Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.12 0 0 151

Sötét öltönyt vagy zakót vigyél. Ekkor egy sötét és egy világos nadrággal megfelelően öltözhetsz bármilyen funkcióra. Ingujj nem az igazi, pláne az ünnepi szezonban.

Nőknek a kiöltözéshez a fekete mindig divat, a kétrészes mindig praktikus. 

Mindenütt meleg lesz. Max. egy könnyü kiskabát vagy kardigán/pulóver kellhet.

A kofferben el kell férnie azoknak a piperecikkeknek is, amiket terroristatámadás megelőzése végett senkinek se szabad repülőn kéziszatyorban szállitani.

Van mosoda a hajón. Ha gondolod, kellhet, vigyetek egy kevés mosószert. A mosodában van vasaló is. A kabinsteward eligazit, hogy mibe kerül, ha kiadjátok a holmikat mosásra.

A szállodában és hajókabinban is van hajszáritó. Az áram és a dugó is más itt.

Ha, mint sok magyar útáljátok az amerikai kávét, hozzatok instant kávét. Forró viz lesz. Presszókávé van a hajón is, de nagyon drága, ha nem az éttermi étkezésekhez akarjátok. Talán lesz egy ingyenes capuccino-gép a reggeli büfében, de az se ad olyan kávét, amit az európaiak szeretnek.

Az üditőitalok a hajón drágák, de lehet az egész útra egy jegyet venni. Nélgy személynek nem olcsó. Sokan (mi még sose) a szárazföldről visznek fel 24-es csomagolású kolafélét, azt lehet, de alkoholt nem. Sokan mégis felcsempésznek valamit zöld üditőspalackban. Ezt se próbáltuk, de Curacaoban az ott vásárolt szines narancslikőrökkel simán felengedtek.

A kabinban van egy kisméretü hütőszerény.

Ha hosszabb kirándulásra mentek, kérhettek a másnapi ebédre "lunch box" -szendvicset, stb. a stewardtól.

A szinházi előadásokra abszolút nem kell kiöltözni.

Nagy szél tud lenni a fedélzeten. Nőknek egy fejkendő jól jöhet. 

Az első napi, hajótöröttségi túlélő-oktatást nem okos de nem is lehet megúszni. Félóra csak, de addig üldöznek, mig meg nem jelensz.

A tolvajokat ne becsüld alá. Az útlevelet, hitelkártyát, ATM kártyát, repjegyet, más iratokat kézpénzt és komolyabb gyógyszereket mindenütt a széfben tartsátok!!! Csak annyi legyen mindig nálatok, ami kellhet. Az iratokról, kártyákról egy fotókópiát tartsatok magatoknál, és egyet a széfben. Ha az útleveletek elveszne, sokkal könnyebb újat kapni, ha a belső első-második oldalról és az USA vizumról van  másolat.

Autóbérléshez rövidebb időre nem kell nemzetközi jogsi.

Az USA dollár mindenhol elfogadott fizetőeszköz, az Euro nem.

1,-5,-max-1o dollárosok legyenek nálatok. A bankók legyenek jó állapotban.  A szigeteken sokszor nem tudnak (?) visszaadni nagyobból, vagy csak az ő pénzükben. A legtöbb üzletben lehet - udvariasan - alkudni, és jobb helyeken elfogadják a hitelkártyát. Minket még sose csaptak be. 

A hajón ajánlott üzletek a legdrágábbak.

A kirándulások is. Némelyik azért megéri, és mielőbb fel kell feliratkozni rájuk, mert a legnépszerübbeket hamar kiárusitják. A Princess site-on megtalálsz minden infót a Shore Excursions cim alatt.

Persze biztos jobban jártok a privát szervezéssel. Ha akarod, iratkozz fel a www.Cruisecritic.com-ra, "Roll Call" cimü fórumjára. Itt talákoznak először azok akik majd ugyanazon a hajón lesznek ugyanakkor. A hajón rendszerint adnak a tiszteletükre egy kis partit, de ami fontosabb, valaki ezek közül az útitársak közül mindig önként és ingyenesen megszervezi a kirándulásokat olcsóbban. Ezek a jólelkek már X alkalommal jártak ugyanott és alaposan utánanéztek a dolgoknak. Hátrányod nem lehet a Roll Call-ból.

