A tesztnél elirtam, nem 100km, henem 100 ezer km!!!
Gondolom átment mennyire spórolok a nyállal, nekem 8,2re állt be, bár rutinosnak számitok, még ha tolom is neki. 1millio km körül járok. A legjobb 7,2 volt. az kb 1500 ft 600 km-nél, kb annyit mész egy tankal. Az Ignisről én is hallottam már hogy jó étvágyú. Bocs a félreirásokért, tegnap ota nem aludtam, és kozben még buliba készülődök. Legjobbakat, Szia!
Köszönöm a jó szavakat és kívánságokat ! Ignisből ülök át, annak ugye VVT a mocija, nem is volt rossz hozzáteszem, mármint a motor, de alul nem igen ment az sem. Ezeket a kis köbcentis mocikat forgatni kell ha tempót akarunk, ez van, ja, ekkor biza' kajálnak rendesen. Én az Ignáccal is megitattam 9,2 - őt ( M3 160 Mezőkövesdig :)) ), nem gondolom, hogy a Laci ennél kevesebbet fog enni. Ha tíz alatt marad, akkor rendben van azt hiszem, azért mégiscsak 1200 kg. a verda, nem holmi 900 - 1000 kg. Én is nagyon remélem, hogy karácsonyra megérkezik, meglátjuk.
Láttam egy Toyota tesztet a TV-ben, 5-10 éve. Carina E, Celica. 100km a rábaringen, olajcserék, tankolások, váltott tesztpilóták. Átlag sebesség 160 felett. Utánna a sajtó előtt megbontották a motorokat. Megdöbbentő látvány volt a hengerfalon a gyári hónolás nyoma!(A megmunkálás nyomai, olyan mintha karcos lenne) Pontosan csak ez maradt meg bennem, meg halványan, hogy a gyári méretekhez képest kopás:0!!! Azt tudni kell, hogy a filyamatos meleg motor azért nem úgy kopik, mint amivel Alaskában járnak 2km-re dolgozni naponta. De azért magáért beszél a teszt. Én akkor BMW őrült voltam gyűlöltem minden autót, ami nem német, de erre azt mondtam:EZ IGEN AKKOR MIT TUD A BÖMÖS?! Na ezért járassátok csak 10.000ig, hogy még 50-nél ez a motor is olyan mint az új ha olaj van benne, meg -10ben nem tiltásra ébred a moci! Az első olajat kell időben ledobni, és rendest használni. Mind 1, mindenki saját belátása szerint tesz, én nem sajnálom, benne van a tiltás, majd jelzi ha "fáj" neki, 3 év gari van rá max 2 évesen cserélem de lehet jövőre, diesel Lacsira! Na hali!
Toljadneki, hozzád szólnék elsősorban. Nekem is 1.4-em van. Lomhának nem mondanám. Azé a rokon szalonosé az lesz aki 10.000-ig nem pörgeti. Vicc az egész. Autószerelő technikus vagyok, 7 éve kamionozok. A motorokat, már kb 10 éve, amikor tanultuk, is előjáratták padon, ráadásul manapság nem olyan technológiával gyártanak motort, mint a Skoda 105S, Lada 2105 idejében, hogy 10.000km járatás. Az én véleményem hogy kb 2000km 3000, esetleg néha melegen 3500ig pörgetve,(itt indulna el) 5000nél cseréltetsd le belőle ezt a kóreai szinetikus taknyot rendes olajra(Castrol GTX, Mobil1, BP, Shell, stb.) és adjál neki. én 3500-4500 ig használom normálba, de le le tilt hetente többször! 98as nyállal sokkal jobban megy. Ez egy 16szelepes moror, sajnos nem változó szelepvezérlésű(vanos,Vtech,VVTI,stb.) igy pörgetni kell. Illetve 3500-4500 tartományban tartani, és kimondottan dinamikus. Nem diesel Vito, hogy 1500nál nyúlik a nyakad, 2500-nál váltasz. Én lámpánál 1ben 3-4000, 2:4500-5500, innen már olyan fordulatra esik váltás után is, hogy húzni fog. 5500 fölött már csak a tombolhetnékom csitul, igazán nem hasznosit több energiát. A légszűrő tuti számit, én akarok venni bele, + dörmögő, sport lambdaszonda, sport katalizátor. Szerintem ez min 20Le plusz! És még a rugalmasság, nyomaték is javul.
