Beírom,de nem valami különleges.Egy régi barátném Anyukája főzte egyszer véletlenül,mikor ott nyaraltam,azóta mindig azzal várnak.Hiába igyekszem olyan finomra nem sikeredik,ahogy a zénAnyukám sóskalevesét sem tudom úgy leutánnozni
Áááá , dehogy minden éjszaka két
kajálás van , elég fáraszto.
Hét és fél kilo , szoval meg is
látszik a tej.
Holnap délelőtt még elmegyek egy utolsó gombázásra.
Remélem ma éjszaka nem fagy tul nagyot.
Zsírtartalékot tartsd csak meg, nekem is van. (-:)
Sünit pár éve a komposzt alatt láttuk vendégül. Alátettünk egy felfordított dobozt, amibe bevezetett egy cső - belakta, és kicsik is lettek, de aztán szétmászkáltak (egyiket megfogta a szomszédék vitéz kutyája, ami még a macskáktól is fél). Amúgy nálunk jó helyeket találnak akkor is, ha nem készítünk szállást - pl. a tuják alatt lehullott levelek + borostyán + mahónia-bozót jó telelő. "Önnfenntartó" kertrészlet, sose bolygatom.
Ma rigókat láttam étkezni a ház előtti nagy tűztövisbokron.
Tökleves receptet légyszi írd be, mondjuk a Kerti finomságokba, legyen ott is élet. Véletlenségből nálunk tökfőzelék volt ebédre (saját termés!).
Zsírtartalékom rengeteg van,sőt felajánlani is tudok.Szomorú sünisors.Tavaly volt egy saját sünink,de betakartam télire,mert keveseltem,amit magára húzott.Így elpakolt,idén nem is láttam sünit,csak amit az úton elütöttek,meg ezt,de ez kicsi is volt.Jönnek a madarak a csipkebogyóra,a fotelből nézegethetem őket,zsírtartalékaimat növelhetem.Ma sokat tököltem,sonkatököt sütöttem,levest is készítettem belőle.Leszedtem a sütőtököt,kolbásztököt.Estére tökmagot ropogtattam.
Szia Tozatu! Valahol azt olvastam, hogy csak a nagyméretű (legalább 80 dekás) sünök tudnak áttelelni, a kisebbek elpusztulnak. Ez annyira elszomorított. Mert nemrégiben, a késő esti szellőztetésnél kinéztem az ablakon, és ott mászkált egy süni, és azt hiszem, nem volt elég nagy.
Úgylátszik, ő papagájként ismerte meg a madarak népét. Az öcsém számára meg - mikor pici volt - minden madár "Kár-kár" volt, pontosabban "Káá-káá". (-:)
Szia,Barnetto!A meszelést nem viszem túlzásba,csak híg meszesvízzel felkenem,tehát nem olyan láthatóan,mint sokan csinálják.Kicsit látszik,aztán nyáron lekopik.Az öveket vettem a gazdaboltban,mindkét oldalán ragad,olyankor megtapad rajtam bárhol az olló,kesztyű,papírzsepi.Nálad mindig olyan különleges állatok vannak.Idén még csak árkunkban elhalálozott sünivel találkoztam.
A fejem felett rekedt hangú énekesmadarak szállongtak, míg a vonatra vártam. A vonat meg késett. Ezek már a tél biztos jelei... Már unom a telet, pedig még csak befele megyünk!
Szia Tozatu!
Itt ma nagyon goromba hideg volt.
Hogy csinálod a meszelést? Minden évben, aztán tavasszal leszeded? A fagy ellen csinálod, vagy nyulak ellen? Hernyófogóövet veszed vagy házi?
A medve okos állat. A virágoskert ásásakor kifordítottam a földből 2 gyíkot. Szegények mozdulni sem tudtak, de ijesztően fújtak, harapni akartak míg föl nem ébredtek annyira, hogy elmenjenek. Jó, hogy nem nagyobbak.
Nálunk hó egy szál sem,ronda szél,eső.Jelentem meg vagyok késve,terasz tele virággal,de várok -3-ig.Meszelni is kéne a fatörzseket,hernyófogóöv,fagyérzékenyek burkolása,stb...Közben olyan aludhatnék vagyok megint,megértem a macit,hogy elvonul télire.
Felénk is itt a tél , bár ho még
éppen nem esik.
A csucshömérséklet 3 fok volt , egész
nap esett az eső.
