Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kovi no1 Creative Commons License 2011.07.29 0 0 480

Köszi a válaszokat!pirosan világít de akkor megnézetem szervízben is.amugyis az lett volna csak amíg nincs szabadnapom azért szerettem volna kicsit okosabb lenni.

amator11 Creative Commons License 2011.07.29 0 0 479
a menüben két opció van erre. Egyik a menet sebesség függvényében változtatt, a másik a bekapcsolási. A többi inkább a balancot állitja. Nevel most nem ugranak be.
Előzmény: libipisti (478)
libipisti Creative Commons License 2011.07.28 0 0 478

Meg tudná valaki mondani,hogy kell beállítani a rádió bekapcsolási hangerejét?

B6-os Passat gyári rádió.

lorree Creative Commons License 2011.07.28 0 0 477

Ja, és igen, Passat 170 PD TDI (jó kis Siemens PD-elemekkel).

Előzmény: lorree (474)
lorree Creative Commons License 2011.07.28 0 0 476

A motor mindenképpen megfelel a célra. Viszont a váltót azt meg kellene tudni, hogy rendszeresen cserélve volt-e benne az olaj. Ha sokáig nem cserélték, s leeresztik azt, akkor nagyobb bajt tudsz csinálni, mintha nem cserélnél.

Sajnos nem vagyok szaki ilyen téren, de a 4 sebességes nem eszik jelentősen többet, mint a manuális 5 sebességes?

Előzmény: avensis60 (469)
lorree Creative Commons License 2011.07.28 0 0 475

Megnéztem a kézikönyvet. Ha sárgán világít, akkor kormányzár hiba. De ha pirosan, akkor az valami komolyabb lehet. Ha pirosan világít valami a műszerfalon, akkor javaslom, hogy nagyon óvatosan vezess, és mindenképp ugorj be egy szervízbe.

Tudom, hogy ez nem a reklám helye. De én vettem egy Androidos telefont, amin fut egy jó kis progi, ami ki tudja olvasni a hibákat az autóból. S a hibakód alapján meg tudod keresni a neten, hogy valami nagy baj van, vagy csak valami kis elektronikai hiba. Persze ehhez kell egy bluetooth-os adapter is, de azt be tudsz szerezni a neten (18-30 USD-ig).

Sőt le is tudod venni a hibát, de a hiba okát természetesen nem tudod megszüntetni. Ha egy hiba megjelenik mindenképp szervíz javasolt. Csak pl, ha messze vagy otthontól, akkor nehezebben tudnak lehúzni az idegen légiós mesteremberek.

Előzmény: amator11 (471)
lorree Creative Commons License 2011.07.28 0 0 474

Helló,

Nem gond, beírom mégegyszer.

90.000 Ft fél évre a Bástya nevű csomag. A PD elemekre az autó 5 éves koráig adnak garanciát. Az én autóm 2007-es. Mivel most vettem, ezért garancia nélkül ki sem jöttem volna a kereskedésből. Egy picit húzós az ár, viszont ez tartalmazza a garit a DSG-re is. Autómata váltó nélkül jóval olcsóbb lenne.

Előzmény: amator11 (473)
amator11 Creative Commons License 2011.07.28 0 0 473

irta. Passat pdtdi 170 le (vagy 140, de inkább 170), dsg váltó. Féléves dijat irt, most nem keresném vissza...

Előzmény: Dodi1972 (472)
Dodi1972 Creative Commons License 2011.07.28 0 0 472

Szia!

Olvasgattam a MAPFRE oldalát.Érdekelne ha nem tutok te milyen biztositást kötöttél a gépjárművedre (tipus,fajta) ls mennyibe is kerül havonta...???

Előzmény: lorree (459)
amator11 Creative Commons License 2011.07.28 0 0 471
kormányra utal. Szervo, olajszint stb.
Előzmény: kovi no1 (470)
kovi no1 Creative Commons License 2011.07.27 0 0 470

sziasztok!kérdésem lenne hogy a fordulatszám mérőnél néha induláskor kigyullad 1 piros lámpa kormányt vagy ahoz hasonlót ábrázol sípol a kocsi majd ha megállítom a kocsit és újraindítom eltűnik.mi lehet ez?ha lehet minél elöbb válaszoljon valaki....köszönöm előre is.

avensis60 Creative Commons License 2011.07.27 0 0 469

Szia!

Igen, tuképpen 90%-ban csak autóúton és autópályán megyek, hosszú távokat.

Igy gondolom ennek a motornak se lehet rossz a fogyasztása.

