Keresés

Részletes keresés

fatema Creative Commons License 2008.10.14 0 0 240

Mi a Tensinél szoktunk foglalni. Regisztráltam én is a Costánál,de semmivel sem olcsóbb közvetlenül foglalni! Amúgy sose megyünk utazási irodával sehova, csak a hajóutaknál veszem igénybe,mert kényelmesebb. Ráadásul a második után 5%törzsutas kedvezményt adnak,amitől olcsóbb lesz ,mint a közvetlen foglalás! A kirándulásokat ugyanúgy lefoglalom előre a costa oldalán, mintha náluk rendeltem volna az utat, és egyéb internetes szolgáltatásról sem maradsz le.A Costa is ad klubkedvezményt a második úttól, és ezek összeadódnak az irodáéval, szóval szerintem nem érdemes ezzel vacakolni. A Tensinél nagyon profik, mi már hatodszorra megyünk velük,nincs semmi gond .Kinézzük a kabint, megnézik van-e hely,és annyi. Utána csak a jegyért kell bemenni, egyébként emailen intézzük az egészet.Minden problémát meg lehet oldani itthonról ugyanúgy.  Last minute utakat is ugyanúgy ajánlanak a ,de persze a Costa oldalán is megnézheted mindig az árakat,hol tartanak éppen. Néha az irodák kedvezményt kapnak,így még olcsóbb is lehet! De a Costánál a legolcsóbb a pronto ár,amikor minél előbb foglalsz, akár egy évvel előtte, és akkor félár is adódik néha, viszont nem biztos,hogy  last minute ár lesz ,ha népszerű az út,és megtelik addigra  a hajó. De ha nem ragaszkodsz egy úthoz,akkor érdemes azt is kivárni,és akár egy héttel előbb is lefoglalhatod az irodával is.

Savonából indulnak a mediterrán utak ,mi mindig autóval megyünk, az is Genova mellett van.

Előzmény: Dina2008 (239)
Dina2008 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 239

Szia!

Hol foglaltátok le az utat, közvetlen a Costa-nal?

Mi februárban szeretnénk menni egy kanáyi-szigetek-i hajóútra Barcelonából vagy Genovábol. Tudtok abban segíteni, hol lehet last minute foglalni hajóutakat?

Az MSC-t néztem, mert az Genovából indul és oda ki lehet menni autóval. Barcelona Royal Caribbean-nal messze lenne:(

Ki szeretném kerülni az utazási irodát és közvetlen foglalni.

Előre is köszönöm a segytséget

Előzmény: fatema (225)
fatema Creative Commons License 2008.09.25 0 0 238

TV van !:o) Ami azt illeti,mi azt az adást szoktuk nézni,ami a hajó helyzetét mutatja a térképen, meg a szélerősséget ,hőmérsékletet stb. az érdekel a legjobban :o)

A plusz költséget nem lehet megmondani. De a kirándulások a legnagyobb tétel. Százezres kategória is lehet, ha ketten mentek, és legalább 4 alkalommal befizettek rá.Egy kirándulás 50 Euro körül van,de lehet 100 is,ha egész napos! Van,ahol ezt kiválthatod egy olcsóbb taxival, főleg,ha hárman vagytok mondjuk. Mi pl. Rodoszon voltunk így,egész naposon,körbevitt az egész szigeten, megmutatta a látványosságokat, ilyen van több helyen,Máltán is pl. Mivel nem tudod még, hová mész,nehéz megsaccolni ezt a fajta költséget,hiszen van olyan út,ahol elsétálgatsz magad is,akár a hajó környéke is elég érdekes, de van,ahol nem akarsz lemaradni valami fontos látnivalóról,és csak szervezetten tudod elintézni. Bizonyos utak tele vannak "klasszikus látnivalókkal",amin nem fogsz spórolni,ha már elmentél odáig.

