Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Ma utaztam a 008-asal, 3-as trolipótlóként, hát mit mondjak.... a szöveg, a Köztemető főkapuk következik, végállomás következik, és hogy előbb mondja a megállót, aztán a következik-e eléggé fura, és az a busz :S borzasztó hangos, uj , azthinné az ember hogy suhan, de sztem egy ikarussal vetekszik... nagyon hangos, és utastájékoztatót sem lehet mindig hallani e miatt,mert akkor elöl megsüketülnénk... :S szoval, nemtom hogy lehetne-e de hangszigetelést még kéne bele rakni mert igy nagyon rossz :s viszont ami pozitivum, hogy meg a klima, és hogy a kijelzök is nagyon jók, apropo ment az utastájékoztató rendesen, troliban is :) és végállomásokat is normálisan irta ki :)
Tudom, nem a legpontosabb munka, és ez az első ilyenem, de ha messziről nézzük nem is olyan borzasztó, :D és a lényegét nézzétek, jo lenne pár darab ilyen is a 2-esünkre :) Szeretintetek? :D
Igen! és nem egy busz küldeni ugy, mintha egy villamos lenne, hanem 2-t egymás után (csuklósat) igy talán jo lenne, de az eléggé rossz, hogy csak azt a 2 db. megállót csinálják... :(
Inkább észerűbb, ha a Kossuth - Rákóczi - Hunyadi - Péterfia utcán át közlekedik és a környező kis utcán tér visssza a Rákócsira. Vagy a Plaza előtt áll meg és a Bethlen - Honvéd - Péterfia utcán át tér vissza a Hunyadira.
Mennének a nagyállótol- széchenyi- aztán vissza a tesco mellett, azt nem tudom milyen utca,(talán a hatvan utca) és aztán sima villamos sin melett, egyetemél meg vissza a sugárúton... kicsit meg lenne variálva, de menne, és igy meg nem sok értelme van .:s
Ez a kérdés igy 2 értelmű, Mármint hogy nem ugy van, hogy a villamospótlók az egyetemig mennek? én azt hittem, hogy igy van... most olvastam hogy a templomig... de akkor minek az egész?:S
Szerinted? :D Én inkább azt kérdezném, hogy milyen technikai akadálya van annak, hogy a buszok csak a Dósa Nádor térig közlekednek és nem a Debrecen Plazaig?
Mivel az önkormányzat nem teheti meg, hogy közvetlen a volánnal szerződik, mert a Cívisbusz Konzorciummal kötött közszolgáltatási szerződés biztosan tartalmaz egy olyan kitételt, hogy más szolgáltatót nem vehet igénybe az önkormányzat.
Továbbá kérdéses az is, hogy a DKV Zrt. és az Inter-Tan-Ker Zrt. között megkötött szerződés tartalmaz-e kizárólagosságot, vagyis azt, hogy DKV csak az Inter-Tan-Kertől veheti meg az autóbuszok vonali ellátását.
Ezek után, ha nagyon szükség lesz buszra, akkor ahhoz kell az Inter-Tan-Ker hozzájárulása, vagy ők bérelnek a volántól és adják tovább a DKV-nak... De ki tudja, elég kusza az ügy, bármi lehet
"akkor a HV bizonyos hogy segítő kezet nyújt. " Ez, hogy a hajdu volán besegít, ehez nem kell valami városi beleegyezés a hivatal, vagy valami részéről? Mert ha a HV besegít, akkor a DKV szolgáltatásait nem veszik igénybe, és az nekik nem jövedelmez ...
a HV még kivár, hiszen lehet, hogy korai a sietség, eladni a buszokat melyek helyi forgalomból felszabadulnak. Jelenleg a szolgáltatóváltás körülményei homályosak, és megeshet, hogy a DKV mindenben nem lesz képes rendelkezésre állni, és akkor a HV bizonyos hogy segítő kezet nyújt. Tehát lehet, hogy még néhány busz megmarad ha szükség lesz a HV ilyen irányú segitségére.
Kérem, ha tud valaki válaszolni, akkor legyen olyan kedves, és tájékoztasson minket:
érdekelne, hogy hova kerülnek, vagy mi lesz Volános buszokkal? Eladtak már belőlük? Ha igen, akkor hová? Melyek kerülnek leselejtezésre?
Más.
Július 1-én, vagy előtte lesz valamilyen össznépi "ünnepélyes bevonulásuk" a Cívis buszoknak? (pl: sajtónak, propagandának, reklámnak, látványnak - vagy csak simán, mint aztán mindennap kiállnak és kész?) Mert látványnak sem lenne utolsó...
Voltam villamosozni, ma kezdődött a tartóoszlopok kicserélése, de azt kell mondjam, hogy rosszabb követési időkre, és felkészültségre számítottam. Az egész jol meg volt szervezve, a DKV hoz képest..... bár, azért villamospótló buszokat be tehettek volna, elég sokan voltak! adok egy pontot ezzel a DKV nak :) Másnak, erről mi a véleménye?