Amit megspórolnék az üzemanyagon, az tuti rámegy egy tdi vagy egy sima dizel karbantartási/javitási költségeire ha nem több.

Előzmény: amator11 (468)
amator11 Creative Commons License 2011.07.26 0 0 468

sokat mész és 2.0-ás benzines?

Előzmény: avensis60 (467)
avensis60 Creative Commons License 2011.07.25 0 0 467

Üdv Urak!

Itt is megkérdezem, hátha...

Szakik illetve tapasztalt tulajok segitségét kérném.

Szeretnék venni második, rohangálós autót. A kiszemelt példány egy Passat 2 literes benzines autómata kombi 96-os évjárat.

Az autó gyönyörű állapotban van, nem lelakott darab, látszik a gondos tulaj rajta.

Egyszer régen már volt Passat a családban, még a régi fajta. 5 évig a kopó alkatrészeken kivűl semmi bajom nem volt vele.

Ezért is bizom ebben a tipusban, sokat mennénk vele, tehát nem egy szervizlakót akarok venni.

A kérdésem, az autómata váltójától kell-e fáznom, illetve mi a vélemény a 4 fokozatúról. Ha tud valaki segiteni, nagyon meg köszönném !

szecsaa Creative Commons License 2011.07.24 0 0 466

Sziasztok!keresek passat 131 le turbócsövet a mi közvetlen a turbótól a coolrcsövig megy és zégeres csatlakozásu!ha van valakinek bontott v tud valakinek kérem jelezze!köszi!20 5170772!

lorree Creative Commons License 2011.07.24 0 0 465

Kb. másfél hónapja cseréltettem. Sajnos nem vagyok szaki, de ez egy érzékeny része az autónak. Mindenféle képpen szakszervízben csináltasd. Nekem a VW partner szervízben cserélték le (szűrőt is kell cserélni). A srác aki végezte a munkát nem törölt le valami érzékelőt mielőtt rakta össze a váltót, s az autó rosszul váltott (rosszul olvasta a fordulatszám értékeket - utólag kiderült). A VW-től kihívta a szakit, aki kb. 2 perc alatt orvosolta a hibát (magától nem jött volna rá a srác). Persze, majd összeszartam magam, mikor láttam, hogy működik az autó. Szerencse, hogy szoros kapcsolatban állnak a hivatalos VW szervízzel, így mindig kérnek, s kapnak tanácsot tőlük, ha gond van. Ezért mondom, hogy nagyon nem mindegy, hogy kinél csinálod.

A kérdésedet sajnos nem tudom megválaszolni, hogy hány lityi olaj kell bele. De ha felhívod a VW szervízt, biztosan megmondják. Szűrőt okvetlen kell cserélni váltóolajcserekor.

Előzmény: Gabeszhaver (464)
Gabeszhaver Creative Commons License 2011.07.24 0 0 464

Sziasztok!

DSG váltóban szeretnék olajat cserélni.Igaz,hogy 7 liter van benne?Álítólag leeresztésnél csak 4 liter jön le.A többivel mi lesz?Hogyan kell szakszerűen lecserélni?Előre is köszi!

lorree Creative Commons License 2011.07.24 0 0 463

90.000 Ft volt fél évre. Azért ennyi, mert a DSG is beletartozik. Különben jelentősen olcsóbb. Nem tudom pontosan mikor köthető. Szerintem nem kötelező tulajdonos váltásnál, csak akkor gondolom megszemlézik az autót.

Előzmény: amator11 (462)
amator11 Creative Commons License 2011.07.23 0 0 462
grat! Enyém céges. Egyébként mennyi egy évre a gari költsége? Bármikor köthető vagy csak tulajdonos váltásnál?
Előzmény: lorree (458)
amator11 Creative Commons License 2011.07.23 0 0 461
16-os kerék van alatta.

Ma 5.000 km-el az olajcsere után sárga szinnel jelez az olajszint kontroll lámpa. Normális, hogy a 170 le-s változat ennyire eszi az olajat? Mennyit mehetek még vele? Lesz piros is a kontroll lámpa?
Előzmény: lorree (457)
lorree Creative Commons License 2011.07.22 0 0 460

Szia,

Ez a hiba nem vészes. Ritkán jön elő. A szerelő, akit vittem az meg tudta állapítani kb. mennyi van benne. Ma már nehezen veszel olyan autót, amiben pontos a km állás.

