Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2011.06.06 0 0 13447

És ő kinek ismerős?

djuice Creative Commons License 2011.06.06 0 0 13446

Szerintem az ilyen ötletekből lehet tanulni és a sajátokhoz kísérleti kedvet meríteni, ez így van rendjén.

Akárcsak az alábbi felvételen, amilyet én szintén nem halottam még!

Igazi bandeonos nuovo tango a mestertől, végén hammonddal jazzesítve: Astor Piazzola - adios nonino.mp3

Előzmény: szimizso1 (13445)
szimizso1 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 13445

Köszönöm a gratulációt!:-)

Lesz hangminta, de kitartott akkord formájában. (ilyen volt, ilyen lett) Biztos vagyok, hogy nem nálam van a bölcsek köve, mert csak a kitartott hangoknál jelentkezik az általam kifogásolt anomália. Sokan biztos legyintenek rá, mert "én nem játszom olyan dalokat" és ezzel be is zárult a kőr. Nem is volt a célom, hogy egy tökéletes kőrpanorámás hang keletkezzen, csak, hogy érzékehetővé váljon az a hang ami a lezliben történik élőben. Nyilván a "nyers" belső tér akusztikája hozzá tesz a hang térélményhez, és ízlés dolga, hogy valaki ennek teret ad, vagy nem. Én ezt a "más" hangzást éreztem magaménak, és ezért kutattam ennek a kivitelezhetőségét. Részemről ez csak egy játék, aminek vagy lesz követője, vagy nem:-)

Mottó nemtudom ki szerint: semmi sem lehet annyira jó, hogy egy kis túlzás ne segitene rajta!:-)

Üdv. M.

Előzmény: djuice (13444)
djuice Creative Commons License 2011.06.05 0 0 13444

Ezek szerint a leslie szekrény sarokszögletei adnak egy plusz lüktekő (huppogó) hangot?

Erről a módosításról nem ártana egy hallható dolgot is feltölteni valahová! :)

Egyébiránt nekem nagyon tetszik a spáci módon applikálható lacis miksi állvány is! Bár ahogy a fotó mutatja a bejárati ajtónak kissé útban van a laci... :)

Gratula a "varázsszőnyeg" ötletért! :)

Előzmény: szimizso1 (13442)
tehtube Creative Commons License 2011.06.04 0 0 13443

Invenciózus ötlet. Nagyon egyedi. Nem hiszem hogy valahol csináltak volna effélét.

Mondjuk a B3/122 hangját az előnyei mellett a jellegzetes "hibái" is teszik azzá, ami.

Teszel majd föl fölvételt?

Tegnap A Cry Free-vel topiktársunk -Jon Lord/SNorbi- döngetett a Kerepesi úton a Vadvirág nevű pincei rokkocsmában. Az biztos hogy névadójának hangzását még a tulajdonosától sem hallottam ennyire azt a nagy korszakot megidéző minőségben!

Hammond-C3+Leslie 770+OMate+RingMod+csöves kombó.

Nagyon eltalálta az 1970-1975-ös mexólalást, amelyekre ráerősített a jellegzetes futamokkal. A Cry Free csak Deep Purple számokat játszik. www.cryfree.hu

Előzmény: szimizso1 (13442)
szimizso1 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 13442

Tisztelt Fórumtársak!

Az utóbbi idöben sokat foglalkoztam a Hammond orgona Lezlin keresztüli hangfelfételével. Tudom, hogy vannak már "bejáratott" technikák, és az így készült felvételekből nagyon sokat meg is hallgattam. Volt ami tetszett, és volt ami nem. Elsősorban azokban a felvételekben találtam (számomra) kivetni valót, ahol lassú volt a téma, és choralban több körön keresztül kitartott akkord volt hallható. Sajnos egy jobb mikrofon elég csúnyán "meghallotta" amikor a felső tölcsér a mikrofonok előtt elhaladva az első belső sarok felé fordult. Ott tapasztaltam egy jól hallható "bicsaklást" a hangban. Ezért arra gondoltam, hogy jó lenne lekerekíteni a tölcsérek üregét. Vettem is vékony jól hajlítható farost lemezt erre a célra, és behajlítottam az üregbe. Nem tökéletes köríve lett, hanem egy exponenciális csigavonal.  Az eredmény magáért beszélt, csak egy problémám volt, hogy nem lehetett hallani a különbséget a hangban, amikor háttal volt a sugárzó tölcsér a mikrofonoknak. Ezért a furnér lemezre, egy vastagabb bolyhos szőnyegpadló fel lett ragasztva. Így már kellemes kiegyenlített balról-jobbra, és a tompább jobbról-balra úszó hangja lett. Sajnos tremoloba kapcsolva egy jól sikerült szélturbina lett belőle:-) Amit egy saját készítésű nagyméretű popfilterrel sikerült kijavítani, és a mikrofonokra szélzaj csökkentő szivacsot kellett pluszban felhúzni. Ezzel a módszerrel sikerült kiküszöbölni a durva "huppogó" zajt, viszont megmaradt a tölcsér saját suhogásának a zaja. Ezzel élő maradt a felvett hang. 

