:)) Nem, nem mindenki kutyakozmetikus a kiállításon. Általában a fellépés előtt át szokták igazítani az uszkárokat. Kölyköknél még nem fontos annyira tökéletes kozmetikával megjelenni. De persze az az igazi, ha kicsit átigazítják. Én 2 és fél évig úgy jártam kiállításra, hogy soha senki nem igazította át Pannit. Mert a kozmetikusunk nem járt ki a kiállításokra, más pedig nem akart belenyúlni a munkájába. Az új kozmetikusunk sokszor eljön velünk és nagyon szépen mindig átollózza Pannit. Ez így nagyon jó.
Szerintem valakit majd nyugodtam megkérhetsz a kiállításokon, hogy kicsit majd igazítsa meg neked Firát. Ismerek egy-két olyan uszkárkozmetikust, aki biztos segítene neked. Fira tenyésztője pedig biztosan nem haragudna, ha vki egy kicsit színre lépés előtt megigazítaná őt.
Kiállításon mindenki kutyakozmetikus? Ha nem, akkor hogy történik a szépítkezés? Vinni kell magunkkal egy kozmetikust? Esetleg elég, ha előtte nap rendbetetetjük Fira-t és a kiállításon már csak megfésülöm?
És a klub elnökének levelét is a tartalmas programmokról? Gondolom nem csak a befizetési csekket kaptad meg? Novemberben időarányos díjat fizettél be a klubba, vagy legombolták rólad az egész évit, és most 2006-ra szintén?
2005. novemberében befizettem a MUK tagsági díjat. 2006. januárjában megjött a tagsági kártya. Viszont 2006. évre még nem jött csekk, amit befizessek. A MEOE-től is kaptam tagságit. Akkor mindegyik másolatát küldjem el?
Kibővíeném az elöttem lévő hozzászólást annyival ,hogy kell még egy MEOE-s tagság, hogy ne kelljen dupla nevezési díjjat fizteni. Erre bármelyik klub megfelel, de mível uszkáros vagy úgy gondolom, hogy egyértelmű a MUK- ba belépni. Ha már befizetted a klubtagsági díjjat, akkor annak a másolatát is küldeni kell a nevezéssel és a többi papírokkal együtt.
A www.meoe.net oldalról le tudod tölteni a jelentkezési lapot, és a tudnivalókat is elolvashatod, mik kellenek.
1. Be kell fizetned a határidőig a nevezési díjat. A befizetésről szóló csekk másolatát is el kell küldened a jelentkezési lappal. A nevezési díjakat is megtalálod ott a honlapon (más a CAC és más a CACIB-ok nevezési díja és nevezési hatáideje).
2. A törzskönyv másolatát is mellékelni kell.
3. A kitöltött nevezési lap.
Akinek van lehetősége arra, hogy beszkenneli a csekket és tk-t, e-mail-ben is elküldheti mindezeket.
De javaslom, hogy a honlapjukat nézd meg a pontos információkért.
Vasárnap este még nagyon kis gyámoltalanka volt. Mivel csak reggel volt egy kis nagydolog. Estére lehet, hogy már az is feszítette, de kicsit keménynek éreztem a pocakját. Hanyatt feküdt az ölemben és simiztem a pociját. Ez nagyon tetszett neki. Tegnap megvacsorázta a rizst. Ma reggel már nagyon éhes lehetett, mert reggelire kefirt adtam neki. Azt hallottam, hogy ha nincs nagydolog akkor egy kis kefir jót tesz neki. Úgy falta, mintha valami eszméletlen finom lenne. Nem mertem túlzásba vinni, csak három kanállal evett. Utánna egy kis rizs volt még reggelire. Egy kis hajnali játék után megvolt a mai reggeli nagydolog. Ennyire még soha nem örültem neki.
Igazából a második kutyusom, de az első kutyusom (Dorisz, fekete toy) még gyerekkoromban volt. Dorisz miatt még anyuék aggódtak sokat, akkor még a problémákat nem fogtam fel.
Szia, csak most kerültem gépközelbe.....Örülök, hogy jobban vagytok!
Ne aggasszon, hogy csak egyszer, a rizs-csirke , diétás kevesebb kaja jobban felszívódik, kevesebb salakot hagy a szervezetben, mint a táp-bogyó.
