A lámpákat lekapcsolja, amit nem kapcsol le az SW -nél, az a csomagtér világítás. Én nagy ügyesen mélygarázsban rosszul csuktam be egy hátsó ajtót, és a csomagtér lámpa szépen leszikkasztotta az akkumulátort, úgyhogy a sárga angyalt kellett hívnom. Nekem pl a parkolófény ilymódon hiányzik is, ami praktikus, ha rövid időre rosszul megvilágított helyen áll meg az ember.
Akkor van remény. De hol lehet kapni vagy csináltatni, programoztatni ilyen PIC mikrovezérlőt. Én sajnos ehhez tök hülye vagyok. És vajon mennyibe kerülhet?
Miért van az, hogyha kiszállok az autóból, és már a kulcsot is kivettem, nem jelez (pittyegve), ha esetleg égve hagytam a világítást? Vagy egyidő után lekapcsol magától? Vagy "csak simán" leszívja az akksit? A korábbi Nexia azért "szólt" nyitott ajtónál, hogy "hé haver, biztosan nem kéne lekapcsolni a prilácsot?"
Azért nem működik, mert a Lacetti különböző feszültségszinteket használ a rádió vezérlésre, a Blaupunkt a "saját" termékeinél pedig impulzusszélességet. A Lacetti gyári rádiót feszültségszintesre gyártja a Blaupunkt.
Itt
http://dion.swamp.dk/lacetti-blaupunkt.html
találsz egy kapcsolást ami lehetővé teszi a szabványos Blaupunkt vezérlést. Egy megfelelően programozott PIC mikrovezérlő kell hozzá.
Az én 1,6 elit sedanomban most van 42 ezer kilométer. 14 hónapos. Eddig semmi komoly baj nem volt vele, néhány dolognak azonban nem találom a titkát.
1. Ellopták a gyári rádiót az Auchan parkolójában, vettem helyette egy másik blaupunktot, ezúttal mp-ast, de nem működik a kormányról vezérlés, a szervízben meg fogalmuk sincs róla miért.
2. Valami nyekereg a jobb hátsó kerék felől lassú menetben (úgy 5 km/h-ig)
3. És most kezdett a kormánykerék is nyekergő hangot hallatni, mondjuk ez nem hallatszik a rádiótól.
4. Jah, és eddig ötször cseréltem tompított izzót.
5. No, meg, ezek a Kumhó gumik nem túl jók, viszont a Matador téli gumival nagyon stabil.
Egyébként megbízható és jó autó.
Van esetleg hasonló tapasztalatotok vagy megoldásotok a rádió vezérlésre?
Az ablaktörlőlapát -- tapasztalatom szerint -- nyekeregni akkor szokott, ha túl száraz a felület, és ha a lapát visszmenetben nem billen vissza és nem simul rá az üvegre.
Én a csikorgásától félek, azt akarom megelőzni azzal, hogy gyakran letörlöm a gumiéleket, hogy a rájuk tapadt szilikonszemcsék fel ne karcolják a szélvédőt, mint ahogy korábban már írt ilyenről valaki közülünk.
Én Vácon vettem a Lacsit, oda viszem majd szervizbe is. kb 10.000-nél járunk, márciusban lesz meg az 1 év, de szerettem volna előbb bevinni, nem bizok a koreai olajban!!! 5-6 ezres fordulatnál vagy megállja a hejét, vagy nem!!! Nállunk 18.000ft-ra mondták a szervizt, 2 olajat választhatsz, Shell Helix, v. Castrol GTX, a szerelő az utóbbit egy lehelettel tartósabbnak itéli. Ennyi amit segiteni tudok.
Prevent tapasztalat: 3fő hideg autó, esik az eső. Indulás, levegő testre,lábra,1es folozat. 10km, 2fő ki, 1 be, az ablakok első 2 és a szélvédő páramentes. 20 km-nél előttem volt némi homály, de nem pára, hanem pici nedves folt. áttöröltem rongyal a szélvédőt, kb 5 másodperc múlva nem láttunk ki! A kezelt oldalüvegek jól tartják magukat, viszont az elsőnél meg kell ismételnem. Rá van irva, hogy tiszta, száraz felületre kell fújni. Lehet h ez volt a gond. Ebben az idöben nem lesz teljesen száraz.
De később megtörölni nem szabad!-tapasztalatom szerint.
A klima sztem annyira nem nyomja meg, bár nincs konkrét tapasztalat, de nyaraláskor max 3,5-4 ig pörgetve, 100-120 utazóval klimával evett 7,8 at. Most kennem neki rendesen, klima nélkül, 8,2-8,5!