Magán a hajón is drága minden, de legalább van, ha kell. Kb. kétszer nagy kiárusitást fognak rendezni a hajó üzletei. A második általában a végefelé van, ez lesz a jobb, de hogy ugyanazt árulják-e, nem tudni.

Amerikába semmilyen növényt és húsárut nem lehet bevinni, hiába kaptok pl. egy csodálatos virágycsokrot vagy exotikus gyümölcsöt, mint mi. Roppant szigor van a belépésnél, elveszik, amit nem engedélyeznek. Ami folyadék vagy kenőcs, vagy fogkrém, és nem ici-pici ( 3 oz. ), vagy vágóeszköz, kofferban kell szállitani, mert 1oo%ban nincs kegyelem. 

Remélem, nem kell rengeteg cuccot cipelned. A kabinokban úgyse fér el sok.

Három csomagolási trükk segithet, ha nem ismernéd őket:

Egy:  (Zippzáras), megfelelő méretü nylonzacskókba pakold a különböző ruhanemüket, fajta szerint.

Ingeket, gyürődő ruhákat, zakót vékony nylonba. Nem fognak összegyürődni.

Kettes számú trükk: vastag kartonból kivágott "polc". Miután alul elhelyezted a nehéz és/vagy kevéssé gyürődő cuccokat, a kartonlapot rárakod, és arra jönnek a gyürődőek. Minden nylonban. Ha extrafinomságú ruhanemükből több van, még egy "polcot" használhatsz. Ennek a rendszernek az is előnye, hogy amikor ki kell pakolni azonnal tudod, mi hol van.

Három: amit lehet, mert nem nagyon gyürődő, de nem is pici, ne hajtogass, hanem tekerj össze és tedd alulra a kofferben. Gyürődést és helyet spórolsz.

A beszállás napjára legyen nálatok mindaz a cucc, amire hamarosan szükségetek lehet. A böröndök néha csak órák múlva érnek el a kabinba. Ugyanezt javaslom a repülőútra is. Nem akartok Miamiban téliruhában flancolni, ha a koffert először tévedésből Kuala Lumpurba küldték.

Előzmény: renesains (150)
renesains Creative Commons License 2008.07.11 0 0 150

Ezt a ruhás dolgot jó hogy mondod. Smokingom ugyan nincs, de vigyem magammal öltönyt? Azt nem nagyon akarnék, mert ugye azt akkor külön kéne hozni, így is rengeteg holmink lesz. Egy normális nadrág+ing nem elég? Vagy Te ilyen bál félére gondolsz?

Fotót kérek majd, ha nem adják horror áron, az biztos jópofa.

Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.10 0 0 149

Szép. A new yorki se kutya.

A hajóutatokról: az ünnepek miatt lesz ám ott legalább két estélyi ruhás party. Sok amerikai pasinak van szmokingja, és elviszi a hajóra, mert különben nem sok alkalma van viselni. A nők többsége ki fog öltözni. A  hajón(ak) dolgozó profi fotósokba állandóan belebotlotok majd. A képeket jó áron lehet megvenni. Viszont az estélyeken mindenkivel - akit hajlandó rá (rengetegen)- csinálnak fotót a kapitánnyal. A kapitány eddigi gyakorlatom szerint igen jó kiállású, elegáns idősebb úr, és nagyon fotogén. A vele készült képet általában mindenki megvásárolja.

Előzmény: renesains (148)
renesains Creative Commons License 2008.07.08 0 0 148

Hát igen, elég fullos. Ha van időd nézd meg a budapesti szálloda képeit is, az is nagyon szép.

Van olyan lakosztály ami több mint 13000 dollár egy éjszakára :)

Nem rossz mi?

Azért örülök, hogy elöbb fogtok menni, majd kiváncsian várom a beszámolót-élményeket-tanácsokat.

Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.08 0 0 147

Miamiban nem ismerem ezt a hotelt, sőt egyet se, még csak átutazóban jártam a városban. De fotókról gyönyörü. Remélem, sikerül szobát szerezned ott.

Előzmény: renesains (146)
renesains Creative Commons License 2008.07.08 0 0 146

Azért részesítem Miamit előnyben, mert amit elötte ott leszünk 2 napot az inkább tölteném ott. És nem akarom elkiabálni, de ma kiderült, hogy 99% hogy lesz szállás a Four Seasons-ben. Ismered?

A Miami reptérről meg elvisz busz a kikötőbe, annyi hogy vissza kell majd menni a reptérre, de ez a legkevesebb ami érdekel egyenlőre.

Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.08 0 0 145

Autóklubtagságot szállásra vonatkoztattam.

Ft. Lauderdale nem feltétlenül olcsóbb, de sokkal közelebb vagytok a kikötőhöz. Ha Miamiba mentek, onnan is van ( ingyen) shuttle Port Evergladehez?

Előzmény: renesains (144)
renesains Creative Commons License 2008.07.08 0 0 144

Sajns nem nagyon értettem itt mire gondolsz, mert szó van autóról is, meg szállásról is. Ft-ben még nem néztem, azok lehet olcsóbbak, ugye?

Előzmény: Törölt nick (142)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.08 0 0 143

Kifelejtettem, hogy ez a szállodaárakra vonatkozik.

Előzmény: Törölt nick (142)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.08 0 0 142

Most jut eszembe, amikor az árakat akarod megtudni, az autóklubtagságért leengednek az árból. Ha kérdik, "AAA Member Number" alatt az International" mellé kell beirnod, azt hiszem, három számjegyet. Ha azok valódiak, soha nem fogják kérni a dokumentumot. Az amerikai autóklub-tagsági számnál kiugrik nekik a név, különben kölcsönadnám az enyémet...

Karácsony-szilveszter fantasztikus lesz a hajón, biztos vagyok benne. Mindjárt megnézem még1x az utatokat.

Nézel szállást Fort Lauderdale-ben is?

Előzmény: renesains (141)
renesains Creative Commons License 2008.07.07 0 0 141

A mienk is Southern Caribbean néven van :)

Dec 19. 14éjszaka és jan. 2.-án köt ki, ebben amit korábban írtam van 9 kikötés plusz ahonnan indul (Ft. Lauderdale) és elötte Miami ugye 2-3 nap.

Karácsony-Szilveszter hajón, kiváncsi vagyok..

Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 140

Miami-Dominica-Tortola, BVI-Saint John, BVI-Barbados-St.Lucia -Miami

(9 nap, Southern Caribbean néven fut. Sajnos nincs benne Bermuda. Majd legközelebb.

És ti? Mikor? Decemberben vagy januárban?

Előzmény: renesains (139)
renesains Creative Commons License 2008.07.07 0 0 139

Na megnézem..

Nem is montad még,hogy Ti milyen utat választottatok.

Merre mentek?

Előzmény: Törölt nick (138)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 138

http://www.hamptoninnmiamiairport.com/reservations.html

Ez a rezervációs oldal garantáltan megnyilik. Csak add meg a dátumokat, amit ott töltenétek, és kidobja az árakat.  A "lakosztály"2 szobás. Nem lesz, olyan, mint a Ritzben.

Szerintem a hotel nincs annyira közel a reptérhez, (rémlik, hogy azt olvastam, kb. 8 km.) hogy zavaróan zajos legyen, a szobaablakok meg biztos jól szigetelnek.

Miamiban télen napi 15o + 13% adó alatt nemigen van jó hely. És ez csak 1 db. kétágyas szoba ára.  Lehet, csak én nem találok.

Előzmény: renesains (137)
renesains Creative Commons License 2008.07.06 0 0 137

Az oldal megnyílt eddig is, de a Prizes klikkre nem nyit meg semmit, így nem tudok árakról informálodni. Nem hiszem, hogy csak nekem nem nyílik meg.

Amúgy ez nem zajos, hogy ott van a reptér??