Jól választottál szeretetre méltó "kis" tütü! Remélem még a jézuska meghozza. Boldog Karácsonyt!
Köszönöm a biztatást, már meg is van rendelve egy ezüst metál 1,4 - es Elit. Ha nagggyon nagy mákom van, akkor jövő hét végén, ha kisebb, akkor két ünnep között átvehetjük a vasat. Alig várom. Persze a vatta új, dobozos illatosító, új gumiszőnyegek ( stílusosan szürke szegéllyel ), új sárga mellény már itthon vannak, valamit muszály volt vennem hozzá, nem bírok magammal.
Sz. Peter ! Lehetséges, hogy a Chevy Klubban láttam a nickedet ? Olvasgatok ám ott is, csak oda még nincs regisztrációm sajna, így nem tudok hozzászólni a témákhoz. :(
Egyébiránt ma "tudományosan" meggyőztem az asszonyt, hogy miért is fontos nekünk egy új autóba máris sport légszűrőbetétet venni. Megpróbálok ezzel segíteni a 95 pacinak, hogy már a járatás időszakán is könnyedebben tehesse a dolgát. :)) Meg persze a kisördög is bujkál valahol a dolog mögött... ;)
Az említett klub fórumán több felhasználó is írta, hogy befecskendező hibás lett a Lacija, különösen az 1,4 - esek. Ez várható a mostanság átadott verdáknál is, vagy a gyártó lépett ez ellen valamit ?
Én egy 1,4-es Lacettit használok már több mint 1 éve. A motor szerintem egyáltalán nem olyan GÁZ mint ahogy sok helyen írják. Ahogy telnek a km-ek javul elég szépen. Amikor elöször próbáltam hol is a vége, akkor 170-nél megállt a mutató (2000 km környékén) azóta már produkált 185-öt is négy személlyel (15000 km). Persze nálam sem a végsebesség a lényeg, csak a javulást akartam némileg érzékeltetni. Viselkedést illetően is pozitívan változott, felpörög úgy ahogy illik, a lámpáknál sem kell vele szégyent vallanom.
Köszi mindenkinek a jó tanácsokat! Toli remélem tetszeni fog a Lacetti. Én nagyon szeretem. Elötte egy '99-es 206-os 1.9 dieselem volt. Nem bántam meg a cserét!
maja83! Sajnos ez a "tiszta" Magyar benya miatt van, lerakódás keletkezik, ami nálam az egr szelep fennakadását okozta, gariba kicserélték... Teli tankhoz injector tisztító, ha ez se segit gariba szerelő szétszed, tisztít!
Mindenképpen orvosoltasd a szervízzel a hibát, hiszen gariban javítandó dologról van szó ! Ha le akarnak rázni, ne hagyd magad, ez gagyi duma, hogy sokat jársz helyben meg ilyenek. Ilyen alapon az öszes taxinak villognia kéne a check lámpának. Az persze igaz, hogy a sok lassú járat nem tesz kifejezetten jót a motornak - néha illik kikormolni, meghálája - , de ilyen hibát nem szabadna produkálnia.
Nekem egy 4 ajtos Lacettim van. Márciusi a kicsike. Jelenleg 22000 km van benne. Van vele egy kis gubanc. Néha fel villanik a cseklámpa és leáll a kocsi. A szervizben azt mondták, hogy a számítógép tökéletlen égést jelez, mert sokat használom helyben, de ez miatt nem állhatna meg. Tudna valaki tanácsot adni mit lehetne vele csinálni??? Ezt a "kis" hibát leszámítva egy szupi kis autó!