Még mindig nem ejtettem meg az őszi
lemoso permetezést , remélem
lesz még rá időm.
Növények behordva , télicsap lezárva ,
rozmaring, levendula , pálma betakarva.
Felkészültem a télre , csak ne utálnám annyira!
Üdv onobody
Gyerekek! Belefeledkeztem a netezésbe, és most kinéztem, és HULL A HÓ (és hózik)! Milyen jó, hogy tegnap leszedtem az utolsó rózsákat, és most idebent mosolyognak.
A hőmérce 1 fokot mutat, a köveken nem marad meg a hó, de a füvet már fehéríti.
Én sem,mikor befúúúj minden résen.A szomszéd utcából is idefúújta az avart,mi még keveset kaptunk,de az elsőket betemette.Szegények olyan pedánsak,egész délelőtt azt szedegették.
Időjárásban megegyeztünk! Ezt a szívecskés dolgot nem is tudtam, csak hóemberépítésen járt az eszem.
A kutya jobb futó az embernél! Anyuék régi utcájában volt egy szépségszalon, ami fogyasztást is igért... És volt ott két hatalmas bernáthegyi. Amilyen rosszmájúak vagyunk, azt mondogattuk, hogy biztos a kutyákkal kergetik a pácienseket. Aztán eltűntek a kutyák, és nemsokára levették a cégtáblát is. Szóval lehetett a dologban valami. (-:)
Mifelénk is csinált minden rosszaságot az idő, de mindent összevetve többet fújt, mint esett. (Fúúúj, de nem szeretem az ilyen időt!)
Velem lehet alkudni,OK a két hét hó.Lehet több is ,csak ne fújjon az a galád szél.És lehessen a hóba szivecskét rajzolni és egyben felvenni.Ma már többet nem kérek a Jézuskától.A kóbor kutyák fogyókúra céljából nagyon jók.Mifelénk minden nap esik mostanság,de jó lett volna a nyáron!
Egyetértenék a márciusig tartó szép idővel, de a Karácsonyt fehéren szeretem! Megegyezünk két hétnyi hóban (legyen arasznyi!), szikrázó napsütéssel?
Ami a sétálást illeti: úgylátszik, baba- vagy kutyasétáltatás ürügye kell hozzá. (-:) Én szégyenszemre alig dugom ki az orrom otthonról (ha már végre hazaértem), és ami a lustaság mellett otthon tart, az az, hogy vannak a környéken szabadon sétáló kutyák...
Mi is élveszkedtünk odakint,bár márciusig szavaztuk meg ezt az időt.Ma is sétáltunk,megállapitottam,hogy vannak elég szép kertek errefelé,igy babakocsisan fedezhetők fel.
A sárgásabb az érettebb.A krumplival van egy családban.Kis kék virágai vannak.Szereti a vizet,mert nyáron nem győztem locsolni,egy tojásnyigubaccsal hálálta meg.Azt irja a papirja,hogy inkább diszitő értéke van.Nálunk előbb villámlott.Nem esett itt annyi eső,mint felétek.Szinte állandóan fúúúúj a hideg szél.
Szisztok!
Nem a padlizsán , bár azt én is ismerem tojásgyümölcsnek.
Ez kb. tojásméretü és alaku, némelyik sárga , a többség fehér.
Fogalmam sincs melyik lehet az érett.
Egy fehéret szétvágtam , semmi különös szaga
nem volt , talán enyhe zöldbabillata volt.
Felénk volt eső kb 20mm , néhány nap alatt,
szedtem is rengeteg gombát.
Elraktam őket télire.Holnapra is jó időt josoltak , nyilván gyüjtök még egy-két kosárral.
Dézsásnak tartom,az enyémnek izetlen sárgadinnye ize volt,egyszer.Az idei még nem érett meg.Ha nem a zöldségre gondolsz,mert ott is van ilyen nevű.A Sieberz küldött magot ajiba,ha szeretnél,küldhetek magot.Nálunk ma esett egy kicsi,a zuram egyből eldobta a fűnyirót és bevonult újságot olvasni,hiába pedzegettem,hogy a szomszéd már folytatja.
Szia Onobody!
Ez nem a padlizsán? Lila, szép fényes kis tök?
Ha az, akkor van pár receptem, nagyon finom.
Off: megnéztem a csapadéktáblázatot, hát felénk már megint nem esett.Nálatok?
üdv. barnetto