A többi költség is egyéni. Fogsz-e a boltokban venni valamit (szinte biztos :o) és mennyit költesz italra,ezek még nagyobb tételek lehetnek. Esetleg játszol-e a kaszinóban, ez se mindegy..!? (De ehhez nem tudok hozzászólni)

Ami a balkont illeti, én csak azt tudom mondani,hogy számomra a legelső szemponttá vált az idők során,hogy tudjunk a balkonon üldögélni,és nézni a tengert, ennél jobb élmény nekem a hajón nincs. De ha valaki szívesebben tölti az idejét közösségi élményekkel,cspoportos játékokkal, csúszdázással, játékautomatákkal ,bárban stb, arra is van lehetőség,és akkor nem kell megfizetni ezt a többletet.Ebben se lehet tehát tanácsot adni, ez személyiség függő.

Szerintem az Atlanti óceánon nincs annyira rövid gatyás idő télen. Októberben nagyon meleg volt Gibraltáron és Lisszabonban is, de a december-januárt nem tudom.Februárban megint jó  idő volt Madeirán,azt írtam is már neked.De meg tudod nézni a www.wunderground.com oldalán, a trip planner  fejzetben,ott be lehet írni milyen időszakot keresel,és megmutatja évekre visszamenőleg,milyen idő szokott lenni valahol.

Előzmény: eagle24 (237)
eagle24 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 237

Hidd el ez az autó kérdés nem fog visszatartani :)

A hosszabb út alatt a 10+ naposakra gondoltam, télen a Gibrealtáron túlra vannak 12-14 napos utak is, ezekre lennék kíváncsi, főleg arra, hogy milyen az idő ilyenkor a földközi tengeren és milyen az óceánon? Mennyi az éjszakai és mennyi a nappali hőmérséklet, lehet e napozni a fedélzeten, rövidnadrágban kirándulni stb.

Azt szeretném még megkérdezni, hogy ti mennyit szoktatok a hajón költeni nagyságrendileg, egy kb. 1 hetes úton. Az út költségeit azért elég pontosan ki tudom számolni, beleértve a kötelező borravalót, kikötői illetéket, oda-vissza utat, parkolást stb. De fedélzeten a + fogyasztás, a kirándulások meg még a franc se tudja mi mennyibe kerülnek kb. két személynek?

Egyértelmű, hogy én is ablakos vagy balkonos kabinra szavazok, de azért bennem van az is, hogy ha elmegyek egy ilyen útra, akkor a legkevesebb időt a kabinban szeretném tőlteni, nem számítva persze az alvást, de akkor meg már nem majdnem mindegy, hogy van e ablak vagy sem? Tényleg, TV van? :)

Előzmény: fatema (235)
travel60 Creative Commons License 2008.09.23 0 0 236
Most jöttünk haza a Royal Caribbean nyugat karib útjáról. A Freedom of the Seas hajóval voltunk. A hajó hatalmas és gyönyörű. Nem tudom a többi milyen, de ezen véleményem szerint minden korosztály jól tudja érezni magát.
A kabin ( balkonosban laktunk ) nagyon szép,kényelmes, hatalmas ágy, kanapé, elég szekrény, széf ..., a fürdőben tágas zuhany, mosdó, WC, nagy tükör. Semmiféle áthallás vagy motorzaj nem volt.
A főétteremben pincér szolgál fel, nincs tömeg. A két büfé étteremben sem kellett egyszer sem tülekedni.
Nagyon sokféle kirándulás volt, mindenki találhat magának megfelelőt.
Minden jól szervezetten, zökkenőmentesen megy, a ki és beszállás egyáltalán nem gond, gyorsan megy.
Ha van konkrét kérdésed, szívesen válaszolok.
Előzmény: Raggi (221)
fatema Creative Commons License 2008.09.23 0 0 235

szerintem ez a dolog ne tartson vissza Savonától! :o) Még soha nem volt semmi gondunk ,nyilván csak szokás dolga,hogy az ember a jó magyar bizalmatlanságát legyűrje (így szocializálódtunk ,de emiatt azért ne maradjunk le jó dolgokról :o)

