Keresés

Részletes keresés

Degeczi Creative Commons License 2002.01.09 0 0 611
aha, koszi!
Azert nem teljesen vilagos a hangminoseg elterese, mert FM rendszerben a hangjel ket csatornajat 1.4 es 1.8 MHz-en rogzitik, ahol a szalagok kisse eltero viselkedese mar nem lenne szabad, h ennyit szamitson. Masreszt meg a magno igazan vegezhetne szalagkalibralast, egesz regi modellek is tudtak ilyet.
Előzmény: gyoz_tesh (610)
gyoz_tesh Creative Commons License 2002.01.09 0 0 610

Nincs nagy különbség hangzásban, de a TDK szalagon szebbek a mélyek.
Viszont a BASF-nek krómos szalagja van, ezáltal más tulajdonságokkal rendelkezik, ezért húz egy kicsit magasba a hangkép szerintem. Egyébként strapabíróak, ezért szeretem ezt a márkát.
Az állófejes hangsávval pedig is nem foglalkozok! :)

Akkor visszatérnék egy kicsit a THOMSON VTH6210-re, mik is azok a bosszantó tulajdonságai.

1. Van rajta egy ún. "status" menü. (ilyenkor kiírja az információkat a képernyőre) Ha ezt akkor is előhívjuk, amikor AV bemenetről készítünk felvételt, akkor annyi...Ilyenkor ugyanis a tunerből érkező jelet veszi a szalagra!!! Egyszerűen érthetetlen - természetesen a használati utasításban meg sem említenek ilyesmit.
2.Ha két felvétel között van pár mp. üres rész, akkor átvált monó sávra. Aztán amikor újra jel van a szalagon, elkezd tracking-elni, és 5-6 mp. eltelik mire felismeri, hogy sztereó a felvétel - addig monóban játssza. Kissé zavaró.
3. Áramkimaradás esetén 1 percig őrzi meg a beállításokat...
Nincs multi index keresés, (a 10 éves Samsungon ez is volt!!! Sőt, index jeleket lehetett vele külön felvenni-törölni) és csak stop üzemmódból lehet indexre keresni.
4. A kijelzője nem sokat ér. Pl. képkereséskor "+sch" vagy "-sch" jelenik meg, szerintem az "ff" és "rew" ésszerűbb lenne.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ja, és tapasztalataim szerint minden régi videóval másolhatóak a védett filmek.

Előzmény: Degeczi (589)
Macika Creative Commons License 2002.01.09 0 0 609
Szerintem akkor tuti, hogy az kalózmásolat volt!!!

Sajnos szoktak olyat csinálni a tékások, hogy 3-4 üzletnek vesznek meg egy példányt, a többit meg másolják. :c((((

Előzmény: rakowszky (606)
Degeczi Creative Commons License 2002.01.09 0 0 608
Eleg fura lenne, ha igy lenne. Akkor tenyleg barmilyen regebbi keszulek hasznalhato lenne masolasra, de kikotni se lenne nagy ugy.

Kazettaknal, analog vedelem gyakorlatilag csak ugy mukodhet, h a megjelenitett kepen nem lathato teruletre hatalmas tuskeket tesznek. A videok donto tobbsege (a regiek kozt is) felvetelkor egyszeruen a bejovo jel atlagahoz igazitja a felveteli szintet, amibe beletartoznak majd ezek a tullovesek is - az eredmeny egy tok sotet masolat. Olyan video kell tehat, ami csak a hasznos jel alapjan vegzi a szintszabalyzast, vagy egy kulon dobozka, ami kiszuri ezt.

Előzmény: mr_ricsi (604)
SaS Creative Commons License 2002.01.09 0 0 607
A régebbi videók érzéketlenek erre a jelre, ezért csont nélkül tudnak másolni. PL. ilyen a Sanyo VHR3100EE, ez kb. 8 éves készülék.
rakowszky Creative Commons License 2002.01.09 0 0 606
Én egy vadiuj tékás kazin próbáltam ki a dolgot, Philips 2 fejesrôl a Pana 622-re, olyan csont nélkül másolta VOLNA hogy csak na. Csak épp a film nem volt olyan izgi.
Amúgy vadiuj kazi volt, valami uj cég csinálta, asszem dvdrôl másolhatták, mert néha szürke négyzetecskék és hasonló csíkok ugráltak be, és a film kb 3szor megállt , egyszer fél másodpercre megállt a kép, hang is kihagyott. Ha már a tékás filmek minôségénél tartunk..:)
rakowszky Creative Commons License 2002.01.09 0 0 605
Én úgy érzem, hogy a reális ára kb 35 lenne. MAX!!!
Előzmény: SaS (603)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.01.09 0 0 604
Hello!