A mikrofonozáshoz három darab (egy kicsit megbuherált) BEAG MD210-es mikrofont használtam, felül szembe fordított ORTF szitémával, alul egy mikorfon, dobrotort takaró lemezt meghagyva a helyén, és a mikrofon előtt egy sk. készített dupla szövetes popfiltert alkalmaztam.

Remélem hasznosítható lesz valakinek ez a pár sor/tapasztalat.

Üdv. M. Ui.: A mikrofon állványt külön erre a célra készítettem.

rasikahammond Creative Commons License 2011.06.02 0 0 13441

Igen, később láttam is a borítón, h nem "kisnyulak" vagytok :)

Egyébként mire utal ez a cím: You can't get any closer than that? 

Előzmény: LittleBig2 (13439)
ozjo Creative Commons License 2011.06.02 0 0 13440

Élőben először hallottam a "kéknyuszit", nem tudom mikor ki mit szárnyal túl, de ez szuper volt. Bár én kifejezetten Matyooo játékáért mentem, de "off" a fúvós szeksön és a gitár is nagyon ott volt.

Köszönöm nektek ezt az élményt!

Előzmény: LittleBig2 (13439)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 13439

A borító meg a plakát is szolgál ez ügyben eligazítással. Blue Rabbit lett a név.

Ez meg a mai buli hivatalos ajánlója:

https://www.youtube.com/watch?v=ojlCvMZbFXI

Gödör, 21.30, nincs belépő, de lesz dedikálás.

Ha valaki esetleg egy pót 6C4et tudna nekem eladni, annak rettenetesen örülnék.

Matyooo

Előzmény: rasikahammond (13438)
rasikahammond Creative Commons License 2011.06.01 0 0 13438

A 'bunny' kisnyulat jelent, a 'rabbit' nyulat, de nem tudom, a csapat hogy nevezi magát angolul :)

Előzmény: tehtube (13437)
tehtube Creative Commons License 2011.06.01 0 0 13437

Javaslom mindenkinek a ma esti Gödörbeli Kéknyúl Hammond Bend koncertet. Eddig minden koncertjük felülmúlta a korábbit, gondolom ma sem lesz másképp. A belépőjegyek árára sem lehet panasz, úgyhogy kéretik a hátsókat felemelni....

Csak egy apró nyelvi bizonytalanság a részemből: Most akkor a banda Blú Bunny vagy Rabbit?

szimizso1 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 13436

Én azt hittem, hogy az ember letérdel a basszuspedál elé, és kézzel nyom egy szólót:-Đ

Előzmény: djuice (13433)
kehas Creative Commons License 2011.05.31 0 0 13435

Aki még nem látta:

Youtube-keithappleton - Building Hammond organs

tehtube Creative Commons License 2011.05.31 0 0 13434

Kicsit becsapós volt a két videó ajánlója.

Azt hittem hogy kell játékon technikázni, erre magának a játéknak a technikáját ismertették. Kár hogy nem magyarul :-)

Mindenesetre érdekes, klassz.

Alain Kahn után immár amerikaiul is.

Előzmény: djuice (13433)
djuice Creative Commons License 2011.05.31 0 0 13433

Gospeles lábbasszus tanfolyam:

és egy kis villanytechnikai ismertető:

tehtube Creative Commons License 2011.05.29 0 0 13432

Elképzelhető hogy találsz. A feladattól és annak megfejtési szintjétől függ.

A lassú lezlis mintáknál még nem olyan szembetűnő mint a gyorsaknál -magától értetődően- a mintaváltások közötti alkalmankénti erős sebességkülönbség.

Elég nagy méretű mintacsomagok, nem árt a teljes vagy aközeli ram. Az Ultrák egyik előnye gyorsabb betöltés.

Én némi mérlegelés után maradtam a 4000-esnél.

