Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2011.05.05 0 0 13357

Kitűnő!

Előzmény: Sycsa (13356)
Sycsa Creative Commons License 2011.05.05 0 0 13356

Elkészültem Hammondos-összevágós videóim harmadik részével, ezúttal eddig mellőzött elóadókra fókuszálva:

The Greates Hammond Organ Solos - Part 3: http://www.youtube.com/watch?v=IG5-s_G2csM

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 13355

Valóban ez volt a probléma, köszi a segítséget.

Így már tökéletesen pörög mindkét rotor, minden sebességen.

Kipucoltam az egész hangfalat, és vettem bele új csövet, mert a régi állítólag nagyon régi volt benne.

Szerintem király hangja lett:

Joci

Előzmény: tehtube (13302)
tehtube Creative Commons License 2011.05.05 0 0 13354

Mindenkinek ott a helye! Orgonistának, gitárosnak, dobosnak egyaránt.

akapuli Creative Commons License 2011.05.04 0 0 13353

Vicc-kategória

Az SV-1-et én már többször próbáltam, nekem nagyon tetszik, de a Hammond alaphangszínek elvéreznek a techtube-féle szempont rendszer alapján. Most már tudom mire kell figyelni. :-D

Ha a gépes editorban lehet változtatni ezeket a dolgokat, és sikerül megszoknom a zongora-billentyűs orgonálást, akkor komolyabban fontolóra veszem én is a vásárlást. Egyelőre az újabb XK sorozat jár a fejemben. Meg a Studiologic :-)

Előzmény: djuice (13351)
kehas Creative Commons License 2011.05.04 0 0 13352

A héten sikerült Tehtube mester összeállítását Roland A-33, ESI-4000 és egy korábbi Dynacord lacival alátámasztott Tehtube B-3 hangbankot magaménak mondani. Pár napja használom, nem vagyok egy computerbubuc, átlagos ismeretekkel rendelkezem. Rock zenében utazunk, jazzről szó nincs. 

1- A hangképek tökéletesen megfelelnek.

2.-Kezelhetőség-egyszerű.

3- Megbízhatóság-eddig 100%.

4.-Szállítás-ideális.

5.-Árfekvés- az eddig kapott clon ajánlatokhoz képest nagyon jó!!!!

Egyetlen gonddal küzködöm és ez a swell pedál, de ennek oka valószínüleg az általam vett olcsó taposógép.

Az M-3as Hammondomat többet nem kell cipelnem. Az a mexszólalás amely ebből az összeállításból kijön, a mi esetünkben ideális. 

djuice Creative Commons License 2011.05.04 0 0 13351

Kétmanuálos orgona iPadre

Ez a remek orgonaprogram Organ+ névre hallgat, MIDI-t USB-n keresztül tud, hét orgonamodellt tud, zengetője, kóruseffektje is van, torzítója és rotaryja, és be lehet méretezni a billentyűzetét, az ujjméretünkhöz. Tovább »

forrás: Blog.hu

Nem kell pár év és az ultrahordozható megoldások az egykori dallamos kulcstartók módjára fognak fricskát dobni. :)

djuice Creative Commons License 2011.05.04 0 0 13350

OK! Azért a preseteket csak mintákból kell összerakni és azért nem apróság hogy hány minta választható ki. Ill. nem tudom az ESI-ben lehet-e preseteket linkelni egymásba, mint a sima Proteus moduloknál, de már így sem a hagyományos regiszter tologatós eredményt adja. Szóval ezt a részét végképp nem értem, de mondjuk ezt legyen a te szakmai titkod. Nekem a volt B3 modulban is voltak gyárilag simple bar minták, ott is 4-et lehetett 1 preset alá betolni és 2 presetet lehetett egy 3.-ba belinkelni, de már 1db, 4 samples presetnél is adódtak polifónia gondok egy bonyolultabb akkordnál ha még a basszusnak is kellett szólnia mellettük. (én mondjuk ide különösen, de amúgy is csak 16'+8' variációjú bass beállítást szerettem)

A laci mintázáshoz meg valami érzéketlenebb miksit kellene használni + nem ártana egy jól hangszigetelt helység sem ("félsüket" szoba), de amúgy egy RT20 vagy társai nem jobban megtennék a KBR3 kiváltását?

Előzmény: tehtube (13346)
cpthubb Creative Commons License 2011.05.03 0 0 13349

Hát  igen bár még a behringer Mic 200 előfok is belehalt kissé, de azért

tényleg lehetett volna nagyobb a kár.

