<P lang=hu-HU style="MARGIN-BOTTOM: 0cm">:-)))
<P lang=hu-HU style="MARGIN-BOTTOM: 0cm">
<P lang=hu-HU style="MARGIN-BOTTOM: 0cm">("hurrá", egy mondatot már elértünk, de van még egy kicsit nyers, hátha finomodik majd az is...)
<P lang=hu-HU style="MARGIN-BOTTOM: 0cm">Addig is:
<P lang=hu-HU style="MARGIN-BOTTOM: 0cm">Jog-ing
<P lang=hu-HU style="MARGIN-BOTTOM: 0cm">Az új szabály bizony érdeseket kért,
<P lang=hu-HU style="MARGIN-BOTTOM: 0cm">Mondván, mit írok, érdekeket sért.
<P lang=hu-HU style="MARGIN-BOTTOM: 0cm">De ha a közönség érdekeset kért,
<P lang=hu-HU style="MARGIN-BOTTOM: 0cm">Hogy kapnak itt az érdekesek tért?
<P lang=hu-HU style="MARGIN-BOTTOM: 0cm">(erre kivételesen nincs különösebb jogi igényem, mert csak hordalék, na meg négysorost amúgy sem szoktam írni :)
Még egy apróság: miután az előző hsz.-t elküldtem, csak úgy kíváncsiságból előkerestem megint ezt a jogi szabályzatot, és észrevettem, hogy némi módosítást eszközöltek rajta (kiemelve):
A Fórumunkban közzétett szövegek, képek és információk nyilvánossághoz közvetítési jogai a fórumos hozzászólás elküldését követõen - a Fórum jellegébõl adódó strukturált formában - az Index.hu Rt-re szállnak, újraközlésük bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában az Index.hu Rt. engedélyéhez kötött. Ez nem zárja ki a felhasználó saját hozzászólásának az általa történõ további szabad felhasználását.
Ugyan ezzel nem tisztult ki teljesen a kép, de talán ez is valami. (Ha ez valakit megnyugtat egyáltalán...)
A zindex jogásza hangosan röhög; felfigyel a hegyeken Jeti a "hahára",
dühében mérgesen visszaordít: "A szabályzatát ön kenheti a hajára!!!"
(írta nekem mélben, - merthogy internetezik õ is, nem árulom el, milyen nicken - hogy nagyon fel van dúlva, mert épp most jutott eszébe egy hihetetlen jó rím a jakszarról, egy olyan frenetikus poén, hogy a Monty Python-féle "világ legjobb vicce" kismiska lett volna hozzá képest, de ezek után neki is elment a kedve a beírástól - még nekem se küldte el! :-))
Viccet félretéve, amellett hogy teljesen megértelek, OIIO, részemrõl nem veszem ilyen komolyan a dolgot (bár természetesen nem értek egyet vele), számomra ez csak ökörködés, nekem az is bõven elég, ha valaki néha elvigyorodik a soraimat olvasva, kiadni őket könyv formában én nem fogom soha...úgyhogy asszem, én tojok az indexre, vigyék a cuccot, ha éppen akarják...(bár....most elképzeltem, hogy a könyvesstandoknál az emberek egymást tapossák ordítozva, hogy még hozzáférjenek egy példányhoz a kupacokban álló könyvbõl a rikító reklámfelirat alatt, amin ez áll óriási betûkkel: "AZ INDEX LEGKIVÁLÓBB KECSKERÍMEI! HA A FÖLDÖN AKAR FETRENGENI A RÖHÖGÉSTÕL, VEGYE MEG, ÉS OLVASSA EL AZONNAL!! GARANTÁLTAN BE FOG SZARNI!!!", hangszórókba harsogva csitítják a tömeget: "NYUGALOM, EMBEREK, MINDENKINEK JUTNI FOG, A NYOMDÁBAN MÁR KÉSZÜL A NYOLCADIK KIADÁS!!!", az utcákon üzletemberek, melósok, pedagógusok és zöldségeskofák, akik már hozzájutottak egy-egy példányhoz, egyaránt visítva hahotáznak, egyik kezükben a könyvet tartva, másikkal egymás hátát csapkodva, és időnként a kicsorduló könnyeiket törölgetve, az újságok címlapján és az összes híradóban az Index vezetõi vigyorognak, hatalmas pénzeszsákokat ölelgetve, és fölényes mosollyal nyilatkozzák: "Kerestünk kecskerímekkel pénzt, könnyû volt!"...nos, ebben az esetben összeírom ezen jóemberek listáját, beszerzek egy 44-es Magnumot, és elindulok...:-)))