Mit értesz amúgy hosszú úton?? Mi most 10 éjszakásra megyünk,eddig csak egy heteseken voltunk. Jövő márciusban meg egy két hetesre neveztünk be. De igazából az időtartamnak nincs nagy információs jelentősége, ha nem ez az elsődleges szempontod. Ráadásul télen sem olcsóbbak az utak,ha meleg helyen vannak :o)

Előzmény: eagle24 (233)
eagle24 Creative Commons License 2008.09.23 0 0 234
Akinek van tapasztalata a téli hosszabb Costa-s utakról az ne fogja vissza magát!
eagle24 Creative Commons License 2008.09.23 0 0 233

Köszönöm a válaszokat! Rájöttem, hogy mi az ami nem nekem szól :)

Tudom, hogy náluk szokás elvinni a kocsit és a kulcsokat és valóban lehet, hogy ez csak az én fejemmel aggasztó, de 2 éve egy Firenzei szállodában így adtam le a kocsimat és 2 napig ezen rágódtam, hogy vajon üveghangig huzatja e hideg motorral vagy hogy hány karc lesz rajta... ráadásul ugye tele volt cucal, mármint nem ruhával, de a kesztyűtartó, csomagtartó utazási kellékekkel, mint pl. GPS, CD-k, stb. kicsit féltem, hogy mi nem lesz meg, de szerencsére nem volt baj. Azért az én parkolom le módszer jobban tetszik.

Amúgy én is az a típus vagyok, aki szereti jó előre megtrervezni és lefixálni az utat, úgyhogy a pronto ár a szimpatikusabb, pedig néha látok megdöbbentően jó árakat pár héten belüli indulásra, abban viszont egyetértek, hogy ilyenkor viszont gondolom a rosszabb helyek maradnak csak meg.

travel60 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 232

Freedom of the Seas Maimiban

Freedom of the Seas Jamaicán
Előzmény: pocza_sz (216)
fatema Creative Commons License 2008.09.20 0 0 231
Ja,ha nem erre az útvonalra gondolsz,hanem a hajó útvonalára,akkor bocsi. Velencéből a görög szigetek felé mentünk,az fantasztikus volt, és egy olasz csizma körüli útra,ami 5 napos volt,és Savonában végződött. Ez volt az első utunk,és azért próbáltunk egy rövidet,mert nem tudtam, tengeri beteg leszek-e vagy nem,de szerencsére nem :o) De mégegyszer nem csinálnék olyat,hogy nem ott szállok ki,ahol be,mert nagyon macerás volt visszajutni Velencébe a hajóhoz. (Costa busz Milánóig,onnan vonat,de túl nagyok a bőröndök ilyenkor...)
Előzmény: renesains (229)
fatema Creative Commons License 2008.09.20 0 0 230
persze,mindig kocsival megyünk,Savonába is.Velencébe Szlovénián át, Trieszt felé a legrövidebb, kora délután oda lehet érni vidáman. Bár mi egy nappal előbb el szoktunk menni,mert azért Velence mindig megér egy napot..
Előzmény: renesains (229)
renesains Creative Commons License 2008.09.20 0 0 229
Velencébe kocsival mentetek innen? Milyen utvonalon voltatok akkor?
Előzmény: fatema (224)
fatema Creative Commons License 2008.09.19 0 0 228

Találtam a képeim között! Ez a suitos,kádas variáció:(én a zuhanyfülkéset jobban kultiválom amúgy)

fatema Creative Commons License 2008.09.19 0 0 227

szóval akkor olvasd el az előzőt,ami rád vonatkozik belőle,megtalálod :o)

ÉS a többiről: Tehát a csendes út az őszi, kora tavaszi,és nem karibi :o) A kabinokban egyáltalán nincs áthallás!!! Csak a balkonokon, ha kifogsz egy hangos vagy kicsit süket szomszédot :o) de akkor becsukod az erkélyajtót és már semmi.

A motornak van egy morgása,ha hátul laksz, (!) de ha középen vagy elöl,akkor elhanyagolható,és nem zavaró.

