcsolatoknál meg azért lóg ki a lóláb iszonyatosan, mert végig araszoltak egy kicsit erre is, arra is (más kéréds, hogy ezt talán eleve nem kellett volna), és a végén egyszerűen úgy döntöttek, hogy a fandom kisebbik felének kúrják fel az agyát. (én szerencséten pont ebben vagyok, legyen ez az én bajom)
Másik meg az, hogy ez végig a Jack Shepard Show volt, akár így is hívhatták volna a sorozatot. Csak közben megszerettetek velünk számos egyéb karaktert, akiket aztán simán beáldoztak, súlytalanná vagy hiteltelenné tettek, másokat meg félreállítottak annak érdekében, hogy Jack legyen a BIG DAMNED HERO mindkét síkon. Az original síkon csak a világot menti meg, az ALTgatóriumban meg rá vár mindenki, hogy továbbléphessen. Én meg puffoghatok, hogy engem a többiek is (sokkal jobban) érdekeltek volna.
Most végre elolvastam Ack utolsó hogyvoltjait is, és basszus még így is felhúztam magam ezen a kicseszett finálén! Pedig tök jól visszaadja midnazt, amin én is bosszankodtam, de így most újra szembesültem vele, mekkora kibaszás volt ez az egész...
(azért jókat röhögtem a "conviniently they don't remember that..."-részeken, meg a "they remember all the 5 scenes they were in together!" -ön :D)
Amúgy a Losttopicon beszéltétek, hogy elhangzott-e valaha az íróktól az, hogy lesz midnenre racionális magyarázat. De el ám. Erre határozottan emlékszem, valahol a 2. évad környékén nyilatkozták ezt, utána mélyen kussoltak róla, majd áttértek arra, hogy a fontosabb kérédesekt megválaszolják, utána meg inkább már nem is mondtak semmit...
Épp most dühöngtem egy sort a Lost-topikon, de le fogom ott állítani magam, mert egyrészt 1. unom már, hogy ugyanazt a negatív szöveget nyomom már hetek óta, csak a szórend más, 2. nem akarom még jobban elrontani annak a pár embernek a kedvét, akik szerették a finálét. Mindenesetre azt tartom, hogy mostantól fogva mondhatnak bármit egy-egy sorozat írói, hiszem, ha látom.
de nekem folyamatosan jutnak eszembe dolgok, hogy "jé, erre sem volt válasz", "ennek sem volt értelme", "ez sem volt fontos"
Hú, végigolvastam a Losttopicban a finálé óta az összes hozzászólást. Annak azért örültem, hogy voltak olyanok többen is, akik szóról szóra azt gondolják amit én, és pont annyira dühösek most. Csapatban egy kicsit jobb dühöngeni. :) Egyszer ígérem, hogy nekiülök, és leírok MINDENT, ami zavart engem a Lost fináléban, illetve a hatodik évadban, amik miatt ez a befejezés nekem tönkrevágta az egész sorozatot, mert bár Aribeth belinkelte oda az első erről írt szösszenetemet, azért még egy csomó mindent nem említettem. Egyébként nem tudom, ki hogy van vele, de nekem folyamatosan jutnak eszembe dolgok, hogy "jé, erre sem volt válasz", "ennek sem volt értelme", "ez sem volt fontos", stb, pedig igyekszem nem gondolni a Lostra, de pl. ma reggel is arra a gondolatra ébredtem, hogy Juliet agyonspilázott hősi halálának meg az "it worked"-nek kurvára semmi értelme nem volt. (és utána olvastam, hogy erre kitértetek a Losttopicon is. :)) Vagy a konstansoknak, időutazásnak, és hogy a nagy lelkitárs-elméletet milyen gyönyörűszépen értelmetlenné teszi Desmond jelenléte a templomban vagy Aaron csecsemőként való létezésére az ALTgatóriumban, stb. És még számtalan ilyen dolog van. Kicsit fájó így visszagondolni, hogy mennyire hülyére lettünk véve egy csomó dologban, és igazából mennyire szánalmas ez az egész úgy, ahogy van.
Aribeth említetette az összevágást is, hogy érdemes lenne nekiesni és kiszelektálni a sok baromságot, meg a töménytelen red herringet, amiket elénk dobáltak. Esküszöm, ha valaki kivágná nekem belőle az engem érdeklő jeleneteket, és összeszerkesztené, annak én nagyobb összeget fizetnék, mert máshogy nálam az újranézés esélytelen. De rohadjanak meg, akármennyire is elcseszték a végére, volt olyan 4-5 karakter, akikért végig izgultam, és mégiscsak ennek a sorozatnak köszönhetem a TV történelem egyik legszebb szerelmi történetét, akkor is, ha a legeslegvégén nagy ívben szartak a fejükre.
én a meccsek közti szünetekben (apropó, a mai első meccs már végre egész jó volt, a most zajló argentina - nigéria pedig egyelőre kifejezette az!) a BSG 4.5 évadot nézem újra, és epizódok után olvasom ezeket a:
http://marymcdonnell.freeblog.hu/
remek elemzéseket! imádom ezt a sorozatot, és ezek az elemzések nagyon ügyesen hangsúlyozzák a fontos momentumokat!
És felhoztam magam a Chuck-kal is, befejeztem a 3. évadot! Nem tudom, ki nézi, és ki hol tart benne, így spoilermentesen csak annyit mondok, hogy elég szomorúra sikerült a vége, mert amitől féltem az utolsó 1-2 részben, az bekövetkezett, így ez nekem beárnyékolta. :( De a lazaság, over-the-top jelleg a tetőfokára hágott a fináléban is, ami változatlanul jól áll a sorozatnak. Amúgy szerintem kb. az évad legerősebb jelenete volt az utolsó előtti rész utolsó jelenete, az olyan érzelmi szintet hozott, amiben semmi túljátszás nem volt.
Következő darám azt hiszem, az Office 6. évadának befejezése lesz, utána jöhet a Pushing Daisies 2. évad.
Na igen, Jóbarik nekem az, hogy bármikor, bármennyit, bármelyik epizódot képes vagyok megnézni belőle és mindig jól esik. :) Szerintem megunhatatlan. Nekem is sokáig A sorozat volt, és a mai napig nagyon előkelő helye van a toplistámon, dehát jött House... ;) Teljesen máshogy és másért szeretem persze, szóval hasonlítgatni eszemben sincs, de megkapta az első helyet.
egyébként épp most kezdődött egy kiváló sorozat a tévében, Futball VB a neve, én nézni fogok minden meccset! :) de a vuvuzelától már most frászt kapok... :/