A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
"...az elektromágnesessegról én votam az elsö, aki megállapította, ezek honnan erednek..."
Gyula, azért ne legyél ennyire elfogult. Én nem vagyok érdekelt ebben az elsőbbségi vitában, de mintha Faraday és Maxwell már ismerték volna a villamos és a mágneses töltéseket, ahonnan a villamos és a mágneses mezők erednek.
A gravitációs töltések fogalmát valóban te találtad ki (a villamos töltés mintájára) de a gravitációs töltések létezése - vonzó és taszító formában - kísérletileg egyáltalán nem bizonyított. Vagyis amit te találtál ki, arra egyelőre semmiféle bizonyíték nincs.
Továbbá a részecskék között mindig kétfajta hatás van, ha az egyik vonzó, akkor a másik taszító! Az eltonokat a fizika antiprotonoknak becézte, tehát exit el is kivannak mutatva. A tóbbi amikat hiányolsz, azok is mind meg vannak magyarázva, és a testek eltérö szabadesése a fizika mulasztásán múlik, hogy még nincs kimutatva!
szuperfizikus, miért ferdítsz? A gravitációról ês az elektromágnesessegról én votam az elsö, aki megállapította, ezek honnan erednek és hogy hogyan kellett a mezök mozgásegyenleteit levezetni.
Söt az anyagi részecskék mozgásegyenleteit is le tudtam vezetni és megállapítottam hogy ezekben Lagrange mutiplikátorok lépnek fel, amik a több-részecske rendszerek stabilitását szabályozzák a nem-konzervatív mezókben? Ezzel meg is oldottam a fizika nagy válságát!
"Elég lyukacsos az "elméleted". Látszik nincs fogalmad a részecskefizikáról!"
Gyula, már többször leírtam, hogy az én Szuperfizikám nem fedi le a teljes fizikát.
Nem foglalkozik a klasszikus fizikával a részecskefizikával, és sok más területével sem a fizikának.
A Szuperfizika a fény természetével, a gravitációval, és a kettő kapcsolatával, (pl. gravitációs lencsék) valamint a fénysebesség feletti (szuperlumináris) jelenségek világával foglalkozik. Ez is bőven elég ahhoz, hogy a mai fizikát teljesen forradalmasítsa.
dezsőke hiányolta, hogy a Szuperfizikáról nem tud semmit.
A kedvéért mégegyszer összefoglalom az alapokat.
- A világ anyagi felépítésű
- Az anyagnak két változata van: a részecskékből álló anyagi testek, és a fizikai mezők.
- Az anyagnak két alapvető tulajdonsága van: az állandó mozgás és a vonzó hatás (gravitáció)
- Ezenkívül léteznek a fizikai jelenségek (mint pl. a fény), amely maga nem anyag, hanem az anyag mozgása során létrejövő fizikai jelenség.
- Az univerzum működését az anyag mozgása és a vonzó hatása biztosítja.
Bővebben arról, hogy a Szuperfizikában hogyan alakulnak az alapelvek:
1. Megszűnik a relativizmus. Sem az idő, sem a tér nem lesz relatív. Nem lesz térkontrakció, és nem lesz idődilatáció sem. A sebesség valóságosan (abszolúte) is értelmezhető lesz, nem csak relatíve. A téridő nem szerepel a Szuperfizikábaan.
2. A valóságos sebesség miatt a rendszerek egyenértékűsége megszűnik. Megkülönböztethető lesz újra az álló és a mozgó rendszer. (A valóságban mindig is így volt).
3. A fénysebesség einsteini állandósága megszűnik. A fény sebessége függ a megfigyelő sebességétől. A fénysugárral szembehaladó megfigyelő többnek, a fénysugár irányába haladó megfigyelő kevesebbnek méri a fénysebességet. Ez a Doppler jelenség alapja, ami bizonyítottan jól működik.
4. A fénysebesség a saját fényközegéhez képest állandó, és nem függ a fényforrás mozgásától. (Ez minden hullámnál így van). A fény sebességét a közeg tulajdonságai határozzák meg. A fénysebesség változó érték.
5. A fénysebesség nem állandó érték, és semmiképpen sem egyetemes állandó. A fény sebessége a közeg tulajdonságaitól függ, ahogyan Maxwell azt már régen felismerte.
6. A fény tisztán hullámtermészetű. Nincs kettős természete. De nem folyamatos hullám, hanem szakaszos (időben impulzusos). Ezzel tökéletesen megmagyarázható minden fénnyel kapcsolatos jelenség és kísérlet.
7. A fotonok kikerülnek a fizikából, mert nincs szükség rájuk.
8. A gravitáció újra valóságos fizikai jelenség lesz. Vége annak a téves hiedelemnek, hogy a gravitációt a téridő torzulása okozza. A gravitációs mező egy valóságosan létező fizikai mező, amelyet a tömeggel rendelkező anyagi testek hoznak létre maguk körül.
dezsőke, ha van további kérdésed a jövő fizikájának alapjaival kapcsolatban, akkor bátran kérdezz.
Ne bújj ki a válaszadás elől! A Nap sehol nem szerepel. A szélességi köröktől függő súly sem. Szóval ha van rá atomisztikus válaszod, akkor várom szeretettel. Ne én gyártsak már válaszokat az általad alkotott világodban!
Ide figyelj, Gyula bá! Soha nem jelentettem senkit a modiknál. Eddig. Mostantól minden egyes ilyen ocsmány személyeskedésedet jelenteni fogom. Világos?
Úgy látom, TE nem érted, mert nem tudsz válaszolni. Az én válaszom a magfúzió, amit te tagadsz. Azt viszont nem tudod megmondani, hogy akkor micsoda az, ami fűti a Napot.