A nagyobb hajókon van tülekedés, olyan értelemben,hogy az ebédidő déltől háromig tart,és ez idő alatt kell 2 vagy 3 ezer embernek megebédelni az önkiszolgáló büfékben. Amiből persze több van, de elképzelhető a sorban állás,ha egyszerre jön meg mindenki a kirándulásból mondjuk. De azért nem vészes. És nem a német nyugdíjasokkal van baj,hanem az olaszokkal,mert ők nem szeretnek sorban állni :o) Volt már kisebb verekedés is köztük pl. a buszra feljutásnál :o) vagy az ingyen fotóért :o))

A vacsora ültetett,vagyis mindenkinek kijelölt asztala van,nincs probléma. Azért kell megmondani,melyik turnusban eszel,hogy beosszanak. Az első 7-kor van,a második fél 9 körül, ami későinek tűnik,de néha nem rossz,mert az egész napos kirándulásról úgyis későn érsz vissza,és sokszor emiatt lemaradtunk a vacsiról,vagy késve beestünk,de rohanásban,az se jó. Mindkettőnek van tehát előnye. A színház kétszer játszik,mindkét turnusnak,azzal nincs gond.

fatema Creative Commons License 2008.09.19 0 0 226
bocs,most látom,nem te vagy az idős szülővel, de remélem,nem baj,hogy neked írtam :o))
Előzmény: eagle24 (223)
fatema Creative Commons License 2008.09.19 0 0 225

ami a többit illeti. Megnézem,van-e képem fürdőszobáról,nincs kizárva!

De nem kell aggódnod,mert nagyon jól ki vannak találva,kényelmesek,praktikusak,ha nem is nagyok,de mégis pont még kényelmesen működnek. Van kádas, a suitok-ban,a többi zuhanyfülkés.Ez utóbbi kényelmesebb amúgy,mert nem kell ki-be mászni a beleállásnál,idősebbeknek. (én Costa-járó vagyok,azokról beszélek)

A szüleidnek én a Földközi-tengert javasolnám, mert békésebb, több a kultúra ,a látnivaló, viszont kevesebb a zaj,és nem hiszem,hogy főleg fürödni mennének,legalábbis mi inkább nézni megyünk,és mi sem vagyunk már fiatalok.

A Kanári-szigetek felé menő út egy részét már megtettük,Gibraltár és Lisszabont illetően, nem tudom,télen milyen a tenger,de ősszel tökéletes volt. Februárban már jártam Madeirán,20 fok volt,de a tenger  nem alkalmas fürdésre.

Semmiképp nem vinném a szüleidet nyáron a Földközi tengerre,meg lehet őrülni a melegtől, ne tedd ki őket ilyesminek,nem élveznék a kirándulásokat!És ne feledd ,hogy a sok gyerek mindig nyáron van, akéső őszi utak csendesebbek. Igaz,az olaszok a csecsemőket is hozzák:o)

Mi most pl. november 5.-én megyünk ,(Savonából, Ciprus, Alexandria felé,ez lesz a 6. utunk a Costával )  mert ez nagyon jó áron volt,az utolsó őszi időszakot nézd meg, mindig jó árban van, pláne pronto price, meg a kora tavasziak is olcsóbbak!

Én pronto párti vagyok,mert előre szeretek tervezni,de akinek az is jó,a last minute is nagyon jól bejöhet! Én is láttam már egy héttel egy út előtt kevesebb,mint félárért! De nem kizárt,hogy ezek főleg belső kabinok,és nyilván nem a legnépszerűbb útvonalakon, mégis azt mondom,érdemes figyelni.

fatema Creative Commons License 2008.09.19 0 0 224

Velencében saját magad parkolsz egy óriási parkolóban,( kimondottan a hajód közelében van amúgy,az állomásépület előtt ) és a végén egy automatánál fizetsz,mint egyéb helyen. Savonában odagurulsz egy kijelölt helyre (a többi autó már előtted sorban áll,nem lehet eltéveszteni,de meg is mutatják),kipakolod a bőröndjeidet,leadod a személyzetnek, az autó kulcsával együtt,és elsétálsz a hajódhoz a kézitáskáddal, mondjuk száz méterre.(Ez csak kelet-európai aggyal szokatlan,az olaszoknál sok helyen így megy a parkolás amúgy is) Amikor visszatérsz a hajózásból,odamész egy pulthoz,és megkapod a kulcsodat.