Mi az a u.n. lakosztály? :)

Előzmény: Törölt nick (136)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.06 0 0 136

Itt van:

http://www.hamptoninnmiamiairport.com/

Lefoglaltam, mert annak abszolút semmi hátránya nincs - egy nappal előbbig ingyen le lehet mondani. Nem terhelik rá a hitelkártyádra. (Autóbérléssel is igy teszek mindig.) Árgaranciát adnak, később sem lesz olcsóbb a szoba, ha igen, leengedik neked is. Múltkor a torontói Marriottal igy jártam, de észrevettem, hogy nekem kell figyelnem az árakat, ők nem szóltak.

Utánanéztem, a Hiltonnak a ( a Hapton Inn is az övék)saját weboldalain olcsóbb ajánlatai vannak, mint bármelyik hotel discounter-nél. Kivétel esetleg majd hónapok múltán azok, akik nem mondják meg előre, melyik szállodába fogsz menni. Nem szoktam zsákbamacskát venni, ezért én ilyeneket nem használok. A www.tripadvisor.com, amiben még sose csalódtam, első számú közönségkedvencként tartja számon ezt a szállodát. Ti egy u.n. lakosztállyal járnátok a legjobban.

Előzmény: renesains (134)
renesains Creative Commons License 2008.07.05 0 0 135
Hát tényleg nincs átkelős feelingje, de azé jópofa..
Előzmény: pocza_sz (131)
renesains Creative Commons License 2008.07.05 0 0 134

Ti a Miami Airport South Blue Lagoon -ban lesztek? Le is van már foglalva?

Árakról nem nem lehet most semmit megtudni, nem nyitja meg. Elfogadható?

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.05 0 0 133
Köszönet ezért.
Előzmény: pocza_sz (131)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.05 0 0 132
Ha gyorsan, könnyen kiismered magad idegen helyeken, akkor bérelj kocsit. Az első nap, a 16 órás út után is akar majd valamelyiktek vezetni? Ehhez add hozzá az USA belépési időt is, nekem LA-ben tavaly novemberben, Hong Kongból hazafelé jövet közel 2 órát tartott amerikai útlevéllel és a szükségtelen vámmal együtt. Persze nem mindig ilyen rossz a helyzet, attól függ, hány nemzetközi járat érkezik kb. ugyanakkor. Bérelhettek autót másnap is.. egyenesen a hotelben, ( A Sheratonban biztosan)  és ugyanott vissza is adhatjátok.
Előzmény: renesains (130)
pocza_sz Creative Commons License 2008.07.05 0 0 131

Sziasztok!

A Panama-csatornát meg tudjátok nézni webcamerán keresztül is, bár az nem ugyanolyan, mint mikor áthajóztok rajta.

http://www.pancanal.com/eng/photo/camera-java.html?cam=Miraflores

Sőt, van animáció is a zsiliprendszer működéséről!

http://www.pancanal.com/eng/general/howitworks/como-tour.html

Transit, Operation és Dimensions animációkat lehet megnézni.

Jó szórakozást!

Cas/

renesains Creative Commons License 2008.07.04 0 0 130

Az út kb 15-16 óra lesz. Nem kevés.

Azt hittem pedig jó ötlet egy rent car. Nem olyan drágák és szivesen vezeték Miamiban. Csak nem keveredek olyan helyre, hogy baj legyen. Gondolom ahoz már nagyon el kell kavarodnom. Bár a városnéző busz, jó ötlet lehet.

Azért gondoltam, mert ha reptéren várna a kocsi azt oda vissza is tudnám vinni amikor indul a hajó, mert a hajósok inditanak transzfer buszt kikötőbea.

De ha azt mondod nem érdemeds akkor elgondolkozok rajta. Jól jönnek az ilyen tanácsok. Szállás még nem biztos, de lehet tudok intézni a Four Seasons-ba ingyen.

Jó lenne legalább azt megspórolni. Ha nem akkor kell néznem valami szállást majd, de elsősorban azon vagyok, hogy azt elintézzem. Azért majd szétnézek, hogy milyen lehetőségek vannak. Megnézem a tieteket is.

Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.04 0 0 129

Autó? Én inkább nem tenném - időátállás, kevés idő, helyismeret hiánya. ( Miamiban gyilkoltak meg egy német turistát, aki rossz környékre tévedt. ) Hol bérelsz autót, hol adod le?  Ha nem ugyanott, drágább. Melyik szállodában lesztek? ( Mi a Hampton Inn and Suites - Miami Airport South Blue Lagoon -ban, de nekünk saját autónk lesz.) Ajánlom, a szállodaáraknak nézz utána, mert ha a hajótársasággal kötitek le, drága lesz. Sok hotelnek van ingyen busza a reptérről és ha a kikötőbe nincs, taxival mehettek.

Miamit  városnéző busszal nézzétek meg. 

Itt egy példa. http://www.affiliate.viator.com/brochure/product_show.jsp?ID=1010&PRODUCTID=1016&CODE=225512&AUID=1422

Ha meglesz a szálloda, annak a web oldaláról sokmindent megtudsz.

Előzmény: renesains (128)
renesains Creative Commons License 2008.07.04 0 0 128

Végülis lefoglaltam, karib szintet akartam pont, de nem volt ugy hogy  a 2 kabin viszonylag közel legyen egymáshoz. Így a fölötte levő Baja nevü 11 szinten leszünk.

Belső kabin középen, balconos kicsit hátrébb, de nem a végében van.

Sztem jó lesz. Mondta a csaj is hogy inkább középtájt legyenek a kabinok az esetleges ingadozás miatt.

Repjegyet is lefoglaltam, uh van előrelépés :)

Ugy néz ki, hogy elötte 2 napot leszünk Miamiban.

Szted érdemes autót bérelnem?

Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.04 0 0 127

Nem a hajót kell őrizni, hanem a csatornát. Képzed, ha felrobbantanák a gátakat és a két óceán "összeérne"!

A kabinokat úgy válaszd, hogy alattuk, fölöttük másik kabin legyen lehetőleg. Középfelé a legnyugisabb a hajó. Még sose voltam balkonosban, nem tudok tanácsot.

Az alábbiban viszont szerepel egy fejezet a Grand Pricess kabinokról. Azt irja a muki, hogy a Karib szinten vannak a legjobb balkonos kabinok. http://cruises.hotwire.com/reviews/expertreview.asp?t=y&type=c&vessel_id=175&line_id=40&itineraryID=&startdate=&enddate=&dsc=em.

A www.cruisecritic.com-nak van egy olyan Discussion Board-ja, ahol szintén találsz sok infót a kabinokról.

Előzmény: renesains (126)
renesains Creative Commons License 2008.07.04 0 0 126

Jobban örültem volna, ha azt mondod, hogy áá ezt ne válaszd ezért és ezért..

Megnéztem a repjegyet de így sokkal drágább lenne, ha ezt választanám.

Már így is éppen hogy beleférek a keretbe és akkor még sehol nincs a költőpénz és az elötte utána lévő szállás.

Nem tudom sajna megengendi, pedig egy Panama csatornást nagyon megnéztem volna. Pedig biztos nagyon csodálatos, ahogy Te is leírtad. Talán legközelebb..

"Panamán elég a hajóról csodálni a csatornát és elgondolkozni azon, hogy miféle őrzést igényel "

őrzik a hajót amikor átmegy a csatornán?

Azzal nyugtatom magam, hogy jó választás lesz ami majd lesz, mert nekünk minden ujdonság lesz és ezért minden le fog nyűgözni majd.

Délelött megyek az irodába megcsinálni az opciós foglalást.

Tudsz valami hasznos tanáccsal szolgálni, hogy a hajó melyik részen legyen a kabin.

Egy belső és egy balkonos kabint fogok foglani.

Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.03 0 0 125

Mit mondjak? Costa Rica szerelmese vagyok, imádom Mexikót ( nem a szokásos üdülőhelyeket) és a Panama Csatornán való átkelés nekem óriási élmény volt. Addig nem is tudtam, hogy kis gőzmozdonyok húzzák, emelik át a nagy hajót). Cartagena, Kolumbiában pedig (egy dollárért az igaz, dehat Krisztus koprsóját se őrizték ingyen) megsimogathattam egy tündéri bébi lajhárt, egy nappal azelőtt, hogy a costa ricai dzsungelben az idegenvezetőnk többször is hangsúlyozta, hogy lajhárt soha, de soha meg ne érintsünk, mert a kesú-dió fán él, és a kesú ( emberi kezelés előtt) borzasztóan mérgező, tele leszünk kiütésekkel!!! Nem lettem, de megtanultam a leckét. Legközelebb kesztyüben...

A Coral Princess a Sun testvérhajója, mi azon voltunk, valahol a Karib szigeteken. Klassz volt. A Coral kisebb, mint a Grand, mert a Panama csatorna korlátozza a méretet. Igy is döbbenetes, hogy miként fért át. Éppencsak. A Panama hajózásokon kaptok egy bekeretezhető igazolást is arról, hogy átkeltetek. Egy ismerős vitorláshajóval tett meg az utat, sokezerbe kerül az engedély.

Ha ezt az utat választod, gyorsan iratkozz fel a szervezett utakra, amiket kiválasztasz, mert rém gyorsan elkelnek a helyek. Cartagenaban nem ajánlom, hogy külön kóboroljatok, veszélyes ország Kolumbia, de a városnéző buszra vigyáznak nagyon. Panamán elég a hajóról csodálni a csatornát és elgondolkozni azon, hogy miféle őrzést igényel, és mi történne, ha valami történne.

Costa Ricáról is tudok adni pár éceszt, ha kérsz... A Föld legszebb országa, szerintem.

Szóval, én erre az útra mennék, mert egyrészt kisebb a valószinüsége, hogy mindenhová eljutok mégegyszer, mintha a karib utat választanám, másrészt a Karib Szigetek szépek (tudnak lenni), de Curacao és Bermuda kivételével szinte egykaptafák...

Az, hogy a hajó a legnagyobb-e, nem számit, illetve csak a ki-beszállást lassitja.

Ennek az útnak az előnye még, ha nektek előny, hogy Floridából indultok és Kaliforniában köttök ki. Be lehet iktatni egy pár napot mindkét helyen, és ajánlom, tegyétek is meg.

A Cruise Critic site-on olvasgasd mások véleményét erről az útról.

Előzmény: renesains (124)
renesains Creative Commons License 2008.07.02 0 0 124

Találtam egy igéretesnek tünőt, hasonló amit Te is ajánlottál korábban.

Itt volt végig elöttem csak valahogy elkerülte  a figyelmem.

Szerinted milyen lehet?

Hajó Coral Princess

renesains Creative Commons License 2008.07.02 0 0 123

Biztos nagyon cool! Vhol videot is találtam róla.

Ugy néz ki erre a hajóra esett a választás. Holnap még várok egy mailt aztán bemegyek lefixálni.

Lett volna jóval olcsóbb is az Independencen, de az csak 6 éj és 3 kikötés ellenben ezzel ami 14 éj és 9 kikötés. Bár az Independence-re nagyon kiváncsi lettem volna mivel a Freedom-ban ez most a legnagyobb és 2008-as model.

Tehát még majdnem meleg.

Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.02 0 0 122

Valaki másnak a leirása a Skywalkers-ről:

The only "wow" factors I experienced were at the Calypso Reef pool and at Skywalkers, the former being a glass-domed pool conservatory with plants, light and exquisite tile work, and the latter being the aft nightclub suspended 18 stories above the ocean, accessed via a moving sidewalk which is pulse-lit at night. Pretty, elegant, subdued decor that doesn't distract from the activities taking place in each venue.

As stunning as Skywalkers is at night, it's during the daytime that this space is most appealing, as it offers uninterrupted and sweeping views behind the ship. There is no forward-facing observation lounge on this ship, which I missed, but the quiet isolation of Skywalkers and the view over the stern's wake almost makes up for it. The Vista Lounge and Explorers Lounge on Deck 7 are the best spots for nightlife.

Előzmény: Törölt nick (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!