Igen-igen , mi is készülünk a karácsonyi
kajára.
Már megvettük a gyönygyösöket , még halat
kellene venni , az idén a barátaim
nem remekeltek a süllöfogásban , a boltban
meg drágább mint a lazac.
Ugyhogy asszem maradunk a pontynál!
Egész nap 0fok volt , most szállingózik a hó!
Aigner Szilárd tőle hihetetlen határozottsággal
karácsony estéjére jósolt havat !
Főztem már hagymateát, de nem egész hagymából.Azt nem merném megkóstolni. Elég a tiszta héjakat gyűjteni, aztán kb. maréknyi héjat teaként elkészíteni. Szép aranyló színe van, szeretem és a torkomat is tisztítsa/ja. Tisztító kúrához is ajánlják. Próbáld ki, jó.
Jó is az, csak fejbever. Valaki nagyon ajánlgatta nekem a hagymateát. Még nem próbáltam ki, de mi sem egyszerűbb, mint másnak tanácsolni: ronggyá kell főzni egy vöröshagymát némi ánizzsal, és mézzel ízesíteni.
Jelentem, ma egy kicsivel a fagy fölé csúsztunk, és gyermekem kívülről megtisztogatta az összes ablakot. A belső fele már nem akkora gond.
Délután közepéig a konyhában álldogáltam és trancsíroztam és kevertem és kavartam. Mivel közben bemosolygott a nap, nem is éreztem magam mártírnak. A karácsonyi husik nagy része legalább elő van készítve.
Nálunk még kár takarítani,mert addig többször szükség lesz gyorstakarításra.Irigyellek,hogy ilyen ügyes vagy,hogy sk.készíted a meglepit.Próbálkoztam én is gyártani valamit,de azokon mindig lehetett látni,hogy kezdő vagyok.
Így marad vasárnap az utolsó nekifutásra.
Sziasztok!
Felénk már egy halvány +1 is volt ma ,
na meg onoseső.
Karácsonyi ajándékokkal teljesen el vagyok maradva. Ma döbbentem rá , mikor a munkahelyemen
megkaptuk a karácsonyi ajándékot.
A hétvégén bepotolom !
Üdv Onobody
Fokhagymás pirítós,mézes tej,tea volt már?
Szegény tényleg nagyon elfáradt,csak úgy klaffogott a hótaposója,zizegett a nadrágja.Lassan azért megszabadult mindentől,nem tűri az elnyomást.
Akkor egy kis hótakarót nem tudsz rendelni?
Köszi, jobbulok, ma már járkáltam.
Kedves OutdownS, elcserélném a nagytakarításomat, ha olyan szép üvegeket tudnék gyártani mint Te. Megnéztem ám, nagyon ügyes vagy. Az ajándékaidnak biztos fognak örülni.
Az idő kezd enyhülni, bár a piacon fagyos savanyúkat vettem.
Az semmi, hogy Te nem csináltál adventi koszorút, mi még nagytakarítást sem... Aminek főleg én vagyok az oka, mert ha van időm, akkor gipsz- meg üvegműveket gyártok, és csak fokozom a rendetlenséget. (De legalább mindenki ajándékával elkészültem.)
Érezhetően enyhült, de mára meg ónos esővel fenyegettek, az meg szerintem minden csapadékok legutálatosabbja.
A mi környékünkön szaporodnak a kivilágított fenyő és örökzöldfélék. Ilyet nem csinálunk, de ha jövő héten végre sikerül otthon maradnom, (meg a fagyok is maradnak), elkészítem azokat a jégdíszeket amiket a Praktikában láttam.
Brrr, bizony. És %/'"+(, mert elszállt a levelem.
Nagyjából ezt írtam: Jól megfáztam a zimankós időben. Le vagyok maradva, még adventi koszorút sem csináltam.
Hideg ellen karácsonyig nem tehetek semmit, mert félek, hogy telhetetlennek találnak az égiek, aztán nem lehet több kívánás.:-)
(Kis kívánás: takonykór mongyon le!)
Szegény gyermeked, ez is 1 fegyelmezés?
