Bejött a találatok közé egy mai ezermester-megoldás, lehet próbálkozni.
Eredményes, azt a képet nem is teszem fel :) Linket sem adok, mert a böngészőm szerint nem biztonságos a hely. Ezt nem kell mosogatni sem, könnyen készíthető az új.
Pont ezen gondolkodtam este, hogy vajon mire bukik a muslica - már a paprikás krumplin túl -, mit kéne kiraknom neki, hogy abban dagonyázzon, ne az én képemen.
Unter uns, azt se bánnám nagyon, mert eddig egy hatfős és egy négyfős család jelentkezett be hozzám tűzijátékot nézni. Tipikus nemszeretem vendégség, velem nem vált egy szót a kutya se, viszont hordhatom szorgalmasan a tényérokat és a poharakat. :-)
Valami volt a múlt héten, de inkább csak a tetemeket láttam.
Viszont volt egy makacs legyem, jó nagy. Alig tudtam száműzni, két napig kergetőztünk. Egy konyharuhával hajkurásztam. Figyelemreméltó, hogy mennyire emlékszik az ember a gyerekkorban tanult önvédelmi manőverekre :) Most is agyoncsaptam volna, ha kicsit fürgébb vagyok, meg kevesebb a törékeny darab.
Lényeg az, hogy egy összefogott konyharuha pont alkalmas fegyver, egy jól irányzott suhintással le lehet csapni a betolakodót. Konyharuha persze a mosásba megy rögtön.
Erről meg eszembe jutott a régi üveg légyfogó, meg is találtam leguan topiktárs (retronom) fotóját. Ez itt csak print screen, más találatokkal együtt.
Valószínűleg más szárnyas betolakodókat is megfogna.
Akkor várom az estét, hátha a hidegfront elröpíti őket. Hogy rendes front jön, az tuti, mert ennyi baromságot időtlen idők óta nem álmodtam össze, mint ma éjjel.
Nálunk már hetek óta, amióta kánikula van. Amikor a pici lehűlés jött, akkor egy kicsit elmaradtak. Most megint tobzódnak. Katicát tegnap találtam először. Este a monitort is ellepik.
Egyébként valahol azt olvastam hogy ez árvaszúnyog, aminek (most megnéztem) a legkisebb faja 2 mm-es.
Izgatottan várom a holnapi nosztalgia villamost, ami itt menne felénk. De itt cserélik a sineket. Igaz ugyan, hogy tegnap este 8-kor még teljes gőzzel dolgoztak, de ettől függetlenűl ahogy elnéztem, itt nemigen fog holnap villamos járni.Majd este megnézem megint.
Nálam nincsenek. Biztos jobban érzik magukat a városban, mint kint a zöldben.:-)
Igaz én mikor már villanyt gyujtok, mindent bezárok és csak teljes lámpaoltás után nyitogatok ki megint mindent. Kicsit macerás, de félek a szunyogoktól és a szunyoghálót nem szeretem.
Nálatok is jó a termés muslicából? Napok óta felhőkben borítanak el esténként, tegnap már olvasni is alig tudtam tőlük, egyfolytában körülöttem - na jó: a lámpa körül - döngicséltek, orrom-szám tele lett velük. Reggelre egy kész szőnyeg van belőlük, meg döglött katicákból. Az utóbbiak szerintem halálra zabálják magukat.
Nyilván ott tolonganak a csarnokban a turisták. A Váci utcán se lehet járni, sajnos ott az ujságos, de amint lehetett letértem a Harris köz, Városház utca, Petőfi Sándor utca kifejezetten kellemes volt.