na jó, bocsánat, nem akarom elbagatellizálni a dolgot, de csak azért hadoválok itt össze-vissza, mert kecskerím, na az nem jut egy se eszembe:-)
Van, aki már látott a valódi szerzők neveivel (és szerzői jogi kitételeikkel) ellátott példányt "szamizdat" kiadású könyvünkből, talán elég lenne bizonyítéknak :)
Azt is tanúsíthatom, hogy kaptam már remekbeszabott költőnőtől e-mailben verset, amely csak _aztán_ jelent meg az index lapjain. :)
Ha én, mint remekbeszabott költőnő a saját nevemen kiadom OllO összes itt megjelent nyesedékét, akkor hogy bizonyítod be, hogy az a Te szellemi terméked? Mi a bizonyíték rá, hogy te, X.Y. azonos vagy OllO-val? Mert ha semmi, akkor azokat a nyesedékeket ugyanúgy írhattam én, T.V. i, nem igaz? :-)
"valamennyi általunk leírt betű közkinccsé válik, amint betesszük - álnéven - egy nyilvános fórumba."
A felhasznált betűk az Index Rt. tulajdonában lehetnek - de a megfelelő sorrendjük a mi művünk :)
Amúgy az ember mondhatja, üsse kő, legyen az övék, mit kezdenek vele... Én nem mondhatom; igenis kezdenék vele, ahogy azt régtől fogva teszem is, könyvet állítok össze, részben az itt megjelent saját anyagokból, erre mondja azt az index szabályzata, hogy hogy képzelem, az az övék... Pedig dehogy.
És így tovább - ha az igazán remekbeszabott költőnő engedélyét kérném, hogy szemezgethessek a sublótfiókban heverésző cédulái között, és engedelmével ki is adnám, ő csak széttárná a kezét: nem teheti, mert már egyszer "elmondta őket a múzeumkertben"...
Valaki magyarázza már el nekem, kérem, hogy tudom bebizonyítani, hogy X.Y.-ként engem illet a danczer néven futó remekbeszabott költőnő :-)) munkásságának gyümölcse? Be tudom ezt valahogy bizonyítani?
Mert ha nem, minden vita és morgás felesleges... Ugyanis valamennyi általunk leírt betű közkinccsé válik, amint betesszük - álnéven - egy nyilvános fórumba.
Soxor okoztatok derűs pillanatokat a kecskékkel-egyebekkel, és olvasóként is nagyon sajnáltam a topic (időszakos) elhalálozását. Örömmel látom a főnixet kikászálódni a hamuból, csak így tovább!
Ezen a jogi csűrcsavaron különben én is sokat morogtam már.
Bocs valamit elszúrtam. Az első mondat így hangzik teljes egészézében:
Már éppen ellenálhatatlan vágyat kezdtem érezni, hogy hosszú kihagyás után néhány remekmúvel ajándékozzalak meg benneteket, de Ollo hozászólása elvette a kedvemet. .....
Már éppen ellenálhatatlan vágyat kezdtem érezni, hogy hosszú kihagyás után néhány Ez erősen visszatart attól, hogy bármilyen szellemi erőfeszítésemmel megajándékozzam az INDEX Rt-t. Hatalmas pofátlanságnak tartom ilyen egyszerűen lenyúlni bárkinek a szellemi termékét. Ollo veled vagyok! Vállvetve harcolok veled a jogainkért. :)
(Igaz ez a szabály az INDEX fotós oldalára is? Mert akkor a fotósok (is) fejvesztve menekülnek innét.) Szerintem öngyilkosság, ha ezt komolyan gondolják.