Üdv. Gy.

Előzmény: Qqberci (13348)
Qqberci Creative Commons License 2011.05.03 0 0 13348

Olcsón megúsztad...

Előzmény: cpthubb (13347)
cpthubb Creative Commons License 2011.05.03 0 0 13347

Szervusztok!

Vasárnapi koncetünkön egy rossz földelés miatt kis "kedvencem" kimenetén egy ellenállás

elfüstölt (a yack hidegpontja egy 1 ohmos ellenálláson keresztül csatlakozik a közös testhez.)

Erért kikellet cserélnem. Néhány kép: XK-1-es belülről.

Üdv. Gyuri

tehtube Creative Commons License 2011.05.03 0 0 13346

Nem próbáltam az SV1-et. Volt neki még sok Rhodes, D6, Wurli is hogy most visszaemléxem.

Más miatt mentem oda.

4-es, 5-ös:

A 4-es ha kissé macerásabban is mint egy fizikai modellezéses, de húzóregiszterenként szabályozható lesz. Ok, ez polifóniagyilkos, de ha valakinek nagyon kell egy speciális, egyedi preset, szabadon létrehozhatja.

Jól emléxel, a 4000-esben egy presetben 4, vagyis inkább 2 sztereó mintát tud kezelni. Ilyen aprósággal persze nem törődöm.

A chorusvibrátónál sem érdekelt a nyivákolós LFO. Megoldom :-)

32MB belső memóriába hogy fér bele? Még nem tudom, de a kitartott egyszerű hangokhoz nem kell sok hely. Ami még lényeges, a 4-2000-esek belső memóriája 128-ig bővíthető. De remélem kordában tudom tartani ennek ellenére kb 20 körül.

Az 5-ösnél meg visszatérek az ősöreg áttekerősre. Csakhogy itt most a saját bankom hanxíneit mintázom majd le a Motion Sound lezlivel lassan, gyorsan. Kis próbákra, ingyen megmozdulásokra nekem még a 35 kilós KBR-3D is mázsásnak tűnik. Hamár nincs az ESI-ben a sok között lezlieffekt :-(

Nagytesók: Számomra fontos a dinamika. Azonban összevetve a nagyokkal, szinte észrevehetetlen volt a hangbeli előnye ezeken az orgonás-zongorás preseteken. Billentyűalapon. Máson nem is használom. Ellenben nagyon is észrevehető volt a mérete, súlya. Nem fér be pl. a bevásárlós madzagfülű PE. szatyromba ami a szoftkézem. Bonyolultabb az architektúrája. A floppyt ki sem lehet operálni belőle mert akkor nem indul el. Szóval mérlegelve, az árnyalatnyi előnyökért, sok kellemetlenséget vettem volna a nyakamba. Nem stúdióra kell hanem koncertcuccnak.

Előzmény: djuice (13344)
tehtube Creative Commons License 2011.05.03 0 0 13345

A tulajdonos kifejezett kérése volt a reklám mellőzése. Németül mondta.

Nem adja-veszi ezeket, hanem "csakúgy" van neki.

Meg tudom érteni :-)

2000 körül? Az csakis az orgona és nem a B-k, mert azok 4-10000$ körül forgolódnak.

Plusz a lezli 1000 fölött.

Van akinek jóval kevésbé számít a szállítás, áfa, vám.

Előzmény: okumoto (13343)
djuice Creative Commons License 2011.05.03 0 0 13344

"A 3-as változat azonban más lesz. Egyből a 4 és 5-öst is tartalmazni fogja. Gyakorlatilag az öreg sampler a B3 minden beállítását tudni fogja.

A 3-as a 2-es presetválaszték továbbfejlesztése függetlenül kapcsolható percussionnal.

A 4-es a 9 drawbaros módnak megfelelő független szabályozású lesz választható chorus vagy normál vibrátóval.

Az 5-ös, meg az a 3-as, lezlit helyettesítő, lezlizett változata. Természetesen nagy véxükség esetén :-)"

- Ez így nem világos! Mi az a 4-es és 5-ös?

- Az ESI ha jól tudom 4 mintát használhat egy presetben (vagy 2-t?) Ezzel ahogy mondod hogy egy valódi B3 minden beállítását tartalmazni fogja 2 dolog van: hogy lehetséges a 9 drawbart megalkotni így? Ergo ez vinné a polifóniát is! A vibrátók és percussionok is több variációban léteznek, így hogy fér bele a 32MB memóriába mindez?