Esetleg Barnetto tehetne valamit a hideg ellen,bár 5 óra körül sétáltunk és kissé megenyhült a zima.Szegény fiacskámat úgy beöltöztettem,hogy gurult a sok cucctól,kivételesen nem szeleburdiskodott.Kezd ünnepi hangulat lenni az ablakdíszektől.Persze csak kisvárosi szinten.
Sziasztok!
Piszok hideg van felénk is!
Én az utolsó pillanatban betakartam ,
a kényesebb növényeket.
Az idén különösen elővigyázatos voltam ,
a rozmaringról, levendulárol , és
még néhány növényröl hajtást is szedtem ,
és azt behoztam a folyosóra.
Nem akarok ugy járni mint az idén tavasszal
, hogy ujra keljen telepitenem egy csomo növényt.
Ha már muszály hogy hideg legyen , akkor
legalább eshetne egy kis hó!
Gyerekek, brrrrrrrrrrrr! 20 percet fagyoskodtam az állomáson. Magamon kívül még szegény növényeket sajnáltam, akik takaró nélkül kapták a nyakukra ezt a hideget.
Olyan gyorsan nem haladok az sms-könyvben,de itt van kettő lazításnaak: O:) /angyal/
C8<} /Dart Vader/
A ki nem pucolt cipőmbe a Mikulás belegyömöszölte Bálint gazdát az új könyvével.
Már decemberies,de a bambát úgy értettem,hogy elgondolkozva.Bocsi!A bagoly nyert.Valahol annyit emlegettétek a salátaboglárkát,hogy virágzik a kertben.A végén tényleg lemond a tél,megijedt Barnettotól.
Úgy izgulok,hogy mit hoz a *<:{)}},ha eljön #):O szánon.Tavaly az };-) -tól virgácsot kaptam,egyedül a családban,oda lett a tekintélyem.Azt hiszem megyek aludni,a gyógyszernek súlyos mellékhatása van.:)
Sajnos a maszírozásnak lőttek,mert vesegyuszi van.
Kellett nekem kiszaladgálni, a kertben bámészkodni,jól felfáztam.Tegnap nálunk csak 4mm esett,de eltartott egész nap,olyan nyálkás volt minden.De jó Neked,hogy megúszod az ablakpuccot.Már megszavaztam magamnak,hogy tavasszal pucolom meg,ha már az őszit kihagytam.Tele is pakoltam a párkányokat virággal,nehogy meggondoljam magam.Legfeljebb a Mikulás nem néz be.
> nyakcsigolyám vidéke fáj
- nem ismerem az étkezési szokásaitokat, de 'csattogós' térdeim miatt próbáltam 2-3 évig egyfajta vegetáriánus étrendet (nekem bejött); egy kis utánolvasást, esetleg próbát megér (csak elég sokára (kb. fél év) lehet érezhető hatása); látatlanba kevesebb (főleg disznó) húst, több tejet, tojást (amiben ugyan tényleg sok koleszterin van, csak az nem 'kötött', hanem 'szabad') (meg boldog ünnepeket is :) kívánok!
Azt akartam mondani, hogy mikor még kicsik voltak a gyerekeim, a kis kezükkel jól meg tudták masszírozni a vállamat. A nagy gyerek nagy keze már pont olyan kemény, mint a zuramé. Inkább csak csíp,mar. A taposástól félek, nem próbáltam.
Ma ablakpuc volt nálunk(nélkülem!), biztos lesz eső. És jön a hideg is, mert fáj a fejem.
béka
Mikor a gyerekünk még kicsi volt, a férjem meg szokta sétáltatni a fájós hátán, mert az jó masszázs. Barnetto szerintem arra gondol, hogy ugyanez egy naggyal már nem jó ötlet. (Persze én itt csak kotyogok belé, igazából majd barnetto mondja meg, hogy mire gondolt.)
Az idő még mindig jó, bár a reggeli időjárásjelentés már olyan novemberies dolgokkal fenyegetett. (Szürkeség, meg eső, főleg az Alföldön.)