Ez a hiba a kipufogúban ritkán jön elő. Lehet, hogy nem is kellene vele foglalkoznom. Csak egyszerűen nem hagy nyugodni, ha nincs minden rendbe téve körülöttem. :-) A következő szervízen kicseréltetem a szenzort. Annyira nem vág agyon.

Előzmény: amator11 (451)
lorree Creative Commons License 2011.07.22 0 0 459

Szia,

Én kizárólag a DSG váltó végett vettem. Viszont vedd figyelembe az évjáratot.

http://hvg.hu/cegauto/20091117_dsg_visszahivas

A cikkben szereplő intervallumban kiadott DSG váltók híbásak lehetnek. Ellenőriztesd le, hogy elegett tettek-e a visszahívásnak. A cégben egy Superb váltója galyra mennt, s garanciálisan kapott egy újat (pedig már lejárt a garancia időszaka). A VW elfelejtett visszahívást küldeni, ezért rájuk lehetett varni a hibát. Én a 2007-es évjáratot javaslom. Nekem 2007-es van. Eddig nem volt vele gond. Olajcserét pontosan be kell tartani!

Vegyél Mapfre garanciát! Adnak garit a váltóra is. Nekem a PD elemeket kifizették (nem a teljes összeget, de így is jobban jártam, mintha 800000-et perkáltam volna értük).

Különben a DSG az Isten! :-)

Előzmény: hack98 (452)
lorree Creative Commons License 2011.07.22 0 0 458

Fizetett a Mapfre!!!! így már nekem is gariban lettek cserélve a PD elemek. Ajánlom mindenkinek, aki használt autót vesz, hogy mérlegeljen, hogy megéri-e garanciát venni. Nekem sokszorosan megtérült.

Előzmény: lorree (444)
lorree Creative Commons License 2011.07.22 0 0 457

Szia,

Hány inches a kerék? Nekem múltkor rácsodálkoztak a gumijavítónál, hogy 17"-es gyári kerekeim vannak. Lehet, hogy nagyobb kerekek vannak rajta, mint kellene.

Előzmény: amator11 (456)
amator11 Creative Commons License 2011.07.21 0 0 456

összeszedtem valahol egy zsák szöget gumi csere lett a vége. Mivel ette a belső szélét az egyik oldalon futőmű beállítás is lett csinálva.

na most jött a meglepi. Azon kívül, hogy szinte mindent állítani kellett kiderült, hogy elöl negatív kerékdöllés van. (Ami általában versenyautóknál szokott előferdülni.. :DD ).

Viszont gyárilag ennek nem lehetne ilyen értéke. Tippje valakinek?

Azt mondták, hogy igy stabilabb, viszont cserébe eheti a gumi belső szélét...

Előzmény: amator11 (455)
amator11 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 455

tök jó, ha jó és nincs hibája.

de ha van, az egy benzines autó ára is lehet..

http://hvg.hu/cegauto/20091117_dsg_visszahivas

Előzmény: hack98 (452)
amator11 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 454

Normális dolog az, hogy a műszerfal betéten (ezüst) a széleken és a gombok körül repedezik a lakkozás?

Az hogy hámlik a kézifék gomb és az ablakemelő körül azt már megszoktam a márka családnál....

vwluki Creative Commons License 2011.07.19 0 0 453

Sziasztok!

Pd elem csere ha érdekel valakit 10 000Ft- tól megoldható.

Ha zárlatos akkor csak 10 000Ft, de ha még nem ment tönkre akkor 40 000Ft/db.

Ez az akció csak 3C-s passatokra érvényes, elötte alvázszám és km óra állás kell nekem.

Ha lehet telefonon érdeklődjetek, mert ritkán vagyok a fórumon.

Alvázszámot és km-állást küldesz, akkor visszahívlak.

30/270-83-65

hack98 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 452

Helló!

Segítségeteket szeretném kérni, akinek van tapasztalata a DSG váltóval és írna egy pár szót róla azt megköszönném! Keresgéltem róla a neten de nem találtam olyan írást amiben a hibáiról lenne szó. Passat vásárlás előtt állok és nem igazán tudom eldönteni, hogy milyen váltóval vegyem meg, sokan próbálnak rábeszélni a DSG-re, sokan meg lebeszélni róla. A döntés az enyém, sokat segítene ha valaki véleményezné a DSG-t.

amator11 Creative Commons License 2011.07.18 0 0 451

Szia,

mostanában rád jár a rúd. Erre számítottál amikor vetted? Illetve annyi km van benne mint amennyit mondtak?

Előzmény: lorree (447)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!