Az Emu Ultrák esetén azért érdemes lett volna olyan taggal is beszélni, aki évek óta velük lakik és tudja merre hány méter, hátha csak felületes volt az ismereted velük. Jók, logikusak, de nem kínálják legrejtettebb bugyraikat is tálcán a felhasználónak, csak ha kiismeri...

Persze ha a súly/méret a mérvadó nem lényeges már, bár nem tudom súlyra van-e 1 kilóval nehezebb, mivel nem sok mindennel több van a belsejében egy ESI-nél (mondhatni kong az űrtől, mert csak a bővítőkártyák végett hogy elférjenek és a nagyobb display miatt 4U a magasság)

A lenti fényképen egy Hammond tetején látok egy Korg SV1-et. Azt nem próbáltad? Mi a vélemény róla?

okumoto Creative Commons License 2011.05.03 0 0 13343

A pontos helymeghatározás titok? :) Hol lehet ez a földi Paradicsom? Hogyé' adnak egy jó állapotú A-RT szériás orgonát? ebay-n 2000 dollár körül vannak igen szép példányok. Gondolom a behozatal (USA-ból) legalább ennyibe kerül. Mi van ilyenkor a vámmal? (ha van..?.)

Előzmény: tehtube (13342)
tehtube Creative Commons License 2011.05.03 0 0 13342

Plusz három képet lehagyott a felület. Ez még neki is sokk:

A Bertramos totál felújítva. Országúti harcos. Kalibráció, újrakondi, újrafilc...

Előzmény: tehtube (13341)
tehtube Creative Commons License 2011.05.03 0 0 13341

Voltam vidéken. Volt ott egy épület. Abban meg voltak Hammondok.

Mexámláhatatlan mennyiségben.

Kb. 10db B3 1955-től az egyik 1974-es legutolsó, még szinte érintetlen darabig.

Aztán volt C3. Kb. 10db, melyből a fele mintás, a fele meg nem, a harmadik fele meg angol.

Volt Rt3-ból is vagy 4db. Volt olyan amelyből levágták a "felesleget", így C3 lett belőle. Jól nézett ki.

Volt A100-as. Abból is vagy 10 db, melyek fele a fedeles német szekrényben leledzett.

Volt - mint a képen még - X77 és totál fullozott TrekII-s, string bassos Bertram B3.

Volt még pár M3, M100, de nem jelentős.

És legvégül mindezekhez vagy 60 darab lezli. Szinte csak 122-esek és magasak, plusz néhány tranyós.

Ja, a raktárakból nyílt két próbaterem három Hammonddal.

Ilyen is van...

tehtube Creative Commons License 2011.05.03 0 0 13340

Köszi. Ha nem is sok az a nyolc darab, de így egész jóknak, használhatóknak tűnnek.

Előzmény: betasound (13339)
betasound Creative Commons License 2011.05.02 0 0 13339

EPf60's: Narrow range Old style Electric Piano.

EPf70's: Electric Piano of the 70's, very popular in Jazz and Fusion.

EPf80's: Electric Piano in the 80's with brilliant tones suitable for ballades.

Clav 1: Vintage sound Clavi.

Clav 2: Bright Clavi.

Vibes: Vibraphone suited for Leslie effect.

Saw Lead: Synth Lead using Sawtooth waveform.

Funny Ld: Synth Lead with sweep filter.

a hangja pl itt hallható (igaz ez XK3C de a lényeg szempontjából mindegy.)

Előzmény: tehtube (13338)
tehtube Creative Commons License 2011.05.02 0 0 13338

Szia. Csak a kíváncsiság miatt. Mindenhol azt írják hogy nyolc egyéb és kész. De pontosabban mi az a nyolc, az érdekelt volna.

Persze én maradok az EMU sampler+A33 mellett :-)

Más.

Nemrég beszálltam az EMU-k zászlóshajójába, a nagy Ultra szériába. Az a világ legjobb hangú szintetizátora. Nem egy a sok jó közül. Kecsegtetett pár előnnyel. Pl. a hangminőségével is.

Személyesen összevetve a kis ESI4000 szériával az alábbiakra jutottam: egy elhanyagolható árnyalattal valóban jobb a hangminősége, aminek élő játék közben nincs jelentősége. Főleg orgonán, Rhodeson. Ott gyakorlatilag ugyanúgy szól.

