Sziasztok! Az alábbi probléma miatt kérem a segítségeteket. Van egy b5-ös 1.8 turbó benzines a4-esem. Most cseréltünk olajat. 5w40-eset raktunk bele. Azót néha,,ha nagy gázt adok felvillan az olajnyomás figyelmeztető lámpa,ami néha elalszik ha vissza esik alapjáratra a fordulat,néha nem. Újraindítás után sem jelez be.Ha nyugodtan megyek akkornem jelez be. Van ötletetek?
Most sikerült vennem egy a4 avantot 1.8t. A kérdés az lenne, hogy ki vagy én hogyan tudnam belerakni a tempomatot. Meg a regi a4 96' ez még tényleg vákuumos?
Mondjuk ez a 6,5 literes fogyi ez eléggé meggyőző. Csak fázom a javítási költségektől. Gondolom kettős tömegű lendkerék van benne. Mondjuk a dízel nyomatéka azért nem rossz, a hangja viszont zavar, meg esetleg ha kormol.
Abból egyet vettem. 10 éve pözsót hajtok, nagyon szívesen átülnék egy audiba csak még a bátorság nincs meg hozzá, de ha azt mondjátok, hogy szépen ketyeg és nem horror összeg a fenntartása, egyre közelebb állok az elcsábuláshoz :D
Én 1.9 PD-t hajtok jó pár éve .. túlnyomórészt városban rövid távokra... 323000 ezer van az autóban . Össz vissz egy kuplungtárcsát cseréltünk ez idő alatt.. Minden más eredeti benne... Eszembe nem jutna benzinest venni :) Az meg nagyon mellette szól, hogy 6.5-nél szinte sose fogyasztott többet...
Igen, ésszerűnek tűnik. De rövid utakon nagyon elkoszolódik az adagoló.. Vagy nem? Az 1.9-es tényleg annyira atom biztos, hogy mindegy neki, hogy használják? Ez a kérdés.
Kinéztem egy '98-as TDI A4-est, 110 lovast. Eddig csak HDI-vel foglalkoztam, semmit nem tudok ezekről a motorokról, bár eddig csak jót hallottam róluk. Mennyire költséges a fenntartása? Unixnál megnéztem, több mint félmillió forint bele egy BOSCH adagoló. Ez mondjuk ledöbbentett és elvette a kedvem ettől a motortól, de egy jó barátom nagyon ajánlja, Ti mit mondtok?
Nézegetem a 2001 utáni (b6?) A4-eseket, és sok oldalt olvastam vissza, de nem jött elő, amire kíváncsi lennék.
Kétféle konfigurációt nézek, az egyik a 2.0i, a másik a 2.4 V6 benzines, lehetőleg kézi váltóval. Utóbbi megfontolás az automata váltóra vonatkozó sok negatív véleményből adódik.
Kérdésem, hogy az egyértelműen nem túl takarékos működést leszámítva van-e bármi extra költség ezekkel a motorokkal?
Csak benzines érdekel, mert megyek rövideket is, városban, de azt is szeretem, ha lehet előzni, tehát az 1.6-os nem jöhet szóba...
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Az autóm audi a4 2002 1.9pdtdi b6 8e 130 le
a problémám a következő. Nehezen indul az auto hidegen melegen , inditásnál tekerve 3-4 másodperc elteltével indul be az autó. Megnéztük a tankban levő üzemanyag elő szállító szivattyút , kiszedtük megtisztítottuk es utan 10 indításbol 7 szer egyből beindult , és utána megint kezdte a problémát .