A beteg gyerek is ugribugrizik, ha jobban van, de még nem gyógyult meg, kímélni, pihenni (ágynyugalom) kell, mert az energiák a kórokozók leküzdésére koncentrálódnak. Épp csak ki egy rövidet, ha játszik magától,jó, ha nem, nem. Nem kell hívni játszani, csak szeretgetni és hagyni pihizni.
Nem tőlem kérdezted, de megnyugtat, ha tudod,
abból lehet érzékelni, hogy hányingere van, hogy ha bármi, vírus, akármi irritálja, öklendezik, erőlködve hány, akár van benne étel, akár nem. Nem kihány valamit, hanem sűrűn és kínosan hányni próbál. Most hálisten nincs ilyen, és általában a kutyák minden betegség nélkül is esznek pl füvet és dobnak egy taccsot utána, vagy egy kis habot. Önmagában egy hányás még nem feltétlenül betegség, de ha más tünetek is jelentkeznek, akkor már meg kell nézetni, ahogy most csináltad.
BBoy, még visszautalok arra, amit a kiállításokról írtál::
Ezt csak azért irom le, mert a fórumon olyan uj kutyások írnak, akik szeretnének kiállitásra járni, ne vegyük el a kedvüket. Nagyon jó dolog ez, csak el kell fogadni, hogy a mi kutyánknál lehet jobb és nem feltétlenül azért nyert a másik, mert a bíró a póráz felső végét nézte.
Szerintem nem elvenni akarja senki a kedvüket, inkább felvértezni őket, mert ha anélkül indulnak neki, nagyokat sérülhet a lelkük.
Azt el lehet fogadni, hogy van a mi kutyánknál jobb (adott pillanatban, vagy egyáltalán), de az nem mindegy, HOGYAN HOZZÁK A GAZDI TUDOMÁSÁRA, kultúráltan vagy esetleg rendkívül .... módon.
Nem beszélve arról, hogy 2 egymás utáni napon ugyanaz a kutya, 2 különböző bírótól, 2 igencsak eltérő minősítést kap. Ez hogy is van?!?
Erre igen jó példa volt az egyik klubnapon a 3 bíró bírálata...
Beamingboy, nem mondod komolyan, hogy nem nézik a póráz felső végét (elnézést azoktól, akiknek nem ez a fontos, mert van ilyen is)!!!!
(Nem hiszem, hogy TE nem nézed meg, hogy a kiállításon ki bírál, mielőtt jelentkezel!!!! Én kis naív, valamikor réges-régen nem is értettem, miért kellene néznem, ki a bíró... Az évek során megértettem, de elfogadni nem tudom. Azt még elfogadom, hogy az egyik bírónak az egyik típus, a másiknak a másik tetszik jobban.)
Hozzáteszem, nekem szerencsém volt a bírálatokkal, de érzékeltem/érzékelem a feszültséget, ami az utóbbi években jellemzi az uszkáros kiállításokat. Ez az egymáshoz való viszonyokban nagyon jól érezhető (kutyagazdikra/kiállítókra gondolok).
Akkor te azon kiváltságosok közé tartozol, akiket megtiszteltek válaszukkal. Többektől hallottam, de most itt a fórumon is olvasom, nem mindenki ilyen szerencsés.
A csoportban helyezett az a IX. fajtacsoportban helyezést elért kutyákat jelenti.
Kedves BBoy, a közel 20 év alatt sikerült rájönnöm, hogy a "csoportban helyezett" mit jelent. Bár igazad van, lehetnek olyan uszkáros társak, akik még nem ismerhetik ezt a kifejezést. Mea culpa!
Viszont a sporversenyekről úgy emlékszem, legalább az első 3 helyezett az, akit helyezettnek neveznek, nem csak a világcsúcsot elértek.
Éppen ezért (fajtacsoportban helyezést elért kutyákat jelenti) érthetetlenek azok a dolgok, amik itt felvetődtek.
Én nem magyarázok meg semmit sem a saját verziómnak megfelelően, de ezt Te írtad: "hiszen a MUK-s honlapot a világ bármely részén megnézhetik, ezért olyan kutyák szerepeljenek, akikre büszkék lehetünk." És volt olyan kutya, aki lekerült, ok nélkül. MIÉRT?????????
A muk@uszkar.hu e-mail címre még decemberben a képek lekerülése után írtam egy klubtársammal együtt, kérdéseket is tettünk fel, de választ NEM kaptunk. ????