Ezzel szemben mind a felépítése, mind a használhatósága bonyolultabb. A chorusvibrátó megoldásomat nem tudta értelmezni betöltéskor, át kellett hozzá programoznom. A legnagyobb hátránya viszont a súlya és mérete. Sokkal kényelmesebb szállítani egy gofrisütőt mint egy mikrósütőt. Az előbbit egy kézzel is meg lehet fogni, elhelyezni. Szóval az élő felhasználás esetén minimális előnye tetemes hátránnyal bír, így ahogy beszálltam, azonmód könnyű szívvel el is búcsúztam tőle.

Bankom legújabb változata 2.22 talán utolsó átmenet a 3.00 elé. (Rég meglennék azzal is ha az SCSI kapcsolat nem lenne olyan macerás és hajlandó volna működni)

1. Különböző erejű rugószengető megcsapásokat kapott. A 76 billentyűs változatoknál (pl. A33) az öt oktáv alá vagy fölényúlása esetén nem némaság következik hanem csattanás. Minnél távolabb a Cééétől, annál vadabb, ütésérzékenységgel is kombinálva.

2. A megváltozott szűrőkkel határozott hangvastagodás jelentkezik halkuláskor.

3. Most már minden hanxínhez egy gombnyomással perkát lehet kapcsolni.

4. Még két 8'-as fekvésű harmóniapresetet készítettem.

5. Két zongorapresetből ütésérzékenységgel szétválasztva egyet gyúrtam össze a szélesebb kifejezőerő érdekében.

*

A 3-as változat azonban más lesz. Egyből a 4 és 5-öst is tartalmazni fogja. Gyakorlatilag az öreg sampler a B3 minden beállítását tudni fogja.

A 3-as a 2-es presetválaszték továbbfejlesztése függetlenül kapcsolható percussionnal.

A 4-es a 9 drawbaros módnak megfelelő független szabályozású lesz választható chorus vagy normál vibrátóval.

Az 5-ös, meg az a 3-as, lezlit helyettesítő, lezlizett változata. Természetesen nagy véxükség esetén :-)

Egyenlőre ennyi.

Előzmény: cpthubb (13337)
cpthubb Creative Commons License 2011.05.01 0 0 13337

Szia!

Különböző feledhető elektromos zongorák és szinti utánzatok, de én nem használom.

zongorának egy Roland FP-4-et használok.

Üdv. Gyuri

Előzmény: tehtube (13335)
tehtube Creative Commons License 2011.05.01 0 0 13336

Ez biztos, főleg az elektromechanikusoknál.

Igaz, a szimulációs programok esetében is!!!

Erre most jöttem rá :-)))

Előzmény: Qqberci (13334)
tehtube Creative Commons License 2011.05.01 0 0 13335

Szia, "csak" 15kg: http://www.hammond-organ.com/Products/XK1.htm

Az új SK-1-nél ebből szépen lefaragták a felét és kárpótlásként egy csomó egyéb hangot beletettek.

Az XK-1-ben mi is pontosan az a nyolc egyéb hang?

Előzmény: cpthubb (13333)
Qqberci Creative Commons License 2011.05.01 0 0 13334

Kár a szkóppal bíbelődni, legalábbis szerintem. Az a lényeg, mit hallunk.

De ha beállításnál használod a televiziót, akkor esetleg jobb lesz, amit hallasz...

Előzmény: tehtube (13331)
cpthubb Creative Commons License 2011.05.01 0 0 13333

Köszönöm, hogy válaszoltál a felvetésemre.

Én a lehetőségeimhez képest elégedett vagyok az XK-1-el.

És nem utolsó szempont, hogy 17 Kg.

Üdv. Gyuri

Előzmény: tehtube (13330)
mokusmisi Creative Commons License 2011.04.30 0 0 13332

Köszi, hogy felhívtad a figyelmet a Bijelo Dugme (a nevük magyarul fehér gombot jelent) rock zenekarra.    

Ez a szarajevói, bosnyák csapat 1974 és 1989 között a volt Jugoszlávia talán legjelentősebb rock zenekara volt. Hatalmas tömegeket vonzottak a koncertjeik, ha nem csal az emlékezetem,  1978-ban, Belgrád zöld övezetében a "Hajducke Cestme"-nél adott koncertjükön állitólag közel félmillióan csápoltak. 2005-ben újra összejöttek néhány koncert erejéig, Belgrádban a Hipodrom-on rengeteg meghívott művésszel együtt adott koncertjükre is még több mint 200 ezren voltak kíváncsiak.  