Másolásvédelmi eljárások témakörében érdeklődnék:
Igaz-e, hogy a manapság alkalmazott -azt hiszem Macrovision- másolásvédelemmel ellátott kazettáknál már nincs a videojel "elrontva", hanem csak egy "vízjel" van a jelbe szőve, és ezeket a kazettákat csak azok a videók nem másolják, amelyekbe a kódfigyelést beépítették?
A régi videók tehát csont nélkül le tudják másolni?

SaS Creative Commons License 2002.01.09 0 0 603
Annyiért megérte, sokkal többt sajna nem is ér!
Előzmény: csibesz (602)
csibesz Creative Commons License 2002.01.09 0 0 602
Egy ismerősöm 45.000 Ft-ért vette a 622-ét. Ez azért elég jó ár érte, nem? Csak nekem már nem jutott belőle:((((
Előzmény: rakowszky (600)
SaS Creative Commons License 2002.01.09 0 0 601
Álljon meg a hegyimenet!
A 612-es sokkal jobb képminőségű, mint a 622-es! Én erre mondtam, hogy megéri. Az még majdnem békebeli gép!
Előzmény: rakowszky (600)
rakowszky Creative Commons License 2002.01.09 0 0 600
Tekintve, hogy én a Pana FJ 622-est 61.900-ért vettem boltban, nehogy valaki megvegye a kisebbet drágábban!!!!!! Fotexnet-átverés!!!
Előzmény: SaS (595)
rakowszky Creative Commons License 2002.01.09 0 0 599
Ja, az ajándék panára reagálva: PUSZTULJ FEL!!!!
Előzmény: Asszem (594)
rakowszky Creative Commons License 2002.01.09 0 0 598
mi az a VR1600? Philips? Jog-ot tényleg két kézzel lehet tekergetni, amúgy a Sony SE 1000-en nekem is van, és vágásnál csakis a pulton lévôt használom, távról pedig a SHUTTLE gyűrűt, azt egy kézzel is meg lehet kicsit forgatni.
Előzmény: Asszem (593)
hzolee Creative Commons License 2002.01.09 0 0 597
Igen, kb erre gondoltam.
elszomorito.
sajnos ma az igenytelenseg kifizetodo.
z
Előzmény: rakowszky (592)
csibesz Creative Commons License 2002.01.09 0 0 596
Nekem is az a tapasztalatom, hogy az S-VHS ET-re egyedül - az eddig próbáltak közül - az E-HG a jó.Csak ne lenne ezek között is egyre több selejt ill. hamisítvány:((((
A többi szalagnál nagyon kijönnek az egyenetlenségek, szép fehér csíkok formájában.
Előzmény: Asszem (593)
SaS Creative Commons License 2002.01.09 0 0 595
Ha valakit érdekel tegnap láttam a fotexnet.hu-n Pana NVFJ 612-est 65-ért, nagyon megéri ezt a pénzt!!
Előzmény: Asszem (594)
Asszem Creative Commons License 2002.01.09 0 0 594
És még egy kis nyalánkság.

Kaptam egy baráttól egy békebeli pana videot. NVSD450. insert, audio dub, sharp poti, kikapcsolható CVC, kinyitható univerzális távir. Mindez öntvény mechanikával. nyam-nyam. Vagy 8 éves, és hibátlan, napi 1 óra átlaghasználattal.

Nektek már ilyen sose lesz :)

Asszem Creative Commons License 2002.01.09 0 0 593
Hát, igen. Nekem még van régről egy csomó olyan alap videokazi aminek műanyag kazettatokja van.

egyébként TDK EHG. Ez az egy ami érdemben birja az S-VHS ET-t. A többi mind szar.
Amúgy még mindig teccik a VR 1600-as. Úgy láccik, hogy a VHS utolsó nagy mohikánját sikerült megvenni, mert manapság nem nagyon foglalkoznak a gyártók ezzel a technikával.
LP-ben még rögzíti a teletexet, EP-ben már nem nagyon. Viszont még ott is szinesben joggol. (sima vhs-en)

Viszont közben arra is rá kellett jönnöm, hogy a távbabrálón tök felesleges a jog-tárcsa. Az előző JVC nyomógombbal változtatható jog funkciója jobban kezelhető...Azt a szart, csak két kézzel lehet tekergetni.