Az elmúlt időszakban nagyon lelassult itt az élet. Remélem azért, mert ezek az autók annyira jók, hogy senkinek sincs mire panaszkodnia. Nálunk 3 napja szakad az eső. Az aut klíma állandóan bekapcsolja a kompresszorát, így állandó klímával járok 3 napja. Igaz, így legalább nem párásodnak az ablakok :D . Remélem a fogyasztásom nem nő meg számottevően az állandó klímahasználattól. 15e szerviz árát Ajkán, Veszprémben, Sz.fehérváron vki esetleg leírná? Pozitív-negatív tapasztalatok ezekről? THX.
Nem sokat irtatok a hétvégén. Pedig nézegettem, hátha lesz valami kérdés, vagy hozzászólás.
Én ma megpucoltam a szélvédőt Clin-el, majd befújtam Prevent párásodás elleni spray-vel. Este leteszteltük. 2en ültünk elől, nem fújtam az ablakra a levegőt, csak lábra, testre 1esen, nem párásodot. Ha rá leheltem is alig látszott. Ugy néz ki, ez a probléma megoldva. Fogy 195/65 15 el, ami csal, 8,5. Nem javul,de legalább nem is romlik.
Már meg akartam mérni, meg kizámolni az eltérést, de lusta voltam. Ti is tapasztaltátok már azt a jelenséget hogy előzéskor erős szivás-tolás érződik a másik kocsi mellett? Már kezdem megszokni, de előző kocsikon nem éreztem ezt, bár 3-ból 2 alatt sportfutómű volt, a 3.nak pedig meg vannak erősitve a rugói(melós kocsi volt sok motyóval).
A másik, hogy 9000km körül belebujt a kisördög a Lacsiba, és némi +erőre tett szert. Egy kis nyomaték, és egy kis rugalmasság jött bele. Tetszik nagyon.
Ezzel a gumival a sebességmérő 6,5 %-kal többet mutat. Az eredeti gumi átmérője 595,5 mm, az új gumi átmérője 634,5 mm (az eltérés 39 mm!), 100 km megtétele után a kilométer óra számlálója 106,5 km-t mutat. 185/65 R14" gumi esetén az eltérés minimális (pl. a sebességmérő csak 0,1 %-ot téved, a gumi átmérője csak 0,6 mm-rel nagyobb, 100 km megtétele esetén a kilométer óra számlálója 100,1 km-t mutat).
Éjjel találtam a fórumotokat, illetve most már fórumunkat. Nekem a nevemből is kiderül a járgányom. A kipufogót én is nézegetem, de én a szinét, hogy hogy megég. Az enyémet nem is csodálom, de a haveré még nem volt 3000 fölöt, és az is barnul. A pára nekem is az agyamra megy, de minden ismerősőm ezt nyafogja márkától függetlenül. Szerintem ez olyan mint a kérón a müanyagablak. Nem köpsz ki mellette, de ha nem szellőztetsz, be is penészedsz. A skodriban jó fütés volt, de sapka kellett a fülemre a huzat miatt. Na az nen is párásodott!
Fogyasztás? Nekem 7,2 volt a rekord, nyaralás, kulturált közlekedés ismeretlen utakon. Átlag 8-8,5 de nem 2000-3000 között jár, azt garantálom.
Gumik: Ez a kunyhó egy nagy rakás sza.! Télit Continental-t kaptam olcsón, 195/65 R15. A kunyhóhoz képest mintha sinen menne a kocsi! Tavasszal megveszem az alukat, meg vmi Bridgestone, v. Miuchelin gumit, had tapadjon!
A dieselt nagyon várom, aki tud vmi infót, kérem irjon mailt, keveset leszek köztetek, külföldre járok melózni!
Még annyit, hogy a kocsinak nem mi veveők adtuk a nevet, ez van. Nem Impala, nem Camaro, de a fórum neve se az. Lehetne Lacsi fun Club is, hogy a sok amcsiőrült ne zaklasson! Egyébként meg az oroszlán is macska, csak kicsit nagyobbacska!
Én Sárkány korábbi hozzászólásához csatlakozom, a Magyar Nemzet egyértelműen kampányt folytat, így hát semmi sem jó, amit ez a kormány csinál - még egy ekkora befektető befogadása sem -, de persze ez fordítva is igaz. Egyszerűen nem szabad komolyan venni ezeket a ............