Mentem ma egy 1,4 - es tesztautóval..... Szóval, biztosan nem egy vadállat, de szerintem megfelelően dinamikus járatás - használat mellett azt fogja tudni, ami elvárható. Így elsőre valóban olyan nehézkesnek, nehezen felpörgőnek éreztem a motort, de többen írták egyéb fórumokon, hogy több ezer km megtétele után érezhetően erősödik a moci. Ha nem így lenne, akkor egy sportlégszűrő betéttel segítünk rajta egy kicsit ( vagy ezt mindenképpen ;) ? ):)).
Más. Látom néhány fotón, hogy az elektromos tükörállítás bal-jobboldal kapcsolója mellett van még egy gombocska, valami fehér ábrával a tetején. Ez mire szolgál ?
Jó lesz észnél lenni kedves Kollégák, nem csak a hétvégén, hanem az ünnepekig erősebb kontroll lesz, és azt is bejelentették, hogy a nagy bevásárlóközpontok környékén s lesznek ellenőrzések, úgyhogy nem árt vigyázni a Becherovka, Unicum stb kóstolókkal az áruházakban (még ha oly' csábítóak is).:-))))))
Amúgy persze, a járatáson nagyon sok múlik. Volt régebben egy Matizom, 10E km. volt benne mikor megvettem, hát alig ment a lelkem. Pár ezer km. után a kollégám azt mondta, hogy az 1,6 - os Vectrája gyorsul úgy, mint a Matyika :)) ! Persze ez nyilván túlzás, de tény, hogy az autó idomul a gazdájához valamelyest. Majd igyekszem megfelelően idomítani a Lacsit is....
Köszi a hozzászólást. Úgy alapban nincs bajom az 1,4 - esekkel, sőt, a céges autónk is egynégyes, de még nyolc szelepes Raszta, a maga hatvanakárhány lóerejével. Azért dobtam fel a témát, mert a tesztek, meg pl. a Totalcar népítéletben sokan lomhának, stb. titulálják az autót ezzel a motorral. De hát kérdés, hogy mihez képest ? Az 1,6 - os Lanoshoz képest biztos, az veszettül ment :)).....
Másik dolog, hogy az egynégyesnek közel harmada a kötelező díja mint a nagyobb testvérének.
Pont akkora gáz, mint az Astrában. Szóval, ha az nem az, akkor ez sem. Én egy 2.2-es gépet cseréltem egy 1.6-os Lacira, azért kellett a 109 lóerő, mert nem akartam megszokásból meghalni. Nekem az 1.4 Astra gáz, de ez relatív. Az Ignis bármelyik mocija után nem fog csalódás érni az 1.4-essel, de a lovak egy része csak bizonyos használat után fog előkerülni, azt meg ki lehet bekkelni (valahol 8 és 12 ezer között, ha rendesen járatod be). Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az 1.6-os maximum annyit fogyaszt, mint az 1.4-es, vagy egy kicsit kevesebbet.
Tegnap rendeltem meg egy 5 ajtós Lacetti Elite - t, 1,4 - es motorral. Annyira sok helyen olvasom, hogy gáz az 1,4 - es motor, hogy gondoltam megkérdezlek benneteket, akik ilyet használtok. Szóval - a nickemmel ellentétben - nem azt várom az 1,4 - estől, hogy versenyautó legyen, de ha a tényleg annyira erőtlen, mint ahogy írják, akkor inkább lemondom a rendelést. Az Astrában pl. teljesen rendben van a 90 lovas 1,4 - es Ecotec, korábban volt eg y1,6 - os Lanosom, perfekt volt motorikusan (is). Most egy Ignisből ülök át a Lacsiba, de nem szeretnék kínlódni az 1,4 - essel, ha VALÓBAN gáz. Ezt azért is nem akarom elhinni, mert pl. az Octaviába is belerakják a 75 lovas 1,4 - est, az Astrába pedig a 75 lovas 1,2 - est. Most akkor mi a helyzet, a tesztelők túl sokat várnak ettől a motortól a Lacsiban ? Segítsetek lécci, mert szombatra ezt el kell döntenem.