Előzmény: rakowszky (592)
rakowszky Creative Commons License 2002.01.08 0 0 592
Úgy érted, nem hiszed el, hogy mikor kibontasz egy kazettát, akkor az, amit látsz, az eredeti? Sajnos, az a helyzet, hogy az.
Akinek van tíz évnél régebbi pl TDK kazettája, vagy Maxell, javaslom, jól nézze meg, mert soha többet nem lesz igényes videókazettája. SEM.
Hol lehet jó kazikat kapni? Japánban, amiket belsô piacra készítenek, és egyáltalán mindenféle gép és anyag, amin csak japánul találsz feliratokat..:(
Előzmény: hzolee (590)
csibesz Creative Commons License 2002.01.08 0 0 591
Látott már valaki Pana HD Master videokazit? Ha igen, hol és mennyiért?
hzolee Creative Commons License 2002.01.08 0 0 590
akkor azt mondjátok meg légyszi (és ez VHS-re, 8mm-re és hagyományos audio kazira is vonatkozik), hogy hol lehet olyan kazettát kapni, ami olyan, és ott készült, mint ami rá van irva. Tehát igazi TDK, igazi Maxell, stb.
Vagy anelyikre ez van irva, az ez, és kész?
z
Előzmény: SaS (587)
Degeczi Creative Commons License 2002.01.08 0 0 589
Szerintem nyugodtan reszletezd a tulajdonsagokat itt - ez a topic eppen errol szol!
Egyebkent az FM hangban van nagy kulonbseg a kazettak kozt? Az allofejes hangminoseg eltereset jobban megertenem...
Előzmény: gyoz_tesh (586)
rakowszky Creative Commons License 2002.01.08 0 0 588
Épp tegnap szembesültem vele, hogy valami elég színtelen lett, de hogy melyik fajta 499 ft-os 240-es szalagra....:)
SaS Creative Commons License 2002.01.08 0 0 587
A videókazikról:
Nekem a Maxell (gx-black)jött be igazán, meglepően jó a képe. A hangjáról egyelőre nem tudok érdemlegeset mondani, mert nem csináltam vaktesztet vele. A BASF nekem Pana videóval nem jött be igazán, TDK még annyira sem (csak képminőségről beszélek!)
A Sony excellence viszont borzalmas, két felvétel után vízszintes zajcsíkok a képen, újabb felvételnél még rosszabb.
Előzmény: gyoz_tesh (586)
gyoz_tesh Creative Commons License 2002.01.07 0 0 586

Két hónapja vettem én is egy HI-FI videót, mert a 10 éves Samsung megadta magát. (ami egyébként igen strapabíró volt, rengeteg szolgáltatással, igaz hogy egykor csúcsmodell volt)
Én megfogadtam, hogy VHS videóra nem vagyok hajlandó vagyonokat áldozni, így vettem egy Thomson VTH6210 típust potom 40 ezerért akciósan. (egyébként egy tizessel több)
Röviden a jellemzők:

Hangminőség nagyon jó (nálam ez a legfontosabb); képminőség átlagos; borzalmasan zajos mechanika; távvezérlőt vagy megszokja az ember, vagy kukába dobja.
Semmi extra, (de ennyiért nem is vártam) VPS/PDC, Show View, index keresés van, hátul két Scart csatlakozó, RCA-nak nyoma sincs.
Mondjuk a két Scart nekem elég is: az egyiken a digitális beltéri pumpálja a jelet befelé, a másikon a hang van kivezetve az erősítőre, a TV pedig a beltérin keresztül megkapja a jelet.
Viszont van még neki egy pár olyan tulajdonsága, hogy falra mászik az ember tőle - most nem részletezem, de ha valakit érdekel ez a típus, szívesen leírom.
Még pár szót a kazettákról:

Eddig még nem találtam olyat, amellyel a maximumot tudnám kihozni a gépből. Nálam jelenleg ez a helyzet:
BASF kazetták: nagyon tiszta képminőség, kissé vékonyabb hang.
TDK kazetták: jóval gyengébb képminőség, viszont dinamikusabb hang, mint a BASF esetében.
Ha esetleg valakinek van olyan kazetta típus, ami nagyon bevált mind képileg, mind hangilag, jelezze!

SaS Creative Commons License 2002.01.07 0 0 585
Szia!

Pontosan hol?

SaS

Előzmény: csibesz (582)
SaS Creative Commons License 2002.01.07 0 0 584
Nem tudom...
Velem telcsin mindig kedvesen beszélnek a Kalotaszeg utcaiak, nem küldenek el a francba.
Még azt is felajánlották, hogy vigyem be a vcr-t egy fejtisztításra:)))
Azért nem szeretném, ha kicserélnék benne "puszta szívességből" az új fejdobot egy használtra!
Előzmény: rakowszky (583)
rakowszky Creative Commons License 2002.01.07 0 0 583
Na hát ennyit errôl, meg a szerelôk hozzáállásáról. Magasról szarnak a vevôk "idióta" problémáira.
Előzmény: csibesz (581)
csibesz Creative Commons License 2002.01.07 0 0 582
Karácsony előtt még láttam Szolnokon egy 612-est.Az ára 60 ezer körül volt, ha jól emlékszem.
Előzmény: SaS (577)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!