Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Az tényleg egy szenzációs rész, a legjobb formájukat hozták. Én nemrég daráltam le a 6. évadot.
Most Pushing Daisies 2. évadot nézek, sokáig tolam magam előtt, halogattam, nem akartam, hogy vége legyen...már nem sok van belőle hátra. Még mindig nagyon aranyos és nagyon szerethető a sorozat, de értem már, hogy miért nem lett folytatása. Maga az alapfelállás a legérdekesebb az egszben, aminek a boncolgatásával viszont nem akartak/nem tudtak heti 40 perceket kitölteni, úgyhogy ráhúztak egy nyomozós sablont a sorozatra, ami nem rossz megoldás, de annyira azért nem is érdekes, hogy további évadokat tegyen ki. Az alapfelállás, és a szereplők közti viszony, na az az adu ász a dologban.
Hétvégén eljutottam a The Office 6.évadának 4.részéig. A "Niagara" címből, meg hogy 40 perces már sejthettem volna, hogy mi következik, de ez vitt mindent. Szó szerint feküdtem a röhögéstől. Ennyire talán az a rész jött be utoljára, amikor Dwight teszteli a társaságot, mert nem figyeltek oda a tűzvédelmi oktatáson. Amikor az újraélesztést gyakorolják a babán... :) Azt a pár jelenetet 3-4 ismerősömnek is megmutattam, és míg én újra meg újra szétröhögtem az agyam ők csak néztek, hogy aha oké, nem rossz. :) Mondjuk ezt a sorozatot valaki vagy imádja, vagy utálja, köztes állapot nem nagyon van.
LOUIE - nálam most ez a legnagyobb favorit. Louis C.K. (vagyis Székely) korábbi munkássága sajnos kimaradt nekem, de ez a sori nagyon üt. Akinek bejött az "Extras" (vagy akár a UK Office-ig is visszamehetek) kínos-epic failure-típusú humora, (jelentkezem!) annak a részenkénti 20 percnyi szórakozás itt is garantált. Nem véletlen a fenti párhuzam, az egyik részben maga Ricky Gervais is vendégszerepel.
Nos, az, hogy ledaráltam, nem fejezi ki eléggé... szuperszónikus sebességgel nyomtam le, már be is fejeztem. - eszméletlenül magával ragadott, Sue Sylvester pedig egy IKON. :DDD
Gaius ahogy ott dadog, az nagyon nagy, igen. Attól nekem is gombóc volt a torkomban.
A belemagyarázós rész meg azért üt, mert ott végre a legvégső pillanatban az évadot kísérő All Along The Watchtower téma már a legendás Hendrix verzióban is berobban, és az azért eléggé telitalálatos pillanat. Engem megvett. :)
asszem most eléggé telítődtem a témával, nem kezdek bele ilyen capricákba...maaaajd...elég most a szájfájból:-)
jó, végülis a cylonok sztoriját elég rendesen megmagyarázták, ott nem volt komolyabb hiányérzetem
Kara angyalságának és annak, h eltűnt, nem örültem, jobb lett volna akkor már, ha cylon, mondjuk ő a Hetes...
ha én írom a végét, letelepedtek volna Lee-vel, és egy szakajtónyi édes kiskölyköt nevelgettek volna együtt :-)) Igazán nemtom miért fosnak a sorozatírók annyira a hepiendtől...se a PB, se a Lost...már sikk megölni legalább az egyik főhőst, a párokat szétszakítani...énnekem ez fáj:-)
itt is meghalt Roslin, nem elég?:-( az öreg meg elment, miközben annnyira imádja a fiát, legalább együtt maradtak volna...
az üzenetről meg még annyit, h sztem egyáltalán nem kéne, h legyen...ez buta amcsi szokás, a filmek végén a nagy szájbarágás (monológ, narráció, vagy dialóg formában)...a gyengék kedvéért...sztem jobb, ha az üzenetet mindenki maga szűri le
én ott hagytam volna abba, (ha már így csinálták), h Oldman üldögél a sírnál oszt jónapot...mindenki eldöntheti, whether it will happen again...
No befejeztem a bsg-t. Már ideje volt, olyan voltam, mint egy zombi:-)
Nekem alapvetően tetszett a vége. Persze bele lehet(ne) kötni itt-ott, de max apróságokba. Alapvetően szép lezárás, és legalább elvarrták a szálakat és megválaszoltak (szinte) minden kérdést. A Lost finálé óta én ezt már mérhetetlenül megbecsülöm...
Talán csak az nem derült ki a lényeges kérdésekből, h mi is volt Kara (OK, angyal, de azmijaz) és miért látta őt mindenki, ha Gaius és Six angyalverzióját meg nem látta, mi volt a zene, hogy került az ötök agyába stb, szóval maradtak lyukak, de legalább csak kicsi lyukak:-) Ja és a mitokondriális Éva, hö??? Na mindegy, szájbarágták azért a messzidzset, kár h uaz, mint anno a Majmok bolygójában.
Most pihenek kicsit, amíg kitalálom mit nyomjak legközelebb:-)
Én is maradtam idén a hung és entoruage-nél. Ezek biztos pontok. A másik dolog amit kipróbáltam az a Pretty little liars. Bőven nézhető 10 részes az első évad és folyamatosan történnek a dolgok, a 10.rész végére pedig elvileg valami nagyobb csavar is ki fog derülni.
Gyér nyári termés, az újakból egyelőre semmit nem próbáltam be, de a jó 'öreg' Entourage és Hung minden héten várós, szórakoztató és feelgood.:)) Most kezdem majd a Glee -darát, remélem, úgy járok, mint a Lost-tal, elsőre nem, másodikra nagyon igen:))
Jajmár, nem emós nyavalygás, hanem, izé, komplex érzelmi szituáció, meg finom rezdülések:-) Meg azé van szex is, meg bokszmeccs:-) Engem csak az idegesített, amikor mindkettő megházasodott, aztán meg tipródtak, h Lee nem akar félrekefélni, Kara meg nem akar válni. Én meg gondoltam, h hát akkor baromi egyszerű, váljon el Lee. De ez persze nem jutott eszébe egyiknek sem:-)
Én sem szeretem a sci-fit alapvetően (kivétel tudjuk Star Wars:-), de itt a sci-fi szinte csak háttér. Azt a néhány űrharcos jelenetet egyszerűen átpörgetem.
Duallának csak a hangját szeretem. Meg a barátságát Gaetával.
Amúgy én jobban szeretem a Sam-Kara kapcsolatot. Lee-vel akkor ütnek igazán, amikor kvázi testvérekként küzdenek egymás oldalán. Viszont az a végtelenített emós nyavalygás, amit ezek ketten előadnak, valahányszor szóba kerül, hogy több is lehetne... ehh.
Hurrá, hurrá, hurrá, örülök, hogy tetszik. :) Amióta találkoztunk, a legjobb barátnőmmel is megnézettem a minisorozatot, majd felmásoltam a gépére az első évadot. Nem szereti a sci-fit, úgyhogy nem fűztem sok reményt hozzá... Erre a nyaralás kellős közepén, késő este kapok egy sms-t: húzzak haza mihamarabb, mert nem tudja, hogyan fogja kibírni, amíg átírom neki a további részeket. Széles vigyor? Naná. :))))
Elkezdtem leszedni spanyolul is. Ritka steril a szinkron, de nyelvgyakorlásnak tökéletes lesz.