A következő képen bal oldalon van "az autó besorolás"a sátor alatt. Középen vagy azok parkolnak,akik még nem adták le,vagy akikét már elvették,nem tudom biztosan ,mert aztán az autókat elviszik egy biztosabb helyre,és csak az út végén hozzák elő őket,hiszen naponta új hajók indulnak,nem is férne el itt.

Annyit kell menned gyalog,ahol az épület van,illetve mögötte látod a hajót (kicsit nagyobb :o) Ez a Savonai fogadóépület nagyon klassz különben.

a velencei parkoló meg ennyire van a hajótól :o)

Mindkettő októberi indulás,de kicsit más időjárás volt,azért szürkébb a kép

eagle24 Creative Commons License 2008.09.16 0 0 223
Sziasztok!

Földközi tengeri hajóutakkal szemezgetek, a Costa-nál, már régóta nagy álom egy tengeri hajós út. Az lenne a kérdésem, hogy volt e már valaki a téli hosszabb utakon, amik 12-14 naposak és kimennek az oceánra is a kanári szigetek felé, meg észak afrikába? Ha igen, mesélne ezekről egy kicsit, hogy megéri e ezt választani vagy inkább egy nyári kb. 7 napos belső földközi tengeri út? Ha volt már valaki akkor elmondaná, hogy február, március tájékán milyen az idő arrafelé, hány fok van általában, lehet e szabadban fürdeni, napozni stb.

A másik kérdésem, hogy van ez a pronto price, ami jónak tűnik, de mostanában találtam pár eszméletlen last minute ajánlatot is, ami árban sokkal jobb, mint a pronto... gondolom persze azért nem akkora a kabin választék már ilyenkor kb. 1 hónappal indulás előtt, de mégis szerintetek érdemes várni egy jó akcióra vagy jobb a biztos pronto price?

Savona-ban és/vagy velencében hogyan megy az autós parkolás, vki mintha azt írta volna, hogy le kell adni a kocsit, ez mit jelent pontosan? Nem én állok be egy helyre hanem odaadom a kulcsot és ők elviszik a kocsit és náluk marad a kulcs vagy csak félreértettem?

Köszi előre is!
renesains Creative Commons License 2008.09.16 0 0 222

Szia,

Ha végig olvastad a topikot akkor tudod, hogy én csak decemberben fogok menni, tehát nekem tapasztalatom még nincs. Akinek tapasztalata van Ő is biztos fog hamarosan erre járni. Én is csak annyit tudok amit nekem tanácsolt UnstableIQ

pl a szállás választásnál, hogy ne legyen disco meg konyha és egyéb helységek közelében. Én ezt meg is fogadtam és a turist agent csak mosolygott rám amikor ezeket mondtam neki, uh ezeket is figyelembe vettem a választásnál.

De Te ugye ettől még messze állsz. Én a korábban emlitett Tensinél foglaltam, Ők akik nálunk legjobban fel vannak készülve az ilyen utakról és van választási lehetőség dögivel. Amikor bementem elmondtam mit szeretnék és a kezembe nyomtak asszem 3-4 elég vastag katalógust amiben rengeteg, több száz hajó út volt.

Na ezeket hosszasan nyálaztam aztán nagy nehezen le tudtam szűkiteni Karib térségre, mert tényleg sok szebbnél szebb utak vannak.

Ilyen katalógust nem árt beszerezned, mindenképpen hasznosak.

Persze neten is rajta van minden, de amikor nekem még idegen volt minden ez jó induló pont volt.

