A yayinról ír, ami nemcsak erjedt italt jelenthet...
"és a spiccesség tüneteiről"
Szégyelld Magad, méghogy a Biblia az alkoholt dicsőítené. Jó, hogy nem már a marijuánát. Arról ír, hogy megtelik a szív hálával (ami vidámít, felderít), ha issza az éltető nedűt, az erjedetlen italt...
Itt azonban a borról beszél a zsoltáros és a spiccesség tüneteiről. Aki már ivott bort, azt tudja, miről van itt szó, aki meg nem, az minek állít hülyeségeket?
Ja, és hetek óta nem vagy hajlandó megmondani, hogy hol a Bibliában jelent erjedetlen italt (=must) és erjedtet (=bor), csak kacsintgatsz és szőlőlevet emlegetsz... Értsd már meg, hogy ezzel a topikkal egymagad többet ártasz az adventista gyülekezetnek, mint három Sátán együtt.
De idetartozik. Az alkohol homályosítja az elmét. Mégis úgy gondolják a borissza keresztények, hogy Isten előtt kedves az alkohollal történő agytompítás. Ugyanakkor nem értenek egyet a marijuána legalizálásával. Ez kettős mérce...
1. Áldjad én lelkem az Urat! Uram én Istenem, nagy vagy te igen, ékességet és fenséget öltöztél magadra!
...
14. A ki füvet sarjaszt a barmoknak és növényeket az embereknek hasznára, hogy eledelt vegyenek a földből, 15. És bort (yayin), a mely megvidámítja a halandónak szívét, fényesebbé teszi az orczát az olajnál; és kenyeret, a mely megerősíti a halandónak szívét.
Biga, vigyázz, a táblázatodban pontos legyél, egyrészt ne írj angol szavakat, másrészt amikor bort írsz, így írd: "bor (szőlőből erjesztett alkoholos ital)" :)))
"elmét homályosítani, ahogy itt a fórumon is láthatjuk, nem csak borral", hanem hamis tanok (pl. yayin csakis erjedt italt jelenthet) terjesztésével is lehet...
"ámde az elmehomályosítás elég homályos fogalom.. kevés bortól még senkinek sem lett "homályos" az agya. "
Abban a táblázatban épp az nincs benne, pontosabban nem egészen világosan, hogy szerepel-e az ÓSZ-ben vagy sem. Én szívesen látnám ebben a témában Biga táblázatát.