Az Illés zenekarhoz hasonlóan, sok népzenei ihletésű motívumot is beleszőttek a dalaikba. Nagylemezeik jó részét Londoni stúdiókban vették fel, s az EMI készítette a mesterlemezeiket. Nekem kedvenceim voltak, 8 LP sorakozik tőlük a hobby szobámban...:-)))    

Goran Bregovic, a zenekar vezetője, zeneszerző és dalszövegíró, nem egy virtuóz gitáros, de szólói mindig ízesek. Nemzetközileg is elismert zenész, pár évvel ezelőtt Budapesten is adott néhány koncertet az új zenekarával.  

Zeljko Bebek, a csapat szólóénekese engem Orszáczky Miklósra emlékeztetett mind az énekhangja mind pedig a megjelenése után. Korai időkben még néha basszusgitározott is.  

Vlado Pravdic, az együttes orgonistája indulástól a zenekar feloszlásáig Hammond konzol orgonákon játszott amire mindig feltett egy Moog szintit is. Sok dalukban játszott hosszú tartalmas orgonaszólókat, de sajnos a 2005-ös koncerten már nem volt ott a Hammond.  

A dal aminek a linkjét közreadtad, az első, 1974-ben készített a "Kad bi' bio Bijelo Dugme", azaz "Ha fehér gomb lennék" című nagylemezükröl való. Ezt még Ljubljana-ban vették fel és egy akkor igen korszerűnek számító 16 csatornás pulton mixelték. Néhány kép az LP borítójáról:

Előzmény: Sycsa (13325)
tehtube Creative Commons License 2011.04.30 0 0 13331

Ok. Az valóban lényegtelen hogy a 4. C-E-G mellé a C5 min szólal ki. Lezlin vagy hifin.

De akkor mindenkinek jól kiszólal?

Kár a szkóppal bíbelődni, legalábbis szerintem. Az a lényeg, mit hallunk.

Előzmény: mokusmisi (13328)
tehtube Creative Commons License 2011.04.30 0 0 13330

Szia. Nem gyenge az. A legújabb sorozatok (XK1-3c) végre egész korrektek.

Inkább az ár/érték volt egy kissé húzós. Mostanra már minden új típus igen drága lett: Key-B, Numaorgan, SK, C2.

Szóval akkor fullban a C4-E4-G4 mellett szépen kihallatszik a C5? Ez a lényeg.

Előzmény: cpthubb (13327)
djuice Creative Commons License 2011.04.30 0 0 13329

Jó módeszer ez tesztnek biztos? Ha egyszer a C4 oktávjában fogott hármashangzatra dobott plusz oktáv C-nél jön elő csak az effektus gondolom a foldback miatt, én úgy látom, ilyen harmóniát a legritkább esetben fognak meg a jazzben és ha más transzpozícióban nincs meg a "kiszólás" jelensége, mire jó? Illetve talán más fekvésekben még lehet jó enélkül is bármi vagy nem?

Előzmény: tehtube (13324)
mokusmisi Creative Commons License 2011.04.30 0 0 13328

Teljesen jól értettelek, Zsolt. A Te sémád szerint mondtam, hogy az A102-höz képest a három klónomnál jobban kihallatszott a leütött C5. A többi amit írogattam csak mellékes dolog.

Egy biztos: az A102-nél a C4 hang 8' harmonikusa fizikailag azonos a C5 hang 16' harmonikusával, tehát ha együtt megszólalnak, akkor a hangerő ezek hangmagasságában pontosan a duplájára növekszik, de nem biztos, hogy külön hangnak észlelődik. Szerintem ezért (is) marad "vastag" és lesz "fényes" az "eredeti" hangzása ha minél több felharmónikust bekeverünk a drawbarokkal.

A szoftver orgonák modellezését nem ismerem, de ha ezeknél nincs pontos fázis azonosság akkor a hangerő csak véleletlen esetben lehet a duplája, egyébként kisebb. Viszont elkülönítettebben hallatszik az előbbi példában leírt azonos frekvenciájú harmonikus. Ez persze csak egy eszmefuttatás, de egy szkóppal ezt is lehet bizonyítani, vagy éppen cáfolni.. :-))

üdv:

Misi

Előzmény: tehtube (13324)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!