A komp meg egy ilyen hajó között ég és föld lehet a különbség itt biztos nincs olyan zaj amiket a kompon hallottál :)

Amennyire én az olvasotakból kivettem a Royale Caribbean inkább a fiatalabb-középkorú társaságot célozza meg és a Princess meg a picit idősebbeket, de ha nem így van akkor a nálam tapasztaltabbak majd kijavítanak. De ezeken kivül rengeteg társaság van még. Azt gondolom tudod minnél hamarabb foglalod annál olcsóbb az út mint általában mindennél.

Fürőszobáról képet asszem én sem láttam de az adott hajótársaság honlapján biztos lehet találni képet. Nekem ez valahogy nem jutott eszembe, biztos nem lehet rossz.

Kirándulásokról szintén csak annyit tudok mondani, hogy én most nézegetem őket és több kategoriába be vannak sorolva, hogy ki milyen terhelhető kirándulásokra akar menni. Tehát nem kell attól félni, hogy választasz valamit amiről ott kiderül, hogy szinte extrém sport :) Jól ki vannak ezek már találva, uh ilyentől nem kell félni.

Étekezésnél való tülekedéstől kicsit én is félek, de állitólag ez is ki van már taposva rendesen. Azt tudom, hogy nekem már meg kellett adnom a foglalásnál, hogy milyen ültetésü étkezést szeretnék  a hajón, már nem emlékszem mit választottam:)

igazából nem is nagyon értettem miért kellett választanom, hiszen mondta a csaj, hogy késöbb még változtathatok rajta, de ez is hajó társaság függő.

Na hát így elsőre én ennyit tudnék mondani az olvasottakból illetve amit nekem is mondtak, de sztem a Tensihez nézzél be katalógusért.

Mikor szeretnétek menni?

Raggi Creative Commons License 2008.09.15 0 0 221

Sziasztok!

Végigolvastam a topikot, nagyon érdekel. A 70 éves anyukámat szeretném meglepni egy utazással, a Karib-szigeteki hajóút is felmerült.

Elsősorban azt szeretném tudni, hogy mennyire csöndesek a kabinok? Van-e áthallás (mint szállodában), motorzaj (nagy kompon töltöttem már éjszakát, annak van egy alapzaja, ami számomra zavaró). Mennyire oszlik el a tömeg a hajón? Mennyire van tülekedés az étkezéseknél (volt részem már német nyugdíjasok által megszállt nyaralóhelyben, ahol közelharcot kellett vívni).

Nem bulizós utat keresek, hanem nyugisat, konszolidáltat - ahol nincs sok gyerek, diszkó, stb. Ha jól tudom, a különböző hajótársaságok különböző célközönséget lőnek be, melyik felelne meg ennek?

Sehol nem találok képet arról, hogy milyen a fürdőszoba egy ilyen hajón? Fontos lenne...

Mennyire fárasztóak a kirándulások? Átlag városnéző kirándulásra gondolok. Milyen messze van a kikötő a látnivalóktól (nyilván változó, de általában).

Hirtelen ennyi :))

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 220

Ezek közül Curacao-n, St. Kittsen és St. Thomason voltunk.

Cura-ról már irtam. Ott kiséret nélkül a fővárost néztük meg.

St. Kitts-en egy korábban elhúnyt, lkedves kollégám nyomait kerestük, voltaképp semmit se láttunk a nagytemplomon kivül.

St. Thomas - többször voltunk ott. A tengeralattjárózás is itt történt.

Erről eszembejutott valami más, nem egészen ideillő, de nagyon fontos lehet.

Immodium-ot (hasmenés elleni erős szert) feltétlen vigyetek magatokkal. ( Nekem épp ezen a szigeten kellett, de a hajón szedtem össze a virust.) A rengeteg kézmosás ellenére is. A hajódoki több napi karantént rendel el a gyomor-vagy hasfájósoknak --- csak akkor szabad hozzá menni, ha valaki tényleg rosszul van. Egy kis gyomorhurut, stb. nem éri meg, hogy napokig ki se lehessen mozdulni a kabinból. Egy barátunk igy járt. Pedig ő volt a hajón a lelkész, és azért kapott ingyen utat, feleségével együtt, hogy az istentiszteleteket és amit még kell, levezesse.