Előzmény: szocsaba (13431)
szocsaba Creative Commons License 2011.05.29 0 0 13431

Köszi a választ, nézegetek éppen 1-2 AKAI sampler CD-t (Emerson, B3), szerintem találni fogok ezek között is használhatót...

Előzmény: tehtube (13430)
tehtube Creative Commons License 2011.05.27 0 0 13430

Megírtam.

Előzmény: szocsaba (13429)
szocsaba Creative Commons License 2011.05.26 0 0 13429

Hello!

A "mentőcsónak" bankhoz hozzá lehet jutni ? Privátban írd meg légyszives...szocsaba@t-online.hu

Előzmény: tehtube (13428)
tehtube Creative Commons License 2011.05.26 0 0 13428

Szia.

Ahogy a Youtube-os videómban is írtam, ez a B3 hangja és nem egy lezlis B3 rendszeré. Szóval az jön ki belőle mint a B3-ból.

Effektek: a chorus vibrátó effektet tudja. Zengető rugócsapásokat tudja. Egy jobb zengetőeffekt pl. az 5000-esben is bőven található.

Lezlit ne várj, mert épp amiatt használhatóak olyan szűkösen a mások által készített hangbankok, mert a lezlizett hangot mintázták be. Szóval ha no Leslie stílusban játszanál: Brian Auger, Jon Lord (70-73), Jimmy Smith (55-73) akkor ok, ha forgatnád a hangot, akkor kell valami. A legjobb 147-től, lefelé, nekem a Motion Sound, másnak Dynacord, Allsound, Solton, de többen használják effekttel. Rt-20, Line6, Korg.

Kompatibilitás: Egyszer a preseteket át kell kismértékben programozni a vibrátó miatt. Nem téma, leírást tudok adni hozzá, más már megcsinálta. Nekem is volt 3 napig 5000-esem, megcsináltam, jó lett.

Van egy mentőcsónak orgona hangbankom a sajátom után. Ezekben az enyémnek megfelelő sorrendben azok a presetek vannak nagyjából mint nálam, de ezek lezlieffektesek. Itt a vibrátó helyett az áttekeréssel átúszik a hang a lassúból a gyors forgásra.

Ha kényelmesen próbára megyek, vagy ingyenes a koncert (magyarul még én fizetek), akkor nem viszek lezlit hanem ezt használom.

Előzmény: szocsaba (13427)
szocsaba Creative Commons License 2011.05.26 0 0 13427

Hello Zsolt !

Vettem egy EMU E5000 Ultrát. A Te sampling bankod jó erre a típusra ? Leslie nélkül használnám, és jó lenne, ha effektezett minták is lennének benne...

Előre is köszönöm a választ !

Előzmény: tehtube (13423)
rasikahammond Creative Commons License 2011.05.25 0 0 13426

Akit érdekel, vagy még nem tud róla, h Lonnie Smith jún. 22-én lép fel Szombathelyen a Lamantin Jazzfesztiválon. 

szimizso1 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 13425

Tök jó a lemezborító terv!:-) Egy lemezre szükségem lesz!

Előzmény: LittleBig2 (13424)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 13424

Lett már hivatalos plakátunk is:

Gyertek el!

Matyooo

Előzmény: tehtube (13423)
tehtube Creative Commons License 2011.05.24 0 0 13423

Miért jó ha nem? Akár lehetne az is, de annó a szinonímáját választottam.

A Hammond más vidéken szintén tucatnév :-)

** Pécs.

Előzmény: djuice (13422)
djuice Creative Commons License 2011.05.24 0 0 13422

Németek?

(még jó hogy nem SzabóB3-ra keresztelted a bankod...)  :)

NewB3 port.

SK2

Előzmény: tehtube (13421)
tehtube Creative Commons License 2011.05.23 0 0 13421

Örülök ha ilyen képet kapok:

V. 2.22

djuice Creative Commons License 2011.05.22 0 0 13420

Ne is mond! Ékes példája Ércfalvi András akit azonnal eltiltanék a rádió de még Pest környékéről is!

Előzmény: tehtube (13419)
tehtube Creative Commons License 2011.05.21 0 0 13419

Megfigyelhető hogy a legtöbb riportban a kérdező hangját hallani, olvasni legtöbbször.

Előzmény: djuice (13418)
djuice Creative Commons License 2011.05.21 0 0 13418

Igen, mondjuk a riportban elég kevés szót hagytak Fassang Lacinak, inkább csak szubjektív benyomását tudta közreadni.

Előzmény: tehtube (13413)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!