Köszi! Igazán érzékletes leírás, szinte látom magam elött.
Én hasonló seb határokkal közlekedem, de néha bepöccenek. Amúgy meg cseszi a fantáziám a piros zóna, ezért ki fogom próbálni, ha meg lesz benne az 5-6000 km.
Azért érdekelt a várható reakció, mert nem akarok úgy járni, mint az ABS-sel.
NAGY 0-a tapsztalással a havon tele lett majdnem a gatyóm, a kocsim orra meg egy furgon fenekével. Azóta tudom milyen ha a pedál csapdossa a talpamat...
Az ablakmosó tartály szintjét hol és hogyan lehet ellenőrizni (1,4 Star 5a),
a könyvében benne van valahol? (megint otthon hagytam..)
nem egyszerűen régi opelmotor. Ugyanannak az opel motornak a továbbfejlesztése, amelyikből a mai 16 szelepes opelmotorokat fejlesztették. A lacsi motorja így nem korszerűtlenebb, csak más. Ez egy ausztrál fejlesztés, Holden.
Family 1 - newer more compact block developed by Opel in 1990s. Currently used by:
GM Daewoo - D-TEC/E-TEC/Twin-TEC 1.4, 1.6 L, DOHC, toothed belt, 9.5:1 compression, variable intake geometry GM Europe - Ecotec 1.4, 1.6, 1.8 L; Ecotec TwinPort (variable geometry) 1.4 and 1.6 L - with lighter block, timing chain and roller cams; recent 1.8 L DCVCP (VVT); knock-sout sensors, 10.5:1 GM do Brazil - 1.0 to 1.8 L, SOHC, toothed belt, FlexPower, 9.5:1, SFI
Family 0 - Opel, Ecotec TwinPort 1.0 (3-cyl) and 1.2, chain, rollers, 10.5:1
Itt a link: <a href="http://www.gminsidenews.com/forums/showthread.php?t=19671"target=-blank>itt olvasható mindenféle róla</a>
sziasztok Olvastam az elöbbi oldalakon,hogy régi opel motor van benne és annak milyen volt a szelephézag állitása automata vagy manuális.Mert hidegen mintha az csörögne.
Megtorpanás-bólintás, aztán ráánga-ráánga-ráánga... ...tás. 6000-nél el kell váltani. Amúgy sincs sok értelme pörgetni, szerintem 4500 felett már semmi plusz nem jön. Zavaró-e a hang? Igen. :-)
Élmény? A Lacinak nem a pörgés az erőssége. Viszont csodálatosan dolgozik 1200-4500 fordulat között. Nyomatékos, alacsony fordulaton is húz, mint egy nagy dízel. Nekem ez is tetszik.
Az élmény az előző autóm, egy '93-mas Mitsubishi Lancer (1.6/113LE/995kg) volt, kb. ilyen motorkarakterisztikával:
- 2500 alatt: lefullad
- 2500-3500: nagypapa
- 3500-4500: megfontolt családapa, aki gondol a fogyasztásra is
- 4500-5500: anyósülésen elkezdik fogdosni a majrévasat :-)
- 5500-7500: jéééézusoooooom (negyedikben a 7500 óra szerint 200 km/h)
Ebből most lehet, hogy az jön le, hogy egy száguldó állat vagyok, de városban 50-55, lakott területen kívül 100-110 az utazóm. De azért néha szeretem megforgatni a paripát.
Tudhatja, meg még más is akinek van PIC programozója.
Kell egy programozó szoftver és egy hardver is ami a párhuzamos, vagy soros portra csatlakozik. Ebbe kell helyezni a PIC-et és bele "égetni" a link-ről letöltött tartalmat.
Programokat és programozó hardver kapcsolásokat lehet a net-en találni, a lényeg hogy a PIC12F675 mikrovezérlőt tudja "égetni". Lehet venni is ilyen eszközöket, de elég árasak (nézd meg a ChipCad-nél).