Más érdekesség: az AA gyüléseket a hajókon (is)  Friends of Bill- nek nevezik. Először majdnem megjelentünk, mert mindenkit szeretettel meghivtak- nem tudtuk, hogy az Alcoholics Anon. fedőneve. Van nőknek is, az is Friends of valaki...

Előzmény: renesains (219)
renesains Creative Commons License 2008.08.22 0 0 219

Aruba, Curacao, Trinidad, Barbados, St. Vincent, St.Kitts, St.Thomas, Dominica,

és végül Grand Turk. Ezek a kikötések lesznek.

Előzmény: Törölt nick (218)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 218
Még nem láttam ezt a búvár dolgot, biztos érdekes. A Concorde is, a megfelelő közönségnek. Az a jó, ha sok újat láttok. Hová is mentek még?
Előzmény: renesains (217)
renesains Creative Commons License 2008.08.22 0 0 217

Erre a tengeralattjáróra én is gondoltam, mert meg szeretném mutatni a szülőknek viz alatti világot, mert mindig csak mesélni tudok nekik. Szeretném, ha Ők is látnák kicsit a tv-n kivül. Láttam valami olyasmit hogy a fejedre adnak valami burát és azzal lehet sétálni kb 2 méterrel a viz alatt egy vonal mentén, sztem koral sziget körül. Na egy ilyenre elküldöm Őket, ha lesz.

Tudod, hogy miről beszélek? Láttál már ilyet?

Ha jól emlékszem Barbadoson van kiállitva egy Concorde, engem az érdekel nem láttam még. Bár nem Karib látványosság, de megnézném, ha már ott vagyok.

Előzmény: Törölt nick (211)
pocza_sz Creative Commons License 2008.08.21 0 0 216

Szia!

Ez pazar. Köszi. Ha valaki elé, oda rakják ezeket a képeket, meg nem mondja, hogy egy hajón készültek. Eszméletelen jók. Kívülről, meg a leírások alapján csak halvány sejtése lehet az embernek a luxusról.

Jó utat a repülős utadhoz.

Előzmény: fatema (214)
fatema Creative Commons License 2008.08.21 0 0 215
most ennyit így hirtelenjében,de majd esetleg, ha visszajövök az utazásról (kivételesen nem hajó,hanem repülő) teszek még fel néhányat pl. a medencékről stb. De holnaptól két hétig nem leszek.
fatema Creative Commons License 2008.08.21 0 0 214

Costa Magica

Gibraltár a balkonról

fatema Creative Commons License 2008.08.21 0 0 213

Costa Mediterranea

Előzmény: pocza_sz (206)
fatema Creative Commons License 2008.08.21 0 0 212

persze ,hogy van :o)

pl.Costa Concordia:

Előzmény: pocza_sz (206)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.21 0 0 211

Már nem emlékszem, de azt tudom, hogy a privát szigetek nagyon jók, ha az idő nem túl szeles és a viz meleg. Pálmafákhoz erősitett függőágyakból gyönyörködhettek a környezetben.

Nekünk januárban a Bahamáknál a tenger kissé hüvős volt, de Floridában lakunk és hozzászoktunk a  melegebb vizhez.

Curacao tetszett, a fő- és kikötőváros sokkal tisztábbnak és rendezettebbnek tünt, mint a legtöbb karib kikötő, ahol már voltunk.

Egyik US Virgin szigeten mini-tengeralattjáró-ra fizettünk be. Nem tudtuk, hogy egy bizonyos mélység után minden hal kéknek látszik. Plusz, egyfajta kiváncsi hal semmi mást nem engedett közel, igy főleg azt láttunk csak. Mégegyszer nem mennék, jó drága is volt ráadásul.

Előzmény: renesains (210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!