Feltűnt volna, ha korábban is így lett volna; na meg ez másokat is hirtelen ért.
Az ártatlan csacsogás szerzői jogait üsse kő, vigyék; de a nyesedékeket nem adom.
(bocs, ha offolok, de a lentebbiek folytán ontopic aligha maradhatok)
Á la Fontaine
-Adjon isten drága jó szerkesztő úr, eljövék esmét kegyelmedhez, hogy kiadná ezen újabb kötetnyi verselményemet!
- Isten hozta, drága jó Petőfi uram, addsza csak azt a termetes paksamétát, hadd lám izibe!
- Tessen csak olvasni bátran, magam is szerfelett büszke vagyok egynémelyre közülük...
-Höh, Petőfikém, nagy baj van. Hát miket hozott maga ide nekem?
- Verselményeim legkiválóbbikait; miszerint köztük volna a Nemzeti dal, aztán a ...
- Hát éppen ez a baj! Úgy csinál, mint aki nem tudná: azzal, hogy elmondá e verset a Múzeum lépcsőjén, bizony a versnek joga reászálla rögvest a Nemzeti Múzeum Kertkarbantartó Rt-re, ki magának a Múzeumkertnek, s mindennek, mi ott történnék, birtokosa, eképpen jó Sándorom, önnek ahhoz a verseléshez immáron fikarcnyi jussa sincs, míg az engedélyről pecsétes papirost elibém nem rak!
-Teringettét, ez aztán csavaros, nem gondoltam volna effélét, mégha diligenter frequentáltam is oskoláim egykoron, de ha már itt vagyunk, megtenne-é nékem valamely szívességet?
- Meg hát, ha nem kerül sokba, és van róla papiros.
- Papiros az volna. Lássa ön e pakett franczia kártyát, hadd küldenék verseim újdonatúj birtokosainak négy lapnyit belőle üzenetül...
"Felhasználónk hozzászólása elküldésével lemond valamennyi, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról a hozzászólásban elhelyezett bármilyen információhordozó tekintetében.
A Fórumunkban közzétett szövegek, képek és információk nyilvánossághoz közvetítési jogai a fórumos hozzászólás elküldését követően az Index.hu Rt-re szállnak, újraközlésük bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában az Index.hu Rt. engedélyéhez kötött. Engedélyért kérjük, forduljon a kiadó képviselőjéhez, az esetek többségében egy nagyon egyszerű eljárás után az engedélyt díjmentesen megadjuk. "
Amíg ez így lesz, én semmilyen nickemen ide többet nem írok művet, és természetesen nem fogadom el a szabályzat ettől a ponttól való visszamenőleges hatályát. Menjenek a fenébe - vagy én megyek.
(ez a hozzászólás már csak az Index Rt. engedélyével közölhető újra)
Nagyida pusztulása Elköltözött szegény Csóri vajda már,
Mivé lesz így védők nélkül majd a vár?
Romlanak az erős falak rohamost,
A köveket belepi a moharost.
Nincs egy ép ház már az egész Nagyidán,
Nem lakik ott, csak a zenész gagyi dán.
A kapitány egy részeges disznó, így sosem fogjuk kiemelni a Titanicot a jég alól Hol egy kötelet a roncsra csatolna, tört-e léket?
Az ördög vinné el ezt a csatornatölteléket!