Milyen lesz a társaság népszerűségi mutatója?
INDEX RT
Indexe tré.
Üdv! Piszénpisze :)
(A feltöltéssel a szerzői jogaimról nem mondtam le. Ezeket a mondataimat bárhol bárkinek minden megkötöttség nélkül szabadon elmondom. A versikét em adom!)
Én azért nem veszem ezt ennyire komolyan, mert az index erre vonatkozó jogi szabályozása egy oltári nagy baromság, hogy arra hivatkozva próbálnának a benne foglalt jogaiknak érvényt szerezni, erősen kétlem. Csak hülyét csinálnának magukból...
Aztán még olyasmi is eszembe jutott, hogy például az általam beírt kecskerímek szerzője ki tudja, hogy valóban én vagyok-e? Mert ha nem? Akkor az a szerencsétlen, aki írta őket, elveszíti a szerzői jogdíját az én lopásom miatt? Ugyan már...
És különben is. Hogy tudják bebizonyítani, hogy az a bizonyos danczer ÉN vagyok? Bárki lehet... És megtiltom, hogy Bárki csak úgy beírkálja egy ilyen kétes hírű fórumba az én szellemi remekműveimet, teccikérteni?! :-)
Istenem... Ez a kedves, közvetlen hangnem nem jöhetett volna létre e két - általam nagyrabecsült - ember között, ha nincs a zindex...
Az összes korábbi kecskerímem szerzői jogdíjáról lemondok a zindex javára, amiért - nevetséges és elfogadhatatlan módszerrel ugyan, de - hozzásegített néhány jóérzéssel teli mosolyhoz a fent idézett mondatok olvasásakor :-)
És még valami: most legalább bizonyosságot szerezhettünk arról, hogy Gr0 olvassa a topikot!!! :-)
Mert csupán a magam harcát próbálom vívni, ami nem feltétlenül közügy, kérem hát mindazokat, akiket saját itteni szerzői jogaiknak akár régtől, akár mostantól való csorbulása nem rémiszt el az alkotástól (na és persze a művek éppen itt publikálásától), hogy ne hallgassanak rám, vészmadárra semmiképp! Írjatok ide
bátran! A szándékom semmiképpen nem topicgyilkosság volt, csak ön~... (azt is sajnálom, de ez van)
Kérlek, ne hamarkodd el... egyfelől még nem vallottak színt, hogy a múltra is gondolnak-e visszamenőleg (na akkor lesz ám igazán irgum-burgum), vagy csak a váltás utáni dolgokra tartják érvényesnek (ugyanis csak onnantól igazolod minden egyes "Mehet" gombnyomással, hogy elfogadtad a feltételeket).
Én úgy tekintem, hogy csakis a változás utántól lehet érvénye egy ilyen "rendeletnek", ezért az említett ponttól nem írok ide újabbat - a régiek nem lettek az övéik, de újak meg - éppen ezért - nem lesznek (legalábbis tőlem). Hogy kinek jó ez???
Ha mégis úgy gondolják, hogy az elejétől fogva minden az övék, akkor bizony én is - (pontosabban az, aki vagyok :) nem kérni, hanem követelni fogom a törlést, de tényleg csak akkor, mégpedig sértett jogtulajdonosként, akinek a nevében mindenféle nickek beírogatnak; szerzői jogomról valami vállalat sajátjaként nyilatkozik, stb...
Csak azt nem értem, miért kellett békés emberekből kihozni az állatot.
Reménykedem, hogy rájönnek, ez vakvágány, és törlik a jogtalan részt vagy legalább méltányolhatóra finomítják...
(továbbra is elnézést a többiektől az offolásért, de ha egyszer nem onolhatok többet... legalábbis egyelőre)
Fenti hozzászólás (tudtommal) teljes egészében és kizárólag az én véleményem, viszont ahhoz, hogy láthassátok, az index tulajdonává kell válnia. Tessék.